Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

MAJÓWKI 2015 cz.II

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny przenosimy sie tutaj bo tam ciągle się zacina:)

Gość koralowa t
Hej, napisałam w poprzednim temacie, ale się nie wyswietla...:| jestem juz po połówkowym wszystko w normie, waga niecałe 450g, poczatek 22tygodnia. bede mieć synka a nastawiałam się na dziewczynke. mamy ciuszki po siostrzenicy więc niewiele się przyda:P

Gość koralowa t
Nick________ wiek _____TP______która ciąża_____pleć/imię onamadzik_________29_____02.05_____1__Mikołaj anndz_____________28_____02.05 _____2___córeczka/Julia hebaciana różyczka__29_____03.05_____1___? Nadia30___________?_______05.05_____1__synek Mama Michalka_____25_____06.05______2__synek markor____________32_____10.05______2__syn latema____________ 27_____11.05______1__córcia agata9____________ 27_____11.05______1__syn Anka34____________34_____11.05______4__córcia a_gania____________28_____12.05______2__syn ooleńka____________23_____14.05______1__? Ania8526___________29______14.05_____1__córcia daria123___________37______14.05_____ 3__2 chłopców Martusia0110_______30_____15.05_______1__? Malina82___________32_____15.05_______2__? koralowa t_________27_____16.05_______1__synek Iga4_______________35_____16.05_______4__? Majowniczka2015 ___30_____16.05_______3__córcia Karolinaa89________ 25_____16.05_______1__? Madzia75osć_______39______18.05_______4__? Emilka23__________23_______18.05______1__? Tyna31___________31_______18.05______ 3__córcia malutka0303______23_______21.05_______2__? Mona37___________37_______23.05______1__synek Majgość1__________26_______23.05______1__? Magda_30_________30_______24.05______1__Hania goska781__________36______25.05_______4__Kacper Blanka6 ___________32______26.05_______2__? Fili80______________34_____ 26.05_______2__x2 Livvia86____________?______28.05_______2__? andżela24__________24_____28.05_______2__Marcelek Idris_______________29_____29.05_______2__? She29_____________29______30.05_______1__synek Paulinass__________24______30.05_______1__dziewczynka Ninna2____________ 29_____31.05________2__syn evela888___________26 _____31.05________2__?

Gość koralowa t
podnoszę

Gość koralowa t
Jeszcze raz wklejam tabelkę, zmieniam datę porodu bo jest róznica ponad tygodnia, wszystkie parametry sa na młodsza ciąze, tak jak na pierwszym usg wychodziło. Nick________ wiek _____TP______która ciąża_____pleć/imię onamadzik_________29_____02.05_____1__Mikołaj anndz_____________28_____02.05 _____2___córeczka/Julia hebaciana różyczka__29_____03.05_____1___? Nadia30___________?_______05.05_____1__synek Mama Michalka_____25_____06.05______2__synek markor____________32_____10.05______2__syn latema____________ 27_____11.05______1__córcia agata9____________ 27_____11.05______1__syn Anka34____________34_____11.05______4__córcia a_gania____________28_____12.05______2__syn ooleńka____________23_____14.05______1__? Ania8526___________29______14.05_____1__córcia daria123___________37______14.05_____ 3__2 chłopców Martusia0110_______30_____15.05_______1__? Malina82___________32_____15.05_______2__? Iga4_______________35_____16.05_______4__? Majowniczka2015 ___30_____16.05_______3__córcia Karolinaa89________ 25_____16.05_______1__? Madzia75osć_______39______18.05_______4__? Emilka23__________23_______18.05______1__? Tyna31___________31_______18.05______ 3__córcia malutka0303______23_______21.05_______2__? Mona37___________37_______23.05______1__synek Majgość1__________26_______23.05______1__? Magda_30_________30_______24.05______1__Hania koralowa t_________27______24.05_______1__synek goska781__________36______25.05_______4__Kacper Blanka6 ___________32______26.05_______2__? Fili80______________34_____ 26.05_______2__x2 Livvia86____________?______28.05_______2__? andżela24__________24_____28.05_______2__Marcelek Idris_______________29_____29.05_______2__? She29_____________29______30.05_______1__synek Paulinass__________24______30.05_______1__dziewczynka Ninna2____________ 29_____31.05________2__syn evela888___________26 _____31.05________2__?

Gość OnaMadzik
O jak super nowy temat, napisałam w starym. Pewnie odczytacie dopiero jutro hehe :) Ja jutro na wizyte. Zobaczymy jak tam maluszek rośnie. Połówkowe było miesiąc temu i juz teskno mi :)) Ja jeszcze bez glukozy, zapytam na wizycie o jej zrobienie. Mam wrażenie, że mój gin ogranicza mnie z badaniami. Jak często robicie podstawowe badania typu krew, mocz?

Gość koralowa t
OnaMadzik mam zalecenie że krew, mocz co miesiąc mam przynosić, a Ty?

Ja miałam wrzesień i grudzień ( na ostatniej wizycie). Na szczęście tragedii nie ma. Jutro go pomęczę. Na kolejne już sama zrobie jak nie będzie nic mówił. Chyba muszę sama się upominać, ehh a to prywatny lekarz.

Gość Mona37
witajcie dzięki za nowy temat :classic_cool: bo juz mnie szlak trafiał a wiadomo, ze my nie możemy sie denerwować ;) tak jak Koralowa byłam dzis na polowkowym, wszystko ok mały 480gr i ok 28 cm ale to trudni dokładnie stwierdzić bo nogi podkulony 9 lutego mam polozna i jezeli cukier bedzie niski to nie musze robic testu glukozy, dostałam rozpiskę co moge jesc, robic 2dni przed testem. Jesc mozna normalnie, ale nie mozna wykonywać ciężkiej fizycznej pracy ani sportu. 8 h przed testem nic nie pic ani jesc nawet wody nie mozna :o nie wiem jak chcą Zij zrobic test jak ona ma o 16 po południu jezeli dobrze pamietam u nas sie pije 4 dl glukozy. Kupilismy wozek tzn zamówiliśmy Hartan VIP Xl kolor 204, z kolorami szału nie ma jak juz pisałam ale moze byc. Adaptery do Maxi Cosi i mala grzechotkę :classic_cool:

Gość Mona37
sorry za literówki wiadomo :) czasami sam mi poprawia

Gość koralowa t
u mnie nie pokazali crl tylko wagę. fajny wózek, wykosztowaliście się:) glukozę zrobię za dwa tygodnie, dobrze wiedzec ze nie mozna wczesniej ćwiczyc, nic mi nie powiedzieli, ani gin ani w laboratorium... brak słów.

Gość majgość1
Hej. Nawiązując do pieluch tetrowych bo tam nie wyświetla to z doświadczenia wiem ze są pomocne . W drugiej ciąży miałam nawal mleka w 4 dniu juz i uwierzcie lalo sie jak z odkreconego kranu wiec zawsze za nim zaczelam karmić druga pierś zabezpieczałam właśnie pielucha bo wkładka nie dawala rady. Tez jestem w pełni przygotowana no poza wózkiem ale to później sie kupi a tak w sumie to wszystko jest. Na zaskoczenie tez jestem przygotowana mam po córci ciuszki w razie W jakby synkowi trzecia rączka odpadla :D dziewczyny nie wiem co to mam czasem tak jakby mnie od góry wszystko dusilo ze się siedzę wyprostowana jak struna . I klucia czasem jak ide tak od dolu jakby w środku ma ktoras tak ?

Gość gość
majgość ja mam kłucia w pachwinie czasami ale nie wiem czy to to o czym mówisz.

Gość majgość1
Znaczy sie ja czuje to jak np. Stoję od dolu czyli jakby w pochwie kurczę i nie wiem co to za dwa dni mam spotkanie z polozna to się podpytam .

Mnie od 4 dni boli chyba w pachwinie a dokładniej jakbym miała zakwasy po jezdzie na rowerze (pośladkowe). Mam nadzieje, że wiecie o jakim bólu mówię :)

Gość koralowa t
To wyzej to ja byłam. to ja mam coś innego, ale kłuje cie tak po rosty czy jak się wysilisz? bo przy wysiłku to chyba normalne ze cos zakłuje, jak szybko idę to mi sie zdarza

Mona -urocze te kropeczki;-) oby dobrze wam służył. ja mam mocz i krew co miesiąc- ale robię prywatnie. Teraz tylko krew żeby sprawdzić co z moja anemią czy żelazo coś pomaga. A glukoza w następny podziałek:-) idealnie bo mąż zostanie z córką. Mnie non stop gdzieś strzyka czy ciagnie:P brzuszek zaczyna ciążyć.

Gość koralowa t
uroki ciązy - bezobjawowo sie nie da:P

Gość majgość1
Jak idę przeważnie czy stoję i tak poprostu czasem mnie kluje ale tak 3 sekundy i koniec

Gość koralowa t
to chyba wiem o co chodzi:) nie jest to bardzo bolesne ale nieprzyjemne? pochwa jest bardzo ukrwiona i wrazliwa teraz byle co wystarczy aby cos poczuć:)

Majowniczka2015 ja też prywatnie robię badania. Dlatego jak nic nie mówi to nie robiłam ale chyba muszę zacząć. Po ostatnich dał mi żelazo i witaminę C. Na jutro, na wizytę już nie zdąże, ale na kolejne już tak. Maluch najwazniejszy i chyba nie chcę zawierzać w 100% zdrowia i życia własnego dziecka lekarzowi. Mona37 wózek przepiękny :) Gratuluję stanowczości :)

Gość Mona37
koralowa, ale tylko dwa dni przed trzeba sie oszczędzać Dziewczyny w Pl macie duzo większy wybór wózków, gdybym mieszkała w Pl to na 100% kupiłabym cos innego, gdy widze ceny w Pl i porównuje je do tamtejszych zarobków to masakra :o dobrze, ze ten zakup mamy juz z głowy Mi nic nie strzyka, ale rano ok 5 mialam taki sekundowy skurcz macicy, zapomniałam o tym lekarzowi powiedziec, ktoras z was chyba tez cos takiego miała ps. przytyłam 6kg waze całe 50 :)

Gość Mona37
ps mocz i krew badają mi na każdej wizycie plus ciśnienje, dzis miałam b.niskie ale zawsze mam niskie i czuje sie ok

Gość majgość1
Koralowa o właśnie cos takiego jak te klucie występuje to czlowiek mimowolnie sie spina . Mona no ja miałam to od rana teraz to tylko czuje takie ciagniecie . A wiem ze tamto to byl skurcz bo caly brzuch twardy jak dotykalam to czuć bylo stawiona macice a brzuch juz mam taki pokazny ze mój mąż mówi na mnie baleronik he he he ale to tak żartobliwie :)

Gość majgość1
A i mona gratuluje zakupu. Ja dzisiaj bylam oglądać wózki i miałam do wglądu aż dwa baby design lupo i baby Active elipso . Wiec wybiorę sie do kinepolis w poznaniu otwarty jest tam duży sklep dzieciecy. Ogólnie wszystko w jednym miejscu .

Gość Mona37
Dziekuje

Gość koralowa t
a no widzicie, co lekarz to inna "filozofia", mój na przykład nie mierzy i cisnienia bo mowi zeby w domu na spokojnie mierzyc bo w gabinecie emocje sa wieksze i wiadomo cisnienie tez. wagi tez nie sprawdza trzeba samemu w domu sie wazyc. dla mnie to nie problem bo wage mam a cisnienie i tak niskie:D ooo w kinepolis sklep dzieciecy... dzięki za cynk!

Gość gość
podbijam bo ktos wpisał sie na stary temat a on zacięty