Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zniknal temat o Anwen...

Polecane posty

Gość gość
Ale zauważcie co znaczy HATE - nienawiść. To naprawde najniższych lotów nienawistne, podłe i obrzydliwe komentarze. Więc u diabła, nawet powiedzenie "wiesz, jesteś głupia, że tak piszesz" nie jest żadnym hejtem, a po prostu obraża kogoś (co nie oznacza, że jest okej oczywiście). A teraz słowa hejt używa się na to "wiesz, Anwen wg mnie źle postępujesz robiąc tak a tak". Zatracono kompletnie znaczenie tego słowa x Anwen już się zgubiła, całego internetu nie zakaże. Do tej grupy nie należę, ale no z tego co zrozumiałam to dla mnie to nie jest jakies podłe, szkalowanie, nienawidzenie itd. Część osób po prostu ma łagodniejszy język, część ostrzejszy. Ale i tak sa róznice między chamskim hejtem, kopaniem pod kims dołków a mówienie w mniej czy bardziej przyjemny sposób prawdy.

Gość gość
Może po prostu mam takie zdanie bo sama raczej często stosuje sarkazm itd. wiec wiem, że dla wielu osób moge się wydawać niemiła. Jednak no sa pewne standardy których się trzymam i nie uważam bym była niekulturalna - po prostu nie lubie poprawności politycznej, i to jest inna kwestia :P x A co do tych anonimków co donosza - przecież donosiły anwen na ten temat i nawet kilka stron temu Anwen sama tu napisała ;) x Teraz zerknęłam na jej komentarze. Kolejna gownoburza idzie "Nie mam zamiaru się tym przejmować :) Gosia poczuła się najwyraźniej urażona, bo zbanowałam ją na fp, więc musiała się "odgryźć". Cóż jak ktoś wyżej napisał to świadczy tylko o niej zwłaszcza, że nie zbanowałam jej bez powodu, ani za ten komentarz, który zacytowała na swoim blogu, ale właśnie za złośliwość wyrażaną gdzie indziej :)" x więc widać Anwen wszędzie czyta co kto o niej pisze i wtedy banuje. Może za chwile do moderacji kafe napisze, że jestesmy wredne zołzy :P

Gość gość
Teraz chciałam znaleźć tę grupę. Jej już nie ma czy ja ślepa jestem?

Gość gość
Zapiszcie się do grupy, to zobaczycie, jakiej cenzury dokonuje anwen :D coś się nie spodoba i od razu blokada :D

Gość gość
Chyba zablokowano ją jakoś, bo ja nie jestem członkiem i po zalogowaniu na fejsa i wbiciu tego linku (poprawnie wbijam, usuwam spacje) widzę to: Zawartość chwilowo niedostępna Nie można wyświetlić żądanej strony. Może ona być chwilowo niedostępna, wybrany link może nie działać lub możesz nie mieć uprawnień do wyświetlania tej strony. Wróć do strony głównej

Gość gość
Ja nie mam fb ani tez nie bede zakladac specjalnie zeby to poczytac :D

Gość gość
przykładowe posty: Anwen jest dobra, gdy wchodzi sie w swiat wlosomanii i z typowych marketowych marek przesiada sie na te lepsiejsze. ale poziom tego bloga bardzo spada ostatnio, tak jakby autorce sie juz nie chcialo Emotikon unsure Jak dla mnie- ten blog nie jest żadną wskazówką a autorka autorytetem. Generalizowanie, odgrzewane kotlety. Nie nauczyłam się stamtąd niczego. Myślę, że każda kobieta powinna sama znaleźć odpowiednią dla siebie, dla swoich włosów pielęgnację. A tutaj to tylko metoda prób i błędów ma sens. Moim zdaniem temat włosów po prostu się wyczerpał, w końcu to tylko włosy Emotikon tongue Dlatego też mnie tu ostatnio nie ma- po 4 latach regulaminowej pielęgnacji nie widzę jakichś spektakularnych efektów, więc dałam sobie siana z tym. Ostatnio jak tylko wetrę odżywkę to już dużo Emotikon grin no faktycznie, hejty lecą :D

Gość gość
-Nie chce jej obrażać, ale jej zdjęcia stały się jakieś takie ... przypominające zmęczoną mamę. -Swoja droga rozbraja mnie jej przedzialek na czole... nie wiem czemu ale nie podoba mi sie ten "grzybek" na srodku czola Emotikon grin wygląda to komicznie... szybko bym to zatuszowala grzywka Emotikon smile - Generalnie też nie rozumiem tego lansowania się dzieckiem. Zwłaszcza gdy robi zdjęcia włosów zawsze widać jej zuzie, i nie rzadko też coś o niej wspomni.. ok, rozumiem, pierwsze dziecko, rozpiera ją duma, bo to jej i trzeba pokazać ale bez przesady. - Wiesz czuje troche niesmak nie obraziłam jej. Kiedyś na portalu wiem co jem robiłam jej darmowa reklamę z sympatii - wszystko rozumiem, ale jak nie mam pomysłu na artykuł, to nie piszę. Serio nakładanie wcierki z pomocą aplikatora jest takie odkrywcze? -Nigdy nie rozumiałam fenomenu blokowania osób. Rozumiem jakby ktos ja wyzywał, ale ona blokuje za to ze ktos wyraża swoje własne zdanie. Według mnie BHC najlepiej reaguje na krytykę, bo zazwyczaj miło odpowiada, a nawet dziękuje za konstruktywna krytykę. Na prawdę ja za to wielokrotnie podziwiałam Emotikon grin bo w sumie dziewczyny czasem piszą jej takie niemile rzeczy, a ona nie dość ze nie usuwa to jeszcze odpowiada z empatia -Hmm jak dla mnie anwen się wycwanila i dodaje zdjęcia w taki sposób, że nie można dokładnie obejrzeć. Tzn kiedyś dodawala je pojedynczo a teraz jakby jeden obrazek z trzema zdjęciami przez co nie da się go porządnie przybliżyć. -Jak dla mnie powinna napisać otwarcie, że kosztem kondycji zrobi wszystko żeby je rozjaśnić i wie, że są zniszczone, ale tym się zajmie później i tyle. Tymczasem ciągle coś tam kombinuje, wygląda coraz gorzej, kondycja coraz gorsza a ona wmawia ludziom, że jest ok tylko macie lipne monitory lub telefony (hihi plebs) i wgl to spadajcie bo co wy tam wiecie. -A wiecie, co mnie najbardziej w tym śmieszy Emotikon grin że są kretynki, które uwierzyly, że jak otworzą zdjęcie na innym monitorze to naprawdę kolory są inne Emotikon grin -tak się wciągnęłam, że przeczytałam wszystkie komentarze Emotikon grin ja też zaczęłam własne włosowe maniactwo od jej bloga, no ale kiedyś można było poczytać o czymś przydatnym... Teraz to tylko rozkminy nad kolorem, który prawie się nie zmienił. Cholera, może też mam zły monitor - Z jednej strony trochę mi jej żal, ale w sumie sama się o to prosiła, swoimi komentarzami -Anwen nie wiedziałam że najlepszym sposobem na poradzenie sobie z niewygodną krytyką jest zablokowanie użytkownika.....Zawiodłam się i to bardzo... - Mam ochotę napisać o tym jak blokuje ludzi i usuwa komentarze ale boję się, że mnie zablokuje i ominie mnie zabawa Emotikon grin

Gość gość
http://www.poradyherrbaty.pl/2015/12/cenzura-w-komentarzach-czy-zamkniecie.html Tam już się kłócą x Kurde, taka kafe kłotnie, ale pod nazwiskiem :D x A co do tych cytatów, no to nie widzę jakoś wybitnego chamstwa. Owszem, nie są miłe, moga być przesmiewcze ale no u diabla, przecież nie kazdy musi głaskać po głowce. Jak się jest osobą publiczna to trzeba się z tym liczyć

Gość Herrbata
Zgadzam się z powyższym komentarzem.

Gość gość
Celowo wkleiłam te wypowiedzi, aby pokazać, że wcale nie ma tam żadnego hejtu, a to anwen jest główną prowodyrką zamieszania, bo odpowiada dziewczynom w niemiły sposób, a potem je blokuje

Gość Herrbata
Na pewno nie jest to miłe, co piszecie tu - czy my na grupie WŁOSOMANIACZEK. Ale przynajmniej nie ma tam cenzury i każdy może napisać o tym, co tak naprawdę myśli. Na moim blogu sporo dziewczyn potępiło moje zachowanie. Cieszę się, że większość nie uważa mnie za hejterkę i staje po mojej stronie. Mi nie chodziło o zniszczenie konkurencji - jak ktoś napisał... Tylko o szacunek dla czytelnika... Najbardziej śmieszą mnie teksty typu - Ciekawe kiedy autorka tego bloga będzie miala dość i sama wprowadzi modernizacje komentarzy :) To brzmi jak groźba - ale u mnie nie ma cenzury, chyba że jakieś mega pociski albo chamskie reklamy.

Gość gość
Anię zabolało bo wrzuciłam na grupę jej zdjęcie - https://www.facebook.com/1000sposobownawlosy/?fref=ts I byłam po prostu ciekawa, czy tylko mi sie wydaje że coś jest nie tak? Bo komentarze oczywiście same pozytywne. Ktoś oczywiście zaraz podrzucił Anwen link a ona odpowiedziała - Włosomaniaczki Nie ma to jak wybrać jedno z moich gorszych ostatnio zdjec, a swoje najlepsze Emotikon wink brawo Gosiu! Zapomniałam, że dzień wcześniej wrzuciłam tam swoje foto. Chciałam jej odpisać, ale mnie bloknęła... Nie rozumiem więc, po co skierowała się do mnie? Nie było to celowe, ale nie zgodzę się z tym co napisała. To nie było moje najlepsze foto - i niestety nie było też jednym z gorszych zdjęć Ani ;P

Gość gość
Oj naraziłaś się hehe. Chyba się tym nie przejmujesz?

Gość Herrbata
Nie, nie przejmuję się. Ale robi się nie fajnie :P przed chwilą dostałam komentarz - Nie masz lepszego tła niż ten okropny dywan?? Ten szampon widziałam często w niemieckich sklepach, ale jakoś specjalnie na niego nie zwróciłam uwagi. S. pod postem ;) http://www.poradyherrbaty.pl/2015/12/szampon-kofeinowy-alpecin-c1-kosmetyki.html#ixzz3tlUswvYR Serio, ta wykładzina jest mega straszna? :P A tak serio, czuję, że będzie teraz takich komentatorów więcej. Żeby mnie ukarać :/

Gość gość
Anwen sama prowokuje. Im bardziej będzie blokować, kręcić aferki w białych rękawiczkach tym bardziej ludzie będą na nią zwracać uwagę. x Wiecie, że ja mojemu partnerowi to pokazuje i on ma niezła polewkę? ŁYSY facet jest w stanie ocenić i zdjęcia i zachowanie. x Nie wiem, ona przeciez nigdy chyba nie była jakaś mściwa, zapatrzona w siebie...wystarczy powiedzieć "To ombre mi się podoba, ale faktycznie nie jest wykonane najlepiej na świecie", "chętnię umówię się na sesje żeby profesjonalista ukazał jak moje włosy wygladają" z tego co wiem ktos jej to proponował. Może pisać "kiedys wolałam naturalne, tanie sposoby, ale etraz nie mam na to czasu i doceniam droższe kosmetyki". Jak ktoś jej coś napisze to może albo olać albo normalnie odpowiedzieć. I przede wszystkim stopować swoje fanatyczne fanki - bo one zdecydowanie granice już zatraciły/ Niby niedużo, a od razu było by fajniej i przyjemniej. x A na tym fb co jest zdjęcie jej włosów to widac jak większość ludzi to ocenia - nie ma tam grona fanatycznych fanek więc większośc komentarzy jest negatywna. I ludzie mają prawo tak oceniać. tak samo jak mieli prawo wcześniej wychwalac jej włosy

Gość gość
Nie tłumacz się im, Herrbata. Niestety widać, że na Tobie tez się to odbija, ale nie daj się. Będą się czepiać możesz napisać "ma prawo Ci się nie podobac, spoko. Jeśli chcesz zaproponuj swoje proste i efektowne propozycje tła dla kosmetyków, chętnie poszukam inspiracji". Bo jak zaczniesz się tłumaczyć to niedługo znowu trzeba będzie mieć nowe monitory pod kolejnego bloga ;) Bedą czekać aż zaczniesz coraz emocjonalniej pisac by Ci wytknąć, że robisz to samo co Anwen.

Gość gość
Herbata - komentarzami się nie przejmuj, dywan nie jest zły, a wręcz przeciwnie - taki milusi i te kwiatki też wyglądają sympatycznie :D Dobrze, że ktoś poruszył temat, bo niedopuszczalne, że A. z wyższością i chamstwem traktuje czytelniczki, na których się wybiła

Gość Herrbata
Dzięki :* :)

Gość gość
"Najbardziej jednak podobał mi się wykład Pani Dr Nathalie Sors z Centrum Badań i Rozwoju Beiersdorf i żałuję jedynie, że był taki krótki, bo o włosach od techniczno-naukowej strony mogłabym słuchać godzinami. Tym bardziej, że język, którym posługiwała się Pani doktor był zarazem prosty, tak by każdy z uczestników konferencji mógł zrozumieć na czym polega innowacyjna metoda precyzyjnej regeneracji zniszczonych włosów. Inteligentna technologia KERADETECT™ użyta w tych kosmetykach, precyzyjnie lokalizuje zniszczenia na całej długości włosa, wnikając i regenerując go, dokładnie w miejscu uszkodzeń, bez obciążania. Brzmi nieźle, nie? :)" http://www.anwen.pl/2015/12/nowosc-od-nivea.html Znowu magia w butelce do kupienia :D

Gość gość
Wiecie co, ja przestałam szaleć. Nadal zapuszczam włosy, co 3 miesiące podcinam. Przestałam olejować, jedynie odzywki i maski nakładam i jest tak samo, albo i nawet lepiej, włosy lśnią. Jaka ja głupia byłam z tym włosomaniactwem :P

Gość gość
Ej ale te nowe opakowanie Nivei sa okropne, wygladaja jak sprzed kilku lat i sa nieporeczne.... Oby zapachu mojej ukochane straight i gloss nie zmienili :P

Gość gość
No ja akurat widze róznice gdy nie olejuje. Ale odkad scielam ostro wlosy jest to mniejsza różnica Co do odzywek - po ścięciu dopiero zauważyłam ile takie zwyczajne dają wizualnie :D Bo nieraz nie stosuję (niestety, na krótkie włosy nie można zbyt dużo nakładać bo jest lipa) i jednak te sylikony robią swoje. No po sobie widze, że podstawy włosomaniactwa głupie nie są, ale fanatyzm już tak

Gość gość
Herrbata Ty się ciesz, nieważne co piszą byle nazwy nie przekręcali, będziesz sławna ha ha :D A tak w ogóle te wyznawczynie Anwen są jak sekta jakaś, normalnie nic powiedzieć nie można. Ktoś się czepi moherów Anwen, to się xczepiają dywanu, jaka żenada :D

Gość gość
Dlaczego A. nie widzi, że skoro jest tyle takich, a nie innych opinii na temat bloga i jej osoby, to oznacza to, że to ona powinna coś zmienić (przede wszystkim w swojej osobie)? Jakoś tylko o niej pisze się takie, a nie inne rzeczy, a nie o innych blogerkach. Herrbato, na Twoim miejscu także bym się cieszyła, ponieważ zyskujesz nowe czytelniczki (w tym i mnie, bo wcześniej nie kojarzyłam Twojego bloga) :) Spodobał mi się Twój blog, na pewno będę do niego wracać :) No i podziwiam za odwagę, bo teraz może spaść na Ciebie lawina hejtów tak jak na Blond Bunny po napisaniu posta o "włosowariatkach". Oczywiście normalne dziewczyny się o to nie obraziły, jedynie sekta Anwen wylała szambo hejtów w komentarzach :D Mimo, że lubię dbać o włosy, to ani trochę nie poczułam się urażona, bo jest w tym wszystkim źdźbło prawdy

Gość gość
Tez tego nie rozumiem. Szczegolnie, ze dokladnie wie, ze na Kafe taki temat jest, a pierwszy magicznie zniknął. I z uporem maniaka nie dopuszcza do siebie faktu, ze cos jest nie halo. "Dyskutuje", zaprzecza i nadal robi jedno i to samo. A ponoc czlowiek sie uczy cale zycie. Choc przyznaje ze pod 3 ostatnimi postami ( pomijajac aferę z herbata i jakżeby inaczej - szczucie przez fanki) cos sie nawet poprawiło. Cos, niedużo, ale drgnęło. Ktos to ladnie podsumował "afery w białych rękawiczkach" bardzo trafnie.

Gość gość
Temat zniknął rok temu i obawiam się, że ...... najwyżej założymy nowy.

Gość gość
Obawiam sie ze przez wpis Herrbaty tej gownoburzy nie uda sie nikomu zamieść pod dywan.

Gość gość
przepraszam że tak tu się wtrące ale widze że piszą tu włosomaniaczki to wiele tego i owego wypróbowały, ja od niedawna wcielam w życie włosomaniacze porady i nadal nie wiem dokładnie czego moje włosy potrzebują, mam z nimi kilka problemów ale ostatnio dokucza mi wypadanie włosów, po ich umyciu znajduje ich na sitku dużo za każdym razem jest ich wiecej niż kilka, mogłybyście polecić mi jakiś skuteczny suplement lub szampon? drugi mój problem to suche włosy, myje je codziennie czy to mozliwe że przesuszają mi sie od mycia? zauważyłam że gdy myje je rzadziej to włosy mam bardziej nawilżone, używam jak najlagodniejszych szamponów i przeroznych odżywek