Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Susan07

Nowe zycie po... czyli jak zyc zdrowo z usmiechem na ustach.

Polecane posty

Samsonka jutro spróbuj nie wypić żadnego piwa,jak się obudzisz w Niedziele podsumuj sobotni wieczór na trzeźwo zrób sobie plusy i minusy warto taki test mały zrobić a zobaczysz będziesz zaskoczona :)

Gość Samsonka
Deep1 Nie potrzebuje, aby mnie ktoś chwalił, chce przestać pić... Rozumiesz,? Chcę być tutaj z Wami I od jutra zaczynam pierwszy dzień, bez alko? Sama sobie również będę odliczać :) Pozdrawiam, Samsonka

agatka da sie da jak sie bardzo czegoś chce to i nawyk żywnościowe da sie zmienić ;)

Strony coś za szybko przeskakują,albo tak często piszemy hehe,119 strona jak najbardziej aktualna

Gość Samsonka
agatka1214 Oj jak ja chciałabym , moc biegać w pracy przez 8 godz :) niestety mogę wyłącznie tylko siedzieć :(

Samsonka rozumiem cie w 100% będziemy wspierać cie na ile możemy Najważniejsze że podjęłaś słuszną decyzje.

Gość agatka1214
Wiem ale po co sie mam meczyc lubie zjesc i dopuki nie tyje to nie zrezygnuje kontroluje wage caly czas

Gość WireczornaA
Witam . wróciłam. Samsonka mogę spytać w jakim kraju żyjesz bo ja tez nie w pl.Biore to Kudzu juz zaczęłam 2 opakowanie coś koło 100 kapsułek.Hmmmm dalej pije ale mniej trochę czasem jedno.piwo czasem 2 mniej niż przed Kudzu. Humor jest ok i trochę lepiej się czuje często mam przez dzień to uczucie ze jest mi nie dobrze tak jak by mi coś na żołądku siedziało. Mam nadzieję że przestanę pić bo naprawdę nie chce ale tak jak Samsonka nie umiem sama z dnia na dzień :( Gdybym miała tu rodzinę czy kogoś kto by mnie wspierał to było by łatwiej. .

Gość agatka1214
Tak sie tylko wydaje czasami to juz nie wiem jak sie nazywam a co robisz jak sie moge spytac?

Gość Samsonka
WireczornaA Ja jestem w Polsce, a mój mąż daleko i też nie mam bliskiej osoby która by mnie wsierała. Też chlałam i to ostro...Ale już nie chce bo źle się czuję, bo mi z tym źle. Może Rób tak jak ja...trzy dni, ... Pierwszy dzień 3 piwa, drugi dzień 2 piwa, 3 dzień, jedno piwo .. A w czwarty... 0 piwa. Jutro jest mój czwarty dzień, mam nadzieję że się uda, bo jeśli nie, to nie jestem warta siebie. A ja chcę szanować siebie

Gość Samsonka
agatka1214 To było do mnie? Co robię?

Gość WireczornaA
Samsonka juz próbowałam czasem jak.sie źle czuje to nie wypije w ogóle ale jak się w miarę dobrze to ciągnie mnie i jak już jedno wypije to przeważnie na 3 lub 4 się kończy

Gość Samsonka
WireczornaA A gdzie Ty wogole mieszkasz i ile masz lat?

Gość WireczornaA
Mam 30 mieszkam w Niemczech.Ty w jakiej części Polski?

Gość Samsonka
WireczornaA Mam 36, mieszkam w Małopolsce okolice Nowego Sącza

Gość WireczornaA
Ja pochodzę z okolic Zakopanego.mysle ze ty dasz rade przestać bo dopiero od lutego popijalas ja juz od 10 lat z przerwami w roku mniej więcej jak wszystko policze to w ciągu 12 mies przerwy 2-3 miesiące :/

Samsonka, sluchaj Deepa, on rygorystycznie ale skutecznie mi wybil papierochy z glowy :D Twardziel! :)

Gość WireczornaA
Dzisiaj jestem naprawde bardzo zmęczona i śpiąca wiec dopije moje jedno piwo i pewnie zasne prędko

Gość Samsonka
WireczornaA Okolice Zakopanego, czyli skąd?

Gość Samsonka
Susan07 Ja wszystkich tutaj czytam, Słucham :)

Gość WireczornaA
Sorki nie chce pisać dokładnie z kadrą bo to mała miejscowość

Gość WireczornaA
*kąd

Gość Samsonka
WireczornaA Ja jestem z Limanowej, pewnie wiesz gdzie to jest...napisz dokładnie skąd jesteś

Gość WireczornaA
A to ja troche na Południowym zachodzie. Musze iść spać bo juz padam i w ogole zanim mi się odechce spać. Dzisiaj wypiłam jedno piwo.Jutro będę wieczorem. Dzięki za rozmowę.do jutra

Gość Samsonka
WireczornaA Śpij dobrze.. Korowych snów :)

Gość agatka1214
Hej sniadanie 3kromki chleba z ziarnami z polendwica lososiowa wedzona na zimno z ogorkiem salata i mocarella obiad makarona sojowy z pesto i serem feta owczym kolacja jeszcze nie wiem;)gdzies czytalam ze kolacje powinny byc wegle to prawda?

Gość agatka1214
Witam samsonka dzis dzien bez piwa pamietasz jakies plany na wieczor zeby nie myslec moze kino basen ja niestety dzisiaj pracje ale jutro rano polgodzinki na rowerze a pozniej wycieczka do Wroclawia;)

Witacie w przepiękną sobotę:) Ja dzisiaj sama na chacie mąż pojechał na ryby więc dzień gospodarczy i czas dla siebie :) program : przetwory z pomidorów ,prasowanie z całego miesiąca i 3 piętra schodów do zmycia to brr- fitnes a teraz spa - cacy :) maska z miodu,cytryny,oliwy i żoltka i płatków na włosy, maska z alg na buziunię i jakas maska odżywcza na szyję.Oczywiście pedikiur góra -dół :) robię wszystko, żeby nie myslec o chlaniu.W tej sytuacji jaką tu mamy powiem, że zawsze kombinowalam tak, żeby na weekend nie jechać z mężem bo mogłam bezkarnie chlać od piątek,sobota,niedziela a jak wracał w niedzielę to ja już spałam zmroczona a On otwierał piwo i spoko.No coż to jest przyklad, że nie ma co czekać na pomoc męża tylko trzeba brać się za siebie i wziąść odpowiedzialność za swoje życie a nie łudzić sie nadzieją, że jak mąż będzie obok to odejdzie ochota na alko!!!Ja sobie obiecalam, ze pije w weekendy a w tygodniu nic hehe nic bardziej mylnego ,maż codziennie pije 2-3 piwa no to ja ok w poniedzialek winko a od jutra nic tak hehe i tak cały tydzien oszukiwania siebie ...no oczywiście byly przerwy dzień ,dwa czasem 3 dni bez alko ale to nie trzeżwość :( Ale się rozpisałam :) a miałam tez tak jak wieczorna jak zle się czułam to nie piłam (a wiem,że przewaznie wtedy inne osoby pią,żeby tego nie czuc tak zwany klin) a jak po paru dniach lepiej sie czułam to po winko ,piłam i mówilam do siebie :Ty głupia ! za dobrze się czujesz co??? oj duzo przemyślen i walki przed Wam ale warto dziewczyny warto! jednak kudzu biorę cały czas a teraz wynalazlam l-glutaminę i już sobie zamowiłam, cytuję : l-glutamina zmniejsza łaknienia na produkty słodkie oraz alkohol częściowo można wytłumaczyć efektem stabilizacji poziomu cukrów we krwi. Badania na alkoholikach dowiodły, że 2-3 gramy glutaminy, podawane 3 razy dziennie, zmniejszyły żądzę picia, poczucie strachu oraz poprawiły sen. Najlepsze działanie stwierdzono podając miedzy posiłkami. Co więcej, zahamowano objawy delirium, konsumpcja alkoholu przez ochotników spadła o 34%. Po odstawieniu glutaminy, spożycie alkoholu wróciło do poziomu pierwotnego. Ja uważam, że odpowiednia dieta pomaga w walce z nałogiem. Posiłki bez mięsa, słodyczy i białego pieczywa ograniczają chęć sięgania po alkohol. W celu oczyszczenia organizmu wskazane są kilkudniowe posty owocowe i warzywne.Ale bez mięsa to ekstrema wiem ale czytam bardzo dużo i wiem, że w zdrowym ciele zdrowy duch i ja walkę zaczęłam od ciała czyli diety i suplemetow ale mysląc logicznie to wydae mi się,że Deep i susana też zaczeli od ciała -postawili na aktywnosc fizyczną ! czyż nie mam racji??? susana nie miała klopotow ze zdrowiem ani z dietą zaś Deep rownież zmienił dietę :) no to tyle z ranka :) samsonka trzymam kciuki za trzezwa sobotę jutro bedzie piekna niedziela :) jak Cię będzie brało zmów paciorek ,pomoże!

agatka! łączenie - wszystko ok ,chudniesz ok ale za mało owoców i warzyw! Spróbuj podzielić każdego dnia posiłek według systemu: 50% warzyw, 25% produktów mięsnych lub ryb, 25% produktów pełnoziarnistych do tego owoce oczywscie