Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy sa tu mamy karmiące piersią roczniaków jak rozkładacie inne posilki w ciagu

Polecane posty

Gość gość

dnia? moze mi ktos napisac plan jedzenia jak to wyglada? ja sie gubie, bo mała pije duzo mleka w ciagu dnia

Gość gość
Nie ma takich nawiedzonych. A Ty chyba do 18 będziesz karmić...

Gość gość
Ja mam córkę troszkę młodszą bo ma 10 miesięcy i jeden tydzień. Też jest na piersi. U nas to wygląda tak: przy pobudce jest pierś, potem ok9-10 pierś, na drzemkę ok południa pierś, później ok godziny 15 je obiadek ze sloika lub domowej roboty,jest to ok 80-150 gram zależy od dnia,czasem popoludniu jeszcze dostaje pierś,między 18-19 zjada do 150gr kleiku kukurydzianego na mm, i na noc do spania pierś. W nocy budzi się od 3 do 8 razy i przeważnie musi dostać pierś na chwilke i dalej śpi.

Gość gość
Mój syn ma prawie rok i robię tak: rano o 8/9 kaszka, potem ok 11/12 pierś, 14 obiadek/ zupka zjada bardzo mało ze 100ml, potem owoc poł gruszki/ jabłka/ banan co tam mam, na kolację kleik lub kasza na mm. Na noc pierś. Czasem są pewne odstępstwa tzn częściej dostaje pierś bo jest marudny. A teraz ma zapalenie oskrzeli i nie chce nic po za piersią jeść.... A jak jest u Ciebie autorko?

Gość gość
dzięki! chcialam zobaczyc jak to jest u innych mam karmiących jeszcze mlekiem, ciagle zastanawiam sie czy nie powinnam juz bardziej urozmaicać jedzenie małej. u mnie rano czasem 7 czasem 8 po obudzeniu pierś ale np tak jak dzisiaj jakos wczesniej, bo chyba ok. 6 pierś, ok.9 zjadła kaszę jaglaną z owocem, za niedługo ok 10 zatęskniła za piersią, ok 11.30-12 idzie spać więc z reguly pierś, potem po obudzeniu dostaje pierś jak budzi sie jakas marudna, a jak budzi się zadowolona to je obiad w postaci zupki jarzynowej lub innej, ok 17-17.30 piers i drzemka, przed spaniem jeszcze dostaje kaszę jaglaną z owocem i juz do spania pierś.

Gość gość
To ja gość z 11.26. Uważam, że trzeba jak najwięcej wprowadzać różnych pokarmów około rocznym dzieciom. Żeby próbowały różnych smaków. Niestety jak się karmi piersią to jest to trudniejsze, bo dziecko wybiera jednak tą pierś mamy. Ja mam plan, że jak już moje dziecko wyzdrowieje to kończę karmienie w dzień, a około roku ( ma teraz 10m) zabieram pierś całkiem. Zobaczymy jak wyjdzie :-) A co dawać takiemu dziecku jeszcze? Chlebek z masłem Jajecznica na parze Jogurt naturalny z owocami Serki homogenizowane bez konserwantów Kaszki, kleiki różne Zupki Drugie dania Owoce- jabłka, gruszki, banany, brzoskwinie, winogrona... Chrupki kukurydziane Co jeszcze dajecie?