Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dyvers28

Najwieksza wiocha czyli żywy karp

Polecane posty

Gość gość
gość dziś a co jadacie na wigilie? Zadnych rybek? Czy te, ktore zostaly zabite zanim kupiliscie to juz ok? xxx Jedzą zmaltretowanego, uduszonego mintaja z kutra. Na szczęsci kupują tylko emeryci ha ha ha, taaa a krzyczący o humanitaryzm wnusia zjada potem rybke u babci ze smakiem.

Gość gość
Kupojcie karpie i puszczajcie do rzek,jestem za:-) niech se rybi zyją:-)

Gość Gordon3City
Do gość z To że świat jest okrutny to jest fakt. Oczywiście, wiele innych ryb też cierpi przy wyławianiu itd, ale zwróć uwagę na fakt, że niezwykłym i niepojętym egoizmem jest robienie sobie dobrej zabawy z cierpienia innej istoty dla tradycji. Jeśli tego nie widzisz, to tego nie zrozumiesz. Poza tym tu już nie tylko chodzi o wymiar etyczny, to najnormalnie w świecie siara jak nie wiem co! Idzie elegancka babka, czy spoko koleś a tu żywy karp się miota w siatce uuuuu łaaaaa ale atrakcja!!!! masakraaaa Pomijam fakt, który ktoś tam powyżej przytoczył , że te osoby faktycznie się kilka dni nie kąpią bo przecież wanna zajęta!:D Acha i jeszcze jeno! Solarki z tipsami w białych kozaczkach też nie widzą w ich noszeniu nic wsiowego.......... sorry ale klasę albo się ma, albo nie:) tak więc ja Was - zwolennikow karpia przekonywał na siłę nie będę.

Gość gość
karpie do rzek? Hahaha, niech je zeżrą inne ryby większe, to będzie bardziej humanitarne :D Karp to ryba hodowlana i żyje w stawie :)

Gość gość
gość z chyba chłopie oszalałeś... Po pierwsze kupowanie karpia sprawia że jest na nie popyt, a wtedy jest ich sprzedaż i koszmar trwa, a po drugie to siara jakiej mało i już.

Gość Anća
Gordon3City - 1000000% mojego popracia! "Klasę się albo ma albo nie" i myślę, że żadne tłumaczenie im tego nie wyjaśni. Pozostaje nam tylko dobrze się bawić w pstrykanie fotek i analizę hehe Też kupuję ten pomysł!

Gość Poznaniak91
ja pitole co wy w ogole tu gadacie?! to jeszcze sa sklepy gdzie sie karpie zywe kupuje?!!!!!! to ja chyba faktycznie jestem z wiochy a nie miasta.

Gość gość
Ostatnio w hipermarkecie stanal obok mnie facet a w koszyku mial 5 zywych karpi...wygladalo na to ze byl na poczatku swojej dlugiej listy zakupow ;-/

Gość gość
ciekawe co on robił z tymi 5 karpiami?! ale pewnie teraz kąpania nie będzie przez miesiąc haha

Gość Lavrenze
E tam gadacie! jest większa wiocha niż "żywy karp" - za krókie nogawki od spodni i wystająca łydka znad skarpetki!!!!!!!!!! Kto mnie przebije?:-)

Gość gość
A czy karpia trzeba trzymać w wannie? Ja trzymam w wiaderku, wczoraj kupiłam 6, żyją jeszcze :) A świeże są najsmaczniejsze :)

Gość gość
nawet moja 7 letnia siostra jak widziała dziadka który kupował karpia zatrzymała się i powiedziała : - "co ten pan robi?" ja mówie - "kupuje karpia żeby zjeść na wigilie" a ona na to : "ale on jest brzydki" - o tym facecie:D a dziadek to uslyszał i odparł : "ktoś cie musi nauczyć dobrych manier". - a Ola mu na to : "ja z panem nie gadam bo pan ma chorą głowe":D A dwa lata temu widziałam jak idzie sobie po sklepie taka laska że głowa boli, kolesie za nią piszczą, a ta podchodzi do jakiegoś drecha ktory akurat kapira chciał kupić żywego i mów na głos :"nie wstyd ci?!" gościu się zarumienił i mówi :"co?! ja tu tylko stoje!!! ja po śledzia!" buhaha.

Gość gość
pseudoekolodzy się znaleźli. Też kupiliście działki w Dolnie Rosputy, protestowaliscie i sprzedaliscie je z ogromnym zyskiem? ;)

Gość gość
gość z - a trzymaj sobie ich nawet 10 prawo karmy działa, już nie raz się przekonałam.. Ty dziś męczysz i zjesz karpie, a Ciebie jutro pomęczy i zeżre rak:) Z całego serca Ci tego oczywiście życzę:)

Gość gość
gość z a kto tu jest ekologiem?! Chyba ci się porąbały pojęcia. Ja nie lubie zwierząt, ale karpiowej wiochy się niczym nie przebije!

Gość gość
Jacy miłośnicy zwierząt. Szynki i boczki to będą wpieprzać na święta, aż im się uszy będą trzęsły. Nieźle wam się we łbach poprzewracało. Dla mnie miłośnik zwierząt to wpierdziela sałatę, a nie zdechłego karpia ze sklepu. Chyba, że te szynki to też z padniętej świni:)

Gość gość
Ja już kupiłam! Z domu oporządziłam i zamroziłam więc w czym problem? Ryba świeża jest najbardziej zdrowa :)

Gość gość
Nie wiem co jest wieksza wiocha kupowanie martwego karpia zabitego hurtowo bez "znieczulenia", czy kupienie żywego i zabitego po ogłuszeniu, odpowiesz mi?

Gość Onemm
Super temat! ja chętnię się przyłącze do pstrykania fotek "skarpetkowo-sandałowym-karipowcom":-D

Gość gość
To idioci zapieprzać po sałatę i rzodkiewkę na święta

Gość gość
Aha, czyli ci wszyscy przeciwnicy żywych karpiow wola by były zabijane na żywca i cierpiały :D

Gość gość
Masakra siara a ci jeszcze się przyznają ze kupują karpia... Porąbańce..

Gość Dyvers28
Niech sobie będą zabijane jak chcą, ale siarą jest ich kupowanie i koniec, ale już ktoś wyżej napisał, "albo się klasę ma, albo nie", więc nawet z wami - trzodą która nosi sandały - nie będę na ten temat dyskutował.

Gość gość
Jeszcze raz tumany napiszę. Ktoś kto jest miłośnikiem zwierząt nie jada ich wogóle. Amen

Gość gość
Dobra podsumowując siara jest zakup żywego, ale zgadzanie się na cierpienie juz nie :D zalosni jesteście :)

Gość gość
A kto kupuje dziś żywego karpia ?! Jakieś stare babki na bazarach. Przecież żaden normalny sklep nie będzie handlował żywą rybą.

Gość gość
Proszę się ogarnąć trochę. Żywe karpie są najsmaczniejsze :) I tyle :) Są świeże, można doprawić jak się chce, więc nie widzę problemu :)

Gość gość
a żryj se te karpie , ciebie też za to zeżre rak:P

Gość gość
Żywy karp jest najsmaczniejszą rybką. Dlaczego obrażacie tych co lubią jeść świeżą rybę? Jeżeli kupię już obrobioną to przecież wiadomo że świeża nie będzie.

Gość gość
Ja tam kupuje żywego karpia. mam wanne i prysznic w domu,więc mimo karpia w wannie będę się myć :)