Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mucha21212

Staraczki i ciężarne. Dzielimy się objawami

Polecane posty

Gość mania20parę
mlib trzymajcie trzymajcie chciała bym żeby to było to :) mamozuzy Kurde zazdroszczę ci już niedługo będziesz mieć swoje maleństwo :) justinka dzisiaj u mnie 23 dc a temp w pochwie 37 szyjke mam zamknięta. Ale żadnych objawów ani na ciążę ani na @ i już nie wiem co myśleć :( No a ty justinka działaj działaj i za ciebie też trzymam kciuki :)

Gość przy nadziei
Hej dziewczynki. Mamo Zuzy jak to u Ciebie juz zlecialo...super, oby tak dalej. Ja czuje sie fatalnie, mam migrene znow juz trzeci dzien boli mnie glowa. Najgorsze jest to ze jutro egzamin a ja nie mam sie kied uczyc przez ten bol. Ale mam dzis wizyte u lekarza to zapytam co z ta glowa. My juz jestesmy w 25tygodniu :)

Gość mania20parę
Eh dziewczyny nic chyba nie będzie z tej fasolki teraz :( brzuch mnie boli jak na okres i mam plamke krwi więc okres przyjdzie a już miałam nadzieję że będzie dobrze normalnie znowu niepotrzebnie się nakręciłam chyba będę płakać

Gość Marti020
Dziewczyny zrobiłam test! Wyszedł dziwnie! Kreska od negatywnego wyszła jakby w połowie, po 5 minutach drugiej dosłownie cień (linia cienka jak włos), aż otworzyłam ten test zeby pod latarką zobaczyć ten pasek testowy i tak po 15 minutach ewidentnie dwie kreski... myślicie że to wiarygodne? Druga jest mega słaba

Gość gość
Moimi objawami były (i są do tej pory mimo iż to 12 tydzień) potworne wymioty, zawroty głowy, wahania nastrojów, ale najgorsze było zapchanie kanalików gruczołu mlekowego w prawej piersi, z czego powstał olbrzymi ropień. Niestety lekarz nie mógł mi dać antybiotyków i miałam operację. Przeprowadzono drenaż, po którym mam 3 wielkie dziury w piersi, po których zostaną okropne blizny... :(

Gość malutka0303
Hej dziewczynki ja juz po poluwkowym bedzie synus:) wszystko z malenstwem wporzadku :) jestem bardzo szczesliwa :)

Gość Justinka2014
Malutka gratulatcje synka:-) Mania trztmaj sie i nie panikuj tylko cierpliwie czelaj chodz wie wiem jest trudno....

Gość mania20parę
malutka również gratuluje synka :) Aa justinka po dwóch latach starań i jednym poronieniu to ciężko jest pozytywnie myśleć. Zobaczymy co mi powie gin w piątek. Ale już naprawdę nie wiem co myśleć o tym wszystkim. No nic będziemy justinka walczyć dalej o nasze fasolki :)

Witam wszystkie staraczki i ciężarówki! Muamua super że jest serduszko! Pamiętam jak ja na to czekałam a jak już zobaczyłam że bije to płakałam jak dziecko :D Któraś pytała kiedy płeć poznałyśmy. Ja w 17 tygodniu ale myślę że już wcześniej też by było widać. Mania i jak rozkręciła się @ czy to może tylko plamienie? U nas tak jak MamaZuzy pisała wszystko ok. Właśnie końcówka 28tc. Młoda waży 1115g jest główką w dół i bardzo nisko. Trochę to początkowo zaniepokoiło lekarza ale że szyjka długa twarda i zamknięta to stwierdził że nie ma powodów do obaw. Jedynie może mnie mocno cisnąć na pęcherz ale prawdę mówiąc nie jest wcale tak źle...narazie ;) Cieżarówki napiszcie coś więcej co u Waszych maluszków Pozdrawiam ściskam i całuję!!!!!! Trzymam też mocno kciuki za staraczki PS- Marti ja na początku miałam cień cienia ;)

Gość mania20parę
mucha jak fajnie że się odezwałas. I wpadaj na forum częściej :) Kurde No jak ten czas leci już niedługo i ty przytulisz w końcu swoją córeczkę :) narazie jeszcze się nie rozkręciła @ ale okres niby mam dostać dopiero w poniedziałek a czasem tak mi się zdarzało poplamic właśnie jakieś dwa lub trzy dni przed okresem. Więc to tylko kwestia czasu jak przyjdzie :)

Gość Marti020
No właśnie słaba ta druga kreska, ale widać ją ewidentnie, martwi mnie tylko to, że wyszła dopiero po dłuższym czasie... Myślisz że może to być felerny test czy to też się liczy?

Gość mania20parę
marti najlepiej dla pewności powtórz test:) albo idź zrób z krwi wtedy będziesz mieć jasność czy ciąża czy nie :)

Gość Justinka2014
Mania ja mam jedno dziecko ale pozniej dwa poronienia i dupa...od czterech lat nic...

Gość Marti020
I dalej nic nie wiem... :D dokładnie test jutro powtórzę, o ile okres nie przyjdzie... a z krwi to dopiero w poniedziałek-wtorek będę miała możliwość rano skoczyć.

Gość mania20parę
Eh justinka przerabane. Zawsze uważałam że wszystko dzieje się z jakiegoś powodu tylko teraz się zastanawiam dlaczego akurat mnie :( chociaż zdaje sobie sprawę że są osoby które mogą mieć gorzej niż ja. I też wydaje mi się że jak bym miała chociaż to jedno dziecko to teraz łatwiej było by mi znieść te niepowodzenia. Już nawet dzisiaj myślałam o invitro ale to sporo kosztuje więc chyba nawet nie ma co o tym myśleć

Gość przy nadziei
Ja tez jestem zalamana. Zadna apteka juz nie zamawia mi clexanu ..maja gdzies uzeranie sie z producentem. A lekarz powiedzial, ze teraZ nie mozemy go odstawix bo za duzo ryzykujemy...nawet nie wiecie jak sie boje o zycie mojej coreczki. A to dopiero 25tc

Gość gość
Przy nadzieji moze ja bym.mogla ci u nas kupic bez recepty i wyslac jak by sie dalo tylko one strasznie drogie sa i nie moge zrozumoec dlaczego lekarz nie chce ci ich dac na recepte. Nadziejablanki

Gość MamaZuzy i Aniołka Olivierka
Przy nadziei a czemu nie chcą Ci sprzedawać?Nie dogadalas się z tą babka co wydzwaniala? może apteka w innym mieście?A lekarz nie ma znajomości?Kurcze ciężka i dziwna sprawa

Gość Justinka2014
Przy nadzieji bardzo dziwne z tymi lekami:-/ ale trzymam kciuki by bylo dobrze. Napewno dzieje sie wszystko bo tak ma byc kazdy rodzi sie z jakims planem.u gory... ja mam s ynka ale dwa poronienia znioslam strasznie rok po roku bylo i sie nie udawalo a teraz mija czterry latka i nic...nie udaje sie...a bardzo bysmy chcieli miec drugie... Jak bylam ostatni raz e szpitalu wlasnie jak poronilamto poznalam dziewczynr co walczyla o to b. Miec dzidziusia i piec prob nie udanych in vitro miala za soba kazda ciaza byla poza maviczna:-/

Gość mania20parę
justinka ostatnio gdzieś przeczytałam że problem z zajściem w ciążę może być przez np przykre doświadczenia z przeszłości np właśnie strach przed kolejnym poronieniem . Nie wiem na ile to prawdy ale myślę że w moim przypadku coś w tym może być. Pierwsza ciąza była totalną wpadka i bardzo się bałam nie byłam na nią gotowa ale jak w końcu zaczęłam się nia cieszyć to poronilam w 6tyg i dopiero po poronieniu powiedziałam partnerowi o ciąży nie wiem dlaczego właśnie dopiero wtedy. A On nawet ze mną nie porozmawiaj tylko napisał sms że nie chce być ze mną że nawet jak by było dziecko to i tak nie byli byśmy razem. Dorosły facet a zachował się jak świnia. Ale później się troche cieszyłam bo poznałam swojego męża :) i jest nam naprawdę dobrze. A gdyby nie to poronienie i ciąża pewnie tkwiła był w chorym związku.

Gość Justinka2014
Powiem Ci ze napewni cos w tym musi byc ja cholernie chce byc a boje sie...szczegolnie balabym sie pierwszych trzech miesiecy bo w tedy ryzyko zawsze jest duze...mysle ze nawet mialabym pierdzielca jakbym zaszla...ale coz nie mile doswiadczenia zawsze maja jakis wplyw...

Gość mania20parę
a No akurat to jest coś na co nie ma się wpływu. I może dlatego to jest takie frustrujące :( ale samo się nic nie zrobi :P jeśli jest nam pisane mieć dzieci to napewno się kiedyś uda ale trzeba się nie poddawać i robić wszystko żeby się tak właśnie stało. Jak to się mówi jak nie wejdziesz drzwiami to wejdź oknem :P

Gość Justinka2014
Dokladnie tak...ja mam zamiar znow sie starac mocno:--) jux mialam nadzieje ze grudzien bedze owocny ale sie nie udalo to teraz sie uda:-) Pozostaje nam czekac:-)

Gość kunegunda123
Hej dziewczyny mam 26 lat i 5,letniego synka. Z mezem pragniemy 2 dziecka. Cykle 25-28 dniowe . ostatnie cykle 28,26.27.26.26.dodam ze mam 1 jajnik ale przy pierwszej ciazy udalo sie podczas jednego zapomnienia sie. ;) Miesiaczka 15 grudnia sex prawie co dzien .26 bardzo mocne klucie w jajniku az nie moglam isc po ulicy. W sylwestra zauwazylam duzo mlecznego sluzu bardzo duzo ;) dzis jest juz go troche mniej. Klucie i bole w podbrzuszu do wczoraj. Nagle przestalo a okresu nie dostalam. Mam lekkie zaparcia . bulgocze mi czasem w brzuchu i czasem napady obrzarstwa ;p zazwyczaj yradzik mialam po okresie a teraz wysypuje mnie od tygodnia.wczoraj test negatywny .co o tym myslec POMOCY!

Gość Justinka2014
Zrob dla pewnosci z krwii bete jesli nie dostaniesz. A ile Ci sie spoznia okresik??

Nie wiem jak mam liczyc bo ostatnie kilka cyklow bylo 25 i 26 dniowe ale wczesniej mialam 27 i 28 ale te ostatnie raczej krotsze . dzis mam 27 dc a test wczoraj i negatywny

Gość Marti020
Możliwe, że jest za wcześnie. Powtórz test za dwa dni, albo zrób badanie z krwi betahcg :) Ja powtórzyłam test i już są wyraźne dwie kreski :) kiedy wybrać się do lekarza jak myślicie? W czwartek nie bedzie za wczesnie?

Ja w pierwszej ciazy poszlam do lekarza w 5 tyg . okresu nie bylo na drugi dzien test i po paru dniach poszlam na wizyte wszystko bylobdobrze widac