Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Susan07

Nowe zycie po... czyli jak zyc zdrowo z usmiechem na ustach.

Polecane posty

susan jak się chce to wszystko można zrobić w domu :D nawet białą kiełbaskę jak to robi gerda na święta :D

i oczywiście będzie dużo zdrowsze jak można jeść takie świństwo jak chipsy ??? a fu toż to z daleka palmowym, tłuszczem jedzie blee tak Pitko moja pizza rewelka :)

W niektorych przepisach na te ciasta kokosowe jest olej kokosowy jako tluszcz, i teraz sie zastanawiam, czy mieszanie maki kokosowej z tluszczem kokosowym to jest mieszanie :))) Jak sadzisz Pitko? Zamowilam tez sobie cukier kokosowy, ponoc mega zdrowy jest, ma mnostwo witamin i mikroelementow.

Ja, na szczescie, nie lubie fastfoodow, jadlam kilka razy i zawsze mnie po nich boli brzuch, mam organizm nieprzyzwyczajony do takiego badziewia. A od chipsow wole warzywa maczane w hummosie wlasnej roboty, mniam!

Moje grzechy sa takie, ze niestety bardzo lubie curry w zawiesistym sosiku, mniam mniam, robie pyszne, ale robie bardzo rzadko, a ostatnio to raczej tylko warzywne, wiec jest ok.

mnie też boli brzuch po tych świństawach to nie kombinuję ale zanm takich ,którzy wezmą pigułkę i żrą dalej :D

Pitko jeśli połączysz olej kokosowy i mąkę kokosową i płatki kokosowe to otrzymasz kokosa :D więc jak najbardziej :) to tak jak olej lniany i siemię lniane :D ale u mnie wichura i ciemność ....

susana pytałaś o moją rehabilitację jeszcze dziś i jutro i mam być zdrowa :) szczerze ? bólu jest dużo mniej i to mnie cieszy ! a na wyniki to wpływu niestety nie ma :( w sobote ide spr homocysteinę czy spada przynajmniej ....

Gość agatka1214
Czesc wszystkim mam nadzieje ze dzis pogoda bedzie ladniejsza niz wczoraj;)a ja dzisiaj do 12 grejfrut winogron i truskawki pozniej jajksa sadzone na teflonie do tego pomidor malinowy i salatkai serek wiejski miedzy obiadem a kolacja a na kolacje bulka pelnoziarnista z polędwica lososiowa i warzywa ta polendwica jest wedzona na zimno czy jakos tak wiec chyba neutralna

Witam w słoneczny wtorek :) ja pożarłam pół melona znów jest w promocji :) na obiadek mam pomidorową z komosą ryżową uwielbiam te strzelajace robaczki :D a dziś OSTATNI DZIEŃ REHABILITACJI HURRA :D :D :D

Deep gdzies sie przed nami chowa, moze w pracy :) Dzien mi mija calkiem dobrze i bardzo produktywnie, jeszcze troche popracuje, a potem wieczor relaksu. Bede sie chyba francuskiego uczyc.

Ja po rehabilitacji z wypisem ze szpitala : -dna moczanowa niewiadomego pochodzenia - jutro po zaswiadczenie o stanie zdrowia i do PFRON zanieść to i reszte dokumentacji chorób no i poczekamy na wezwanie staram się o zatrzymanie karty parkingowej nie wiem czy mi się uda przy lekkim stopniu zabierają a taki mam a czy dostanę umiarkowany? zobaczymy .Na obiad zjadlam pomidory polskie z cebulką i zieloną pietruszką oczywiście z olejem lnianym pyszne było :) pomidorowa będzie na jutro . a u nas oczywiście leje za oknem i leje koszmarna jesien a rano była wiosna ???

Witam w deszczowy poranek ale jest już SRODA :D co mnie zawsze w środę cieszy, że już blisko piatek !!! Ja dzisiaj mam trochę latania do załatwiania ,że nawet głodna nie jestem :) życzę owocnego dnia wszystkim i sobie :)

Dzien dobry w nieco pochmurna srode. Faktycznie, tydzien pedzi po tygodniu. W poniedzialek bede miala nowe meble, hura :) Ty, Gerda, jesz jak ptaszek, jak ja Ci zazdroszcze tego! Ja, odkad rzucilam palenie (pojutrze bedzie 5 miesiecy!), mam napady nieopanowanego glodu, przykra sprawa, nie wiem jak mam to opanowac. Mam nadzieje, ze z czasem jednak mi to przejdzie. Narazie ciesze sie, ze nie tyje. Dzis cwiczenia i praca, jutro fryzjer! Nareszcie!

Witajcie u mnie pogoda dość dobra więc nie jest źle. Co do wypadu do Polany Chochowskiej to jeszcze zima w pełni,krokusy przykryte śniegiem,ale wybieram się w długi weekend majowy i będzie napewno już o wiele lepiej :) Susan,bez obaw ten głód nikotynowy napewno minie troche czasu trzeba,u innych szybko mija a u niektórych to dłuższy proces,pamiętam mi miną jakoś po pół roku

Susan,bez obaw ten głód nikotynowy napewno minie trochę czasu trzeba,u innych szybko mija a u niektórych to dłuższy proces,pamiętam mi miną jakoś po pół roku

Szkoda, ze zdjec nam nie pokazales :( Z tym apetytem to masz racje, Deep, bo jest jakby lepiej, troche mniej mnie ssie.... jest nadzieja!

zdjęcia ogarnę jak będe miał wiecej czasu ,niestety miałem nie najlepsze ostatnie trzy dni ,mój ulubiony kot miał wypadek i siedzę jak narazie u weterynarza,albo bił się z innymi kotami albo pewno kogut dziubnoł mu w oko. Garfield juz po operacji niestety oka sie nie udało uratować ale najważniejsze że już sie nie meczy i będzie normalnie żyć teraz jeszcze zastrzyki na znieczulenie i obserwacja. Nie wyglanda to dobrze bo ma kołnierz i cały pyszczek ma w takim roztworze srebrnym i jest pod narkozą jeszcze ale ważne że żyć będzie

Oj, biedny Garfield! Dobrze, ze idzie ku dobremu. Kotu to chyba bardziej sluch jest potrzebny i tak, jesli chodzi o czy to zdaje mi sie, ze bardziej reaguja na ******co nie oznacza, ze wzrok im nie potrzebny, oczywiscie!

Dzien dobry! Swieci slonce! A ja ide dzis do fryzjera lalala :) Nareszcie! Waga jakby zaczyna spadac powoli, jeszcze troszke i dojde do tej sprzed rzucenia palenia, takze jestem dobrej mysli. Milego dnia kochani. Jak sie ma Garfield?

Witam w ten piekny ,słoneczny czwartek :) Deep moja sisi yorka znaczy się też nie widzi na jedno oko bo mąz przytrzasnął ją drzwiami i oko wypłynęlo :( Tylko na zjęciach widać ,że go nie ma bo wychodzi wampirskie . Duzo zdrowia dla koteczka biedaczka

Ja po wczorajszym latającym dniu dzisiaj siedzę na d upie i ciężko pracuję :D Coś mnie głowa boli chyba pogoda się robi :)

Garfield,wczoraj sie już przebudził i zaczął pomału chodzić ,tylko wiadomo cięzko mu z tym kołnierzem,teraz trzeba czekać i trochę czasu jak wszystko sie mu zagoi Także mysle że wszystko dobrze sie skończy teraz wiadomo nie wygląda to za dobrze bo ma świeża rane ale z czasem wszystko sie zagoi i będzie normalnie funkcjonował bo przecież ma jedno oko zdrowe tak mówi pani weterynarz .

Gość gerda1966
Deep będzie dobrze moja yorka też jednooka :) a u nas pogoda się popsula zimnica i wiatrzysko wrrr

Dobranoc kochani. Dzisiaj byl dobry dzien, przynajmniej dla mnie. Nareszcie bylam u fryzjera i spedzilam bardzo fajny czas z synkiem.

Jutro mija 5 miesiecy na elektryku, trzymam cie Deep za slowo, ze mi sie za miesiac apetyt ustabilizuje. A tak na powaznie, to juz w sumie rzadko mam napady, takze jest ok, teraz tylko wrocic do wagi sprzed.

Gość gerda1966
Witam w piątek :) u mnie zimno i pochmurnie no cóż ma być jesień w ten weekend ale i tak :aby do 14stej !!! ale ten czas leci szok dzień za dniem ucieka ... Deep a w którym kalendarzu widziałęś długi weekend??? u mnie nie ma :(

Witajcie u mnie leje niestety u was tez pewnie ,ja dopiero weekend zaczynam jutro o 6 rano ale źle nie będzie. Gerda w tym roku to kiepsko długi weekend wypada tylko piątek bedzie u mnie wolny chyba że pomyśle nad jakimś dodatkowym urlopie bo u nas mało roboty ogólnie i jest szansa że ludzi będą wysyłać zresztą zobaczy się bo czasu trochę jest.