Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zorjana czemu naklaniasz mlode niedoswiadczone mamy do spania z dzieckiem?

Polecane posty

Gość gość
Sulimira. Najpierw niby mleko lecialo do gardla i dlatego zeby sie nie psuly. Teraz nagle nie leci do gardla, tylko ma cudowne wlasciwosci, od ktorych zeby sie nie psuja. Zagubilas sie w swojej teorii.

Gość gość
Jeśli autorka będzie chciała poprowadzić wykład - to poda mi swojego maila. I na jej maila wyślę wszystkie informacje.

Gość gość
" Zojrano wyobraź sobie, że kiedy ja czegoś nie wiem to nie pytam wujka Google tylko sprawdzam infornacje w książkach z dziedziny medycyny, które mam w domu (z racji kształcenia się w tym kierunku) lub idę do biblioteki medycznej, ewentualnie dzwonie lub idę do lekarza. I, może Cię to zdziwi, ale nigdy nie zawiodłam się na tych źródłach, a czytając informacje w internecie widzę wiele sprzecznych opinii na dany temat. " TaWredna, przestań. Weź sobie przeczytaj z czego korzystają autorzy podręczników. Zaskoczę cię może, ale właśnie z badań naukowych, które praktycznie wszystkie są publikowane w internecie. W tej chwili baza Pubmed/medline stanowi największe i najbardziej rzetelne źródło wiedzy i każdy kto liznął nauk medycznych o tym doskonale wie. Nie kompromituj się takimi tekstami, proszę cię, bo zmienię zdanie na temat twojej inteligencji.

Gość gość
No chciałyście artykułu to wam dała!Po co się tego damagalyście skoro i tak to ignorujecie??A ty od pani profesor weź się nie ośmieszaj.Miala nockę nieprzespaną czytając o mleczku,które omija ząbki?Tylko,że Zorjana napisała to dziś więc jak profesorka mogla czytac o tym w nocy?:D przez takie debilki jak ty jeszcze bardziej lubie zorjanę:)

Gość gość
Czyli wycierasz sobie gębę tytułem pani profesor, która zapewne nawet nie istnieje. Argument z anonimowego autorytetu, żałosne :D wiesz, żeby argument z autorytetu był choć trochę przekonujący, to trzeba podać chociaż imię i nazwisko tego "ałtorytetu" :D Co jeszcze kafeterianki wymyślą...? Pomijam fakt, że ta pani profesor to też nie jest zbyt bystra, nie odniosła się do badań, nie podała żadnych innych, które wskazywałyby na to, że Zorjana nie ma racji. Swoje własne zdanie więc, niech rzekoma pani profesor zostawi dla siebie i się nie ośmiesza.

Gość gość
Cholera chyba nie doczekam sie odpowiedzi po co 20 miesięcznemu dziecku picie mleka w nocy .

Gość gość
Przecież dziewczyny, ten mail jest zmyślony. Jak nie ma racjonalnych argumentów to próbujemy kłamać, zmyślać i bajdurzyć. Żałosne....

Gość gość
Bystra to ty nie jesteś jak widać. Podaj maila - to się przekonasz. Czyżby jednak cię strach obleciał?

Jeżeli Pani profesor chce wykładu to niech skontaktuje się z Panią Magdą Karpienia aktywną w Polsce Liderką międzynarodowej organizacji non – profit La Leche Leauge, światowego autorytetu w dziedzinie karmienia piersią. Ona ma ogromną wiedzę i jestem przekonana że chętnie skorzysta z możliwości wykładu z mediami na temat karmienia piersią. Artykuł który był po polsku na temat omijania zębów przez mleko również ona pisała, więc może Wam to lepiej wytłumaczy i rzekomej pani profesor.

Gość gość
Kozak w necie, d..a w świecie. Gdybyś miała odrobinę odwagi, troszkę wiedzy - skorzystałabyś z propozycji wygłoszenia wykładu. A tak - widać, że masz braki i się tego wstydzisz. Wstydzisz się kompromitacji.

Gość gość
Niech mi ktoś odpowie!!!!!!Po jaką cholerę prawie 2 letnie dziecko karmi się w nocy?

Gość gość
Pani profesor jest lepsza niż myślałam, potrafi czytać tekst, zanim ten się jeszcze ukaże :D:D:D To chyba jakaś jasnowidzka, hehehe.

Gość ANOOOO
Ja tez jestem ciekawe po co prawie 2 letnie dziecko pije mleko w nocy ? Ja tez karmilam piersią ale w tym wieku dziecko powinno przesypiać juz cale noce.

Gość gość
No tak, bo jak się jest panią profesor - to już nie można czytać na bieżaco... Co za ograniczone myślenie...

Gość gość
" Kozak w necie, d..a w świecie. Gdybyś miała odrobinę odwagi, troszkę wiedzy - skorzystałabyś z propozycji wygłoszenia wykładu. A tak - widać, że masz braki i się tego wstydzisz. Wstydzisz się kompromitacji. " A to dobre, rozumiem, że ty chętnie wygłosisz wykład na temat tego, jak szkodliwe jest karmienie w nocy dziecka piersią. Proszę więc o namiary gdzie i kiedy się odbędzie. Bo rozumiem, że ty dupa nie jesteś? :D Do czego się jeszcze dziewczyny posuniecie, jak absurdalne argumenty wymyślicie w celu obalenia naukowych badań?

Niech sobie nakłania kogo tam chce, niech zakłada tematy do woli. Po to jest Forum, wolny kraj, a każdy swój rozum ma i zrobi co uważa za słuszne. "Później będzie płacz i zgrzytanie zębami" - a co Was to obchodzi, że musicie użalać się nad czyimś życiem? czyimś dzieckiem, czyimś chłopem, czyimiś garami i pierzynami? U Was będzie ten płacz? Ale kurnik :o i dalej nie widzicie jaką kołtunerię odwalacie, jaki magiel z Was wyłazi? Pewnie całe życie tak się zachowujecie i się przyzwyczaiłyście, cieszy was to i nie zdajecie sobie sprawy ze swojej wsiurowatości .... aż wstyd normalnie :o Wielkie damy, a gdaczą i wrzeszczą jak porąbane :D

Gość gość
Prawda jest niestety taka ze większość z was poszla za tlumem i teraz juz dla zasady krytykujecie Sulimire. Ja akurat się z nia nie zgadzam we wszystkim ale jako jedyna, mam wrażenie, wie co pisze. Reszta szczeka mordami dla swojego widzi mi się. A juz ta z ta "Pania Profesor Światowej Sławy" co to jest wrozbita Maciejem to mnie na lopatki rozlozyla.:-D

Gość gość
" No tak, bo jak się jest panią profesor - to już nie można czytać na bieżaco... Co za ograniczone myślenie... " No tak, pani profesor noc i pół dnia siedzi na kafe i śledzi Zorjanę XD (bo przecież linka do tego tematu nie mogła dostać). Jednak wątpię, że pani profesor ma poukładane dobrze w głowie...

Gość gość
Póki co - to ty zostałaś poproszona o podanie maila. I dostaniesz odpowiedź na wszystkie pytania drogą mailową. Stań na wysokości zadania. Jesteś w stanie sprostać temu?

Gość gość
Daga masz rację ale kury nie zrozumiały i zaraz cie podziobią, bo nie widzą niczego wsiurskiego w gdakaniu dalej będą omawiały teoretyczne przyszłe zdarzenia w życiu obcych ludzi z neta :P jaga śmaga 10/10 ode mnie ;)

Owszem, nie wiem wszystkiego na temat karmienia piersią. Wiem tyle ile potrzebuje. Nie jestem odpowiednią osobą, aby prowadzić wykłady, bo moja wiedza bazuje na książkach, badaniach naukowych i musiałabym się posługiwać pomocami. Natomiast Liderka LLL Magda Karpienia jest odpowiednią do tego osobą i to jej artykuły tutaj były przytaczane, więc nie rozumiem czemu oburzenie? Nie mam fakultetu z karmienia piersią, nie uczę się kilka lat o karmieniu piersią, więc owszem mogłabym się skompromitować na takim wykładzie, bo na pewno padły by pytania na które nie znam odpowiedzi, a nie po to jest wykład. Tutaj dzielę się wiedzą tą którą posiadam, ale wspomagam się właśnie badaniami, czy artykułami. I nie będę od razu odpisywać, córka się obudziła, więc będę się nią zajmować.

Gość gość
idealnie je określiłaś daga jaga :o

Gość gość
I Zorjana wybrnęła z twarzą. Przyznała, że jej wiedza jest niewielka. Tyle w tym temacie.

Gość gość
Daga jaga od tego jest forum, ze kazdy moze napisac co mysli. Ale jak ty masz to za gdakanie to swiadczy o tobie i twojej tolerancji. A ciebie co to guzik interesuje, ze ktos tutaj "sie drze jak porąbany?" sama sobie zaprzeczylas.

A jak pani profesor chce zadać pytania, to nie musi na maila, może tutaj na forum. W miarę mojej wiedzy odpowiem bardzo chętnie. A co do karmienia 2 letniego dziecka: niektóre dzieci budzą się w nocy na jedzenie a inne nie. Jest wiele dzieci które w wieku 2óch lat pije jeszcze mm w nocy, tak samo są dzieci które budzą się na karmienie piersią. Moja córka nie budzi się non stop. Czasem obudzi się raz, czasem dwa, a jak ma gorszą noc i jest chora to i 10. Podanie wody skutkowało histerią. A że mleko z piersi jest zdrowe i lekkostrawne to nie widzę przeciwskazań aby piła w nocy.

Gość gość
Agata wiem, ze to Ty:). Pozdrawiam Cię serdecznie, też słyszałam o Magdzie i wierzę, ze jesli przy następnych dzieciach będą jakies trudności z kp pna pomoże :)

Gość gość
A właśnie że z twarzą, jedyna, ktora potrafi się po ludzku wypowiedzieć, a Wy gdaczcie dalej mamuski kwoki;-)

Gość gość
Moze jeszcze któraś chce zalozyc kolejny temat z cyklu: "Zorjana/sulimira dlaczego Ty.......?"