Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zorjana czemu naklaniasz mlode niedoswiadczone mamy do spania z dzieckiem?

Polecane posty

Gość gość
"Zorjana dziś moim zdaniem to jest właśnie błąd. Dziecko przy piersi czuje się bezpiecznie, w nocy jest to dla niej bezpieczna przystań i ukojenie. Jak jej to zabiore to ona straci zaufanie," Czyli jednym słowem dziecko rzadzi Toba i robisz wszytko tak jak ona chce. W tym wieku powinna przysypiać juz cale noce bo to nie jest niemowlak .

Gość gość
Zorjana a ty taka super mamuśka jestes a sama cc miałaś. Wiesz jakie to niezgodne z natura ?

Gość gość
Zorjana odpowiedz na post z 13.00

Gość gość
Teraz to juz wy sie kompromitujecie. Dziewczyna przedstawila aktualne dane,o ktorych zreszta ja,mimo ze karmiaca po 4 mz.mm,slyszlaam juz jakis czas temu. Osmieszacie ja juz dla zasady. Za zorjana/sulimira nie przepadalam za jej radykalne poglady,za nikim nie przepadam,kto jest malo tolerancyjny,ale w tym wypadku przyznaje jej racje. Skonczcie juz na nia naskakiwac,zachowujecie sie nie lepiej jak ona,gnebicie ja za jej osobiste zdanie ale zachowujecie sie tak samo narzucajac wlasne. I z tego co zauwazylam,ma przewage nad wami,bo wypowiada sie o wiele kulturalniej od was,wam jak brakuje argumentow to sypiecie wiazanke,byle byc glosniejszym,bo niby glosniejszy ma racje?

Gość gość
dzieciak chory? wszak dajesz mu miód z cysia! jakim cudem chory? coś zrobiłaś nie tak. I jak dziecko może spać od 7 rano do 12? to co ono robiło w nocy?dwulatek max 2h śpi w ciągu dnia

Gość gość
Tak sobie czytam ten temat. Napiszę parę słów o sobie. Jestem już po 30. Mam męża, syna i ... całkowity brak biustu. Wyglądam z przodu jak dziewczynki 10-letnie. Nawet ćwiczebny biustonosz nigdy na mnie nie pasował. Polecam przeczytać temat kobietach bez piersi. Podczas ciąży piersi mi lekko nabrzmiały. Miałam cc. I zero pokarmu. Próbowałyśmy z położną i moim mężem pobudzić laktację - nie udało się. Po prostu nie leciało nic. Zero. Syn w tym Kilka dni w szpitalu, kilka dni w domu. Od samego początku syn na mm. Ma 12 lat i jest okazem zdrowia. Czy uważam się za złą matkę bo nie karmiłam piersią? Nie. Czy neguję karmienie piersią - nie. Czy neguję karmienie mm - nie. Każda z nas ma wybór. I każda z nas robi, to co dla swojego dziecka uważa za najlepsze rozwiazanie.

Gość gość
Rozwala mnie jak ktos w kp widzi zloty środek na cale zlo tego świata :) Napwrde żałosne. To jaka kto jest matkę wyjedzie za xx lat a nie teraz jak dzieciak ma lewie 2 l. Swoja droga bardzo dziwne ze dziecko zorjana karmione piersia i nie sczepione( bo dla niej szczepionki to zlo ) zachorowało juz w wieku 20 miesięcy .

Gość gość
Ale gościu, Zorjana nigdzie nie napisała negatywnie o matkach, które nie mogą karmić piersią z przyczyn od nich niezależnych.

Gość gość
A i mam dziecko w wieku dziecka zorjany. Nie przesypia calych nocy mimo ze karmiony butleka byl,nie karniony w nocy,odkladany do lozeczka i sam potrafi zasypiac od urodzenia praktycznie. Co smieszniejsze dopomina sie o bliskosc w nocy sam przychodzac do naszego lozka. Chce zeby go przytulic,wtula sie we mnie i meza jak spimy. Zdarza mu sie nie spac 2 h,chce ale moze zasnac. Wiec swoje argumenty mozecie wsadzic gdzies gleboko w d... odkladanie do lozeczka,niekarmieni w nocy nie jest gwarancja przesypiania nocy przez dziecko. Powielacie mity i tyle.

Gość gość
Zorjana dziś byłam przy córce, nawet ją piersią karmiłam i pisałam z telefonu usmiech.gif A to Zorjana nie wie, że podczas karmienia piersią należy sie skupić tylko i wyłącznie na tym? Poza tym trzymanie telefonu komórkowego przy dziecku negatywnie wpływa na rozwój mózgu. Tego koleżanka nie wie?

Dla mnie tak jak zajście w ciążę oznacza poród, tak narodziny dziecka oznacza że trzeba karmić je piersią. Tak uważam i tyle. Nie chodzi o dojrzałość samą w sobie, a dojrzałość do macierzyństwa. Według mnie matka, czy ojciec ktorzy dojrzeli do macierzyństwa i ojcostwa to tacy ludzie, którzy potrafią poświęcić swój czas, przyjemności i inne dla dziecka. Czyli przykładowo jak tata co sobota chodził z kumplami na piwo, powinien sobie odpuścić po porodzie chodzenie z kumplami na piwo, bo powinien pomóc mamie opiekować się dzieckiem przez ten pierwszy najtrudniejszy okres, a mama pomimo tego że brzydzi się karmienia piersią to powinna np odciągać pokarm i podać dziecku, bo jest on najlepszy dla dziecka. Nie jest to duże poświęcenie, a mimo to matki i tak idą na łatwiznę i dla mnie jest to egoizm. Nazywam rzeczy po imieniu. Bo po raz kolejny powtórzę, że chodzi mi o mamy które od razu karmią mm z egoistycznych pobudek. xxxxxxxxxxxx tak spała dziś od 7do 12, bo wczoraj poszła spać od 16 do 18 i przez to na noc poszła spać o 23 i obudziła się o 6 bo miała bardzo zatkany nos, i o 7 znowu poszła spać i spała do 12. Dziś już drzemki mieć nie będzie i pójdzie spać pewnie ok 19, i będzie wstawać o 6 i mieć 2 godzinną drzemkę od południa. Jest chora, miała rotawirusa, miała gorączkę, więc się jej sen rozregulował, miał prawo, bo gdy miała gorączkę to pozwalałam jej spać tyle ile potrzebowała, aby się organizm zregenerował. xxxxxxxxx tak zachorowała. Chodzi do żłobka, a i mamy okres infekcji. nie choruje tak że potrzeba hospitalizacji, rotawirusa przeszła gładko i teraz ma katar. xxxxxxx "Ale gościu, Zorjana nigdzie nie napisała negatywnie o matkach, które nie mogą karmić piersią z przyczyn od nich niezależnych. " Dokładnie.

"Poza tym trzymanie telefonu komórkowego przy dziecku negatywnie wpływa na rozwój mózgu. Tego koleżanka nie wie? " Nie wiem, poproszę o jakieś info z rzetelnego źródła, chętnie poczytam.

Gość gość
Ale przecież mleko mamy najlepiej chroni przed infekcjami! Nawet, jeśli dziecko chodzi do żłobka!

Gość gość
A ja dorzucę jeszcze publikację do zastanowienia: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19145723 Wnioski z badania: karmienie w nocy butelką powinno zostać ograniczone, podczas gdy przedłużone karmienie piersią wydaje się nie mieć negatywnego wpływu na uzębienie. Można też znaleźć badania, które wskazują że przedłużone karmienie piersią wpływa pozytywnie na zęby.

Gość gość
A miałaś teraz przecież bawić się z dzieckiem? I znowu odpisujesz. Serio uważasz sie za dobrą mamę? Córka widzi, jak jej matka klepie cały czas po klawaiturze, telefonie.

Gość gość
"Według mnie matka, czy ojciec ktorzy dojrzeli do macierzyństwa i ojcostwa to tacy ludzie, którzy potrafią poświęcić swój czas, przyjemności i inne dla dziecka." Ale hipokryzja. Widać, jak poświecasz czas dziecku. Siedząc non stop na kafe...

Gość gość
Ty z 13:00,jeśli matka brzydzi się karmic piersią tao jakim cudem nie brzydziła się urodzić,wszak to drugie jest bardziej obrzydliwe patrząc tymi kategoriami.

Gość gość
Mamuśki cały dzień n*******lacie o czymś o czym nie macie pojęcia. Proponuję jutro o fizyce jądrowej dyskusję. Też nie macie o niej pojęcia zielonego ale założę się, że będziecie miały dużo do powiedzenia. I następny dzień zleci na pitu pitu, bla bla.

Gość gość
Eeeee.... przecież zrojana ma pojęcie....

Mam podzielną uwagę :) robię obiad, odpisuję, a córka się patrzy ja gotuję, bardzo to lubi i nawet trochę pomaga :)

Gość gość
A świstak siedzi i zawija sreberka.... :D Jaką ty więź dajesz córce? Przecież twoja córka traci poczucie bezpieczeńśtaw....

Gość gość
Matka, która 24 godziny siedzi w necie - zamiast poświęcić parę chwil dziecku - sami określcie, kim jest.

Gość gość
Zorjana to sie po prostu mylisz. Fakt, ze ma sie dziecko nie oznacza rezygnacji z siebie. I to jest wierutna, ohydna bzdura, ze ciaza = kp bo inaczej to egoizm i wygodnictwo (zakladajac, ze matka moze karmic, a nie chce, bo sie brzydzi). To po prostu glupi, ograniczony poglad. Rownie dobrze mozna by tak w nieskonczonosc: egoizm to by musial byc tez porod przez cc na zyczenie, powrot do pracy, gotowy obiadek ze sloiczka, kazdy wypad ze znajomymi dla relaksu! Nie jest madre takie radykalizowanie pogladow, wiesz? Mozna miec swoje zdanie nie uragajac nikomu. Ale Ty tego widocznie nie potrafisz Zorjana czy Sulimira.

Gość gość
Jak na razie to Zorjana została zmieszana z błotem,a nie odwrotnie. Ona tylko właśnie wygłosiła swoje, dla niektórych może kontrowersyjne poglądy. No i nie oszukujmy się, karmienie mm z wygody, jednocześnie przy posiadaniu wiedzy, że jest to gorsze dla dziecka, to właśnie egoizm, tak jak karmienie go pizzą, bo wygodniej. Nie ma nic obraźliwego w nazywaniu rzeczy po imieniu.

Gość gość
Zorjana ale przyznaj nie kazde karmienie mm jest dla dziecka gorsze niz kp. Kp przy zlej diecie matki:obfitej w tluszcze nasycone,konserwanty,barwniki i nie daj boze alkohol,to nie jest lepszy wybor.

Gość gość
Każdy z nas dostał rozum i wolną wolę. Jeśli któraś kobieta nie chce karmić - mimo, iż może - to JEJ SPRAWA! Jeśli boi się o swój biust - to JEJ SPRAWA! Jeśli ją to brzydzi - to JEJ SPRAWA! A to, czy jest egoistką, bo myśli o sobie - to też JEJ SPRAWA! Jeśli któraś kobieta chce karmić nawet do 5 roku życia - to JEJ SPRAWA! Jeśli któraś kobieta chce sypiać z dzieckiem - to JEJ SPRAWA! A to, czy będziemy dobrymi mamami - okaże się przyszłości. I nie będzie to zależne od kp czy mm.

Gość gość
zostawcie ją, ona teraz udaje, że zajmuje się córką :)

Gość KIMIMOTKA
jeszcze się nie zagryzłyście suki? jak ja lubię z was brechtać tarzajcie się dalej i bawcie mnie :)

Gość gość
wy już wiecie co jest córce zorjany hahahaha wy już wiecie co one mają w domu i jaką mają więź :P hahaha