Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

LIPCÓWKI 2015

Polecane posty

Gość Moniaaa2015
podziwiam Was też, że potraficie tyle wytrzymać, ale nie mam czym się przejmować. Ludzie najwyraźniej muszą sobie pogadać... lipcóweczko, czytam to forum od samego początku mimo że tak późno dołączyłam. Podziwiam Cię za wszystko i nie przejmuj się głupim gadaniem, chociaż aż się gotuje jak ktoś komuś mówi by usunął ciążę.. Jestem pewna, że dasz radę. Ja sama jestem wychowana tylko przez mamę, jak się urodziłam to też były inne czasy, ludzie gadali bo jak samotna kobieta może wychować sama dziecko, podobno nawet potrafili perfidnie patrzec do wózka. Gwarantuje Ci, że będziesz najlepszą matka, dasz radę dziecku dać wszystko czego będzie potrzebowało choć wiadomo, nie zawsze będzie łatwo. I może lepiej, że maluch będzie miał tylko Ciebie, bo po co mu taki 'ojciec'? Trzymajcie się dziewczyny! Nie warto się tym przejmować, wręcz przeciwnie- najlepiej cieszyć się szczęściem i tym co każda z Nas osiągnęła :)

Gość happy_bunny
Maj gad... przeczytałam co napisaliście i oczom nie wierzę. Jak mozna takim być człowiekiem i to jeszcze najbliższa rodzina..skąd tyle zawiści w ludziach...a z tego co zauważyłam to najgorsze te po 30 co to są sfrustrowane, że chcą a nie mogą. Ok rozumiem nie jest to fajne ale żeby tak sie zachowywać jak ostatnia... nie powiwm kto bo szwagierka/ siostra czy ktokolwiek jest w ciąży??? No masakra... Na szczęście na nie mam w koło siebie takich ludzie jeżeli chodzi o najbliższych a wsrod znajomych wiadomo różnie to jest, dlatego kto ma wiedzieć ten wie a resztę mam gdzieś :) Nie ma sie co przejmować takimi chorymi psychicznie ludźmi hehe... są po prostu baaardzo zazdrośni i sami chcieliby być na Waszym miejscu i dostają wścieklizny jak komuś się udaje a im nie.

Happy masz rację :) moja szwagierka otwarcie powiedziała, że nam wszystkim się życie układa a jej nie o ona by też chciała ale ja za nią życia nie przeżyje ;) milego dnia kobitki :)

Gość mama na kafe
Ja nie rozumiem zasad u mojego meza pracy maz wziazl sobie wolne i jest montaz mebli na slowacji w sobote ale jeden z kierownikow montazy jak uslyszal ze jest montaz pow ze nie pojedzie i koniec bo jego zona nie pozwala mu pracowac dluzej niz do 11 bo ma obowiazki zone... a moj maz jest drugim kierownikiem i to on musi jechac a on ma zone dziecko i 2 w drodze i niestety musi jechac i koniec ale szef powiedzial ze w tygodniu dostanie caly dzien wolne a w sobote mu ekstra zaplaca..wiecie niby pieniadze sa potrzebne ale ja bym wolala czesciej widziec meza... bo dosc ze puzno wraca to zje kolacje ukapie sie idzie spac bo o 5 trzeba wstac... a moja szwagierka mowi ze ja wykorzystuje go zeby zarabial na mnie a ja zebym wydawala jest mi przykro dobrze ze mam dobra tesciowa bo zawsze moge na nia liczyc:-)

Gość lipcoweczka2015
Widzę ze nie tylko ja mam problemy ;) Ja tam się nie przejmuje żyje jak żyłam :) xx Dziewczyny ale mam już piłeczkę. Tak mi przeszkadza w spaniu bo lubię ma brzuchu a już nie mam jak się tak kłaść. Dzisiaj strasznie łupie mnie w krzyżu i mdli. Jutro mam wizytę i ciekawe czy ten dziadek przedłuży mi zwolnienie bo słyszałam że na nfz to ciężko o zwolnienia a to moje pierwsze od państwowego lekarza. Jeszcze mam do was pytanko o usg połówkowe bo zbliża mi się wielkimi krokami. Na takim usg sprawdzają przepływy pepowiny czy musze się upomnieć? I czy robią na nim echo serca płodu? Bo mam siostrę z wadą serca i podobno powinnam mieć wykonane takie echo ale nie wiem czy to oddzielnie czy jak? Bo na połówkowe idę do prywatnego lekarza a jeżeli echo robi się oddzielnie to zrobiłabym państwowo skoro mogę.

Gość mama na kafe
Oj lipcoweczko wiem jaki to bol bo tez uwielbiam spac na brzuszku:-) :-) :-) :-)

Jestem załamana... Miałam kiedyś pasek z włosków na brzuchu... I tak sobie go golilam i golilam i zrobil się czarny... (Jestem brunetka o ciemnej karnacji) i stwierdziłam, ze usunę to laserem... Jeden zabieg, drugi, na trzecim mnie poparzyli... Miałam już bardzo delikatne włoski więc odpuscilam bo stwierdziłam, że nie chce ciepiec a raz w miesiącu wyrwe depilatorem... Teraz w ciąży mam straszne owłosienie na brzuchu :( wyglądam Hal malpka... Nie zgole tego bo wiem, że to przez ciążę się takie zrobiły ale wstydzę się mojego brzucha... A nie wyrwe ich bo nie chce szarpać brzucha :( a teraz jak byłam u mojej mamy zauważyła, ze mam czarne! włoski po bokach twarzy... Tak jak są pejsy czy jak się tam to zwie... :( jestem załamana... :( myślicie, ze na twarzy mogę spokojnie wyrwać woskiem na cielo?? Już nie wiem co mam robić :(

Gość Fischka1988
Ja też mam ciemne włosy, zawsze rosły mi szybko, a teraz w ciąży to w ogóle jakbym się czegoś na porost najadła :/ brzuch raz w życiu zgoliłam właśnie ten pasek od pępka w dół i jak odrosły czarne to stwierdziłam, że nigdy więcej. Właśnie wczoraj mężowi mówiłam, że jak we wtorek będzie chciał mi już zrobić usg przez powłoki brzuszne to się będę wstydzić... a od do mnie, że ja to już naprawdę poważniejszych zmartwień chyba nie mam :P Ja przed ciążą nigdy nie spałam na plecach, a teraz mi się odmieniło. Za to jak zasnę na plecach i obudzę się po pewnym czasie to mnie tak kość ogonowa boli, że jęczę z bólu. Chyba macica wtedy opada i mi uciska. Jestem chudzielcem, więc to możliwe :) Jak wymiotowałam na początku to mąż usiadł koło mnie i mówi do mnie: "Ty już chyba nie będziesz chciała mieć więcej dzieci, jak się tak męczysz", a wczoraj jak widział, jak sobie brzuch w lustrze oglądam i głaszczę to mówi: "Ty jak się rozkręcisz to będziesz chciała rodzić jedno za drugim" hahha :) zawsze planowaliśmy 3, ale z moją chorobą jedno będzie już cudem :)

to że włosy w ciąży rosną szybciej i są grubsze to norma- niestety dotyczy to całego ciała- u mnie widać to mono na nogach. Można spokojnie robić depilację woskiem, masą cukrową i golić. po ciąży wszystko wróci do stanu początkowego w ciągu kilku miesięcy- info od mojej kuzynki, która jest kosmetologiem.

Gość kasiaminge
Widze ze historie u Was sa miazdzace... ale grunt to olac zawistnych ludzi! Ja jestem po rozwodzie. Rozwiodlam sie w maju. Z malzenstwa mam dwie coreczki. Teraz jestem w ciazy z nowym/starym partnerem. (Kiedys bylismy ze soba.) Jestem szczesliwa ale wciaz mam wyrzuty sumienia wzgledem bylego meza i dzieci ze rozwalilam im dom dla wlasnego szczescia. Moje malzenstwo trzymaly tylko dzieci.duzo przez jego rodzine przykrosci przeszlam. Wyszlam za niego po kolejnym rozstaniu, wydawal sie dojrzaly emocjonalnie i myslalam ze zapewni mi spokoj i stabilnosc. Ale nie dalam rady z wielu wzgledow i zlozylam pozew. Wszyscy mnie potepiali. Bo mialam kase... bo dzieci male it. itp. Ale ja dzieci wcale nie przestaje kchac a jedynie chce zeby mialy wesoly i cieply dom. Przed rozwodem jeszze zaczelam pisac z obecnym partnerem. Kiedys bylismy ze soba ale jakos tak wyszlo ze nasze drogi sie rozeszly. Czuje i doswiadczam jego milosci kazdego dnia na kazdym kroku. Jestem szczesliwa. Dzieci sa wesole i niczego im nie brakuje. Byly maz bierze je kiedy mu akurat pasuje i zawsze ide mu na reke. Teraz jestem w ciazy i jestem szczesliwa. Definitywnie zaczynam nowe zycie i zamykam stare rozdzialy. Wyrzuty sumienia mbie drecza bo moj bly maz robi z siebie ofiare ze go zostawilam i zabralam dzieci a nigdy nie walczyl o mnie i ani rqzu nie powiedzial slowem zebym nie odchodzila. Realizyje sie terazjeszcze bardziej w swojej pracy i sportach, bierze dziexi kiedy mu pasuje. jak sie dowiedzialam ze jestem w ciazy to sie zalamalam... bo skrzywdze dzieci...co ludzie powiedza itd. Jeszze matka mi nagadala ze moglam sie zabezpieczac i ze sie wrypalam itd. Ale teraz mysle ze tak mialo byc... i ciesze sie coraz bardziej. Nie moge sie patrzec wciaz w tyl.

Gość gość
mimi mam to samo nawet na brodzie mam pojedyncze czarne, jestem przeerazona , na brzychu tez, wogole wszedzie mam duzo ciemniejsze

Gość kasiaminge
Zdaniem mojej rodziny powinnam siedziec z bylym mezem ze wzgl na dzieci do konca swojego zycia bez wzgledu na brak milosci i to ze bylam z nim nieszczesliwa a on tylko swoimi sprawami zyl.

Gość Franiowa
Dziewczyny, Ile nas, tyle historii! Najważniejsze to się trzymać i być dzielną, bo teraz nosimy fasolki ( choć jużwcale nie takie maleńkie) pod sercem! Trzymam za Was wszytkie mocno kciuki, szczególnie za Ciebie Lipcóweczka. Bardzo Ci współczuję, ale jestem pewna, że stworzysz dla swojego maluszka ciepły, kochający dom i obdarzysz go tak wilką miłością, że zrekompensujesz mu wszelkie przykrości, których razem doświadczyliście i doświadczacie teraz!! Głowa do góry!! Ja nie mogę narzekać, jeśłi chodzi o moją rodzinę. Jakoś szczególnie nie doświadczam przykrości z jej strony :) Nie myślałam, że jedno moje zdanie wywoła taką lawinę zwierzen, ale bardzo się cieszę, bo to przecież dobrze się wygadać ( wypisać) na forum!

Gość mama na kafe
Jak czlowiek sie wygada to lzej mu.. Ja tez postanowilam dac szanse starej milosci i nie zaluje bo moj maz kocha mnie i synka najbardziej na swiecie:-) :-) Lekarka mi na ta moja infekcje grzybicza przepisala takie globulki 3 globulka i jest super ale kuracja ma 15 globulek i niestety nie mozna przerwacjeszcze 12 globulek a mam taka ochote na mojego meza ale jakos wytrwam

A mój mąż za granicą i wróci dopiero w Walentynki na weekend... Ale za granicą pracuje do czerwca i zostaje na stałe w Polsce już bo prowadzi swoją dzialnosc tutaj :)

Gość Balancee
Witam wszystkie forumowiczki. Od paru dni (od kiedy poszłam na L4) Was podczytuję i byłoby mi miło jeśli mogłabym się przyłączyć do waszego grona. To moja druga ciąża z terminem na lipiec, pierwsza z 2013 niestety niedonoszona (czasem myślę, że niedoleżana ), ale tym razem będzie inaczej. Po utracie w 18 tyg. najchętniej od razu bym zaszła, dziwnie mi było z tym, że tam na dole już nikogo nie ma... ale z czasem odwlekliśmy dziecko na później, rozwijając swoje zainteresowania, aż do kwietnia, pół roku starań, na koniec monitoring cyklu i eureka: dzień owulacji nie pokrywał się z obliczeniami, mam termin na 20 lipca. Dziewczyny widzę, że większość z was ma za sobą ciekawe, nieraz ciężkie przeżycia i niezależnie od różnic między sobą zawsze możecie liczyć na wzajemne WSPARCIE. To bardzo budujące, tym bardziej, że często brakuje go ze strony najbliższych. Dobrze wyrzucić z siebie to, co leży na sercu i od razu robi się lżej. Jejku, te opowieści o zawiści, albo o zawiezionych matkach/teściowych -zgroza. Ludzie są czasem wredni, ale najgorzej gdy przy tym zakompleksieni i/lub głupi. Oby problemy nie udzielały się fasolkom, niech zdrowo śpią rosną, gimnastykują się i nabierają sił aby zmierzyć się z rzeczywistością. :)

Witaj Balancee;) im nas wiecej tym lepiej i tematow do pisania wiecej!;) Kobitki a bralyscie w krotkim czasie wstecz jakies leki przeciwbolowe? Chodzi mi konkretnie o nieznosny bol glowy ktory mam od dwoch dni..wiadomo ze macie czestszy kontakt z polskim lekarzem wiec moze jest jakis lek ktory mozna w ciazy? Albo jakis sposob na zalagodzenie tego bolu?

Gość gość
Jedyny przeciwbólowy jaki można brać w ciąży to apap (paracetamol), z tego co wiem

Gość Monia lipiec
Tez meczy mnie okropny bol glowy chetnie wyslucham co mozna brac w ciazy. Do tego mam bardzo niskie cisnienie a szczerze jak czuje zapach kawy to mnie az telepie. Macie jakies pomysly na podniesienie cisnienia? Od konca stycznia bede sie tu wiecej udzielac bo ide na L4:)

Gość happy_bunny
Zajrzałam sobie co tam u nas słychać, i widzę , że znowu nowe osóbki doszły także Witamy w Klubie ciężarówek na lipiec :) Tak w temacie włosów mi też strasz nie szybko teraz rosną. Miałam przed łopatki teraz mam już za łopatki do tego nie muszę myć ich codziennie tak jak wcześniej mogę spokojnie co 2 dzień :P ale z przyzwyczajenia i tak robię to codziennie chyba, że w danym dniu nigdzie nie wychodzę. Jeżeli chodzi o włosy w innych miejscach, to mam jasne, także u mnie nic nie widać, chociaż jakby spojrzeć pod światło to na nogach włosy naprawdę też rosną szybko, ledwo co depilowałam a odrastają. Zaczyna mi się robić taka lekko blada linia od pępka, którą widać jak się człowiek przyjrzy :) mój Men wczoraj się aż zdziwił jak zobaczył moje sutki powiedział ooo jakie fajne wymionka :D, że takich dużych jeszcze nie miałam. No i teraz jeszcze bardziej widać żyłki a pod wieczór sutki robią się ciemne. Nie wiem czy tak ma być akurat u siebie tak zaobserwowałam :). Lipcóweczka2015 a Ty się nie martw, że nie masz faceta, naprawdę w niektórych przypadkach lepiej być samemu niż z jakąś gnidą i męczyć się przez całe życie. I najgorsze, że dziecko przy okazji musiało by mieć takiego popapranego ojca. Już lepiej żeby miało kochającą matkę niż ojca, którego będzie się wstydzić, albo będzie widzieć, że tata nie szanuje mamy. A Ty na pewno poznasz jeszcze kogoś wartościowego kto Cię doceni i pokocha Ciebie i dzieciaczka :) Nie wiem czy doczytałyście przez te niewyświetlające się posty ale wczoraj byłam na wizycie u ginekologa z moimi wynikami z USG, i moczem. I wszystko jest w porządku. Zbadał szyjkę i jest długa, twarda, i zamknięta jak to powiedział, czyli tak jak powinno być :) a na kolejną wizytę mam przyjść za miesiąc znowu z moczem ( to już będzie 3 nie wiem czemu tak, może tak trzeba) i morfologią. Ja jeszcze od czasu jak jestem w ciąży nie brałam żadnych leków przeciwbólowych.

Gość happy_bunny
Acha, jak o ciśnieniu mowa, miałam wczoraj mierzone i miałam górne podwyższone, ale to pewnie dlatego, bo ogólnie wizytę miałam w końcu godzinę później niż miałam mieć, i jak zobaczyłam te kolejki to od razu się zdenerwowałam a jeszcze musiałam szybko lecieć do pracy. I weźcie tu miejcie dobre ciśnienie jak wczoraj myślałam, że wyjdę stamtąd w ogóle i tyle z tego będzie.

Gość magdalenka 85
Hej,dzis znow bylam dzis u gina bo ksiegowa dzwonila ze moje L4 jest wypisane z bledem...nastepna wizyte mam w nastepna srode.co tydzien widuje moje malenstwo i jestem troche spokojniejsza. Co do bolu glowy to przed ciaza mialam takie migreny ze mdlala,,pare razy bylam na IP.a teraz z bolu krew z nosa mi sie puszcza,albo pekla mi zylka w oku:/

Gość karolcia15031
hej kochane lipcóweczko ja jestem ze śląska :) Dziewczyny dosłownie z dnia na dzień wyskoczył mi brzuszek a macice mam juz dosc wysoko bo zaraz pod pępkiem. Dziś kombinowałam w co ubiore sie w sobote na urodziny tesciowej bo przyjadą te wszytskie "ciotki dobra rada" w tym ta która tak nagadała że co tam bęe wspominac martwe dziecko. Powiedziałąm sobie że zrobie tak zeby jak najdłuzej nikt nie wiedział to będą ostatnie urodziny na ktorych będa ciotki klotki to moze mi sie uda , a to że czegoś nie wiedzią je najbardziej wkurza :) Coś mi sie wydaje ze dzis czułam ruchy :) zobacze czy jutro będzie tak samo :) Ja wiem że nie powinnam sluchac tych wszytskich "mądrych" ludzi ale mnie najbardziej wkurza to że oni myśla ze są najmądrzejsi i wszytskio wiedzą najlepiej a w ciazy palili i piwkowali np.jak moja szanowna ciocia która teraz mi daje rady co trzeba zrobic zeby urodzic zdrowe dziecko ( jej zdaniem obrzerać sie jak świnia no i chyba wychodzi na to że tez palic****ic skora tak robila )

Gość kasiaminge
Mi tez krew z nosa sie puszcza. To normalne bo w naszych organizmach jest coraz wiecej krwi. Pod koniec poprzednich ciaz to mialam wrecz krwotoki nocne kilka razy ze skrzepami bleee takze: przejdzie :-) Na bole bralam apap. Jak wymiotowalam mocno w grudniu to na drugi dzien mi glowe rozsadzalo. ...ja tylko boje sie nocnych skurczy lydek pod koniec ciazy bo mialam straaaaszne...ale wszystko minie ;-)

Gość kasiaminge
Odebralam wczoraj wyniki. Prenetalne ok. Wszystkie pozostqle tez... ale zrobilam sobie sama dodatkowo cholesterol i mam bardzo wysoki (254). Martwi mnie to bo nie jem tlusto... a mam dopiero 30 lat :-( ostatnio na badanich z pracy tez mialam zawtzony i chcialam sprawdzic. chyba czas zdrowiej jesc...

Gość AnaBan
hej, ja na bol glowy -ale już taki nieznośny biore pol tabletki apapu jeśli nie pomaa biore drugapolowke na mniejszy bol zimne okłady i smnaruje skronie amolem-czasem pomaga ;) ja za to mam podwyższone ciśnienie :( mierze sobie codzinnie owszem nie przekraczam 90/140 ale mam 80/130, 85/137 wiec i tak w gornej granicy na następnej wizyciepoproze o tabletki bo już o tym rozmwialam z ginem.. w tamtej ciąży tego nie miałam.. a ja się czuje tez lepiej, nie mdli mnie i mam mniejszego spiocha, dziś u mnie wiosenna sloneczna pogoda wiec mam nadzieje ze Powera do ogarniecia domu mi nie zabraknie :) co do wlosow to tez mi się wzmocnily ale paznokcie to sa mega twarde i rosna jak głupie ;) ja mam ogolnie jasna karnacje, ciemne blond-naturalne wlosy wiec nie mam problemów z owłosieniem i nie wiem c co ciemna ciazoiwa linia od pepka w dol ;)

Gość Franiowa
Heloł ! A mnie tak dziś rano starszak zdenerwował, że wszytkiego mi się odechciewa. W dodatku z tych nerwów kuje mnie w brzuchu. No normalnie, trzeba na niego żelaznych nerwów! Dobrze, że w pracy trochę się zrestuję.. Miłęgo dnia dziewczyny:)

Gość Balancee
Hej Lipcóweczki! Dzięki za miłe przyjęcie. Mnie na szczęście głowa rzadko boli ;) Paracetamol oczywiście można i choć przenika przez łożysko to nie wywiera wpływu na zarodek, czymś się przecież trzeba ratować, oczywiście z umiarem. Są też takie plastry na czoło Apap Ice -podobno niezłe, można wypróbować Kasiaminge ja w wieku 19-20 lat też miałam podwyższony cholesterol (ok 205), mimo, że byłam chuda jak patyk, dieta ma na pewno znaczenie -jadłam mało ale prawie same słodycze... Które teraz mogą nie istnieć ;) Spróbuj dietą bo leki jak się zacznie leczenie trzeba brać do końca życia. Też jak najdłużej nie chciałam się dzielić wiadomością o ciąży, żeby w razie niepowodzenia uniknąć współczucia, ale mój mąż nie potrafi tak udawać, lubi się wszystkim chwalić, gdyby nie on to pewnie jeszcze nikt by nie wiedział ;P Dziś rano po śniadaniu poszłam się ubrać i szok: na cycku widzę ciemną smugę, spanikowałam i plan na dzisiaj to kupić coś na rozstępy a najlepsze było to, że po 2 godź znikł -kołdra mi się widocznie odcisnęła, ale stracha miałam... ;) Może polecicie coś wypróbowanego osobiście, albo przez "ciotki-dobra rada" ;)

Gość Balancee
a jeszcze jedno Karolcia najlepiej nie wchodź w dyskusje, szkoda nerwów ja ucinam gadanie stwierdzeniem, że nie chcę do tego wracać i żeby zmienić temat. Jeszcze przed tą ciążą to na cmentarzu najbardziej przykre było, to że odwiedzamy grób małej sami z mężem, ile bym dała żeby odwiedzać aniołka z braciszkiem lub siostrzyczką i z czasem opowiedzieć dziecku historię o siostrzyczce, która jest w niebie i czuwa nad rodzeństwem...