Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Susan07

Nowe zycie po... czyli jak zyc zdrowo z usmiechem na ustach.

Polecane posty

No I bardzo dobrze napisałaś Gerda,nikt cie przecież nie będzie obrażał. Witajcie w Sobote,pogoda coraz lepsza i tak ma być,niestety mnie coś zbiera jakieś przeziębienie,wiec na dwa dni jestem uziemiony jak nic z ruchu.:(

Gość agatka1214
Oczywisie ze tak Gerda bardzo dobrze pisze chodz czasami sie znia nie zgadzam ale przez to ze jeszcze wiele rzeczy nie rozumiem:)

Dzien dobry :) Gerda, nie przejmuj sie tym, co pisza, szczegolnie jak pisza bzdury. Ide z corka do Castoramy, poszukac jakiegos specyfiku, zeby usunac ten klej. Przykleilam nakladke, pokazuje mezowi, a ten, ze musze ja przesunac 5 milimetrow w druga strone, chyba mu nastukam :D

Hej witajcie w słoneczną sobotę :) u mnie nawet nie ma Castoramy hehe susana mój tez by tak powiedział :D ale pojechał na ryby i mam spokoj do jutra HA :) wciągnełam 2 jajeczka na miękko z cynamonem :) i na poprawę humoru idę do kwiaciarni kupić bratki na okno :) a potem prasowanie i okna wrrr życzę wszystkim milego weekendu :)

susana nie odpowiedzialaś mi lasko na wczorajsze pytanie :(gerda1966 wczoraj susana jaką bierzesz dawkę K2 MK-7 ? i czy bierzesz wit B-12 ? już sprawdzam Deep co tam wynalazleś :)

Deep a gdzie parówki? :) i cała reszta ? np glutaminian sodu ? no tak po obejrzeniu tego nic mnie nie zszokowalo a uzywasz kawkę :)

gerda no właśnie gdzie parówki,kiełbachy itp hahah i za to cie lubię wiedziałem że zgadniesz ;) Tak pije kawę jedną dziennie czasem dwie,ale hardkorowo czyli czarna bez żadnych dodatków i oczywiście zero cukru

a może rzucicie oczkiem dodawac-cynamon-do-potraw.html nie mogę wysłać linka bo mi spamuje co zrobić?

Gość agatka1214
Hej kupilam jogurt z mleka koziego i ser bialy 0% mam nadzieje ze jak zmieszamto bedzie podobny do koziego sera bo go bardzo lubie a jest dosyc drogi

gerda używam właśnie cynamonu,zobaczę jutro jak dam do kawy, ja juz po sobotnich zakupach czyli dużo warzyw pierśi z kurczaka,ryze i takie tam ;)a i dzisiaj robię sok z jabłka i marchewki i dorzucie z kg mandarynek będzie mix

hehe Deep tego kleju tak łatwo się nie pozbywa no chyba, że susan kupiła jakis środek do tego ja niedawno mialam taką samą robotę rozpuszczałam klej olejem kujawskim i benzyną ale pól soboty mi to zajęło ...tak tak spróbuj cynamon do kawy koniecznie :)

Gerda, K2 biore dwie tabletki, kazda po 200 mcg, witaminy B12 jedna krople 25 mg. Kupilam taki srodek firmy starwax, niby jest to naturalny rozpuszczalnik na bazie terpentyny ze skorek pomaranczy brazylijskiej. Zobaczymy, czy dziala. Nie wiem, czy cos dzisiaj zrobie jeszcze, bo jestem wykonczona po zakupach, obkupilam corke od stop do glow :) Ona oczywiscie jest bardzo zadowolona.

haha ja tez bym była zadowolona :D ok dzięki moja k2 tez ma 200 . Ale mi się chciało kapusty kiszonej ! zrobiłam sobie miche z kiełkami i lnianym olejem pycha :)

patrzę po cenach to swanson 200 jedn 30 kaps okolo 55 ,00 a mse 200 jedn 90kaps okolo 175 to te wychodza 10 zeta drożej

muszę się Wam pochwalić jaki super chleb u nas babka piecze :) skład : mąka gryczana i kukurydziana ,skrobia ziemiaczana,nsiona dyni,lnu i czarnuszki i drożdże instant zdrowa pycha! brzuch mi nie puchnie :)

ludzie są zadowoleni z pełnych półek w sklepach i postępu przemysłu. Ludzie są zadowoleni z gotowych przetworzonych produktów w sklepach, ludzie uważają że jedząc chemiczne leki wyzdrowieją i chcą dalej kontynuować najgorsze z możliwych nawyki. Ludzie dalej sądzą że jedzenie zaspokaja potrzeby dietetyczne, itd. itd. Witaminy, minerały, MSM, EPA, lecytyna tego w tym chemicznym jedzeniu typu pryskane rośliny na azocie , pryskanych pestycydami i insektycydami owocach, milionie ryb z kałuży wody, kurczaki s r a j a ce na siebie w klatkach, milionach świń w jednym chlewie wpieprzających mączkę, tych niezbednych składników poprostu nie ma. Jedyna od tego ucieczka to detoksyfikacja suplementami, suplementacja witamin i minerałów oraz środków przeciwzapalnych. Ucieczka w sensie opóźnienia procesu chorobowego. susana bravo za suplementację :)

trzeba jednak uderzyć się w pierś i przyznać że mamy w tym swój udział bo kto ustala prawo typu "glutaminianu, hormonów, antybiotyków może byc w pożywieniu tyle a tyle a klatka dla kur o powierzchni nie mieniej niz... ano takie przepisy produkują Panie i Panowie posłowie, których my wybieramy no teraz to w sumie dzieje się w Brukseli a nie naszym parlamencie ale kto był ostatnio w biurze poselskim i powiedział swojemu posłowi którego wybrał "Panie, mnie się to nie podoba" albo" Jak Pan głosował ustawę o GMO" ? no właśnie, nie protestujemy oficjalnie, nic nie robimy aby to zmienic, taki los gotujemy naszym dzieciom to nie jest tylko tak, że ONI to robią jak myślicie było by to g...no na półkach gdybyśmy przestali kupować? wiecie co? gorąco mi się od tego robi ale to prawda ... nie mamy na to wpływu masakra :(

Gerda rozumiem panga,mintaj z opinii wiem że gorsze ryby chociaż kiedyś kupowałem przerzuciłem sie na dorsza i łososia,ale trochę bez przesady tak to byśmy jedli tylko ''proszki'' w tabletkach,to samo tyczy sie kurczaków czy wieprzowiny. Pomału wychodzi na to że wszystko jest skażone i chemia jednym słowem, a gość niech nie pir...li że hamburger ma mniej substancji trujących niz łosoś no sorry,i jeszcze że Bałtyk jest najbardziej zanieczyszczony. Nie twierdze że to co mówią w tym filmie nie jest prawdziwe ale trochę naginają sprawę, Niestety nie zgodzę sie z tym ze samymi witaminami i suplementami,uciekniemy od chorób i w ogóle polepszeniu stanu zdrowia

ok ok Deep nie jem ryb nie dlatego przeciez wiesz ,nigdy nie atakowalam nikogo ,ze je to czy tamto chyba ze dotyczyło to ewidentnej chemii a to tylko przeczytałam i sszokowałam się i poddałam pod rozwage hehe jak Ty wczoraj NOO ameryki nie odkryli :)

tak czy inaczej suplementować sie trzeba kochany Deepie ... mow co chcesz nie mowie teraz o tym artykule

gerda jedna prawda jest taka panga i mintaj to naprawde ryby z połowu zanieczyszczonego ryby drugiego gatunku,ale uwierz mi jak sie przerzuciłem na łososia czu dorsza to mega różnica