Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Susan07

Nowe zycie po... czyli jak zyc zdrowo z usmiechem na ustach.

Polecane posty

Gość gość
No to więcej cytatów nie pamiętam.

Gość Wiieczorna
Pod koniec piłam w weekendy. Teraz mam 8 tydzień jak przestałam

Gość Sonia 1
Witajcie! Coraz gorzej jest z tymi stronami. U mnie znowu pada. Zdążyłam wybrać "warzywa,, i to wszystko. Oko się goi, zatoka jeszcze doskwiera niestety. Najgorsze, że optymizm mnie opuścił. Yolcia co tam u Ciebie?

Gość natkapiertuszki
To 9 dzień .Sonia damy rade ja wiem ze damy .Trzeba spiąć posladki i do przodu isc nie cofać się.I wiecie co za tą wódkę ktorej nie kupie kupie sobie cos exstra .Wiem bedzie ciezko ale musze dac rade dla corki dla meza a przedewszystkim dla siebie .

Gość natkapiertuszki
Sonia zdrowiej nam :-)

Gość Sonia 1
Dziękuję Natka. Trzymam za Ciebie kciuki. Ja dałam rady to Ty też dasz. W razie czego służę pomocą, ja już bardzo długo nie piję. Ponad 20 lat w AA jestem. Dół mam z powodu szwankującego zdrowia. Mnóstwo leków od pół roku,badań, każdy specjalista wykrywa coś innego a ja nadal nie wiem co mi jest.

Gość natkapiertuszki
Sonia to tym bardziej gratuluje mam nadzieje za za 20l tez bede mogla sie pochwalic takim wynikiem w nie piciu na dzien dzisiejszy ciesze sie kazdym kolejnym dniem bez tego swinstwa ble

Gość Sonia 1
Żaden wynik tylko upływ czasu a co za tym idzie doświadczenie i wiedza. I tylko to nas różni. Bo wobec alkoholu to wszyscy równi. Tylko jeden kieliszek decyduje.

Witam w zapadany wtorek :) U mnie sajgon : ogarniam dalej chyałupę po 5 tygodniach szpitala, od wczoraj latam na rehabilitację 5 godzin dziennie a do tego latam po lekarzach zbieram papiery na rente.A od soboty mam gości i muszę zakupy zrobić i za gary się wziąć a kompletnie do tego nie mam głowy .Wiem,że muszę dla nich upiec torta na 50tkę -swoją bo miałam latem jak było gorąco . Mam pomysła na jeden zwykły a drugi kakaowy biszkopt ale czym przełożyć może macie jakiegoś pomysła? chętnie skorzystam ...

Gość Sonia 1
Ja robię kokosowy krem z migdałami. Dwa budynie śmietankowe wzmocnione trochę mąką, ugotowane na mleku kokosowym, puszka mleka kokosowego gęstego/przy potrząsaniu puszką nie chlupie/, kostka masła i ksylitol. Do tego ananasa w galaretce ananasowej/wymieszane jak zgęśnie /. Biszkopt nasączyć sokiem ananasem z cytryną. Migdały w płytach wed) UG uznania i do dekoracji. Przepis mniej skomplikowany to kawowy, czyli do masy kawa rozpuszczalna i dwie łyżki zwykłej. W tym wypadku wiśnie też w galaretce, żeby nie brudziły i sok nie wypływa.

Gość Sonia 1
Miało być migdały w płatkach.

Gość Wiieczorna
Witam wszystkich, jak wam mija tydzień? Tak tu cicho..

Witam :) no wlasnie coś cicho............. ja ogarniam się caly czas ... sprżątanie,pranie,prasowanie,po lekarzach ,po ZUSie i rehabilitacja.Sonia dzięki za radę ale mama kawowego nie znosi a siostra kokosa :( i dalej mam problem bym chciala przepis prosty i łatwy :) no i migdałowego i chałwowego reszta nie lubi wrrr a ja to właśnie uwielbiam kawowe ciasta mniamm... chyba dlatego,że kawy nie piję hehe

Gość Sonia 1
Ja tez kawowe. Ostatnio nie robię właściwie ciast i wyszłam z wprawy. Jutro robię deser z kaszy jaglana na mleku kokosowym z jabłkami, rodzynkami i żurawina. Zatoka nadal boli, ale mniej. Oko prawie dobrze. Pozdrawiam wszystkich.

Gość Bronisława
Witajcie, po trzeźwemu! Sonia, Yola zazdroszczę wam tych ciast i tortów, dla mnie to czarna magia o czym piszcie, umiem tylko zwykłą szarlotkę, a czasem uda mi się jakiś królewicz. Teraz mi już łatwiej bez alko, już nie mam takiego ogromnego apetytu, najgorsze było 5 tygodni, teraz się trochę uspokoiło w mojej głowie. Być może to podpucha. Nie piję dziś i jutro i nie wiem jeszcze kiedy.

Witam, ciemno ,zimno i pada brrr Ja kiedyś to piekłam ,gotowałam i żarłam hehe, teraz to jak muszę :) Do torta upieklam dziś 2 biszkopty -wyszły ! to już dalej bez stresu ,zrobię krem ze śmietany i maskarpone ,pół biały drugie pół z kakao. Jutro piekę mężowi kaczkę ,sobie dyniową zupę i sałatkę jarzynową i oczywiście sandacza po grecku bo mi z zamrażarki wypadają hehe. pozdrawiam trzezwo :) Sonia dobrze,że już masz oko :D

Gość Wiieczorna
A no, cisza ... (?) U mnie słonecznie ale zimno

Gość Wiieczorna
Wszyscy zdrowi???

Gość Sonia 1
Ja coraz lepiej. Ogarniam ogród, zaniedbania mam nie do opisania. No nic czeka mnie po prostu masakra na wiosnę. Mówi się trudno, muszę oszczędzać zdrowie. Pozdrawiam.

Witam ja jestem już, miałem troche napięty tydzień,ale teraz już luzik i długi weekend do środy. Witam również Natke,zostań z nami a zobaczysz że będzie dobrze:) Pozdrawiam Wszystkich

Gość YOLANTA555
No właśnie wieczorku dobre pytanie : czy reszta żyje? to chociaż Tobie :spokojnej nocki :)