Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Susan07

Nowe zycie po... czyli jak zyc zdrowo z usmiechem na ustach.

Polecane posty

Gość YOLANTA555
No teraz to sobie popatrzyłam kochana :) ślicznie :D i wsiowo :D prawie jak u mnie na Mazurach :)

Gość Susan07
Oprocz palm, basenow i Pirenejow, to mysle, ze na Mazurach ladniej :) Ale tu tez bardzo ladnie i pogoda bardzo dobra generalnie, jak to na poludniu Francji, chociaz gory robia swoje i pogoda sie zmienia jak w kalejdoskopie. Generalnie uwazam, ze Francja jest bardzo piekna, wielka roznorodnosc, i oni wiedza jak zyc :)

Witam, ja byłam we Francji jak wygrałam wycieczkę w supermarkiecie :) a tak to nic ciekawego się nie dzieje jestem w pracy i jest zimno w porywach 11 stopni co za lato :(

Gość Susan07
U nas powyzej 20 stopni, ale dzisiaj chmury.... ale przynajmniej nie pada. Ale ci, Yolanto, szczescie dopisalo z ta wycieczka, a gdzie bylas? W Paryzu?

Gość YOLANTA555
Tak w byłam w Disneyland Resort Paris :) ponieważ to była wycieczka dla dzieci :D a mój mąż był jako dziecko hehe u nas teraz tez 20 stopni i chmury ... pozdrawiam susan i resztę :)

Gość wieczornaAlkoholiczka
Witam przeczytałam na innym forum ze niektóre z was brały "kudzu" ja również biorę ale dopiero od tygodnia 2 rano i 2 kapsułki wieczorem do kolacji ponieważ popijam sobie wieczorami piwo (3-5) juz od wielu lat potrzebuje waszej pomocy bo na tym drugim forum na którym paru z was było nikt nie odpisuje :( U mnie kudzu na razie nie działa jak długo musze brać aż będą efekty ? Jak u was w ogóle było ze dzięki kudzu przestałyscie pić? Może ktoś opowiedzieć ? Z góry wam dziękuję!

Witam po małej przerwie jakoś musiałem zaraz po urlopie ogarnąć zaległości i to z grubej rury i mało ogólnie czasu było na cokolwiek. Susan oglądałem galerie z twoich okolic bardzo ładnie,Pireneje mega moze kiedyś sie wybiorę a bardzo bym chciał gdzieś wyjść tam na szczyt to byłoby dopiero mega czad,ale może kiedyś mi sie uda marzenia trzeba realizować.

wieczornaAlkoholiczka Kiedyś również miałem okazje mieć kudzu to oryginalne z Kanady 90 kapsułek,powiem tak przez pierwsze 2 tygodnie nie czułem żadnej różnicy,ale później owszem byłem jakby to ując ''obojętny na piwo( w moim przyp)może też dlatego że zająłem sie innym rzeczami,ale Kudzu ma sens sam to zauważyłem,ale po jakimś czasie dopiero,w moim przypadku nie przechodziła chęć napicia sie piwa wieczorem a później to już leciało jak miałem chęć na piwo to sie napiłem jak nie to w ogóle nie piłem i nawet o tym nie myślałem. Tylko sprawa wygląda inaczej mianowicie czy jesteś już uzależniona od alkoholu czy to tylko przyzwyczajenie od wieczornego piwa. Na początek ogranicz piwo do np 2 wieczorem,później zmniejszaj do jednego,kudzu ci w tym napewno pomoże. Dziewczyny o kudzu może wiecej coś wiedzą to ci napiszą,jeżeli chcesz pozostań na naszym topiku,spróbujemy ci pomóc. Ale najważniejsze już zrobiłaś zdałaś sobie sprawe że jest już problem, a to już bardzo dużo, napisz więcej może jak wygląda twoje picie dokładniej pozdrawiam

Dzięki! :) Hmm chyba to przyzwyczajenie bo jak np nie pije czasem parę dni czy tygodni ( np Wielki Post) to nie mam jakichś drgawek czy problemów zdrowotnych jedynie co to ze przez 1,5 tyg się słabo czuje bo chyba organizm się odtruwa ale jak juz parę dobrych tyg nie pije to ciągnie mnie bardzo :/ Dziękuję każdemu za odpowiedz i rady

PS. Góra 5 piw mogę wypić wieczorem przeważnie jest tak ze przeciętnie 5,6 dni po 4

To i tak stanowczo za dużo,ogranicz piwa na począntek,uwierz mi że wieczory bez piwa są dużo lepsze i przyjemniejsze,kiedyś w to nie wierzyłem a jednak tak jest,rano cie nie męczy wstajesz rześka,nie jesteś ograniczona,same zalety a jest ich mnóstwo. Jeżeli cie ciągnie po dłuższej przerwie w piciu wypij dużo wody to pomaga,znajdz sobie jakieś zajedzie,hobby,itp

Odpowiedz sobie napytanie co ci dają te piwa wieczorem,czy jak nie pijesz to jest lepiej czy gorzej zrób sobie bilans za i przeciw,wady i zalety picia i nie picia. Czytając jedno forum dotyczące alkoholizmu to sam sie przeraziłem jest to choroba bardzo poważna ciała i umysłu i nieuleczana,naprawde nie warto a pijąc rozwijasz tą chorobę bardziej,później już odwrotu nie ma.

Gość YOLANTA555
witaj Deep po przerwie masz szczęście, że wrócileś :D !!! mam nadzieję,ze wypoczęty i szczęśliwy :)

YOLANTA wiesz że innego wyjścia nie miałem raczej i powrócić musiałem i pewnie byś mnie znalazła jak bym sie nie pojawił hehe Tydzień prawie przeleciał w pracy po wolnym,teraz tradycyjnie trzeba cieszyć sie weekendami, Susan to ma teraz zajefajnie lajtowo ehh ,czemu urlopy tak szybko lecą

no witamy laske wieczorną :)na tamtym topie gerda wrr nazwałam sie tak bo sie nienawidzilam za chlanie ! jeśli chodzi o kudzu to ja brałam miesiąc****iłam dalej wino litrową kadarkę z biedry za dyszkę :(tak jakoś po miesiącu przestalo mnie ciągnąc czułam jakiś wewnetrzny spokoj z tym,że ja modliłam się o abstynencję.Dla mnie kudzu dziala napewno! teraz nawet biore 3 tygodnie juz bo niestety na urlopie uważalam,że zasługuję na winko :( wrrr wstyd mi tu teraz :( Wieczorna jak zostaniesz z nami to napewno otrzymasz pomoc taką na miarę zwyklych ludzi ,Ja piłam dużo moja mlodsza siostra sie wykończyła,nie chcieliśmy AA i terapii i załozyliśmy sobie ten topik bo na tamtych to nas wysyłali do w/w a my uważamy się za nałogowych alkoholistow bez rozumu my tak jak Ty mieliśmy świadomość, że robimy zle i do niczego dobrego nas to nie prowadzi i wspieralismy się ,żeby wyjć na prostą.Ja zarobiłam na chlaniu pare chorob ,ktore "wyszły jak przestałam pić" to nieprawda one były ale ja ich nie czułam zamroczna.Lasko pamietaj jedno tracisz zdrowie ,pieniądze ,czas i rozum bo ja wiem,że to nie jest to picie tylko wieczorem alkohol masz we krwi i w mózgu cały czas nie wiem jak to powiedzieć ale w tym co napisalaś on już z Tobą jest zmienia Twoje zachowania zobacz to przyjrzyj się temu ... dobranoc jak co to jestem z Tobą pisz co chcesz wiedzieć

wieczorna napisz mi skład tego kudzu co masz bo jakies jest dla mnie podejzane ,że tyle musisz brać hmmm

Wyglada na to, ze nie opublikowalo mojego wczorajszego komentarza :( Witaj Yolanto, Deep i Wieczorna! Dzis znowu pada, nic to, bede dalej sprzatac :) Od jutra maja znowu byc upaly, wiec jak maz przyjedzie bedzie pogoda w sam raz na grilla. Deep, przeciez bys nas nie opuscil! Wieczorna, zostan z nami, nie dodam za duzo, bo juz wiekszosc zostala napisana, ale dobrze jest skoncentrowac sie na przyszlosci, na tym, co chcesz robic, na czyms pozytywnym i po prostu zaczac to robic. Bedzie dobrze, najwazniejsze, jak to juz pisali, jest to, ze widzisz problem i chcesz z tym cos zrobic. Milego dnia kochani!

Witam wszystkich w kochany piątek :) susan u mnie też pada a tyle kilasów nas dzieli :)ja w pracy ale też dzis będę sprzątać i odchamię się na masażu :)domek wynajęty więc nad jezioro nie jade ,bynajmniej mąż mi nie truje żebym jechała :) susan wieczorna chciała wiedzieć czy mieliśmy do czynienia z kudzu napisz coś :)

Dep 1 ok. Będę się starała ograniczać.

Kudzu kupiłam u pani Jadwigi na kudzu.pl ona mi pisała tak na maila :

Że nawet do 20 kapsułek na dzień można brać , ja parę dni brałam 6 po 2, 3 x dziennie ale ciśnienia miałam za niskie po nich i biorę teraz 4

Chciałam skopiować maila co pani Jadwiga napisała o dawkowaniu Kudzu ale nie mogę go tutaj wrzucić nie wiem czemu

Teraz sie da :) witam w sumie są widoczne od razu, jest uspokojenie i lepsze samopoczucie. lepsze spanie.  Juz nie dochodzi do powsawania aldehydu octowego czyli jest odciązenie  wątroby i ukł. nerwowego W ciągu to ile sie da podac , podajemy do 20 kaps, mozna taniej brac wtedy proszek od nas.  Trzeba też przyglądac sie moze do 10 kaps wystarczy. Po ciągu nie bedzie ju z mocnych objawów odstawienia. Pozdrawiam JK

Coś tu jest nie halo 20 kaps dziennie bez przesady zażywać 2 kaps. 1 raz dziennie, rano. W leczeniu odwykowym i depresji: 2-4 kaps. 2 razy dziennie (rano i wieczorem). Tak wszędzie podają.masz to samo kudzu co ja w domu na opakowaniu pisze od 2-4 kapsułek

Tak pisze 2-4. Kudzu Root 90 sztuk z kudzu.pl . Biorę 2 rano i 2 wieczorem tez nie rozumiem dlaczego pani Jadwiga mi napisała ze aż tyle mozna

Yolanda skład Kudzu jest taki w jednej kaps; 450 mg sproszkowanego korzenia Kudzu, 50 mg ekstraktu z korzenia kudzu 40 %, zawierających izoflawony: puerarynę, didzynę i daidzeinę. Skład kapsułki: żelatyna, woda.Masa Netto 45 g Mam nadzieję że mamy ten sam? Pozdrawiam

Gość Susan07
Ja nie odczuwalam zadnych zmian po kudzu, ale ja nie mialam zadnych skutkow odstawienia alko, ja to mialam skutki po odstawieniu fajek :D Mysle, ze to kudzu jest naturalne i nie da sie przedawkowac, ale tez mysle, ze 20 to nie ma potrzeby. Lepiej jest brac mniej, ale dluzej. A przede wszystkim zmienic myslenie, rozpoczac cos nowego w zyciu i zdrowo sie odzywiac i uprawiac jakis sport.