Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja roczna Córeczka ma tylko 68 cm wzrostu

Polecane posty

Gość gość
pojde na pewno. co do tego niedoboru wit. d3 to niektorzy lekarze kazali jej w ogole nie dawac a inni, zeby podawac. bo corka od urodzenia miala male ciemiaczko i podejrzewali u niej zaburzenia gospodarki wapniowo-foforanowej. Rzadko podaje jej wit. d3.

Gość gość
Autorko, ja gość z 12:42. U mojej córeczki dokladnie to samo! Jedni lekarze kazali wcale nie podawać witaminy d, inni kazali dawać i ja juz zgłupiałam

Gość gość
Moja pediatra też tak mówi co do wit D. Ale jeśli dziecko zaczyna mieć problemy typu przypadek u mnie tarczyca, problem z moczem to wtedy trzymam sie opinii tych specjalistów a oni jednoznacznie kazali podawać D. Latem podawałam co drugi dzień kropelkę od pażdziernika codziennie. Są dzieci którym wystarczy słońce latem i nie muszą jej przyjmować ale aktualnie uważa się że witamina D3 to nie tylko witamina odpowiedzialna za gospodarkę wapniowo- fosforowa ale także witamina chroniąca przed alergią nowotworami czy chorobami autoimmunologicznymi. w przypadku złego wchłaniania wapnia przez dziecko zaleca sie podawanie witaminy D . Ostatnio rozmawiałam z lekarzem gastroenterologii do której jeżdzimy i uświadomiła nas że witamine D powinno sie brać aż do 18 roku zycia dopóki dzieci rosną. Dawke powinien lekarz ustalić.

Gość gość
od miesiąca mieszkamy nad morzem, mała uwielbia ryby jeść, to w takim razie zaraz jedziemy na plażę po jod :-) właśnie mama mi sprawdziła ile ja mierzyłam i ważyłam jak miałam 11,5 miesięcy (tj. wzrost 73 cm, waga 9200), przy porodzie obie z córką miałyśmy wzrost 51 cm. Ja mam obecnie 158 cm. (a mąż mierzy 190 cm, eh)

Gość gość
to ja z 13,37 Ja tez mam 160 cm mąż 180 cm. Mamy starszego syna który ma 184 cm i ma 19 lat, a ta moja mała kurka córcia taka drobinka. Na chwile obecną nie martwie sie już tak bardzo bo jesteśmy pod kontrolą specjalistów ale lepeij jest wszystko sprawdzić i wiedzieć że z dzieckiem jest wszystko ok. Zazdroszczę tego mieszkania nad morzem.

Gość gość
a i jeszcze znalazłam, że ma podwyższony kwas mlekowy w moczu ale nie wiem co to oznacza

Gość gość
a parathormon miała robiony?

Gość gość
tak miała robiony parathormon, wynik: 18,69 pg/ml (norma: 15-65), miała ok. 5 miesięcy

Gość gość
tego parathormonu to chyba też nie za dużo.. Wczoraj napisałam maila do poradni endokrynologicznej CZD i Pani Sekretarka mi odpisała "Norma badania TSH do 14 mca życia wynosi 0,4-7,0 mIU/L. Jest to badanie które można bezpłatnie kontrolować w rejonie, w razie podwyższonych wyników prosimy o kontakt z poradnią".