Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Apeluje do wszystkich kobiet badajcie się regularnie

Polecane posty

Z doświadczenie też mogę powiedzieć - badajcie się! Moja pierwsza wizyta u ginekologa skończyła się w szpitalu. Więc polecam się badać. Nawet za młodu.

Gość gość
no to wszystko jasne... myślałaś że facet wytrzyma 4 miesiące bez baby? Na pewno on tam kogoś ma i sypia z jakąś, może nawet chodzi do burdelu i ci przywiózł "pamiątkę". Swoją drogą związek na odległość nie istnieje, mogłaś jechać z nim.

Gość place za swoja glupote
Może i mogłam jechać z nim, ale podjęłam inna decyzje. Dzieci chodzą do szkol. Szkoda mi było zostawić dom i przenieść się w nieznane. Zbyt wiele zmian...

Gość gość
no tak jak są dzieci to gorzej. Niestety tak sie koncza malzenstwa na odleglosc :(

Gość gość
ale przestańcie jeszcze kobiecie prawić morały na temat życia na odległośc z mężem. to teraz nie ma zupełnie znaczenia! fakt faktem, jak sama autorka pisze, może i mąż miał jakieś przygody z kobietami, a ktoraś miała np. wirus hpv, ktory odpowiedziałny jest za raka szyjki macicy właśnie i zaraził żonę, ale wcale nie musi to być prawdą. teraz to co pewne to to, że trzeba zacząć dzialać, żebyś pozbyła się tego cholerstwa. na pewno będzie dobrze!

Gość gość
Chciałam tylko dodać, że to lekarz decyduje o wykonaniu badania i nieprawdą jest, że tylko co trzy lata można ją wykonać na NFZ. Co trzy lata to tylko w ramach jakiegoś badziewnego programu profilaktycznego. W zeszłym roku miałam w ramach tego programu robioną i dostałam dziwny wynik. Jedno zdanie, że wynik prawidłowy. Dlatego myślę, że to jakieś szemrane laboratorium robiło, o ile w ogóle. Nie było oceny materiału, grupy, metody badania, nic. Pierwszy raz taki wynik dostałam. Autorko trzymaj się.

Gość gość
Twoja historyjka sie nie trzyma kupy Gin ktory nie robi cyto a zakłada spirale Ty widujesz sie z mężem raz na kwartał a jako antykoncepcję wybrałaś spirale No i trzecia grupa cyto ktora jest u ciebie już rakiem Przestań bajdurzyć trzecia grupa to stan zapalny lub wynik zakażenia hpv

,,Twoja historyjka sie nie trzyma kupy Gin ktory nie robi cyto a zakłada spirale Ty widujesz sie z mężem raz na kwartał a jako antykoncepcję wybrałaś spirale No i trzecia grupa cyto ktora jest u ciebie już rakiem Przestań bajdurzyć trzecia grupa to stan zapalny lub wynik zakażenia hpv'' Mojej historyjki nie musisz czytać, bo nie jest ważna...ważne jest to, aby wykonywać cytologie. Moje koleżanki z pracy zapytane o to kiedy ja robiły odpowiadają 3-7 lat temu. Gdybyś uważniej przeczytała to z mężem widuje się co kwartał od niespełna dwóch lat a spirale miałam 5 lat temu zakładana . Mam troje dzieci i w wieku 35 lat stwierdziłam,ze więcej nie chce. To lekarz dobrał mi te metodę . Masz w jednym racje . Nie wiem co oznacza 3 w cytologii. Wiem tylko tyle ile dowiedziałam się od znajomej lekarz podczas rozmowy telefonicznej. A ona bezwzględnie stwierdziła ,, rak szyjki macicy'' i dodała coś , ze usuwać będziemy cala , ze tak lepiej itp , ze mam jak najszybciej kolposkopie zrobić z pobraniem wycinków....

No a teraz milczy... Emocje opadły, wzięłam się w garść i zaczęłam dzwonić, aby umówić się na to pobranie wycinków. Nie mogłam nigdzie znaleźć lekarza, który wykonałby te kolposkopie z pobraniem wycinków w miarę szybko. Do końca roku brak terminów, a na styczeń brak grafików. Udało mi się umówić tylko na kolposkopie bez tych wycinków . No i dzwonie do niej z ta informacja i przy okazji pytam czy jest tej diagnozy pewna , czy wzięła pod uwagę fakt , ze trafiłam do niej po tym jak spirala mi wypadła po 2-miesięcznym krwawieniu itd, ze ja lekarzem nie jestem, ale na mój głupi rozum to może być silny stan zapalny i po kuracji antybiotykami powinnam cytologie powtórzyć. No to ona na to, ze wieczorem podrzuci mi jakieś globulki na zapalenie. No i do dziś się nie pojawiła. Nie wiem co robić. Jedyne co do mnie dotarło po takim niepoważnym zachowaniu to to, ze muszę znaleźć innego lekarza. Teraz tak właściwie już nic nie wiem... Od czasu, gdy mi ta spirala wypadła mam normalne miesiączki, żadnych krwawień. Jedynie tracę sporo na wadze ...