Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Susan07

Nowe zycie po... czyli jak zyc zdrowo z usmiechem na ustach.

Polecane posty

jeszcze kilka rad: do panierowania nie nadaje się mąka ani bułka tarta (zgodnie z zasadami diety rozdzielnej) polecam mąkę sojową albo zmielone orzechy lub siemię lniane albo sezam

Gość agatka1214
No to trudno nie zrobie jej

Gość agatka1214
A rodzynki sa neutralne?

Gość gerda1966
dla agatki specjalnie :. Grupa neutralna - są to warzywa (WYŁĄCZAJĄC ZIEMNIAKI I KUKURYDZĘ), owoce, nasiona (słonecznik, orzechy etc.), oleje, oliwa, masło, miód i słodzik, kawa i herbata, soki warzywne i owocowe, woda. tłuszcze (oprócz utwardzanych, białych tłuszczów) zakwaszane produkty mleczne słodka śmietana i śmietanka do kawy sery o zawartości tłuszczu min. 60% w s.m. białe sery surowe lub wędzone wędliny surowe mięso surowe, marynowane lub wędzone ryby warzywa i sałaty grzyby kiełki i zarodki zioła i przyprawy orzechy (oprócz ziemnych) i nasiona czarne jagody rodzynki oliwki żółtko drożdże bulion warzywny wysokoprocentowe czyste alkohole żelatyna pomogłam?

Gość Susan07
I jak Wam dzien minal? Mi to nawet, powiedzialabym, w miare owocnie. Juz mnie nic, po tej mojej "nocnej jodze" nie boli. Bylam na silowni, na masazu, u fryzjera i w pracy. Ja to mam lifestyle :))) Jak sie czujesz Gerda? Lepiej mam nadzieje!

a tak to musze Wam powiedziec, ze dzwonoła reumatolożka i w środę na 8 mam być w szpitalu :) i mi zrobią badania i muszę mieć kwas najniżej 8 no to jutro znowu wątróbka masakra. Deep mineło 30 dni BRAVO !!! możesz być z siebie DUMNY :)

tak susana dziękuję lepiej się czuję ale jutro znowu muszę pokombinować ,żeby na środę się załapac na ten program na adenuric na dne ;;;

Mam zycie jak paczek w masle! :) Nie narzekam. Ciesze sie, ze lepiej sie czujesz, beznadzieja, zeby Cie przygotowania do terapii nie wykonczyly, bez sensu to jest!

Witajcie minęło dokładnie 30 dni bez piwa,jestem bardzo zadowolony z siebie jednym słowem Mogę tylko napisać w samych plusach taka abstynencja -więcej energij na cały dzień -lepiej się wysypiałem -nie czułem się już ociężały jak wcześniej ( czyli wydęty brzuch) -2 kg napewno poszło od samego nie pićia -mogłem wieczorem bez problemu autem jezdzić -zaoszczędzona kasa -kondycja się poprawiła dużo -uświadomiłem sobie że można bez piwa posiedzieć w wekend i to bez żadnego problemu, jest tyle zdrowych zamienników,wystarczy przełamać siłę nawyku i wszystko sie da zmienić na lepsze -niedzielne poranki teraz wygląndają na bieganiu czy na rowerze bez kaca. Ogólnie mówiąc przekonałem się, że da się żyć ,bez piwa i wcale nie musi to oznaczać umartwiania z samobiczowaniem. Odkryłem nowe smaki, przełamałem swoje nawyki i wyszedłem się ze szkodliwych kolejn. Tylko co teraz.?.......i tu was trochę dziewczyny zaskoczę,skoro jak widzicie wychodzą same zalety z nie picia i że dalej jestem na małej jeszcze redukcji to po co pić ? postanowiłem że w tym roku woglóle nie napije sie piwa,może jak zrobi sie ciepło wezne sobie jedno ,dwa no moją leśną ławeczkę i na tym będzie koniec. Dzięki wielkie dziewczyny że cały czas mnie wspierałyście -))))

Dzien dobry! Brawo Deep! 30 dni minelo i twoj sposob zycia przeszedl na nowe tory, to wspaniale! To prawda, ze alko jest takim glupim przyzwyczajeniem (o ile nie jest jeszcze, jak u niektorych, uzaleznieniem) i czesto wystarczy po prostu wlozyc troche wysilku, zeby wyrobic sobie nowe, fajniejsze sposoby spedzania czasu. Myslalam o tym duzo, czasem wcale nie jest latwo to zrobic, bo bardzo duzo osob pije mniej lub wiecej, taki jest sposob spedzania wolnego czasu... a potem czasem jest juz za pozno. Ja tez cenie sobie zycie bez uzywek, jest o wiele fajniejsze. U mnie dwa kilo na minusie bez zadnego wysilku. Jeszcze dwa i jestem w domu :) Milego dnia wszystkim zycze!

Gość gerda1966
Witam z ranka :) I teraz weżcie myśle tak jak WY zadowolona jestem tak jak Wy z tego nowego życia :) a teraz na moim miejscu bądzcie wiecie jaka ja jestem wsciekła bo muszę dzisiaj bynajmniej wypić 2 piwa i jesc wątróbke cały dzień :( na wysoki poziom kwasu moczowego a w nocy będę się czuła jak foka wrrr jutro na 8 mam badania w szpitalu jak nie załapię sie bo będę miała poniżej 8 to już nie walcze poddam się i przyzwyczaję się do bólu i w d***e to będę mieć :( miłego dzionka :)

susana wczoraj wypożyczyłam z biblioteki Beatę Pawlikowską o gotowaniu w/g 5 przemian głupie to nie jest ale strasznie zakręcone dopiero to by było wyzwanie dla mnie 0_0

Susan dzieki wogóle to mamy zaległości ,,,,ale widze że moge ci zaliczać bez problemu . Gerda zobaczysz sie wszystko sie poukłada i jeszcze sie będziesz śmiać z tego,aha zrobiłem kolejny krok załatwiłem sobie sokowirówkę do soków bo jednak miałaś racje nie znalazłem w sklepie żadnego konkretnego zdrowego soku. Wiec jak masz jakis fajny przepis na sok wlasnej roboty to bardzo prosze pozdr cieplutko

Gość agatka1214
Gerda pomoglas i dasz rade trzeba z tym walczyc.Deep gratulacje ja tez postanowilam do sylwestra nie pije .a dzisiaj 3kanapki z awokado obiad kasza z kukurydza groszkiem ogorkiem rodzynkami i maslem wiem dziwne polaczenie ale ja lubie takie dziwactwa i kolacja to samo bo zrobilam z 2woreczkow kaszy

tu agatka dobry zestaw na dziś :) nic dodać nic ująć Deep wyciskarka jest lepsza od sokowirówki :)

Gość agatka1214
No w koncu mi sie udalo hehe nie no myslalam ze powiesz ze po co maslo ;)

masło neutralne ja bym dała olej lniany ale co tam rozdzielnie jest a ,że nie za zdrowo....

Gość agatka1214
Tez bym dala olej ale go nie zabralam do pracy i musialam maslo dac

Gość agatka1214
W sumie mama tak to nikt jak schudne jeszcze 10kg to moze bedzie widac a jak narazie ti mam nieprzespana noc grypa zoladkowa masakra

Dzien dobry :) Dzis mam duzo pracy w pracy, wiec mnie tu malo bedzie. Juz sroda, to ten dzien Gerda, tak? Czas swiateczny sie u mnie zaczyna, jutro przyjezdza do mnie siostra. Wybaczcie wiec okresy nieobecnosci, bede na pewno podczytywac, postaram sie tez pisac na tyle, na ile dam rade.

no i jak to u mnie bywa dostałam telefon, że przełożyli mnie na jutro :( czyli dalej masakra :( a głowa mnie napierdziela ,że wytrzymać ciężko :( agatka przy żołądkowej pij rumianek i dużo wody ,przyjmij to jako oczyszczanie ;) zdrówka życzę :)

agatka gratuluje pomału juz efekty widać jest dobrze,wracaj szybko do zdrowia gerda ja wole sokowirówkę

raczej w sokowirówce ciężko zrobić sok z zielonej pietruszki czy z winogron ona dobra jest do warzyw :)

gerda mama mi dała ta sokowirówek i sobie chwaliła bo dużo rzeczy robiła na niej dosyć pojemna ale to taka starsza nie z tych nowych i możne temu pojemna napewno jest,testować dopiero będe

No jak Ci mama dała to nie ma o czym dyskutować ja też mam pojemną starą sokowirówkę moulinexa i sok z kapusty robię w niej bo w wyciskarce się śliska i strasznie piszczy brr a co Ty tak rano tu robisz? mogę spytac? :) no ja to w pracy jestem :)