Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zorjana czemu naklaniasz mlode niedoswiadczone mamy do spania z dzieckiem?

Polecane posty

Gość gość
Sulimira nagle zmieniasz front? Ze wszechwiedzacej i kpiacej z lekarzy nagle jestes laikiem? "Wiem tyle ile potrzebuje" - to po co jeszcze godzine temu zgrywalas najmadrzejsza specjalistke od kp? Smieszna jestes.

Zarjana a ty wiesz co to jest tolerancja? Potrafiłabyś przyjaźnić się z kobietą która świadomie zdecydowała się podawać mm od urodzenia?Z wygody?

Gość gość
A ja myślę, że to czy jesteśmy dobrymi mamami - okaże się, jak nasze dzieci będą dorosłe. I to dzieci same wtedy zweryfikują. Nie nam będzie to oceniać. Więc dyskusje w stylu "tylko poprzez karmienie piersią kobieta jest prawdziwą matką" są zbędne. Bo to życie zweryfikuje, która to z nas zasługuje na miano mamy.

Gość gość
Zorjana to ze twoje dziecko w wieku prawie 2 lat nie przesypia spokojnie calej nocy to tylko twoja wina . Tego ze w nocy sie nie je tylko spi trzeba dziecka nauczyc . Podajesz wodę kilka razy a jak ryczy ...to trudno .Jak dziecko troche popłacze to mu nic nie bedzie

moim zdaniem to jest właśnie błąd. Dziecko przy piersi czuje się bezpiecznie, w nocy jest to dla niej bezpieczna przystań i ukojenie. Jak jej to zabiore to ona straci zaufanie, że ja jako matka zaspokoje jej potrzeby i może się cofnąć do etapu gdzie znowu będzie za mną chodzić i mieć lęk separacyjny. Ona śpi w nocy, całą noc. Ssanie piersi i picie mleka nie przerywa snu dziecka. top secret tak, potrafiłabym. Mam nawet bardzo dobrą koleżankę, która ma bardzo negatywny stosunek do karmienia piersią, uważa że przesadzam, i w ogóle sobie nie wyobraża tego że jeszcze córkę karmie, mało tego uważa, że mm jest zdrowsze i lepsze od mleka matki. Kilka razy rozmawiałyśmy na ten temat, ale ona nie da sobie przemówić, że się myli, więc zgodnie stwierdziłyśmy, że po prostu nie będziemy na ten temat rozmawiać, bo nie ma sensu się kłócić skoro żadna nie odpuści.

Gość gość
Zostawcie tą kobietę w spokoju.Jakoś nie widzę,zeby ona o was zakladała tematy.Wy jakies chore jesteście czy co?

Gość gość
A ja bardzo lubię zorjane ,fajna konkretna babka ,, poglądy mam podobne do niej i też karmię piersią a kto mi zabroni

Gość gość
A ja jej nie lubie. Dla mnie ma obsesje z tym mlekiem z piersi. Poza tym nie lubie ludzi, ktorzy "zawsze" maja racje. Irytujacy sa niesamowicie.

Gość gość
Zorjana jesteśmy w jednej grupie na fb. Uważam, że masz rację, jednak to jak walka z wiatrakami :(. Pozdrawiam 🌼

a ja bardzo lubię Silimirę/Zorjanę. Lubię, jak ktoś sie tak rzeczowo, rozsądnie wypowiada i nie daje sprowokować wtórnym analfabetkom kafeteryjnym :) Zresztą, w wielu kwestiach sie z nią zgadzam. Mój syn też z nami spał długo. Potem i tak przychodził w nocy. A teraz ma swój pokój, sam zasypia i przesypia całe noce. A wspólne spanie sprawiło, ze odkryliśmy...kanapę w salonie jako miejsce "nocnych igraszek " :) Trzymaj się Zorjana:)

Gość gość
" Póki co - to ty zostałaś poproszona o podanie maila. I dostaniesz odpowiedź na wszystkie pytania drogą mailową. Stań na wysokości zadania. Jesteś w stanie sprostać temu? " Proszę oto mój mail: gabrysia.jordan@gmail.com Mam nadzieję, że się doczekam namiarów na sławną panią doktor :)

nie w tych slowach, ale powiedziałam jej że uważam, że nie dojrzała do macierzyństwa skoro ją karmienie piersią obrzydza. Zresztą tak jak pisałam wcześniej, często o tym rozmawiałyśmy i byłyśmy ze sobą szczere. Po prostu w tych tematach się nie zgadzamy, mamy zupełnie inne podejście, więc je omijamy.

Gość gość
Jak można lubic badz nie osobe z internetu? Ja jedynie moge się zgadzac z tej osoby poglądami albo i nie. Ale lubic? Kogoś kogo nie znam? A swoja droga podziwiam Zorjane ze chce jej się tłumaczyc swoje poglądy i zawsze znajdzie chwilę zeby odpowiedziec choc jest ciagle wywolywana do tablicy i to jeszcze z klasą w wypowiedziach.

Gość gość
Ale ta dziewczyna poprosiła Zorjan o podanie maila. A nie gościa.

Gość gość
Ciągle wywyływana , ciągle odpowiada - czyli ciągle jest przy klawiaturze. Ergo - to chyba niewiele zajmuje sie córeczką...

Gość gość
12.43. A to juz dziecko nie umie samo się bawic, a może spi albo cos je w tym czasie. A może tatus się nim zajmuje.

właśnie też się zastanawiam jak to jest że zoriana non stop tu jest pisze jak nie z pracy to z domu...niewiadomo czy jej córka nie potrzebuje akurat wtedy bliskości :) no nic tu po mnie tak zajrzałam ja w przeciwienstwie do Zorjany nie mam czasu bez sensu siedzieć na necie i pitolić 3 po 3 ten czas wolę poświęcić dziecku

Gość gość
"A to juz dziecko nie umie samo się bawic, a może spi albo cos je w tym czasie. A może tatus się nim zajmuje." A gdzie ta bliskość, o któej autorka tak pisze? Gdzie w takim razie ta więź? ...

Gość gość
"Zorjana dziś moim zdaniem to jest właśnie błąd. Dziecko przy piersi czuje się bezpiecznie, w nocy jest to dla niej bezpieczna przystań i ukojenie. Jak jej to zabiore to ona straci zaufanie," Co to za bzdury? Myślisz ze dziecko tylko z cyckiem kojarzy bezpieczeństwo?

W tym tygodniu mam więcej czasu na kafe bo jak pisałam córka chora :) A tą całą dyskusję mogłam prowadzić bo córka spała, od 7 do 12. Od tej pory zdążyłam już ją nakarmić (jedzeniem normalnym, a nie z cycka), zrobić herbatę sama zjeść, umyć córkę bo zrobiła kupę, przebrać i zrobić inhalację. Od poniedziałku będę miała czas na kafe tylko wieczorami :)

Gość gość
Dziecko chore - to tym bardziej potrzebuje mamy, jej bliskości... Co z ciebie za matka, która woli klepać w klawaiturę, a nie spać przy chorym dziecku? Jakie ty dajesz poczucie bezpieczeństwa córce? Nawet jej nie wspierasz podczas choroby...

Gość gość
Zwolenniczka tak wiemy wszyscy, ze nie masz swojego zdania i slepo zgadzasz sie z kazdym o podobnych "pogladach". Co temat sulimiry to zwolenniczka leci klepac ozorem "tak ona jest madra ma racje jakbym mogla calowlabym ja po tylku bo miala odwage napisac to czego ja sie balam" :D

Gość gość
"zwolenniczka konkubinatu ty i twoj konkubent palicie duzo papirosow i przez 5 lat zafundowałaś dziecku ten smród i wdychanie nikotyny . Poczytaj o wydania niewydalaniu z organizmu nikotyny przez skore ,pot zwłaszcza podczas snu.

Gość gość
12:51,gdybyś czytała uważnie to wiedziałbyś,ze Zorjana pisała dziecko ma tez silną więź z ojcem.Jesteście tak głupie,ze szkoda słów na was.Ale mam pomysł,namierzcie Zorjanę,i spalcie ją na stosie albo powieście na szubienicy w centrum miasta.Będziecie miały spokój,no ale o kim wtedy będziecie zakładały tysiace tematów?:O No nie wie....wybór należy do was

Gość gość
Zorjana twoje dziecko na cycku i chore ? HEHE

Gość gość
No tak, brak merytorycznych argumentów, to przyp*****lacie się do tego, czy ktoś ma czas na kafe siedzieć. Jakie to typowe dla kafeterianek. X Swoją drogą, nigdzie nie spotkałam się z taką nagonką na kp jak na kafeterii. Wielokrotnie pytałam o różne kwestie i jedyne na co mogłam liczyć to - przestaw dziecko na mm, jako cudowne remedium na wszelkie dolegliwości. Dobrze, że jednak część matek jest tu i propaguje kp, choć to mozolna praca.

Gość gość
bijcie się :D bijcieeee! :D

Gość gość
Dla mnie nie dojrzal do macierzynstwa ten, kto nie umie tolerowac cudzych pogladow. Jakim prawem osadzasz kogos, kto brzydzil sie karmic piersia? Bo Ty sie nie brzydzisz to Ty jestes dojrzala a ona nie? Co to w ogole za poroniona klasyfikacja? Nie karmila, jej sprawa.Nie masz prawa jej oceniac, czy dojrzala jest czy nie. Bo swoja postawa sama udowadniasz, jakie masz podejscie do ludzi. Dla mnie jak ktos nie chce karmic, to jego wybor. Jak ktos nie chce dzieci tez jego wybor. Nie ublizam od egoistow. A Ty tak.