Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szok autentyycznyy

Szlachetna paczka i reakcja jednej z mam na podarunek dla dziecka

Polecane posty

Gość ma troche racji ta matka
bo to żadne poświęcenie wygrzebać starocie ze strychu i zapakować to kartonu... fakt że dostała to za darmo ale osoba która taką paczkę dała raczej też nie powinna wymagać jakiejś wielkiej wdzięczności...za to że oddała swoje śmieci za darmo i dorzuciła biszkopty...mogła chociaż kupić kinder czekolade dla dziecka

Gość gość
Następna, która czytać nie potrafi. Te rzeczy są nowe, a paczka skromna bo kilka kobiet zrobiło ich 60. Po co się wypowiadacie jak nie czytacie całego tematu tylko na wyrywki.

Gość gość
to trzeba bylo zrobic 30 paczek z czyms fajnym

Gość gość
Chyba sama jesteś taką roszczeniową ., która do pracy nie pójdzie ale rękę do innych wyciąga. Najłatwiej żerować na dobroci innych i jeszcze się fochować. Niektórzy ludzie nie mają wstydu.

Gość gość
Ciekawe bo jak na grupach na fejsie, krazyl ten post to kazdy zbulwersowany byl a tu anonimowo paczka be. Tam prosza o uzywane rzeczy takze zabawki, a paniusia myslala ze dostanie super zabawki a prawda taka ze dzieciak bylby zadowolony z tych zabawek. Widzialam profil tej dziewczyny, kupic jej piwo skrzynke piwa i piala by z zachwytu. Czytalam tez posty dziewczyny ktora robila paczki i przykro jej bylo. A przez taka p**de odechciewa sie pomagac. A ile bab zyje z wyludzania...

Gość gość
Jeszcze jedno zrobilo sie o niej glosno a teraz zaluje ze dala taki post. Nawet widzialam na stronie jakiegos celebryty. Lincz ma niezly, drugi raz pomosli troche.

Gość gość
Nie rozumiem zarzutów, że paczka jest zbyt uboga. Moim zdaniem wcale taka nie jest. Ktoś zrobił ja z dobrego serca, myslal, że sprawi radość dziecku. Mamusia okazała się zwykłą wyludzaczka. Gdy byłam mała nie żyliśmy w jakiejś skrajnej biedzie, ale zabawek nie mieliśmy z rodzeństwem zbyt dużo nowych. Często dostawalysmy uzywane zabawki po innych dzieciach i nawet takie lekko zużyte sprawiały nam wielka radosc. A tu z tego co piszecie zabawki są nowe tylko wyjęte z oryginalnych opakowań. Moja córka na pięć lat, ma więcej zabawek niż ja miałam, ale cieszy się nawet z kolorowanki czy nakręconej zabawki za 3 zł. Z takiej paczki jak na zdjeciu napewno by się ucieszyła, nawet z tych biszkoptow bo bardzo je lubi.

Gość gość
Typowa Polska wdzięczność . Idioci !!! Następnym razem może tyko jedna paczka , zamiast 60 np auto nowa kuchnia ?wstydu niemacie , kobieta poskarzyla się ze niema pieniędzy , by zrobić prezent . Pare kobiet wzięło się i zagrały świętego Mikołaja . Szacunek dla nich . Niestety coraz wiecej ludzi to roszczeniowe świnie . Tylko daj , daj . Kiedyś nie do pomyślenia , kiedyś niebylo łatwo , ale ludzie byli zaradni , a teraz chce to i tamto i najwiecej chcą oczywiscie życiowe niedorajdy . Do roboty , to będziesz mogła kupić co chcesz twojemu dziecku .

Gość gość
Nie ładnie ze strony tej Pani, że wrzuciła to zdjęcie i okazała swoje niezadowolenie. Ale paczka, którą dostała nie oszukujmy się...nie dałabym nikomu czegoś takiego, więc osoby które to przygotowały tez powinny się wstydzić. Lepiej chyba nic nie dać niż wysyłać takie coś.

Gość gość
niby czemu te osoby powinny sie wstydzic???? bo 2-letnie dziecko dostalo lalke, maskotke, ksiazeczke i ciastka???? To co niby powinna dostac dwulatka? i skoro ta pani niby nie ma co polozyc pod choinka, co zrobila z tymi rzeczami? wyrzucila je?

Gość gość
Oczywiscie lepiej niedac , jak coś takiego dać ??????? Wy naprawde chyba niewiecie ci to wdzięczność . Przed 5 laty wysłałam paczkę z 100 kg ( ubrania ) do polski , moje , męża po dziecku żeczy markowe , prawie nowe i nowe . Mama mówiła ze ma dużo koleżanek z pracy które maz, niepracuje dzieci niestac na ubrania itd . Żeczy wzięły po 2 tygodniach jedna przyszła , i pyta czy twoja córka ma jeszcze żeczy do oddania , druga ze potrzebuje spodni dla swojej córki ale numer większy , następna ze jej córka by chciała dresy . Moja matka się tak w****ila , ja zreszta tez . Tylko jedna koleżanka , była tak szczęśliwa ze się poplakala i tej mogę pomagać bo ona naprawde potrzebuje pomocy

Gość gość
Dokładnie, ludziom się we łbach już pomieszało, czym jest prezent, co i komu się należy, kto ma się wstydzić. Jest ogrom bardzo roszczeniowych ludzi, którzy mają bardzo konkretne wymagania, zachwoują się ajk w sklepie, chcą to i tamto tylko za cudzą kasę,, a to już zpomocą nie ma nic wspólnego.Ludzie prawdziwie biedni, nie afiszują się biuedą, nie potrafią najczesciej nawet o pomoc poprosić.w tym wątku mamy klasykę tamatu, laskę głupią jak but, jakiś niestety wiele.Pomagać owszem, ale znajomym, ludziom którym ufamy no i takich którzy podstawowe pojęcia przyswajają, bo jak czytam,ze darczyńcy powinni się wstydzić za tą paczkę to już jest dzicz totalna, tak k/urwa jeszcze przeprosić powinni i się poprawić wysyłajac 2 laptopy, kto was ludzie tak bardzo nie potrafił wychować, przy kim tak zcgamieliście, tego niegy pojąć nie pottrafię. Paczka dla 2 latka ok, wersja skromna, ale nie uwłaczajaca godności obdarowanego, te które piszą o nedznej paczce, chyba już całkiem rozumu nie mając.Gdyby ktoś wysłał dwie pary obsranych gaci, ze starymi piernikami to owszem, mogłybyście pisać,że słabo, że brak szacuneku, a tutaj jest nowa lalka , foczka , ksiązeczka i biszkopty czy to faktycznie obrażanie tej pani i stanowczo za mało na prezent dla biednej rodziny?Weżcie sie sami nad sobą najpierw zastanówcie.

Gość htrhere
Te rzeczy są nowe? Nie wierzę że ktoś chcąc obdarować dziecko, specjalnie wyjmuje lalkę z pudełka, to samo robi z drugą zabawką a nawet celowo ją przyszarza, żeby wyglądała na sfatygowaną. Jeśli wyjaśnisz mi cel i sens, może uwierzę. (Dodam że bezwględnie, normalny człowiek robiąc prezent, stara się żeby rzeczy były świeże, ze sklepu, bo w ten sposób okazuje że myśli o obdarowanym i okazuje mu także... szacunek. Tak, i również dziecko biednych rodziców, które od nich nic nie dostanie, na szacunek nie zasługuje.)

Gość gość
kopnąć toto w dupę to mało. Niech nie wyciąga łapy meliniara, to i tak za dobry prezent. Tępa idiotka.

Gość gość
masakra ja zawsze pomagałam, ale tez dostałam po d***e w zeszłym r oku i w tym roku tradycja się zakończyła, więcej nie pomogę szacunek dla dziewczyn, ze w ogóle chciało im sie za tym latać is ponsorować. proszę również abyście nie podkreślały tak faktu, zę wszystko było nowe. Na stronie 6 ktoś z was wrzucił link z wypowiedzami i tam jedna z kobiet daje do zrozumienia, ze zabawki mogą być używane, bo pisze coś w stylu 'tak, nastepnym razem nasze dzieci będa się bawić używanymi zabawkami a do paczki kupimy nowe' Co nie zmienia faktu, ze paczka nie ejst zła i kazda potrzebująca prezentu dla swoejgo dziecka matka powinna podziękiować

Gość gość
Nie wiem, jak ta maskotka, ale lalka w którym miejscu wygląda na sfatygowaną???? Czytaj ze zrozumieniem, dziewczyny same robiły 60 (nie sześć, a sześćdziesiąt!) paczek, więc wypakowały zabawki z opakowań, żeby się zmieściły w mniejszym gabarycie. A pani Ania niech odmówi sobie harnasia i kupi dziecku coś, co będzie mogła bez oporu połozyć pod choinką, swoją drogą ciekawe co to takiego..

Gość gość
Bo to jest przykład takiej mentalności u tego typu ludzi- "wyciągnę łapy, bo mi się należy- zasiłek, zapomoga, opał, prezenty....itd" jedna z drugą tylko latają do Mopsu i się dowiadują, co by tu jeszcze "wyłudzić", bo w ich przekonaniu im się należy. Durne, tępe kretynki- różne sytuacje miałam w swoim życiu, raz było lepiej finansowo, a raz gorzej, ale nie latałam i nie wyciągałam łap po wszelką pomoc, za to kombinowałam gdzie by tu jeszcze dorobić, łapałam po 2 etaty, żeby moim dzieciom wszystko zapewnić. I dobrze ktoś napisał- są rodziny gdzie jest prawdziwa bieda, np. w wyniku nieszczęśliwych wypadków, sieroctwa...itd i tacy ludzie są najbardziej potrzebujący, niestety nie mają we krwi takiego "cwaniactwa" i o pomoc nie poproszą, są na to zbyt dumni. Łapy po darmowe wyciągają właśnie takie kombinatorki- a co to- Bozia rączki up*********a, że nie łaska pójść do pracy? I gdyby była rzeczywiście tak potrzebująca, nie gardziłaby nawet tak skromnym prezentem..... Btw, sama mam 2,5 letnie bliźniaki i nierzadko jest tak, że jakaś droga zabawka idzie w kąt, a stary, wygrzebany na strychu kotek- maskotka jest ulubionym "przyjacielem"- 2 latek nie zna pojęcie wartości danej rzeczy, wartość zabawki określa sobie sam w wyłącznie sobie znanych kryteriach:)

Gość gość
Mopsiara- cwaniara,a malo to takich ? Na fajeczki ma,na piwko ma,lokal dostanie,jeszcze oplaca.Wyprawke do szkoly ma,obiady darmowe w szkole ma.Czego chciec wiecej ? I po co pracowac ? Wystarczy ponarzekac,lapska wyciagnac ,a inne glupie niech haruja. Byl tu temat o mieszkaniach komunalnych,to sie pustaki w nos z uczciwie pracujacych smialy,ze one takie cwane i u mialy sie ustawic,a jak czlowiek glupi to niech z****************la do smierci i kredyty splaca,ech....brak slow....

Gość gość
Ale meliniara na tych fotach...

Gość gość
Głupia debilka! Przez takie zera społeczne, ludzie boją się pomagać. Ludzie, którzy potrzebują rzeczywiście pomocy, nie proszą o nią. Zgroza. Ta lafirynda powinna stopy calowac za sam gest! ze komus chcialo sie kupić i wysłać do niej taką paczkę. Co za..... jakbym dorwala szmate, to bym jej powiedziala do słuchu.

Gość gość
i 500 mądrych sentencji udostepnionych na tablicy :P tez mam takie znajome. debilki, disco-polówy, ledwo gimnazjum pokończyły, brzydkie jak noc listopadowa, każda samotna z dwojgiem lub trojgiem dzieci, do pracy nie pójdą, w chałupach grzyb na ścianie ale gry, sentencje i foty dzieci ze smartfonika po 100 razy dziennie na tablicy :o

Nikogo takie zachowanie nie powinno dziwić. Zawsze takie osoby się trafiały i zawsze będą, niestety. Zwykły ludzki gest, dobroć, a odpłacone w taki sposób.

Takto jest jak sie cale zycie mysli jak sie wkrecic na czyis rachunek, najprosciej na mezczyzny wiec potem idzie i przed facetem rozklada nogi i nie mysli. albo mysli ze cale zycie to facet bedzie walil na 3 etety zeby ksiezniczka miala na smarfony i laptopy. A potem zderzenie z rzeczywistoscia, a oczekiwania nadal zostaja tylko wzgledem obcych osob, najlepiej zeby dali, pooplacali, udawanie niezaradnej zyciowo. Bo tak jest latwiej. Sa kobiety co naprawde nie maja lekko ale sa tak ogarniete ze nie dadza tego po sobie poznac. jakby ta baba miala olej w glowie to by chociaz robote chalupnicza sobie zalatwila(skoro do pracy nie moze) tak zeby na swieta miec wyplate i kupic dziecku prezent jaki uwaza. Ale po co lepiej wyciagac lape na facebook i zalic sie wokol jaka jestem poszkodowana przez los. Skoro ta pani czuje sie na takim poziomie ze ta paczka jest dla niej badziewna to opcje pokazalam powyzej.Napewno na miejscu tego babsztyla mialabym tyle taktu zeby podziekowac i nie umieszczac takich zenujacych postow, powsciekalaby sie w domu jak bym juz musiala. Dodam tylko ze ja wole pomagac zwierzetom czy kupic cos cieplego bezdomnemu bo te potrzebujace rodzinki to zwykli wyludzacze, polska wersja cyganow. Ci ludzie co naprawde sa ubodzy to sie z tym nie obnosza, wstyd im prosic o jakakolwiek pomoc.

Gość gość
moim zdaniem powinno się tego babsztyla podać z nazwiska razem z adresem- na przyszłość żeby ktoś się nie pomylił i suce nie pomógł

Gość gość
Mam 3 dzieci,oboje z mezem pracujemy,ale jest ciezko,bo splacamy kredyt.Nie korzystam z Mopsu,moje dzieci nie mialy darmowych ksiazek ani obiadow ... Jakos klepiemy,pomagaja rodzice...Jakim trzeba byc bezczelnym czlowiekiem,zeby za okazane serce,napluc.w twarz,ze pomoc owa nie spelnia oczekiwan.Moje dzieci,bulyby przeszczesliwe,gdyby cos takiego dostaly,mowie serio,bo zabawki dostaja tylko na okolicznosc urodzin czy wlasnie swiat....bo zanim wydam,ogladam kazda zlotowke i wlasnie zeby na jedzenie i oplaty wystarczylo...

Gość gość
smartfon, laptop, piwko, fajeczki, oranzadki, cola, wypasny torcik dla dziecka - na to wszystko kase ma to nie mam pytan.

Gość gość
allium tak jej wczoraj broniła, tak psioczyła na "dziadowską" paczkę... a teraz co? łeb w piasek?

gość dziś O takich osobach jak Ty mowie, nie biegacie po instytucjach i nie wyciagacie reki do nikogo z pretensjonalnym " bo mnie sie nalezy". To wam sie pomoc nalezy duzo duzo bardziej niz tym cwaniakom. Smutne jest to ze za pare lat Twoje dzieci urosna i beda rowniez pracowac na zasilki dla dzieci tych cwaniakow. chociaz same nie mialy wesolego dziecinstwa.ten swiat jest niesprawiedliwy.

Alliu jest tak glupia ze nie zuwaza oczywistych oczywistosci. Czlowiek potrzebujacy (nie mylic z wyludzajacym) przyjmie kazda pomoc. Nawet jesli te zabawki byly uzywane chociaz na takie nie wygladaja to czy one byly zniszczone? nie. co jest zlego w biszkoptach? truja? bo nie rozumiem.