Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

majac faceta co zarabia 7000 zł netto mies. czulybyscie ze zlapalyscie byka za..

Polecane posty

a 1proc. powyzej 5000, 00 PLN n <><><> Skąd bierzesz te pierdoły :O ? Naprawdę sądzisz, że w dobie kapitalizmu gdzie na każdym rogu ktoś ma sklep lub salon fryzjerski 1 % społeczeństwa zarabia 5 patyków na miesiąc ? Co za bulls**t :O

Gość gość
zbieg to może być z więzienia. ja zarabiam 40k na miesiąc i tu siedzę. o innych sie nie bede wypowiadac bo nie wiem :P swoją drogą co to za rodzaj wnioskowania, że jeśli zarabiam tyle a tyle (nieważne, czy mało czy dużo) to nie mogę czegoś tam? rowerem też mi nie wolno jeździć w lato?

Gość gość
chodziło mu chyba o 50k

Gość gość
nie ,bo to jego kasa nie moja.poza tym juz to przerabialam,mój zarabiał przez rok duzo więcej ale nie było go w domu.rodzina zaczęła się sypać.sam zrezygnował i znalazł prace za 1/4 tego co miał i jest ok i wszyscy szczęśliwi,na chleb nam nie brakuje.wolałabym sama dojśc do takiej kasy,ale niestety na razie zarabiam połowę tego.

Gość gość
facet ma zarabiac

Gość gość
Rzekł nierób i gołod***ec :p

chodziło mu chyba o 50k <><><> to postawił w złym miejscu przecinek. a nawet jeżeli to i tak uważam, że to byłby większy procent. Koleś pracuje chyba w Izbie Skarbowej, że ma takie info :D

Gość gość
facet ma zarabiac Na siebie. Dorosła, pełnosprawna kobieta musi umieć się utrzymać, inaczej jest tylko niepotrzebnym balastem dla faceta.

Gość gość
7000 to minimum dla faceta niezaleznie od zarobkow kobiety i tak by tyle zarabial ile zarabia wiec co ma do tego kobieta? jak kobieta sobie nie radzi, nie ma znajomosci, pochodzi z gorszej rodziny to trzeba jej pomoc

Gość gość
kosmetyki nie sa tanie skapcy i golodupcy :D ps. sama zarabiam

ogólnie 7-8 tysięcy na faceta to nie jest źle. Byle nie było tylko mniej. Dla takiej fryzjerki, kasjerki, sprzątaczki to będzie facet z 'wysokiej ligi'. Jednak dla kobiety która sama zarabia takie pieniądze to jest minimum. Tak to wygląda.

Bo przecież nie wzięłabym sobie faceta zarabiającego 3-5 tysiące (mniej nawet nie piszę) bo wtedy bym go praktycznie utrzymywała. Siłą rzeczy te 7 patyków to dla mnie minimum, żeby partner był mi równy.

Gość gość
ZAŁAMKA SAMA ZARABIAM 3500 na rękę i uważam że jestem gościówa i samodzielna babka bo stać mnie na wakacje dwa razy w roku w egzotytcznych częściach świata, nie toleruje kolesi którzy zarabiają gorzej niż ja dlatego jestem sama, wy tu o 7 tysiącach piszecie...pliizzz

Gość gość
Co do 5000, 00 pln odsylam do GUS. Ostatnio raport OPEC (kraje eksportujace rope naftowa) pokazuje, ze Polska w latach 2030- 2060 bedzie miala PKB na poziomie 1 proc. ,czyli najnizsze na 135 badanych krajow. A zarobki bede na poziomie dzisiejszego Meksyku, napisalam dzisiejszego, bo Meksyk ma sie rozwijac w tempie 7proc. Wystarczy poczytac, a nie glupoty gadac. Tylko 1 proc w Polsce wpada e drugi prog podatkowy.

Podaj datę raportu :) Ciężko mi uwierzyć. że tylko 1% zarabia 5 tysięcy na miesiąc.

Po pierwsze z tego artykuły wynika, że liczba podmiotów należących do 2 progu podatkowego to 2,3 % w 2012 roku, czyli należy przyjąć, że w 2014 jest jeszcze większa bo widać tendencję wzrostową. To raz. Dwa. Nawet jeżeli ktoś nie jest w drugim progu podatkowym to wciąż może zarabiać 7 tysięcy na miecha i nie przekroczyć magicznej liczby 85 tysięcy (i coś tam) w skali roku i jest w pierwszym progu, więc wciąż nie wiem skąd Twoje twierdzenie, że tylko 1% zarabia ponad 5 tysięcy.

Gość gość
przestańcie rozmawiać o zarobkach w rublach, a zacznijcie w złotówkach :D:D:D

a nie zauważyłeś misiu o małym rozumku, że te tabelki z tego drugiego linku obejmują tylko "wynagrodzenia", czyli jak ktoś u kogś zapier/dala :D ? a ile jest osób mających własną działalność ?

Gość gość
Nie pamietalam dokladnych danych, ale fakt jest taki, ze ponad 80 proc zarabia ponizej 3500,00,a niecale 4 proc powyzej 7000,00. Roznica jest ogromna, jeden czy dwa procent w jedna czy druga strone przy 80proc nie ma znaczenia

Gość gość
Zauwazylam, ale innych danych oficjalnych nie ma misiu o duzym rozumku :-D

Gość gość
7000 to minimum dla faceta niezaleznie od zarobkow kobiety i tak by tyle zarabial ile zarabia wiec co ma do tego kobieta? jak kobieta sobie nie radzi, nie ma znajomosci, pochodzi z gorszej rodziny to trzeba jej pomoc Kobieta bez ambicji tylko ściągnie w dół dobrze zarabiającego faceta. Taka, która sobie nie radzi, powinna mierzyć siły na zamiary i celować w facetów w ramach jej widełek płacowych. Minimum dochodu dla faceta to 7000 a kobieta może sobie nie radzić i być poniżej średniej krajowej? Śmieszą mnie takie roszczeniowe baby. Nic wam się na należy. Chcecie żyć na poziomie, to do roboty a nie na cudzych plecach

Gość gość
Bezrobocie tez oficjalnie jest na poziomie ponad 11 proc, a nieoficjalne pewnie znacznie wieksze. Ale GUS Ci takich danych nie da.

Gość gość
prawie wszystkie moje kolezanki sa utrzymywane przez facetow, tylko tutaj pyskujecie :D

Gość gość
ambicje ambicjami, ale zlego urodzenia nie da sie ot tak przeskoczyc. ktos musi pomoc, wprowadzic w towarzystwo, pomoc znalezc odpowiednia posade itp.

Gość gość
autorka ktora napisala ze ma 3500 i jest z tego dumna, ma racje, ona zyje w normalnym swiecie, a nie swiecie fantazji male firmy nawet w duzych miastach placa na poczatek specjaliscie ds marktingu niewiele ponad 2 tysiace netto, ludzie pracuja w takich firmach latami a wy tu mowicie, ze wiekszosc ludzi po 30-stce ma 7 tysiecy netto, hahaha :D

Gość gość
prawie wszystkie moje kolezanki sa utrzymywane przez facetow, tylko tutaj pyskujecie smiech.gif Jakieś nieudaczne te twoje koleżanki. Nigdy nie utrzymywałbym leniwej i roszczeniowej baby. Mogę dofinansować studia, ale przyszłościowe, bo to inwestycja, która się zwróci, a nie jakaś wyższa szkoła gotowania na gazie. Małżeństwo to zobowiązanie długoterminowe, więc po co brać na karb babę, która nie zarabia/nie zamierza zarabiać albo zarabia grosze, ma beznadziejny zawód, ale nie zamierza się przekwalifikować. To na dłuższą metę strata w bilansie, słabe ogniwo. Te mało ambitne niech sobie szukają facetów na swoim poziomie i wszyscy będą szczęśliwi.

Zauwazylam, ale innych danych oficjalnych nie ma misiu o duzym rozumku <><><> To weź pod uwagę, że wiele osób to podmioty prowadzące własną działalność, więc Twoje opieranie się na danych dotyczących jedynie osób zatrudnionych na podstawie umowy o pracę (czy tam zlecenie) mogą się mieć nijak do rzeczywistości w skali ogólnej.