Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

Zniknal temat o Anwen...

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
wiecie jak wy艂膮czy膰 ten pieprzony filmik o od偶ywkach czy czym艣 tam, kt贸ry si臋 w艂膮cza na ca艂膮 stron臋 i wszystko zas艂ania? /;/

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Anwen mnie rozwala tymi tekstami jak to pytaj膮 j膮 o dow贸d w sklepie :D Chyba lustra w domu nie ma i odrobiny samokrytycyzmu.... Zle mo偶e nie wygl膮da ale bez przesady.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wg mnie wygl膮da akurat na sw贸j wiek, a ta fryzura, tzn. Skr臋cone w艂osy dodaje jej lat.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
wy tu o anwen a w najnowszym wpisie blondhaircare widac wyraznie zaokraglony brzuszek. a zapytana o ciaze odpowiada tylko usmieszkiem :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mo偶e po prostu uty艂a ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Przynajmniej nie robi osobnego wpisu o ciazy jak anwen czy eve... Ale wstyd kobieta przed 30 a dalej mowi o swoim facecie 'moj chlopak' co za dziecinada. Niech sobie mezczyzne znajdzie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A co z艂ego w powiedzeniu "m贸j ch艂opak"? Lepsze ni偶 "narzeczony", kiedy nie jest si臋 zar臋czonym, "partner" te偶 nie ka偶demu si臋 podoba. "M贸j m臋偶czyzna" - w drug膮 stron臋 "moja kobieta" brzmi jako艣 zaborczo i pretensjonalnie. Mo偶e by膰 jeszcze "m贸j facet". Przed 30-stk膮 - lito艣ci.... Jak ma si臋 30 lat, to nie jest si臋 ju偶 star膮 dojrza艂膮 bab膮, wiele os贸b to nawet nie s膮 porz膮dni "doro艣li" w tym wieku i nie ma w tym nic z艂ego. To jest takie prza艣ne polaczkowe, 偶e w wieku 30 lat to ju偶 pe艂na powaga, narzeczony albo m膮偶 i dzieci, uwite gniazdko. Zreszt膮... Jak masz 30 lat i postrzegasz si臋 ju偶 jako "kobiet臋", a nie "dziewczyn臋", to oczywi艣cie mianuj swojego partnera "m臋偶czyzn膮", bo jak powiesz "ch艂opak", to jeszcze kto艣 sobie co艣 o tobie pomy艣li i ci臋 obsmaruje w necie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Blond si臋 zareczyla. Jednak popieram wypowiedz wy偶ej, niech sobie m贸wi jak chce. M贸j narzeczony brzmi sztywniacko, moj mezczyzna to juz w og贸le, jak rzecz-podobnie nienawidzevjak ktos m贸wi moja kobieta. A w og贸le, bidulka jest pod trzydziestke, to juz sie ci膮偶y beda dopatrywa膰, 偶enada. Zjadla cos dziewczyna i czlowieka czasem wzdyma, a tu od razu dziecko w brzuch wkladaja.dajcie zyc ludziom. Nie kazdy jak anwen w wieku 30 lat od razu dzieciaka robi i glupieje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Skoro sie zareczyla to niech mowi narzeczony i tyle. Moj chlopak to sie mowi w wieku nastoletnim, a w wieku jej i jej faceta (sa razem od 10lat wiec nastolatkiem juz nie jest) brzmi to dziecinnie i niepowaznie. Od takie 'moj chlopak' co dzisiaj jest a jutro sie rozp******i. W tym wieku jest sie juz przynajmniej fizjologicznie mezczyzna (psychicznie nie powiem bo i stare capy zachowuja sie jak podlotki) wiec powinno sie mowic moj facet. "Moj mezczyna " tu sie zgadzam bo tego okreslenia tez nie lubie no ale moj chlopak litosci. i zgadzam sie co do tej ciazy, w naszym kraju to w ogole wez cos powiedz ze nie chcesz miec dzieciaka ani teraz ani wcale to cie wszyscy zjedza.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Sk膮d wiesz 偶e 10 lat?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Bo kiedys napisala ze zamieszkali razem po 5 latach oraz ze zamieszkala z nim po studiach pare miesiecy przed zalozeniem bloga

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dziecko Anwen na zdj臋ciach reklamowych-wsp贸艂pracowych Palette... Masakra. W og贸le - Anwen reklamuj膮ca Palette, po tych wszystkich naturalnych Biokapach i Color & Soin - WTF?!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Anwen naprawde juz sie tak sprzedaje juz nie ma w niej weny ze to az boli... najtansza farba, palca, jej wlosy maskara ehh sprzedaje sie za wspolprace

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No ona nawet matke na insta pokaza艂a

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No wlasnie kiedys tak najezdzala na Palette ze to najgorsze drogeryjne farby (nie wiem, nie uzywalam) a teraz nagle hop! Wgl nagle oleje, laminowania, maseczki z jajka s膮 fe, wystarczy kupi膰 olaboga profesjonaln膮 mask臋 za kilkadziesi膮t(kilkaset) z艂otych z ampu艂kami, primerami i itd. i w艂osy beda zdrowe

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A偶 dziwi臋 si臋, 偶e nikt jej tego nie skomentowa艂 na blogu... Druga sprawa to zdj臋cie do posta z przek艂amanymi kolorami. Tzn. my艣la艂am, 偶e chcia艂a pokaza膰 na zdj臋ciu w艂osy pofarbowane t膮 farb膮 albo aktualny kolor, 偶eby ludzie w komentach mieli si臋 co czego odnie艣膰. Ale je艣li zdj臋cie jest z jakim艣 filtrem z insta (ko艅c贸wki wygl膮daj膮 nawet na zielone!) to w og贸le jest bezu偶yteczne.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Na blogu na pewno komentowali i nie przepuscila. Sama napisalam na ten temat i puscila mojego komentarza. Na instagramie za to ja porzadnie zjechali za ta palettre ;p;

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nauczka dla blogerek - nie krytykowa膰 wprost, tylko stosowa膰 klauzulk臋 "w obecnym momencie dla moich w艂os贸w/twarzy/c**y by艂by to kiepski wyb贸r, nie jestem teraz do tego przekonana" :P Notabene - ten post o palette jest po prostu w tak 艣mieszny spos贸b napisany

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Notabene oznacza "patrz dobrze", a nie "swoj膮 drog膮"...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ale偶 notabene zosta艂o dobrze u偶yte - wg Kopali艅skiego "nota bene, notabene 艂ac., zauwa偶 dobrze (偶e); (przy czym) zwr贸膰 uwag臋 na to (偶e); do tego, w dodatku, nawiasem m贸wi膮c; 脿 propos; (skr. nb.)." Jeszcze mo偶na sprawdzi膰 w sjp, wi臋c si臋 nie wym膮drzaj ;PP

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie slyszalam o wersji Kopalinskiego, oglalam tylko kiedys program z Miodkiem i tam roili ankiete na ulicy i ludzie uzywali tego slowa blednie a Miodek sie wypowiadal

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ze uzywanie go jako "a propos" itd jest bledne

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
W艂a艣nie tutaj jak ula艂 pasuje "nawiasem m贸wi膮c" - "nawiasem m贸wi膮c te farby"... Widocznie w j臋zyku polskim to sformu艂owanie zatraci艂o swoje pierwotne znaczenie i jest u偶ywane tak jak u Kopali艅skiego - poprawnie. Je艣li s艂ownik j臋zyka polskiego dopuszcza takie u偶ycie, to jest to bezwzgl臋dnie poprawne ;) W sumie ciekawi mnie ten odcinek z Miodkiem, bo nie s艂ysza艂am jeszcze, 偶eby Miodek m贸wi艂 co艣 sprzecznego ze sjp.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie pamietam nazwy tego programu ale byl na tv polonia jakos w zeszlym roku i tam ludzie mogli tez pytac go mailowo albo przez tel , w sumie na tym kanale co jakis czas puszczaja te programy z nim pod roznymi nazwami

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie o Anwen, ale co s膮dzicie o postach blogerki Karminowe Usta? Strasznie dra偶ni膮ce jest to, 偶e w ka偶dym akapicie powtarza nazw臋 producenta i produktu przynajmniej raz. Czyli najpierw pisze "szampon taki a siaki marki takiej", a potem ca艂y czas to powtarza, zamiast pisa膰 jak normalny cz艂owiek "szampon" albo "produkt", 偶eby czytelnik nie zapomnia艂, 偶e czyta o "szamponie takim a siakim marki takiej". Najpierw my艣la艂am, 偶e chodzi o to, 偶e produkty s膮 ze wsp贸艂prac i firmy wymuszaj膮 to na niej, ale wygl膮da na to, 偶e robi to z ka偶dym produktem. Mo偶e chodzi o jakie艣 pozycjonowanie strony? W ka偶dym razie zniech臋ca mnie ta maniera i cz臋sto nie chce mi si臋 czyta膰 jej recenzji do ko艅ca.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ona tak pisze, poniewa偶 uwa偶a, 偶e recenzje powinny mie膰 bogaty zas贸b s艂ownictwa, bez ciaglego powtrzania tych samych s艂贸w. Cos na zasadzie wypracowania szkolnego. Zauwa偶y艂am, 偶e np. Przy recenzji lakierow do paznokci, nie powtarza caly czas lakier, tylko np emalia. Poza tym ja akurat wlasnie lubi臋 t臋 blogerke i jej recenzje czytam z przyjemnoscia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A to, ze wspomina ciagle, jaliej firmy to produkt, moze tez jej to pasuje, moze wedlug niej recenzja jest rzetetna, lepiej czytelba,lepiej wyglada?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nota bene (b膮d藕 notabene jak wol膮 niekt贸rzy) funkcjonuje w j臋zyku polskim raczej jako wtr膮cenie, zaznaczenie jakiego艣 faktu. S膮 na to dowody w postaci definicji ze s艂ownik贸w. Wi臋c argument "bo kiedy艣 co艣 s艂ysza艂am w tv, 偶e nie" jest raczej s艂aby ;) Ta blogerka s艂ysza艂a co innego: http://ola.lerni.us/pl/profesor-miodek-6-zwrotow-ktorych-prawdopodobnie-uzywasz-zle/ x go艣膰 wczoraj Generalnie wypowiedzi pisane si臋 w taki spos贸b komponuje - by nie u偶ywa膰 ci膮gle takich samych wyra偶e艅. Jednak wciskanie na si艂臋 synonim贸w (albo nawet i nie) czasem wygl膮da dziwacznie. Szczeg贸lnie gdy m贸wimy o recenzji kosmetyku, a nie ksi膮偶ki czy sztuki teatralnej. Przynajmniej ja nie widz臋 powodu rozwodzi膰 si臋 nad niepotrzebnymi pierdo艂ami - dla mnie recenzje tego typu maj膮 by膰 konkretne, opisuj膮ce w艂a艣ciwo艣ci....a nie, za przeproszeniem, sranie w banie. Lepiej wtedy zmodyfikowa膰 zdanie, tak by nie by艂o potrzeby u偶ywania tego konkretnego rzeczownika. Albo w og贸le je wywali膰 :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
" go艣膰 wczoraj Ona tak pisze, poniewa偶 uwa偶a, 偶e recenzje powinny mie膰 bogaty zas贸b s艂ownictwa, bez ciaglego powtrzania tych samych s艂贸w. Cos na zasadzie wypracowania szkolnego. Zauwa偶y艂am, 偶e np. Przy recenzji lakierow do paznokci, nie powtarza caly czas lakier, tylko (...)" Ale no w艂a艣nie ona tak nie robi - nie u偶ywa zamiennik贸w (a je艣li ju偶 to rzadko), tylko powtarza kilka razy PE艁N膭 nazw臋 produktu i producenta. Same recenzje s膮 w porz膮dku. Nawet ok by by艂o pisanie po prostu "szampon/od偶ywka powoduje, 偶e" zamiast ca艂y czas "Vianek od偶ywczy olejek do w艂os贸w". Dla mnie to powoduje mniejsz膮 czytelno艣膰 recenzji. Jeszcze jedna blogerka mia艂a taki zwyczaj (chyba nie Karminowe Usta, tylko kto inny), 偶e pisa艂a naprawd臋 rzeteln膮 recenzj臋, plusy i minusy produktu i na ko艅cu notki robi艂a podsumowanie, gdzie praktycznie powtarza艂a dok艂adnie te same informacje, nawet bez szczeg贸lnego skracania. Przypomina艂o to troch臋 podsumowanie w pracy licencjackiej/magisterskiej, gdzie ju偶 tam to si臋 wydaje troch臋 g艂upie, a co dopiero w internetowych reckach ;) W sumie u Anwen ostatnio troch臋 dziadowsko z recenzjami :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
W og贸le z w艂osowymi tematami kiepsko od d艂ugiego czasu. Za to mo偶na poczyta膰 zapchajdziury o nale艣nikach z tescowymi 艣wi艅stwami napakowanymi chemi膮.

Udost臋pnij ten post