Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mucha21212

Staraczki i ciężarne. Dzielimy się objawami

Polecane posty

Gość MamaZuzy i Aniołka Olivierka
Marti jeśli chcesz zobaczyć pęcherzyk to możesz pójść a jeśli zarodek z serduszkiem to ok 6/7 tc.Poza tym gratulacje :) Kunegunda może cykl będzie dłuższy,powtórz test jutro lub pojutrze

Gość przy nadziei
Hej, ja po koszmarnym weekendzie na uczelni, wlasnie odpoczywam troche by nabrac sil do kokejnego starcia z uczelnia i zaliczeniami. Nadzieja Blanki, ale ja te leki dostaje na recepcie wypisane, tyljo bez refundacji, ale to juz bajka, tak, sa cholernie drogie, ale nie kupisz ich bez recepty..przez 5 miesiecy no moze troszke mniej babka w aptece nam zamawiala te zastrzyki i zawsze je mielismy predzej czy pozniej, ale nigdy nie brakowalo. Potem zamawialismy u niej je i mowilismy ze przyjdziemy zeby byly i czekaly na nas. Babka mowila ze ma 60 sztuk wiec zebysmy sie nie martwili. Jak przyszlismy zrealizowac recepte to okazalo sie ze zastrzykow jest tylko 18 bo reszte wydala innej kobiecie w ciazy..takze same widzicie. Wiec poszlismy do innej apteki i poprosilismy by babka zamowila 40 sztuk, powiedziala, ze jak nie uda jej sie zamowic to zadzwoni, zebysmy mogli poszukac gdzie indziej. Podalismy jej nawet termin kiedy sie po nie zglosimy. A ze nie dzwonila, to bylismy swiecie przekonani, ze sa. Jak po nie pzyszlismy, okazalo sie ze nie ma ani jednej sztuki. Maz obszedl teraz chyba z 8 aptek w wiekszym miescie i udalo sie nazbierac te brakujace zastrzyki. Doktor wypisal mi 4 recepty po 10sztuk tak, zebym mogla och swobodnie poszukac w roznych aptekach. Problem tkwi chyba w tym, ze kazda apteka ma limit na ten lek, jak nam to tlumaczyla farmaceutka i jak sprzeda wszystko co otrzymala w danym miesiacu to wiecej nie dostanie. To jest chore dla mnie. Jak za dawnych czasow-leki na kartki..na razie kryzys zazegnany ale za jakis czas znow beda nerwy czy nie zabraknie...

Gość przy nadziei
Przyszlismy oczywiscie przez rz. Pisze z malej klawiatury na tel i dlatego tak. Justynka, wiem, jak to jest, gdy zaczyna sie tracic nadzieje. Dwa razy poronilam. W pierwsza ciaze zaszlam w sierpniu 2013, w pazdzierniku w 11tc poronilam, w marcu znow zaszlam w ciaze, w kwietniu poronilam znow. I bylo mi wszystko jedno ze mam czekac iles tam zeby znow probowac. Od razu sie staralismy..zaszlam w trzecia ciaze w...sierpniu..nie musze mowic jaki to byl strach. Wprowadzilam w ciemno razem z lekarzem acard i clexane i dzis juz polowa 25tc.. gdyby mi ktos rok temu powiedzial, ze za rok bede lezec i czuc kopniaczki mojego malenstwa to bym sie my zasmiala prosto w twarz. U mnie jeszcze dochodzily nerwy ze skoro sie dwa razg nie udalo to czemu teraz masie udac. Nie wiem jak potoczy sie ta ciaza, ale modle sie kazdego dnia i za kazdy dzien z mala pod sercem dziekuje..i Ty i Mania doczekacie jeszcze...

Mama Zuzy . moze masz racje. Jesli jutro nie dostane okresu to znaczy ze na pewno juz sie spoznia. Mam nadzieje ze nie bedziw go w ogole ;) cos mnie podbrzusze pobolewa czasami ale tak bardIej wyvzuwam jajnik niz caly dol jak przy okresie mam nadzieje ze to nie jego oznaka. Test zrobie we wtorek rano jesli sytuacja sie nie zmieni

Gość Justinka2014
Trzymam kciuki w takim razie za Ciebie. Mania a jak u Ciebie sytuacja??:-)

Gość Marti020
Kunegunda ja też miałam ból dołu brzucha takie kłucie w jajnikach, a teraz cisza i okresu oczywiscie nie dostałam :D także powodzenia i napisz jutro czy jest okres:P :)

Gość mania20parę
justinka okresu narazie nie mam ale czuje że dostanę. Zresztą termin mam na dziś więc @ pewnie przyjdzie. Wczoraj zrobiłam test i negatywny. Więc jak tylko dostanę okresu trzeba będzie działać dalej :)

Gość MLIB
Witam po weekendzie! ale się rozpisałyście! malutka0303 gratuluję synka no i najważniejsze, że wszystko ok. Ja mam dzisiaj połówkowe i się troszkę denerwuję ale wierzę że wszystko będzie dobrze Marti020 gratuluję II kreseczek! u mnie na początku też testy nie chciały uwierzyć, że jestem w ciąży ale z czasem się przekonały. Ja od początku wierzyłam, że się udało życzę miłego dnia!

Gość przy nadziei
a ja rano miałam plamienie i dwie plamki krwi, ogólnie teraz wydzieline mam taka zabarwiona na łososiowo- rózowy kolor, ale biore od piatku tabletki dopochwowe gyno femidazol i jest na ulotce napisane, ze moga powodowac plamienia...dzwoniłam do lekarza i kazał odstawic je i wrócic do luteiny i czekac co sie bedzie działo, mam ten detektor, i słyszałam serduszko małej, czułam tez rano ruchy wiec moze nie ma wielkiego powodu do obaw..ale jednak stres jest..zobaczymy. na razie mam czekac

Hej dziewczyny okresu dalej brak. Pojawilo sie wiecej bialego rozciagliwego sluzu. Podbrzusze dalej czasem pobolewa. Test robilam w 26dc negatywny dzis mam 29. Nie wien co myslec.

Gość przy nadziei
Kunegunda, może po prostu zrób bete?

Gość Justinka2014
Kunegunda na Twoim miejscu zrobilabym jutro bete z krwi i zobaczyla...

Gość malutka0303
Kunegunda123 ja robilam test w dniu okresu i na drugi dzien i obydwa byly negatywne po 4 dniach opoznienia zrobilam kolejny i to po poludniu i wyszly 2 kreseczki :) takze moze sprobuj jeszcze :)

Problem w tym ze ostatnie cykle mialam 25-26 dniowe ale jeszcze pol roku temu norma to bylo 28. Tak jak pisalam mam 1 jajnik wiec moge miec nieregularne. Test robilam 26 dc. Dzis 29 wiec tego dnia to juz okres byl zawsze! Ja na okres sie nie czuje wiec albo ciaza albo cos sie dzieje z jaknikiem ;(

Gość Justinka2014
Kunygunda trzymam kciuki zeby byla to jednak fasolka:-) daj znac jutro...powodzenia...

Gość mania20parę
mlib jak tam po połówkowym? :) przynadzieji zobaczysz że wszystko będzie dobrze nie ma co się denerwować niepotrzebnie :) kunegunda wydaje mi się że to jednak fasolka :) u mnie nadal cisza @ nie przyszła jak narazie. Podejrzewam że może ze stresu się coś przesunęło bo jutro mam egzamin i bardzo się denerwuje. Nawet spac nie mogę przez to.

Gość Justinka2014
Kunegunda zrob sobie dla pewnosci bete jesli nie dostaniesz @. Trzymam kciuki.

Gość mania20parę
mlib jak tam po wizycie? Przynadzieji zobaczysz że wszystko będzie dobrze :) nie ma co się denerwować :) kunegunda może to fasolka. Najlepiej powtórz test. A ilu dniowe masz cykle? U mnie @ nie widać nadal ale wydaje mi się że to przez stres. Jutro mam egzamin i bardzo się denerwuje :( jeszcze na dodatek mam problem ze snem przez to wszystko

Gość MLIB
przy nadziei jak tam plamienie ustąpiło po ostawieniu tabletek? tak jak piszesz na pewno to od nich ale wiem, że zawsze jakiś niepokój jest. kunegunda123 jak testowanko coś się wyjaśniło? U mnie na usg wszystko ok. Wszystkie narządy i wymiary są prawidłowe dalej mogę chodzić na Zumbę bo szyjka ładnie trzyma. Jedyne co mnie zastanawia to wszyscy się martwią krótką szyjką a ja mam 56 mm czy wiecie może co oznacza długa szyjka? Nie zapytałam lekarza bo wymiary zobaczyłam dopiero po wyjściu..

Dziewczyny to moj 30 dc A cykle mam 25-28 dzis rano test i jest jeszcze gorzej! Jest bardzo bardzo jasna kreska i tym bardziej nie wiem co myslec! A Wy jak sie czujecie. Mi nihdy okres sie nie spoznil przez stres

Dziewczyny to moj 30 dc A cykle mam 25-28 dzis rano test i jest jeszcze gorzej! Jest bardzo bardzo jasna kreska i tym bardziej nie wiem co myslec! A Wy jak sie czujecie. Mi nihdy okres sie nie spoznil przez stres

Gość mania20pare
kunegunda hmm jasna kreska to raczej wskazuje na ciaze. Ja to sie boję zatestować drugi raz :( nie mam objawów ani na ciaze ani na okres i juz nie wiem co myslec tez. W piatek i tak ide do gin. miałam przyjsc z okresem na monitoring a tu nie ma @ jak narazie

Gość Justinka2014
Kunygunda pewnie to fasolka:-)

Gość MamaZuzy i Aniołka Olivierka
Kunegunda może później doszło do zapłodnienia i implantacji dlatego tak test wyszedł.Jeśli masz możliwość zrób betę i powtórz po 48h. Ja jutro usg a moje dziecię znowu leniwe,ale ja dziś tez nie bardzo funkcjonuje,mogłabym ciągle spać a i tak nie wysłana jestem

Gość Justinka2014
Kunegunda u mnie tez cos z forum bylo ale przez.chwile...ciekawe jak betka ci wyjdze ale naoewni bedzie dobrze:-) A ja tym czasem ide sie po przytulac:-)