Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam niezagrożoną ciąże a i tak nie wychodzę prawie z domu bo nie mam siły!

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 26 tygodniu, boli mnie krzyż. Jednego dnia zmuszę się do spaceru około dwugodzinnego, na następny dzień nie mam siły już na nic i praktycznie siedzę cały dzień w domu. Dopiero w kolejnym dniu mam trochę siły i tak dalej. Nie potrafię się zmusić do codziennych spacerów, ruchu, bo boli mnie krzyż, kręci mi sięw głowie i odczuwam totalny spadek energii. Co mam robić? Ginekolog poleca mi spacerować codziennie, ale jakoś nie mam siły ani chęci na to ;/

Gość gość
To nie spaceruj, kazda czuje się w ciazy inaczej, znam takie, ktore cala ciążę przelezaly w łóżku, takie spiace byly. Ja bym się nie zmuszala. Wietrz mieszkanie i odpoczywaj - jeszcze się naspacerujesz;-)

Gość gość
Idz do lekarza rodzinnego i wymus badania krwi, byc moze masz niedobory pierwiastkow i potrzebujesz suplementacji.

Gość gość
Chciałabym, bo lubię pływanie, ale mam rozstępy, cellulit, w dodatku w ciąży pogorszył mi się stan skóry na całym ciele - wypryski itp i wstydzę się iść na basen, sporo ludzi znam w moim mieście.

Gość gość
Jeżeli masz średni stan skóry nie warto chodzić na basen. Basen dodatkowo wysusza skórę. Myślę, że głównie chodzi o Twoje samopoczucie, więc jeżeli wstydzisz się Swojego ciała nie ma sensu narażać się na dodatkowy stres. Zamiast relaksu myśleć czy przypadkiem kogoś nie spotkam. Ciąża nie jest dobrym momentem, żeby walczyć, że Swoimi kompleksami. Rób to na co masz ochotę. Zmuszanie się do czynności na które nie masz ochoty lub siły w ciąży mija się z celem. Oczywiście inna sprawa jest wtedy, kiedy dotyczy to Twojego zdrowia, ale tutaj chyba takiej sytuacji nie ma.

Gość gość
Szkoda że wstydzisz się rozebrać bo basen to rewelacja dla kobiet w ciąży. Pozostają Ci specjalne masaże oraz joga. Nie siedź w domu, bo prędzej czy później dostajesz na głowę.

Gość gość
Zgadzam się z gościem wyżej. Siedzenie w domu jest chore i nienormalne a im mniej ruchu w ciąży (nie mówię o przeforsowaniu się) tym gorsze samopoczucie.

Gość gość
Spróbuj wyznaczyć sobie jakąś konkretną aktywność każdego dnia i to wykonać. Może to być naprawdę coś bardzo krótkiego - spacer, ćwiczenia, dodatkowe zajęcia. Jeżeli basen nie wypali to są różne zajęcia dla kobiet w ciąży, gdzie nie trzeba sie rozbierać, może szkoła rodzenia? Ja u siebie zauwazylam musze zaplacic łatwiej jest mi się zmusić do aktywności. U mnie działało dokładne planowanie dnia i nie myślenie czy chce mi się czy nie.