Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze przyszla mamusia

LIPCÓWKI 2015

Polecane posty

Gość Franiowa
Balancee -witam:) Jak to robisz, że nie masz ochoty na słodycze??? Ja mogłabym jeśc je tonami ;) Oczywiście tego nie robię, bo wyglądałabym jak szafa 3-drzwiowa... W poprzedniej ciązy miałam cukrzycę ciązową, od 23 tyg zero słodyczy i ostra dieta. Teraz sobie szczególnie nie odmawiam, bo jest duże prawdopodobieństwo, że powróci niedługo..i wtedy wiele wiele moich przysmaków będzie musiało pójść w odstawkę:( No, ale co się nie robi dla dobra maluszka:)

Gość kasiaminge
Ja jem duzo slodyczy. Moze to tego ten cholesterol.. cholera wie... ja bez slodyczy nie moge zyc :-/ a na rozstepy oliwka, balsam, cokolwiek byleby cos uzywac i natluszczac ;-)jak komus maja wyjsc to wyjda ale moze mniejsze lepiej smarowac ;-)

Gość kasiaminge
Obecnie kupilam z Perfecta Mama krem na rozstepy i smaruje brzch i piersi. Ole balsam do bardzo suchej skory z Garniera tez uzywam na zmiane...

Gość Fischka1988
kasiaminge cholesterol może być podwyższony przy tłustej diecie, ale spotykałam też osoby, które jadły chudo, ale wcinały dużo jajek, a one mają bardzo dużo cholesterolu! Ja odkąd nie wymiotuję przerzuciłam się z pomidorów na jajka na miękko. Co drugi dzień gotuję :P cholesterol zawsze miałam w normie, ale przy kolejnych badaniach sprawdzę. No a jeśli chodzi o słodycze to przed ciążą dzień bez czekolady nie istniał, a teraz w pierwszym trymestrze przez te wymioty nawet herbatę słodziłam tylko łyżeczkę. Od 2 tygodni zaczęłam podjadać czekolady nadziewane... po paseczku :) czyli są szanse, że samopoczucie wróci do normy :)

Gość Franiowa
Chyba i ja sprawdzę cholesterol w takim razie, skoro piszecie, że od słodyczy może być podwyższony.. Na początku po słodyczach miałam zgagę, ale teraz już to trochę minęło, więc powróciłam do moich małych przyjemności.. ;) Zgadzam się kasiaminge, ze mocne nawilżanie to podstawa przy zapobieganiu rozstępom!

Gość magdalenka 85
Hej:) dzis ogladalam pierwszw wozki-wiem za wczesnie ale tak zerkalam;) Co do cholesterolu to ja przed ciaza mialam bardzo wysoki,ale cholesterol to jeszcze nic ale podwyzszone trojglicerydy rozwniez mam wysokie.sprawdzcie sobie lipidemie jak bedziecie pobierac krew po trojglicerydy rowniez moga wyrzadzic wiele szkod.

Gość gość
Kasiamin

Gość magdalenka 85
Kasiaminge-ja przed ciaza mialam cholesterol584!zanim zaszlam w ciaze juz pisalam,ze zlecialam5kg w 5tyg i cholestelor mi spadl do280,teraz az sie boje zbadac:/o trojglicerydach Wam wogole nie pisze bo moje wyniki sa patologiczne. Karolcia-ja tez jestem Slaska:)

Gość Moniaaa2015
hej dziewczyny! :) nawet nie myślałam o tym, ale badania chyba i u mnie się sprawdza.. aż się przeraziłam. Odkąd zaczęły mi się różne smaki to nie było dnia bez tabliczki czekolady, nie ważne czy czułam się dobrze czy mnie mdliło czekolada musiała być, czasem do tego paczek bądź drożdżówka, na szczęście już mi się to uspokoiło, ale wiadomo jak to bywa. Karolcia i Magdalenka, też jestem ze śląska :)

Gość magdalenka 85
O Monia super,pewnie sie tu nie pochwalisz skad dokladnie ale tak mniej wiecej mozesz chyba napisac;) Gdzie bedzie porod? Ojej znow mnie mdli;(

Gość karolcia15031
hej ja będe rodzić albo na Ligocie (proszę o info jakby ktoś tam rodził) albo w Tarnowskich Górach a wy ? Na rozstępy to najlepsza oliwka która mocno natłuszcza. Balance to widze ze podobne przezycia do moich masz..i też masz pierwszą cóeczke któa tak samo jak ja pragniesz odwiedzac z rodzenstwem , tez urodzilam w 2013 dokladnie w grudniu . My tez tylko odwiedzmay grób i dziadkowie a tak to nikt

Gość kasiaminge
Wrocila od lekarza. Wszystko ok. I na 90% dziewczynka :-) Pytalam gina o ten cholesterol powiedzial zebym robila klejne dabadania to na pewno znajde cos jeszcze zeby sie zamartwiac. Kazal nie jesc tlusto ale w zadnym razie nie odchudzac sie... powiedzial zebym po prostu uwazala co jem i nie ma co wariowac.

Gość kasiaminge
Ja jestem z dolnego slaska a dokladnie z Lubina ;-)

Gość Moniaaa2015
no właśnie dokładnie to z Tarnowskich Gór i albo będę rodzic na tzw. "trójce" bo tam też pracuje mój lekarz prowadzący. Ewentualnie też przyszedł mi też przez myśl szpital na Pyskowicach bo podobno dużo ludzi go sobie chwali :) Magdalenka, a Ty z jakich okolic jetes? jeśli oczywiście mogę zapytać :)

Gość mama na kafe
Jest tu ktos z malopolski kto zamierza rodzic w Krakowie???

Gość magdalenka 85
Hej,wczoraj juz po20spalam,wykonczyl mnie spacer po sklepach,rano z mezem po poludniu z mama. Ja jestem z serca Gornego Slaska-Rudy Slaskiej.I tam tez bede rodzic choc row iez jeszcze rozwazam Ligote, bo tam prywatnie jezdze do takiej kliniki.Lekarza swojego mam u siebie,a i u nas jest dobra porodowa.Do nas kieruja ze slaska ciazy mnogie.Zreszta bedac na prakrykach sama bylam przy cesarkach:)

Gość Monia lipiec
Ja jestem z okolic Krakowa i tu na Ujastek bede rodzic bo z tego szpitala mam prowadzaca moja ciaze pania ginekolog:)

Gość mama na kafe
Monia lipiec ja tez mam prowadzaca pania dooktor co pracuje na ujastku ale rodzic bede w narutowiczu w Krk rodzilam tam synka i cudnie opieka dobra:-) :-) dziewczyny moj termin z @ jest na 3.07 ale z usg na 28.06:-) :-) :-) lipcoweczka Ty masz podobnie tak??

Gość mama na kafe
Ja dokladnie to mieszkam w wadowicach ale tu w szpitalu bym nie chciala rodzic

Gość magdalenka 85
Do Wadowic ode mnie rzut beretem. Alez nudy u mnie:( za bardzo nie wychodze bo biore duomox

Gość Monia lipiec
Mama na kafe moja prowadzaca jest pani koryga-wszolek bardzo fajna babka:) narazie jestem nastawiona na Ujastek :) jak sie dziewczyny czujecie? U Nas dzis strasznie wieje ale jak na poczatek 2 trymestru przystalo mam przyplyw energi i obracam dom do gory nogami sprzatajac:)

Gość Monia lipiec
O Narutowiczu tez slyszalam same dobre opinie:)

Gość lipcoweczka2015
Według om mam na 1.07 a według usg 28.06 :)

Gość mama na kafe
No mi na kazdej wizycie podaja inny termin porodu z usg. Ale ostatni podany z usg to 28.06 wlasnie kurde duzo z was zna plec ja w 1 ciazy wiedzialam ze synek a teraz niemam przeczucia ale mam identycznie jak kolezanka co ma za mies urodzic corke wiec jest szansa na coreczke wiec bedzie parka:-) :-) :-) na 4.02mam polowkowe wiec pasuje zeby bobas byl grzeczny ale najchetniej pojadlabym zeby skakala moja fasoleczka i pokazala co tam skrywa:-) :-) :-) :-) :-)

Gość Moniaaa2015
Magdalenka, to prawda, że na Rudzie Śl. można zrobić badania za darmo w jakiejś klinice niepłodności? słyszałam coś tam piąte przez dziesiąte, ale czy to prawda nie mam pojęcia

Gość magdalenka 85
Chyba chodzi o Genom.a na pewno leczenie nieplodnosci zajmuja sie na Ligocie na Ul.piotrowickiej Dziewczyny wczoraj do2 w nocy wymiotowalam,ale najgorsze,ze zdarlam sobie sluzowke gardla i czuje sie jakby mi cos tam siedzialo:( tez tak czasem macie?

Gość mama na kafe
Moj synus ma antybiotyk wczoraj w nocy dostal goraczke a teraz wrocilam od lekarza i zapalenie oskrzeli a ostatnio przez te wiatry wogole na polu nie bylismy

Gość karolcia15031
magdalenka wspolczuje wymiotów, mnie tez dzis męczą mdłości ;/ Monia 2015 a do jakiego chodzisz ? JA tam rodziłąm córeczkę któa umarła i powiem szczerze że troche mi się nie uśmiecha tam rodzić, no ale pracuje tam moj lekarz dr. Gwózdz , ale jak tam pojade rodzic i zobacze tego ordynatora to chyba na jego widok zwymiotuje.. Powiedz mi kochana do kogo Ty chodzisz . Dziewczyny jeszcze toche i będziemy w polowie ciąży , mi jak na razie szybko leci a wam ? powiem Wam tak serio że juz nie mogę doczekać sie mojego maleństwa..tak bardzo chce urodzić żywe i zdrowe dziecko..obiecywałam sobie że nie bede tego robić ale często wyobrazam sobie jak będe sie zajmować dzieckiem itd..a tak sobie wmawialam zeby sie nie przyzwyczajać do tego dziecko ze strachu przed tym jakby znowu miała pójśc cos nie tak ;/

Gość Balancee
Hej Kobietki! ;) Ja jestem z okolic Wawy. Z tym cholesterolem to w kółko normy prawidłowego zaniżają (chyba ze 180 teraz) aby jak najwięcej prochów łykać, jakby mało było chemii w jedzeniu... Dlatego mąż na myśliwego się szkoli, normalnie zwariował na punkcie swego hobby, a to nie tylko strzelanie do zwierząt, ale dokarmianie i gospodarowanie lasem- kupa roboty. U mnie wraz z 2-gim trym. mdłości jak ręką odjął :) a już nauczyłam się jak poprawnie wymiotować. Po pierwsze zgodnie z grawitacją czyli tyłek powyżej kibelka -nie wierzę, że to napisałam ;))) Magdalenka na podrażnione gardło dobre są nasiona lnu, najlepiej zrobić macerat z całych ziaren i popijać odcedzoną wodę. Dla leniwych mielony też może być -tylko wtedy wrzątkiem i ma słabsze właściwości. Jejku, ale zazdroszczę, że już co niektóre znacie płeć jak pytałam lekarza 13.01 to nie było mowy... Może 5.02 uda się podejrzeć, wezmę z sobą lubego i poproszę na samo usg. Niech się trochę zainteresuje życiem prenatalnym szkraba. mama na kafe to na pogotowiu byłaś? -współczuję wstrętnego choróbstwa, a ma do tego inhalacje? a i jak tam Twoja infekcja? wszystko ok? Mnie też się coś czepiło :/