Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Susan07

Nowe zycie po... czyli jak zyc zdrowo z usmiechem na ustach.

Polecane posty

Witam we wtorek z ranka :) ale ciszaaaa.... ja wczoraj po rehabilitacji latałam za ukrytymi terapiami aż dostałam, susana przeczytałam pół książki i jestem zawiedziona :( 1/4 książki dotyczy Wit C o której to wszystko wiedziałam z Akademii Witalności , te wykłady które ogladałam z Twojego linka były ciekawsze no zobaczę dzisiaj co będzie w drugiej połowie ale bola mnie oczy do 2 czytałam a o 5.25 wstałam hehe

Pan Jerzy nie przewidzial, ze ty taka wyedukowana :D Gerda, ksiazka ci sie przyda na pewno, chociazby do doboru dawek wit D i innych. Pan pisze kolejna, ja kupie na pewno. Dzien dobry! Ja sie wyspalam a i tak mam mega wory, i gdzie tu sprawiedliwosc?

Ja się nie wyspałam a worów nie mam :) wit D biorę 2000 jednostek i uważam ,że przy tym pozostanę a Ty ile bierzesz PITKO?

K2 MK-7 biorę i Vit A D3 ,magnez,potas,cynk ,B complex z b-12 i kwasem foliowym i kwas L-askorbinowy ten zestaw leci codziennie :) a poza tym na zmianę lecytynę , zielony jęczmień ,spirulinę ,chlorelle, reishi ,astax albo inny antyoksydant :)

A to widzisz, kochana, tak jak ja :D tzn te magnezy i potasy to dopiero zamierzam zaczac, ale reszta tak samo. Reishi tez sobie zapodam.

Gość gerda1966
:)

Gość gerda1966
ja teraz reishi skończyłam i biorę OPC SYNERGIA

Gość Susan07
A propos suplementow to mi przyjda jutro :) Zamowilam rozne witaminy B w kroplach, ponoc forma kropli jest najlepsza, co prawda nie przepadam, ale sie poswiece :) Deep pewnie w robocie, a gdzie agatka zniknela? Wyszorowalam dzisiaj fugi na podlodze w prawie calym domu. Cos strasznego, ile brudu tam bylo, nie zdawalam sobie sprawy! Dopiero podczas szorowania zobaczylam. No, ale teraz kafelki wygladaja jak nowki, jestem bardzo zadowolona z efektow :)

Pitko Ty masz tak jak ja :) jak chłopa nie ma w domu to się bierzesz za takie rzeczy na które normalnie nie ma czasu . No tak niby Witaminy w kroplach są najlepsze ale szybko sie utleniają i po 2-3 tygodniach używać je mozna juz tylko do twarzy ale np OPC synergia ,które teraz biorę : Każda kapsułka zawiera: 60 mg super-antyoksydantów OPC uzyskanych ze świeżych, czerwonych winogron, kory sosnowej i zielonej herbaty, polifenole (165 mg), witaminy B12 (3 µg) i B6 (2 mg), kwas foliowy (400 µg), cynk (2,3 mg), selen (30µg), naturalną witaminę E (30 mg), witaminę C (75 mg). http://drjacobsmedical.pl/pl/p/OPC-Synergia/100 a Wit D boirę taką : D3 WITAMINA SŁOŃCA, KROPLE, 20ML też Dr.Jacobs 1 kropla produktu zawiera 800 j.m. witaminy D więc biore 2 krople i troszki aTy susana piętnaście kropli? ale chyba coś rozrzedzonego bierzesz co?

ja biore wit D swansona, pisza ze jest 400 jednostek w jednej kropli. Cos wspanialego te Twoje antyokcydanty :)

Witajcie i już mamy środę z czego na pewno ucieszy się Deep tak jak cieszę się ja :) w końcu można się wyspać :D Cieszę się Pitko, że moje OPC Ci się podoba :) skończyłam "Ukryte Terapie " oczy mnie bolą bo czytam tylko w nocy . I tak od wczoraj nie zmieniłam zdania, że w wykładach jest dużo więcej informacji aa w książce to o czym wiem... W rozdziale o olejach jeśli ktoś się w ogóle w tym NIE orientuje : zimnotłoczony, rafinowany czy nierafinowany oraz czy kwas wielonienasyconyasycony omega-6, wielonienasycony omega-3 ,jednonienasycone omega-9 i nasycony jest zdrowy i gdzie który się znajduje i jak go się używa to na podstawie tej książki i tak nie zrozumie dlaczego i kiedy te kwasy zostają uszkodzone A wiemy ,że dwie największe zmory ludzkości: rak i zapchane żyły mają jedną wspólną przyczynę! Chodzi o spożywanie uszkodzonych tłuszczów zamiast dobrych dobrze, że ja to rozumię. ale ok przeczytałam , zaliczyłam a ,że nie zmądrzałam to nic hehe ale się rozpisałam :) a co znowu wciągnęło agatkę ? hmmm

Dzien dobry :) Trudno zmadrzec jak sie juz jest ekspertem droga Pitko :) Dzisiaj jakas taka zmeczona jestem, moze dlatego, ze slonce sobie gdzies poszlo i za oknem szaro i pochmurnie. Zaraz zabieram sie do roboty, a potem pocwicze, moze mnie to rozrusza. Milego dnia wszystkim zycze.

susana u mnie jest słoneczko :D i zaraz lecę do biedry ale oczywiście jestem w pracy :) a Ty czytałaś tę książkę ? jak tak to jakie masz zdanie o niej ?

Mi sie ksiazka podobala i bardzo duzo sie z niej dowiedzialam, ale ja nie wiedzialam nic o suplementach diety.

Gość agatka1214
Czesc czytam was oczywiscie ale ze wzgledu na to ze mi waga nie spadala zdecydowalam sie na diete south beach Moim zdaniem nie jest drastyczna w porownaniu do dukana wszedzie w internecie mozna oniej przeczytac mam nadzieje ze tonie bedzie błąd:)

agatka powodzenia :) a no chyba ,że tak Pitko :) jak cto pyaj to Cie wyseplementuję ;D hehe

Witajcie ,u mnie 4 dni idealnej pogody było,więc wykorzystałem na rower i parę ważnych obowiązków też sie uzbierało,od dzisiaj niestety już leje więc z domu sie nie ruszam,dostała ławeczka i brzuszki. Gerda oczywiście że sie ciesze,jak to mówią Środa minie,tydzień zginie ;) ;)

Gość agatka1214
Trochę sie w tym wszystkim pogubilam z jednej strony boje sie tej diety a z drugiej mysle ze moze na niej zacznie spadac waga musze to wszystko na spokojnie przemyslec moze to tylko chwilowy zastoj zaraz sie zaczna smaczniejsze warzywa i bedzie latwiej bo nie chce sobie zaszkodzic mowiliscie ze za duzo bialka to tez niedobrze

Deep to ,że miałes idealną pogodę to nie zwalnia Cię z obecności tutaj chyba :( my się martwimy że Ty taki zapracowany ... to samo mam do agatki, że Ci waga nie spada to też nie masz zwolnienia z obecności tutaj , no chyba ,ze ten Topik SUSANY ma paść :( :( :( dobrej nocki

Gość agatka1214
Deep z tego co widze to ma dobre opinie czy mi sie tylko tak wydaje? Pisalyscie cos o sadzeniu na balkonie tez bym sobie zrobila maly ogródek:)mam pomidory te koralik co pisalas gerda a truskawki urosna?

Dzien dobry! Wlasnie wcinam owsianke na mleku migdalowym. Dzisiaj, jak co czwartek mam bardzo zajety dzien. Trzeba mi krzepy, bo w domu bede dopiero po 20tej (z roboty). Nadal szaroburo. Sloneczko, wroc! Pozdrawiam Was serdecznie kochani. Jutro w koncu piatek!

Witam, u mnie też szaroburo i ABY DO PIĄTKU !!! agatka poczytaj o truskawkach pisałam już susanie i dałam linka jak i co :) a masz sadzonki koralików? czy nasionka?

Gość agatka1214
Nasionka

Taki temat tutaj widzę, że jest dość przyjazny to ja od razu mówię od siebie, że po prostu się teraz zmieniłam bo się zapisałam na kurs angielskiego i regularnie na niego chodzę ; ) dodatkowo jeszcze jestem na takim portalu angielskim gdzie właśnie sobie rozmawiam na skypie z obcokrajowcami i jest bardzo fajnie : )

no to tylko pozazdrościć a pamiętam jak Pani w szkole mówiła uczcie się angielskiego jak macie za darmo bo potem przyjdzie Wam płacić ...

Gość agatka1214
Tak posiane juz wychodzą