Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KasiaSlowik

Porodówka w Gamecie Rzgów

Polecane posty

Gość gość
Evelk22. Ja rodziłam w gamecie rok temu i dr Dziatosz był mężczyzną czy teraz zmienił płeć???

Gość Evelk22
Jest doktor Krzysztof Dziatosz i doktor Magdalena Rycel- Dziatosz, wygląda na to, że nie.

Gość gość
A no chyba że tak

Gość gość
Bo już się wystraszyłam

Gość gggametacc
Ze względu na silną wadę wzroku.

Gość gość121
Hej.widzę ze głównie w Gamecie odbywają sie porody przez cc ja chciałabym spróbować SN .do porodu mam jeszcze troche czasu ale zastanawiam się czy w ogóle jest sens sie pchać do gamety.zdarzyło sie może któreś z was ze nie bylo miejsca i odesłano was do innego szpitala?moja lekarz prowadzący tylko pracuje w gamecie,troche sie martwię tym ze jak zostane odesłana z kwitkiem do innego szpitala to zostane na lodzie bez lekarza.a wiadomo jak sie toba zajmą w szpitalu państwowym jak nie masz swojego lekarza.to mój pierwszy poród i może stąd ten niepokój :/. A moje drugie pytanie dotyczy cc i sn.

Gość gość121
Czy uważacie ze poród przez Cc jest moze lepszy niż naturalny.?Zawsze myślałam ze po naturalnym porodzie dochodzi sie szybciej do zdrowia.szybciej traci sie tez brzuszek. Z drugiej strony przy cesarce wiesz kiedy masz poród i nie musisz się stresować tymi parciami bólami itd. Sama się juz zastanawiam co jest lepsze.kazda opinie chętnie przeczytam

Gość evelk22
Hmm no właśnie mało tutaj kobitek które będą rodziły naturalnie i trochę mnie to przeraża :/ ja jestem w 40 tygodniu i będę rodziła w Gamecie naturalnie, dopiero jeżeli nic się nie zadzieje do 15.04 mam się zgłosić na izbę przyjęć i będą mi poród wywoływać, o cesarce na ten moment nie ma mowy :-) Nie wiem w sumie który poród lepszy, jak mówię znajomym które rodziły naturalnie, że ja też tak chce to łapią się za głowę i na samą myśl mają dreszcze :-)

Gość gość
Dziewczyny a jak wygląda rozmowa kwalifikująca?

Gość gość121
Hej evelk22 byłabym wdzięczna jakbyś znalazła chwile po porodzie:)wiem ,ze może byc to trudne i troszkę opisala swoje doświadczenia z naturalnego porodu w gamecie :).moja znajoma tam rodziła naturalnie w listopadzie miala poród wywoływany.jest bardzo zadowolona.i pod zadnym pozorem nie kazala mi isc do szpitala panstwowego jezeli mam mozliwosc tam rodzic.obłożenia zbyt dużego nie bylo jak ja przyjmowali zadna nie rodzila .w trakcie pojawila sie jeszcze jedna dziewczyna i dopiero na drugi dzien przyszły dwie.wiec może nie jest aż tak zle.koleżanka tez mówila ze nie słyszała o przypadku odeslania do innego szpitala ze względu na brak miejsc.ale jakos mam wrażenie ze w tym roku jakoś więcej tych ciąż :)jest.

Gość evelk22
Gość121 Na pewno opiszę co i jak, na ten moment czekamy ;-) Z tego co mówiła położna na dniach otwartych w zeszłym roku były dwa lub trzy przypadki odesłania pacjentek do innego szpitala ;-) Mówiła też, że gdyby coś podobnego miało miejsce w tym roku - mają taką nieformalną umowę z Medeorem i tam gwarantują miejsce dla odesłanej pacjentki, zresztą podobno tak samo robią w Medeorze, jeśli tam jest obłożenie a wolne miejsce jest w Gamecie to odsyłają pacjentke tutaj ;-) Niestety sale porodowe są dwie i myślę, że każda kobieta która chce tam rodzic zdaje, a przynajmniej powinna zdawać sobie z tego sprawę i według mnie nie można mieć pretensji do szpitala. Będzie co ma być, nie ma co panikować :-)

Gość gość
Evelk22 i inne dziewczyny chcące rodzić sn. Nie panikujcie i nie bójcie się. Dwa razy rodziłam naturalnie tyle że z 12 letnią przerwą i jak pobożne stwierdziły to jakbym drugie dziecko rodziła pierwszy raz. Każdy poród jest inny i zależy głównie od anatomii kobiety i w dużej mierze od jej nastawienia. Ja jestem drobną kobitką przed ciążą w rozmiarze xs a dałam radę. Co ważne zgłaszajcie się do szpitala jak najszybciej po pierwszych oznakach rozpoczęcia akcji pogodowej bo nie wiadomo jak długo potrwa. U mnie wody odeszły o 4:00, o 5:30 bylam w szpitalu po podpieciu do ktg szybko czas leciał i jak już trafiłam na salę porodową to się okazało że już za późno na znieczulenie. Dali coś w żyłę ale juz nie zadzialalo. O 8:00 urodzilam. Owszem ból duży zwłaszcza że miałam akurat infekcję i osłabienie organizmu, bylam też naciętą i podczas porodu wywaliły hemoroidy więc długo chodzić nie mogłam. Oj ciężko było jednak teraz po roku nie żałuję i jestem dumna że dalam radę. Życzę wam lekkich porodów.

Gość gość121
dzięki evelk22 za info o nieformalnej umowie z Medeorem , naprawdę mnie uspokoiłaś:) Czekam z niecierpiętliwością na Twoje odczucia związane z porodówka w Gamecie:)pozdrawiam

Gość gość
Hey dziewczyny czy jest ktoś na cc 14 kwietnia ?

Gość Seni21
Hej dziewuszki mam pytanie czy jesli w ramach nfz chce rodzic czy musze za cos zaplacic na rozmowie kwalifikacyjnej lub za jakies badania z gory dzieki☺️

Gość gość121
Hej z tego co mi wiadomo rozmowa kwalifikacyjna i kolejne badania sa płatne.ale reki nie dam sobie uciąć tak miałam moja koleżanka co jeszcze w tamtym roku rodzila w gamecie.wizyty jako do 140wiec myle ze to i tak bylo tanio.wizut chyba przed porodem miala 3.rodzila naturalnie.ja chodzę i tak prywatnie do jednego z lekarzy przyjmujących tam wiec ona mi w swoim gabinecie prowadzi taka rozmowe.

Gość evelk22
W ramach NFZ za nic się nie płaci, trzeba tylko iść do odpowiedniego lekarza :-) na stronie Gamety jest podane, że na NFZ przyjmuje dr Rycel-Dziatosz i dr Zając. Jak będziesz dzwoniła to w rejestracji zaznacz, że chcesz na NFZ. Ja za rozmowę kwalifikacyjną ani za żadna wizytę czy też ktg nie płaciłam :-)

Gość Seni21
Dzienki dziewczyny

Gość gość
Mam dobrą wiadomość. Dzwoniłam wczoraj do Gamety i udzielono mi informacji, że pani Magdy na którą balysmy się trafić już nie ma w zespole położnych na bloku porodowym. :)

Gość gość Monia
Hej Dziewczyny ;) Mam pytanie odnośnie dokarmiania maluchów, jak to jest w Gamecie? Bo jak wiadomo różnie z pokarmem, zwłaszcza po cięciu, może się pojawić nawet po kilku godzinach... Położne dokarmiają maleństwo jakimś mlekiem modyfikowanym, czy trzeba mieć kupione awaryjnie swoje? Czy nic się nie daje i czeka na pokarm u mamy? Pozdrawiam wszystkie Mamusie ;)

Gość gość
Dziewczyny a jak wygląda rozmowa kwalifikująca? Czy jest też w ramach tej wizyty badanie usg? :)

Gość evelk22
Na rozmowie kwalifikującej sprawdzają czy masz wszystkie badania i czy wyniki były ok, potem badanie na fotelu, a następnie usg :-) na koniec dostajesz teczkę w której są papierki do wypełnienia na spokojnie w domu :-) przynajmniej tak wygląda wizyta u dr Rycel-Dziatosz.

Gość gość121
evelk22 jestes nieocenionym źródłem informacji

Gość gość
Dzięki za informację evelka :) jak się czujesz? Bo u Ciebie to już chyba kwestia dni :) Czekam na Twoją relację z porodu i trzymam kciuki! :)

Gość gość
cudowna wiadomosc,ze pani Magda juz sobie odpocznie,teraz juz nie mamy się co jej obawiac!

Gość gość
ale widzę,ze polozna Rybarczyk nadal jest wpisana na pakiecie z wybrana polozna,wiec jak to jest?pytanie do goscia ,ktory przedstawil nam ta cudowna wiadomosc,ze pani Magda juz opuscila Gametę ;)

Gość evelk22
Ja od wczoraj jestem w Gamecie :-) pierwsza próba wywoływania się nie powiodła, dziś druga ;-) na ten moment jest super, z tak troskliwą opieka spotykam się pierwszy raz :-)

Gość gość121
evelk22.. Trzymamy kciuki

Gość gość
Co do pani Magdy to pewnie nie zdjeli jej jeszcze ze strony. Ale ja bylam ogladac oddzisl i tez dowiedzialsm sie ze pani Magdy juz nie ma

Gość gość
wspaniała wiadomość,że ją usuneli ;) ,nieciekawie o niej pisano i mówiono, byla zbyt pewna siebie i arogancka,ludzi traktowala z gory,dziwne,ze ją jeszcze trzymaja w pabianickim szpitalu,w kazdym razie chociaz w Gamecie juz jej nie ma ;)