Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KasiaSlowik

Porodówka w Gamecie Rzgów

Polecane posty

Gość gośćXYZ
Cześć W tym tygodniu miałam wizytę kwalifikującą u dr Magdaleny Rycel Dziatosz. Bardzo miła lekarka. Termin mam na 12.01. Kolejną wizytę wyznaczyli mi za dwa tygodnie, najpierw ktg później wizyta. Dostałam też standardowo skierowanie na poród i dokumenty do wypełnienia. Ogólnie bardzo mi się podobało, mam nadzieję że jak już akcja się zacznie to zdążę tam dojechać bo jednak ok 40 min drogi mnie czeka.

Gość madziaraki
Wczesniej rodzilam Sn w Medeorze. Do gamety jednak mam teraz bliżej. Jestem przekonana ze kobieta i jej ciało wie najlepiej jak urodzić. Trzeba jej tylko nie przeszkadzać lub pomoc zalagodzic bol. Osobiście nie czulabym się dobrze monitorowana co chwile jak rodze. Mam nadzieje ze będę mogą urodzić tak jak chce.

Gość gość Zuuuuza
Witajcie. Widze ze forum sie powieksza. U mnie cisza i spokoj... Nic sie nie dzieje. Nawet jednego skurczu przepowiadajacego-lekarz mowi ze tak moze byc. Ja juz zaczynam swirowac ze cos bedzie nie tak :( dziewczyny mialyscie tak ze nic sie nie dzialo i nagle buuuuum akcja sie zaczela? Siedze jak na bombie.... Yhh Spokojnej nocki ciezarowki :)

Gość madziaraki
Gość Zuuuuza dokladnie jak na bombie. Ale najgorsze jest czekanie jak minie termin. Wtedy każdy dzień się baaardzo dłuży. Ale nie życzę Ci tego. Termin masz tuz tuz. Powodzenia. Badz dobrej myśli. To juz naprawdę zaraz.

Gość Ewutek
Dziewczyny pomóżcie.. Właśnie wróciłam od swojego lekarza, który wypisał mi skierowanie do szpitala ICZMP na 28.12, termin porodu mam na 27.12. Do 27.12 mam zwolnienie lek. i oczywiście planuję rodzić w Gamecie. Nic mu na ten temat nie mówiłam bo stwierdziłam wcześniej, że gdyby coś nie zagrało z gametą to pojadę do ICZMP i nie ma sensu mu się chwalić gdzie chce rodzić.. nie chciałam za bardzo od niego tego skierowania, bo wiem, że jak bym tam poszła to poród pewnie by mi wywoływali....I powiedzcie mi moje drogie czy jeżeli coś by się działo i gameta mnie np chciała odesłac do ICZMP to tam mnie normalnie przyjmą? Na skierowaniu mam napisane Stawić się najpóźniej 28.12.. W gamecie mi powiedzieli, że mam czekać na skurcze lub odejście wód a jeżeli nic się nie będzie działo to po skończeniu 41 tyg udać się do nich. Nie rozumiem też czemu on chce mnie położyć do szpitala już dzień po terminie? No i jeszcze jedno... jak się tam nie zgłoszę to co wtedy ze zwolnieniem ? Czy zwolnienie może być wypisane tylko do terminu porodu?

Gość madziaraki
Tak wypisują zwolnienie tylko do terminu porodu. Potem ewentualnie dalej. Mówi się tez ze do porodu nie trzeba skierowania- przynajmniej do szpitala państwowego. Badz dobrej myśli może dzidziuś urodzi się 27.12.

Gość Ewutek
Dzieki za słowa otuchy

Gość Mia15
Też dostałam od swojego gin skierowanie do szpitala, ale bez daty. Twój lekarz wpisując datę zrobił sobie furtkę bezpieczeństwa, w razie czego ma ręce czyste. Ja miałam to szczęście że w dzień terminu porodu stawilam się w gamecie, dr dziatosz mnie tak zbadal, że w domu dostałam skurczy i wieczorem wróciłam do gamety, a rano był już dzidziuś. Skierowanie zostaw sobie na pamiątkę, jeśli się dobrze czujesz a ktg są ok to bądź dobrej myśli i zdaj się na gamete

Jeśli któryś tata będzie potrzebował L4 na opiekę nad żona, np po cc, to w gamecie spokojnie takie daja

Gość 29grudnia
Mia, a po sn? Czy ktoś orientuje się jak wygląda wywoływanie porodu w Gamecie?

Gość Mamakoniecgrudnia
Dziewczyny byłam dzisiaj na kolejnej wizycie kwalifikacyjnej u dr Magdaleny dziatosz.Coś się zaczyna dziać.Rozwarcie na 1,5 cm i ponoć niedługo urodze ale martwi mnie to ze jeśli się nic nie będzie działo to mam stawić się w szpitalu dopiero po skończonym 41 tygodniu.Nie wiem jak ja to wytrzymam.Mała już jest duża, brzuch też i chciałabym już urodzić :(

Gość madziaraki
Wiem ze chcialabys juz urodzić. Mam tak samo. Jednak wywolywane porody są o wiele bardziej bolesne. Termin wyliczony z miesiączki tylko orientacyjny. Ja pierwsze dziecko urodzilam 9 dni po. Lepiej jesli ono zdecyduje kiedy ma przyjść na świat. Trzymaj sie dzielnie.

Gość Karolcia40
Hej. Ja jestem juz po cc. Jednym słowem polecam . Rewelacyjny szpital. I Panie polozne na ktore mozna liczyc w kazdej chwili. Pomagają bez laski kiedy o to poprosisz. Nawet nie trzeba prosic same przychodza i sie pytaja. Tak jak" ciocie". Super.

29grudnia, z tego co wiem każda osoba może wziąć w roku 60dni L4 na opiekę na członka rodziny, niezależnie co się z nim dzieje. Trzeba by pytać o szczegóły w gamecie, czy po sn lekarz wystawi dla taty L4, wg mnie powinien

Gość madziaraki
Hej Karolcia40 a chcialas cc. Czy tak wyszlo?

Gość Karolcia40
Madziaraki chciałam cc bo z pierwszym dzieckiem tez mialam cc. Jestem 6 dni po i czuje sie w miare dobrze. Brzuch jeszcze ciagnie i plecy bola.

Gość madziaraki
Zazdroszczę mamom które są już po. Wesołych świat!

Gość Grudniowa R
Cześć dziewczyny. Ja tez już jestem po porodzie. Mimo że liczyłam na SN pod koniec grudnia, to dzidzia zawitała do nas dzięki cc 18. 12. Mogę powiedzieć, że Gameta od strony opieki rewelacja! Położne faktycznie są do rany przyłóż, super opiekują się dziećmi i mamami w razie potrzeby. Klinika godna polecenia.

Gość gość Zuuuuza
Witajcie. U mnie pojawily sie skurcze przepowiadajace-faktycznie tego nie da sie przegapic. Bylam na ktg ale to jeszcze nie to. Kolejne mam zarobic po weekendzie. Mam nadzieje ze cos sie w koncu zacznie. Grudniowa R gratulacje. Jak samopoczucie? Jak malenstwo. Pozdrawiam jeszcze swiatecznie ciezarowki i mamy juz tu obecne. :)

Gość Grudniowa R
Samopoczucie fantastyczne. Bycie mamą takiej kruszynki to najlepsze uczucie w życiu :) Życzę Wam dziewczyny, żebyście jak najszybciej miały w ramionach wasze maleństwa :)

Gość gość1208
A ja ciągle czekam na wypowiedź którejś z Was o porodzie SN w gamecie i zaczynam już wątpić czy tam w ogóle ktokolwiek rodzi SN... Nie wiem czy większość cc są na "zamówienie"?

gość1208 ja dostałam skierowanie do porodu SN i jakoś nikt się mnie nie pytał czy byłabym zainteresowana cc także bez przesady... choć nie ukrywam, że wolałabym cc ale cóż mogę...

Gość Grudniowa R
Ja w trakcie pobytu miałam dwie współlokatorki obie rodziły naturalnie. W dniu kiedy ja rodziłam były 4porody, w tym tylko moja cc i to z powodu problemów z dzidziusiem (nic na zamówienie, bo bardzo zależało mi na SN). Z opowieści wspollokatorek porodu nikt nie przyspiesza, idzie swoim tempem wszystko, więc np ryzyko nacięcia krocza jest niewielkie. Od razu proponują znieczulenie i tylko od mamy zależy czy chce czy nie. Więcej szczegółów nie znam niestety.

Gość gość1208
GRUDNIOWA R super dowiedzieć się chociaż tyle, nie oceniam tu nikogo tylko martwią mnie wypowiedzi o samych cc, szkoda że żadna z dziewczyn pp SN nic tu nie pisze

Gość Ewutek
Cześć dziewczynki Powiedzcie mi czy jak już byłyście po terminie i jeździłyście na kontrolne KTG do Gamety to później jakiś lekarz je przeglądał ?

Gość gość
a może któraś wie jak wygląda w Gamecie poród sn wywoływany? u mnie termin za dwa dni i nic się nie dzieje, nastawiam się na wywołanie...

Gość MamaKoniecGrudnia
Wywołują dopiero poród po skończonym 41 tygodniu.Pytałam o to i niestety ale jak minie termin to trzeba tyle czekać w domu.No chyba ze ktg wyjdzie nie tak albo pojawi się coś niepokojącego

Gość zakłopotana123456789
Kochane powiedzcie czy jeśli zażyczę sobie poród przez cesarskie cięcie w gamecie to zakwalifikują mnie bez problemów? dodam, ze wskazań medycznych nie mam. Jestem po 1 porodzie siłami natury, ale nie chce 2 raz przechodzić tego samego :( Jestem umówiona do ordynatora Strużyckiego. Czy któraś moze mnie nakierować - czego się spodziewać??

Gość gość
To nie jest możliwe.Cc to może mieć Pani w gamecie tylko jak są wskazania a nie taki kaprys.pozdrawiam

Gość MamaKoniecGrudnia
Jesli nie ma Pani wskazań medycznych to jest to niemozliwe.Każdy by tak chciał a to nie takie proste.W salve w Łodzi może Pani mieć cesarke na życzenie ale musi Pani mieć 4 tysiące.Pozdrawiam