Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zorjana czemu naklaniasz mlode niedoswiadczone mamy do spania z dzieckiem?

Polecane posty

Gość gość
Zorjana sama się chwali.

Gość gość zniesmaczony
kimimotka one się tak gryzą żeby się nie zabić tylko krwawić i podsycać rany :P to taki gatunek "Sukus Kołtuneris" rozplenił się w XXI wieku. Pierdzą w stołki i krzyczą w internetach każda udowadnia że jest "matciejsza" od innych matek i "kobietsza" od innych kobiet. Nie przemówisz do takiego stwora bo głuche to to i tak krzyczy, że nie słyszy niczego wokół siebie. Robi z siebie debila i jeszcze dobrze jej z tym i nie rozumie o co chodzi jak ją wyśmiejesz albo uświadomisz :P

Gość gość
Kimiiokta - mama tak do ciebie sie zwracała?

Zojrano ale poród cc nie jest zgodny z naturą przecież. Zgodny z naturą jest poród sn wiec idąc twoim tokiem rozumowania jesteś zła matka i nie dojrzałas do macierzyństwa skoro nie potrafiłas urodzić w sposób naturalny :)

Gość gość
I znowu dyskusja na temat kto jest prawdziwą matką czy ta która rodziła siłami natury czy ta po cesarce, czy ta którą nacinali czy ta której nie nacinali, czy ta która karmi piersią czy ta która karmi mlekiem modyfikowanym. Opanujcie sie kobiety, bo chyba nie macie tutaj innych tematów do rozmów. Zajmijcie sie lepiej tymi swoimi dziećmi zamiast wylewać tutaj tyle jadu.

Wredna, pisząc "idąc twoim tokiem rozumowania" tylko udowadniasz, że nie rozumiesz mojego toku rozumowania :)

Gość gość
zojrana, caly dzien tu siedzisz. w trakcie pisania mialas przy cycku corke?

Gość gość
zorjana, zdjecie,ktore widzimy, to twoja corka z twoim cyckiem?

Nie, zdjęcie nie przestawia mojej córki. Przed południem pisałam tez jak miałam córkę przy piersi gdy spala. Później juz nie, w ciagu dnia nie wiele ssie. Bardziej do drzemki i do zasypiania i w nocy.

Gość gość
Ta wredna daj spokoj. Jej wolno miec cc, ale inna by skrytykowala. Ona widzi wady tylko u innych, pierwsza osądza, a siebie zawsze przed sobą usprawiedliwi. Dla mnie to idiotyzm. Ja nie moglam karmic piersia, zadnych wyrzutow sumienia nie mam ani kompleksow. Moje dziecko i moge karmic jak chce, a zadna wsiorka sulimirka nie ma tu nic do gadania.

Gość gość
ja jestem ciekawa jakby wygląda to całe rodzicielstwo bliskości jak się ma jedno dziecko zaraz po drugim, albo absorbujące bliźnięta. Już widzę te wspólne spanko, przytulanko i karmienie do 3r.ż haha Prawda jest taka, że rodzicielstwo bliskości to można uprawiać przy jedynaku, albo przy dzieciach z dużym odstępem wiekowym Myślę, że sulimira na pewno nie byłaby taka wspaniała i nie gadałaby o tym całym poczuciu bezpieczeństwa jakby jej się teraz trafiło kolejne dziecko. Tu noworodek, tu uzależniony od wspólnego spania powiedzmy prawie 3 latek

Gość nie zgadzam się z Zorjaną
w kilku sprawach i nawet odpisywałam kiedyś na jej posta w jakimś temacie o karmieniu piersią. Jednak to co wy urządzacie to jest po prostu żałosne poczynając od tego tematu idąc przez niby jakąś panią profesor, stomatologa a kończąc na jakże radykalnym poglądzie o cc i porodzie sn. Zauważcie, że Sulimira nie krytykuje nigdzie mam, które nie mogły karmić piersią, więc dlaczego jej piszecie, że powinna czuć się źle z tym, że miała cc? z tego co pisała wiadomo, że miała cc z niezależnych przyczyn czyli tak samo jak nie potępia matek, które z niezależnych przyczyn nie karmiły piersią. Poza tym jako jedyna pisze z sensem i nie daje się sprowokować, swoją drogą jak bardzo musi was obchodzić cudze życie by stomatologowi podstawiać pod nos linki z tematami do kafe? Mi byłoby wstyd, że się udzielam tutaj a co dopiero przyznawać się do tego przed swoim lekarzem:D Mnie nie obchodzi córka Zorajny, jej zepsute bądź zdrowe zęby czy też to, że córka śpi z nią. Jak dla mnie mogą być nawet zrośnięte ze sobą bo to na moim życiu się i tak w żaden sposób nie odbije. I jeszcze tylko napiszę, że ja też z moją przyjaciółką nie we wszystkim się zgadzam, ale nie ma to wpływu na naszą znajomość. Dorośli i inteligentni ludzie mają prawo do własnego zdania i nawet jeśli się ze sobą nie zgadzają to nie oznacza, że muszą się nienawidzieć i kłócić. To, że Zorajna ma przyjaciółkę, z którą nie zgadza się w tym karmieniu piersią a mimo to się przyjaźnią świadczy właśnie o tym, że ani ona nie ma radykalnych poglądów ani nie jest nawiedzona. Rozdmuchałyście sprawę i wyolbrzymiłyście.

Gość gość
Zorajna- kochasz dziecko bardziej od meża, prawda?

Gość gość
16.34 Moja bratowa karmiła bliźnięta blisko 15 miesięcy, czyli się da :)

Gość gość
Nie chodzi o bliźniaki lecz o dziecko np 3 letnie badz dwuletnie i takiego noworodka przy którym caly czas trzeba być i który non stop wisi na piersi domagając sie bliskości...a starsze również wymaga opieki matki co wtedy ? Odstawiasz starsze dziecko na bok żeby zapewnić bliskość mlodszemu?

Gość gość
Gosc z 16.39 bardzo dobrze to ujelss,ueazam tsk samo.

Gość gość
Zjarana ma cyce przylaniajace cala Polske. Jak tak bardzo sie martwisz o to, ze inne bobaski nie maja mlesia z cysia od swoich beznadziejnych mamuś, to może nadstaw cyce z tym cudownym płynem? Daj trochę mlesia pokrzywdzonym dzidziusiom.

Gość gość
co jest zgnuśnialce już koniec przepychanek? żryjcie się i bawcie mnie jeszcze :D

Jakbym urodziła kolejne dziecko teraz to po prostu noworodka nosiłabym w chuście a w międzyczasie zajmowała się córka, karmiłabym obydwoje na raz i spali byśmy wszyscy razem w jednym łóżku, jeden cycek dla noworodka, drugi dla córki.

Gość gość
Jezus Maria... Oby Ci się tylko nie przytrafiły bliźniaki, bo nie wiem, czy amerykańscy naukowcy wymyślili juz sposób na wyhodowanie trzeciego cycka...

gość dziś Kobieta, chyba w Anglii, całkiem niedawno sobie zrobiła trzeciego ;) Jasmine Tridevil się zwie ;) Można? Można ;)

Gość gość
Zorjana, nie daj się. Ja tak długo nie karmiłam, bo zwyczajnie nie chciałam, dla mnie rok to optymalny okres kp, ale nikomu nic do tego, ile kto karmi i jak wychowuje swoje dzieci. Najmłodsze też nosiłam wszędzie w chuście, razem sprzątaliśmy chałupę i gotowaliśmy obiadki :-D On był szczęśliwy, ja byłam szczęśliwa, a zdanie innych mam gdzieś. Też bez przerwy słyszałam, że powinnam się pozwolić dziecku wypłakać, że wychowuję ślamazarę. Teraz mi się śmiać chce, bo moje okaleczone dziecko ma niecałe 2 latka, samo się ubiera, samo sobie wiąże buty, samo je, pięknie mówi całymi zdaniami, a pampersa nosi tylko na noc.

Gość gość
zazdroszcze dziecka zdolnego:) ja mam 29 lat i nie potrafie wiazac sobie butow:(

Gość gość
Ta Wredna- no to właśnie dałaś Sulimirze kolejny argument zaraz po facetach pobudzajacych laktacje ☺

Gość gość
Ta Wredna- no to właśnie dałaś Sulimirze kolejny argument zaraz po facetach pobudzajacych laktacje ☺

Ta Wredna- no to właśnie dałaś Sulimirze kolejny argument zaraz po facetach pobudzajacych laktacje ☺ Zaraz pewnie wrzuci "naukowe" dowody na to, że taki cycek to nawet mleko produkuje ;)

Gość gość
22.23 Rozumiem, że wszystkie znane Ci dzieci wiążą sobie buty w wieku 21 miesięcy? Muszą tam strasznie dużo kasować na metr kwadratowy :-D

Gość gość
TaWredna, naucz się zasad interpunkcji, a potem wytykaj innym proste przejęzyczenia.