Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bardzo małe robaki w domu

Polecane posty

Gość gość

Zauważyłem że czasami w domu zauważam bardzo małe robaki(białe, wyglądają jak roztocze) o wymiarach ok 0,3mm nie wiecej. Co to może być? Na początku myślałem że roztocza ale chyba za duże. Jest ich bardzo mało ale najczęściej na pościeli, ksiażkach, półkach, tam gdzie jest kurz.

Gość gość
może gryzki?

Gość gość
Roztocza to nie bankowo za duże roztoczy nie widzisz bo masz ich pełno np na rzęsach a ich nie widać. To larwy czy pajączki?

Gość gość
to są larwy moli, kup naftalinę

Gość gość
owsiki ale to co ty masz w domu to już inwazja

Gość gość
Nienawidzę robali brry. Trzeba sprzątać w domu bo sie potem legnie swinstwo i nie wiadom co to jest

Gość gość
Jeśli larwy to mole młode na bank

Gość gość
Na pewno nie larwy moli bo te nie wyglądają jak gąsienice tylko jak małe wszy ale wszy to też nie są bo łeb mnie nie swędzi z resztą myje sie codziennie. Te robaki chodza w dywanie miedzy innymi.

Gość gość
gość dziś Na pewno nie larwy moli bo te nie wyglądają jak gąsienice tylko jak małe wszy ale wszy to też nie są bo łeb mnie nie swędzi z resztą myje sie codziennie. Te robaki chodza w dywanie miedzy innymi. Najpierw się doucz a potem krytykuj. Zobacz w internecie jak wygląda larwa mola a potem się wymądrzaj

Gość gość
ale on pisał ze na pólkach z ksiązkami i dywanie nie w lazience. Pluskwy może

Gość gość
no to wez obczaj jak wygladaja te gryzki! i czy to to samo!

Gość gość
ale jak na pościeli to owsiki, swędzi dupsko ?

Gość gość
nie wiem ale czy to ważne co to ja bym już biegła to tępić masakra a ten siedzi i się pyta :/

Gość gość
Owsiki w d**y wyskakuja

Gość gość
Ma racje - to larwy moli. Wysypac naftaline, ale najpierw porzadnie odkurzyc wszystkie miejsca,gdzie te ''koty''sa. Potem wymyc najlepiej z jakims detergentem. Mole to male cmy i tyle co sobie troche pogryza ciuszki nawet te nie welniane. Wywal kozuch i swetry na mroz na kilka godzin i wloz saszetki z ziolami lub lawenda w ubrania i miedzy rzeczy na polkach. Odkurzaj i wietrz mieszkanie.One lubia cieplo i kurz. Ale nie wpadajw panike. Latwo sie ich pozbedziesz

Gość gość
Tak to gryzki. Nawet nie próbowałem ich wytępić bo stwierdziłem że jeden widoczny robak na 1-2miesiące mi nie przeszkadza. Więcej pająków się trafia.

Gość gość
Miałam gryzki w łazience ale je tempie i już długo nie widziałam. Sa nie grozne ale mnie odpychaja siedzisz sobie na toalecie a tu taki robal brrr. Ja nawet muchy tępię jak mi wleca do domu przez otwarte okno wiec takich robali nie zniosłabym

Gość gość
Mialam akurat mrówki na Ohocie w Warszawie, ale oni mi skutecznie pomogli 733 788 282 firma prusator.

Gość gość
Taka wal od razu chemie NA ZDROWIE To są calkowicie nieszkodliwe SKOCZOGONKI

Gość gość
SKOCZOGONKI bankowo Spij spokojnie

Gość Czarne robaczki

Kojarzy ktoś co to za robak? Znajduje je na podłodze , widziałam też na ścianie i w łóżku. Jak się tego pozbyć :(?

https://zapodaj.net/7f5e1f831b5b8.jpg.html

Gość Ama

Witam, wprowadziliśmy się do wynajmowanego mieszkania i od jakiegoś czasu zauważyliśmy malutkie robaczki ciemnego koloru z plamkami, bardzo często widze je przy oknie ale chodzą wszędzie, po podłodze, ścianach ostatnio znalazłam jednego nawet na stole. Bardzo prosze o pomoc w zidentyfikowaniu tych robaków żeby wiedzieć jak moge sie ich pozbyć. 
Z góry dziękuję

https://zapodaj.net/5af3479ba6793.jpg.html

Gość gość 666

robak musi żyć i pająki też

Gość gosc
1 godzinę temu, Gość gość 666 napisał:

robak musi żyć i pająki też

a po co w ogole robaki istnieja?

Gość Dagsa

Słuchajcie, z doświadczenia wiem, że najlepiej działać szybko i nie zwlekać - a domowe sposoby często mogą sobie nie poradzić, najlepiej odezwać się do firmy, która profesjonalnie zajmuje się "odrobaczaniem" pomieszczeń. Znajomi polecili mi firmę GreenStyle z Warszawy (greenstyle.com.pl) - skorzystałam z ich usług i to był strzał w dziesiątkę, pozbyłam się tego świństwa mam nadzieję raz, na zawsze