Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Susan07

Nowe zycie po... czyli jak zyc zdrowo z usmiechem na ustach.

Polecane posty

Tak, tylko, ze ja juz z jednym dzieckiem siedze dzien w dzien nad lekcjami, czesto nawet do 21ej. To jest jeden problem. Drugi problem to taki, ze ja jestem, wedlug mojej corki, wrog numer jeden, ktory nie rozumie, o co w zyciu chodzi, a oczywiscie, nie chodzi w nim o szkole czy temu podobne glupoty.

Gość agatka1214
Nie rozumiem bo mocarella ma 40% nie moge znalezc sera ktory ma 60 kozi tez ma mniej

mozarella jest neutralna i już nie będę Ci tłumaczyć dlaczego tu nie ma nic do rzeczy zawartość tłuszczu

aga W przypadku sera żółtego zawartość tłuszczu decyduje o przynależności do grupy – tłusty ser od 45 % zawartości tłuszczu w masie suchej jest neutralny. Ser o mniejszej zawartości tłuszczu są zaliczane do grupy produktów bogatych w białko. neutralne sery :edamskie np Edam ementarskie np Masedamer trapistów np.Rokpol już inaczej się nie da wytłumaczyć ,gdzie te sery szukałaś? że znaleść nie mogłaś? hmm... nawet w biedrze widziałam

Gość agatka1214
No wlasnie w biedronce a nawet te serki kanapkowe typu ostrowia lub almette to one niby tez sa neutralne a maja 23%tluszczu dlatego pytam bo dzis akurat jadlam kanapki z almette i tez nie jestem pewna czy dobrze .

Gość agatka1214
Masdamer ma 28% tluszczu poszukam w internecie

Mazdamer (maasdamer) – rodzaj holenderskiego sera, produkowanego z krowiego mleka. Mazdamer jest zaliczany do serów półtwardych, podpuszczkowych oraz dojrzewających. Ma smak bardziej słodki i orzechowy niż ementaler, delikatną, żółtą skórkę, a w przekroju widoczne duże dziury. Jest także bardziej wilgotny i sprężysty. Zawiera ok. 45% tłuszczu w masie suchej.

dla mnie almette ,feta i inne wynalazki to chemia ,więc nie pytaj mnie o takie rzeczy czytaj skład np almette skład: 1) ser twarogowy 2) białka mleka 3) woda 4) odtłuszczone mleko w proszku 5) sól 6) regulator kwasowości: kwas cytrynowy -spulchniony azotem -termizowany a najlepsze jest TO : Wartość energetyczna 233 kcal !!! w 100 gramach a w tłustym twarogu 175 w półtłustym 113 i tego się trzymaj lasko ! :) to nie lepiej twaróg zwykły kupić,dodać szczypiorek ,czosnek ,czy cebulkę? trochę ziół czy co tam lubisz i możesz dać jogurt czy kefir i bez chemii ? aga Ty musisz się przestawić na zdrowe jedzenie ...

Gość agatka1214
Wiem tylko widzisz jeszcze nie wiem wszystkiego o tej diecie myslalam ze twarozeku nie moge jesc z chlebem a napisalas ze tej pizzy niemoge z serem a dlaczego jak ciasto to weglowodany skladniki dam warzywa salata lodowa cebulka kukurydza papryka i chcialam na to mocarelle to przeciez jest neutralne. I tak sie juz duzo zmienilo w moim odzywianiu staram sie nie jesc tego smieciowego jedzenia sama wszystko przygotowuje

a almette zjadłaś :( mi chodziło w tej pizzy o jajko najbardziej ja jem bez sera agatko bo chora jestem ...

Gość agatka1214
Ale ja tylko zotko daje do tych otebowto tez niby neutralne .no zjadlam jedna kanapke ale tak jak pisalam wczesniej myslalam ze z bialym serem nie moge jesc kanapek .czyli mam rozumiem ze jak dam ta mocarelle to bedzie ok? A propo tej ricotty bo kupilam moge do niej np dodac czosnek lub papryke i tez dac na kanapki?

Gość gość
..a w nocy pocichó szmalecgróbo , szkfarki , i majónes kelecki....

a ty możesz jesc biały twaróg i pełnotłusty ser z węglowodanami w diecie rozdzielnej a jeśli chodzi o odchudzanie to pełnotłustego nie powinnaś jeść

aga to jak czegoś nie rozumiesz to pytaj jasno i wyraznie bo ja nieraz naprawdę nie wiem co z czym ja Cię rozumię, że wpadasz z doskoku no ale ile razy można mówić, że zamiast fety powinnaś używać ricotty ? :) tak lasko możesz do niej pakować wszystko co chcesz ale jak dołożysz np.otrąb to już nie szynke rozumiesz?

allmette faktycznie chemia i kcal na wysokim poziomie,jedynie mogę zaproponować serek kanapkowy Delikate ,bez dodatku barwnika,bez substancji konserwujących,bez zagęszczaczy na 100g ma 158kcal

Deep dzięki ,że trzymasz moją stronę :) skład trzeba czytać idę teraz do biedry to sprawdzę skład tego delikate :)

Gość agatka1214
Dzieki wiem chidzilo mi o to czy ricote mozna na kanapki i juz wiem ze tak

aga no i tak pytaj prosto i na temat : czy można ricotte na kanpki? a nie kombinujesz,że ciężko mi się domyślac :) pozdrawiam

Deep znalazlam w kanapkowym to: - E407 (karagen) – substancja zagęszczająca - E410 (mączka chleba świętojańskiego) – substancja zagęszczająca - E412 (guma guar) – substancja zagęszczająca hmmm

Gość agatka1214
Ok to bede zadawac pytania wprost:)no to czy moge sledzie jak tak to jak je moge zrobic czy w occie czy w oleju?

Gość agatka1214
http://allrec**es.pl/przepis/3621/pyszne--ledzie-w--mietanie.aspx czy moge zrobic te? Tylko moze trochce je zmienic

Gość agatka1214
A takie w smietanie dalabym jogurt grecki i z ogorkiem kiszonym ?

Gość agatka1214
Dzieki zrobie ale te pieczone mnie nie przekonuja:)

aga nie wchodzi ta strona co podałaś ogólnie to świeża ryba jest neutralna więc możesz robić co chcesz :)

Gość agatka1214
Chodzi mi czy moge z jogurtem greckim i ogorkiem kiszonym ?

to Ci odpowiadam, jeśli to będą świeże śledzie nie gotowane ani smażone to jak najbardziej mozesz

gerda nie ma rzeczy w 100% zdrowych bez jakiś dodatków. Ale Delikate wg testów wychodzi najlepiej wśród wszystkich serków kanapkowych i dlatego jego używam

Deep skoro tak uwazasz ... ja jesten skaza białkowa więc z nabiałem mam spokój od czasu do czasu kupię mleko z mlekomatu albo na wsi i sama sobie zrobię twaroj i jogurt i mam bez dodatkow :) Od razu zaliczam Ci ostatnią środę przed .... ;)