Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość feminka28

Mamy 2015 radosci i obawy

Polecane posty

Gość akida2014
Doris jak fajnie, ze się odezwałaś :D Pamiętam Cię :) Kurczę to już zleciało te 10 tygodni? O ile dobrze pamiętam pisałas z nami jak byłaś w 30 tygodniu? Gratuluję synka no i szybkiego porodu :) :) A jak maluszek ma na imię?

Gość doris 84
troche mniej niz 10 tyg urodzilam w 38 tyg maly ma na imie Emil- imie wybral syn wiec nie bylo dyskusji

Gość księżniczka84
Doris gratulacje!tez już bym chciała aby u mnie zaczął się 38 tc, a dopiero jutro zaczynam 35 tc :)ładne imię, hehe, data niesamowita, nie chciał poczekać do Walentynek, a na którego miałaś termin?pamiętam, że I syna też pisałaś, że ur. w 38 tc. Ja pierwszego ur. w 39 t 0 d, pomimo praktycznie zerowej szyjki od 30 tc, a teraz u mnie sytuacja się powtarza, bo w 27 tc trafiłam do szpitala, szyjka od tego czasu skraca się systematycznie, ostatnio lejek miał 15 mm, wizytę mam we wtorek, samopoczucie fatalne :(no i u mnie niestety będzie cesarka :(gin powiedział, że ur. 2, 3 tyg. przed terminem (wtedy byłby to marzec), ale termin cesarki mam na 7 kwietnia. Miałaś jakieś zwiastuny (np. dzień wczesniej II porodu?)

Gratuluje Doris! I życzę wszystkiego najlepszego Tobie, maluszkowi i całej rodzince!

Gość Imkaa
Hej DZIEWCZYNKI;)) Ksiezniczko ja rownież Ci współczuje objawów ale juz niedługo... Zaraz bedziesz miała malenstwo swoje;)) mam nadzieje, ze szybko i bezboleśnie Ci zleci czas;) Aikido ile pampersow jest w paczce z dady?? Jakie planujecie kosmetyki do kąpieli D,a dziecka kupować?

Gość księżniczka84
Tak z innej beczki, dziś obejrzałam sobie "50 twarzy Grey'a", ale się rozczarowałam tym filmem, w szczególności zakończeniem, zupełnie inaczej sobie go wyobrażałam po książce :) Do kąpieli dziecka używałam Oilatum Soft i Emolium (musi mieć napis - od pierwszych dni życia). Zgadzam się, że pieluszki DADA są o niebo lepsze, używałam ich przy I synku (kiedyś były tylko od rozmiaru 3), niedawno wprowadzili 2 - jki, a 1 nawet też widziałam w Biedrze. Są bardziej chłonne, ładniej pachną, nigdy syn po nich nie miał odparzeń (produkuje je dla Biedronki producent Pampersów :), zobaczcie sobie), a poza tym cena rewelacyjna, chyba podobna ilość w paczce co pampersów. Dziś leżę cały dzień, z przerwą na obiad, synek u teściów.

Doris fajne imię wybrał :) Mamy nadzieję, że znajdziesz czas i od czasu do czasu się do nas odezwiesz :) Imkoo tych pieluszek jest 28 sztuk w tym opakowaniu 2-5 kg. Co do kosmetyków to widziałam, że Dada wprowadza jakieś i się zastanawiam czy nie spróbować http://www.dada.pl/kosmetyki-dada#tab-7 Ale to muszę przejść się do sklepu dokładnie wszystko przeczytać, potem poczytać i dopiero zadecyduję :) Ja też oglądałam 50 Twarzy Grey'a, ale wczoraj. Też jestem rozczarowana. Ksiązka naprawdę mnie zainteresowała, czytało się ją z zapartym tchem (nie chodzi tylko o sprawy łóżkowe:) ), a film to im wyszedł taki trochę nijaki. No i aktor mi zupełnie nie pasował, nie było tego efektu miękkich nóg na sam jego widok :) Za to ona wydaje mi się, że się idealnie wpasowała w rolę.

Gość Imkaa
Aikida, Ksiezniczko przekonalyscie mnie do pieluszek z dady;) nie ma co przeplacac bezsensu a pampersy tak słyszałam,ze podrazniaja. Fajny link Aikido z tymi nowościami z say ciekawe czy juz sa w sieci sprzedazowej?;)) chętnie spróbuje ;) Dziewczynki a co używać będziecie do podtarcia tylka? Chusteczki mokre? Bo niektórzy używają tych dużych platek kosmetycznych i zwykłej ciepłej wody? Ja nie mam zdania co jest lepsze? Moze Wy cos na ten temat wiecie? Gratulacje Doris;)))))

Gość akida2014
Imko ja się zdecydowałam na chusteczki nawilżane, to dużo wygodniejsze zwłaszcza w gościach a w domu to na zmianę raz chusteczka raz woda- zwłaszcza po kupie :) Ja to niedługo nie będę potrzebowała innego sklepu, wszystko kupuję w Biedronce :D

Gość Efa24
Hej u mnie może być. Plamienia już więcej się nie pojawiły, ale za to kolejny problem - jak chodzę to masakrycznie boli mnie po prawej stronie podbrzusze od wczorajszego spacerku.. Ale tylko i wyłącznie jak chodzę. Jak siedzę, leżę, a nawet jak tylko chodzę tylko po mieszkaniu to ani ociupinkę nie boli. Więc stawiam na ponaciąganą macicę, albo więzadła. W każdym razie postanowiłam póki co odpoczywać, a w czwartek mam wizytę u gin to zgłoszę swój problem. Ruchy czuję coraz intensywniej. Jedyne co mnie zastanawia to takie jakby pulsowanie zaraz nad wzgórkiem łonowym, które jest wyczuwalne pod dłonią. Pojawia się około 3 razy w ciągu dnia i nie wiem czy to macica tylko drga jak to zdarza się mięśniom nie raz, czy to kopniaki dziecia? Takie powiedzmy 4-5 pyknięcia. I to pojawiło się 4 dni temu i pojawia się już codziennie. Czytałam że to może czkawka?? Tak opisują to na różnych stronach jako rytmiczne pulsowanie. Ale dziecko jest już na tyle duże, żeby czuć jego ruchy przez skórę? Zgłupiałam i na prawdę nie umiem powiedzieć czy są to ruchy czy tylko kurcz mięśnia :P. Zaczęłam 21 tydzień (wg tego jak liczy lekarz i u mnie w szpitalu). Czuję się wyjątkowo zagubiona. Dzisiaj dzieć obudził mnie o 4 rano, tak szalał, pykało to podbrzusze, że nie mogłam zasnąć. Idealnie to określiłam - czuję się za-gu-bio-na. Nie mogę się doczekać czwartku aż wygadam się ze wszystkimi swoimi obawami lekarzowi. Brzuch już jest na prawdę duży, zaczyna mi przeszkadzać chociażby w ubieraniu butów albo skarpetek.. Wydaje mi się, że szybko rośnie i też tym tłumaczę sobie te bóle podczas spacerowania. Boże..ja chcę już lipiec... Pozdrawiam bez uśmiechu, a z małym dołkiem.

Gość kkeira84
Ja nie jestem zwolenniczką chusteczek nawilżanych, ale jak pisałam wcześniej, kupiłam te pampersa, bo były w promocji. Co do kosmetyków, to wyczytałam, że te rossmańskie są ok( umknęła mi teraz ich nazwa) i olejku kokosowego. Daj znać Akida , co tam się dowiesz o kosmetykach z biedronki. Na pampersy z dady też się skuszę :-)

Dzisiaj jadę do Biedronki to zajrzę czy te kosmetyki są już w sprzedaży. A o tych z Rossmana nie słyszałam, jakby Ci się przypomniała nazwa to daj znać :)

Gość księżniczka84
Z Rossmana seria dla niemowląt nazywa się Babydream, nie polecam jedynie pieluszek tej marki, są bardzo źle wykonane i niestety nie wchłaniają moczu i kupek w stopniu zadawalającym. Ja kupiłam też w promocji chusteczki cleanic sensitive, w Auchanie po 12 zł (260 sztuk, 4 duże opakowania), z pierwszym synem używałam nivea sensitive (nigdzie ich teraz nie widzę w żadnym sklepie), dla mnie pampersa i niveii te ciemnoniebieskie są za bardzo perfumowane, z dady tez używaliśmy, ale uczulały go te lawendowe, z pantenolem były ok, ale dla kogoś kto lubi perfumowe pudrowe zapachy. Kremy do pupy mam sprawdzone: polecam Linomag (z cynkiem lub alantoniną[różowe zamknięcie), puder też Linomag i z apteki Linomag zielony, a do odparzeń i innych podrażnień Nivea S.O.S się sprawdza, był w promocji w ROSS w zeszłym tyg.). Synek mi się rozchorował, kaszle strasznie, dusi go od wczoraj, pediatra stwierdził, że wirus, po lekach i syropach kaszle jeszcze bardziej, aż się słuchać tego nie da :(w dodatku gorączka 38 st. co 8 h., ach jak nie urok to sraczka. O dziwo ja się dziś dobrze czuję, mały w brzuchu też spokojny. Efo te drgania to czkawka, pulsacyjne ruchy, sama od połowy ciąży czuję ją regularnie ok. 4 - 6 razy dziennie, dziecko ćwiczy w ten sposób płuca, najczęściej dostaje czkawki po połknięciu słodkich wód płodowych.Jak mój ma teraz czkawkę to drga mi cały brzuch :Dhehe, czuję się jakbym od zawsze była w ciąży, zapomniałam jak to jest bez brzucha :)Dziś rozpoczęłam 35 tc

U mnie 29 tydzień :-) Muszę w końcu się wybrać na zakupy stacjonarne, i do biedronki i rossmana i przyjrzeć się tym kosmetykom. Trzymajcie się dziewczyny :-)

Gość feminka28
Wczoraj zaczelam 9 tydzien. Jutro wizyta u gina i mam nadzieje ze ten krwiak sie juz wchlonal. Szczerze to tez nie moge sie doczekac tej wizyty bo chce zobaczyc moje malenstwo:-) . Pogoda dzis u nas przecudna cieplutko az milo wyjsc na powietrze. A u Was dzis jak tam?

Feminko no to już prawie 3 miesiąc :) Koniecznie daj nam znać co tam na wizycie :) U nas tez piękna pogoda, wstawiłam pranie to szybko wyschnie na dworze, bo słoneczko dosyć mocno grzeje. Zjadłam śniadanko (swoją drogą kupiłam pyszne pomidory malinowe w moim ulubionym sklepie:) pięknie pachną ) zaraz lecę na spacer, trzeba trochę skorzystać z tej pogody, bo podobno niestety ma się popsuć.

Gość kkeira84
I ja dzisiaj korzystałam ze słoneczka. Od razu się człowiek lepiej czuje :-)

Gość feminka28
Tesciowa mnie wygnala na dwor:-) i dobrze mi to zrobilo. Dzieciaki sie bawili a ja ich pilnowalam:-) ale juz teraz jestem padnieta zaraz ide lezec. Tez zrobilam dzis pranie i szybciutko wyschlo.

Gość feminka28
Doris i ja Tobie gratuluje i zycze Wam duzio zdroweczka:-)

Gość Imkaa
Hej ;)) Ja dzisiaj podobnie jak Wy tez skorzystałam ze słoneczka i wyszłam na spacer, super pogoda aż chce sie żyć! Popisalam tez troche prace do certyfikatu póki dzieciatko mi daje;) Trzymam kciuki za jutrzejsza wizytę Feminko

Gość księżniczka84
Pogoda wczoraj była cudna, cały dzień byliśmy z mężem albo na zakupach dla małego, albo dla starszego synka, nowe kurtki, czapki wiosenne itp. Teściowa z nim została, bo chory strasznie, tak kaszle jak nigdy, dopiero dziś rano obudził się bez gorączki, ale przez 3 dni ją miał :(Wczoraj miałam wizytę u gina, Młody się odkręcił z tego dwukrotnego zawinięcia, ma pępowinę obok brzuszka, kamień spadł nam z serca :)Przepływy tez wyszły bardzo dobre i echo serduszka małego robił, wyszło też dobrze. Młody waży 3 kg, gin stwierdził, że jak urodzi się w terminie może dobić do 4 kg (usg pokazuje 3700 - 3800), hehe dlatego ledwo łażę, bo jest strasznie ciężki, wyniki mam nie za ciekawe, bardzo słaba hemoglobina, hematokryt, a płytki krwi szkoda gadać, ale pocieszał, że to przez ilość wód płodowych i rozrzedzenie krwi (było 4 l jest 6), więc żadne preparaty na tym etapie nie pomogą. Zabronił kategorycznie próby porodu SN, miednica w żaden sposób nie dostosuje się do nawet obecnych wymiarów dziecka (ale z tym nic nie wiadomo nigdy :))W karcie wpisał wszystkie wskazania, a nastepną wizytę mam 31 marca w swoje 31 urodziny (38 tc) i wtedy da skierowanie na 7 kwietnia (tak jak pisałam cc robią po rozpocząciu 39 tc jako tzw. planowe), powiedział też, że jego zdaniem dotrzymam do 31 marca :)Szyjkę badał ginekologicznie, jest bardzo miękka, delikatna, brak rozwarcia :)

Gość feminka28
Ksieżniczko no widzisz ze bedzie dobrze. Wszystkie Ci to mowiłyśmy:-) super ciesze sie razem z Toba:-)

Gość doris 84
Feminko widze ze w ciazy jestes- gratulacje :) nie mialam zadnych oznak porodu - nic zero nawet pol skurczu poprostu poczulam jak poszly mi cieple wody po nogach i tyle i juz wiedzialam.termin mialam na 24.02 mlody grzeczny spi i je narazie w piatek bedzie mial rowny miesiac, ja radze sobie coraz lepiej z dwojka dzieci plus obowiazki domowe choc na pocztaku bylo kiepsko. widze ze piszecie o kosmetykach ja uzywam sudocremu i masci bephantem na zmiane kapie w oliatum stosuje oliwke z ziajki pieluchy to albo pampersy 2 albo dady do pepka nie stosowalam nic -- odpadl 5 dni po porodzie jedynie co do chusteczek nawilzanych nie moge znalezc nic sensownego bo albo zapach nie do przyjecia a to zbyt mokre a to za suche..wiec szukam moze cos mi polecicie

Księżniczko, bardzo się cieszę, że wszystko jest ok. Teraz już tylko radosne oczekiwanie. Kilka postów wcześniej pisałaś,że zrobiłaś zakupy kosmetyczne i sporo wydałaś, co tam nakupowałaś? Doris, a próbowałaś płatki kosmetyczne ( te większe) zwilżone wodą? Dzisiaj odebrałam rożek minky- cudny. Teraz czekam na paczkę ze smyka. Kupiłam też laktator elektr. Medela( nowy) pojemniki do zamrażania pokarmu. Wyczytałam ostatnio, że dzieciom podaje się wit. K i D. Zakupiłyście już? Tyle tego jest do ogarnięcia....

Gość akida2014
Księżniczko super, że synek się odwinął z pępowiny i wszystko jest w porządku. Teraz w spokoju możesz oczekiwać na rozwiązanie :) Dziewczyny ja już całkiem zgłupiałam z tymi kosmetykami. Najpierw miałam zamiar wypróbować te z Dady, ale stwierdziłam, że nie chce eksperymentować na moim dziecku. Więc stwierdziłam, że może Emolium- no ale to przecież kosmetyk/lek dla dzieci z atopowym zapaleniem skóry a skoro dziecko urodzi się zdrowe to w sumie po co? No się zastanawiam sie czy nie ma później problemu z przestawieniem się z Emolium na jakiś inny kosmetyk do kąpieli, czy skóra nie przyzwyczai się za bardzo do tak delikatnego płynu jak Emolium? Czytałam, że dobre są też kosmetyki z Nivea Baby i Hipp Baby, a no i te z Baby Dream -Rossmanowskie. No i sama nie wiem, już zgłupiałam :) Doris to mówisz, żeby do pępka nic nie używać? Nie psikałaś nawet tym Octeniseptem?

A no właśnie Keiro ja słyszałam, że podaje się witaminę D a o K pierwsze słyszę. Doświadczone mamy pomóżcie :)

Ja na pewno nie będę używać emolium, chyba, że pojawią się jakieś problemy. Czytałam, że najlepiej jest stosować jak najmniej kosmetyków. Coś do kąpieli no i oliwka ( chyba się zdecyduje na babydream) od czasu do czasu / tu planuje na zmianę z okejkiem. Do pupy- sudokrem, jeśli będzie taka potrzeba, a tak to jakaś delikatna maść. No i jak najmniej tych chusteczek nawilżanych- wiem, że się ich uczepiłam, ale naprawdę nie znoszę ich dotyku :-/

Gość Imkaa
Ksiezniczko, fajnie, ze synek sobie poradzil z pepowina;)) super wiadomosc;)) Keira i jak ten laktator ? Ktos Ci polecił? Dobry bedzie? Tez sie zastanawiam nad jakimś;) mam nadzieje, ze pokarm będę miała;)) a co myślicie o ręcznych laktatorach? Ja tez myśle o kosmetykach z rossmana słyszałam dobre opinie yo niemiecka firma przadna ;) co do emolium dobre ale drogie i podobno pózniej sie ciezko na inne przestawić a ja nie wyobrażam sobie na płyn do kąpieli wydawać tyle kasy... Wole zainwestować w lepsze kremy czy cos. Co do witamin k i D tez pierwsze słyszę podobnie jak Aikida jestem laikiem jeszcze to moja pierwsza ciaza, fajnie ze jest ktos bardziej doświadczony i moze pomoc;) Dzisiaj kupiłam fotelik maxi cosi cabrio fix;) fajne tez sa rozki z motherhood ;) a ten z monky ile kosztował Keiro?