Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

MAJÓWKI 2015 cz.II

Polecane posty

Gość majgość1
Koralowa uwierz raj dla ciężarnych :D jak bylam w grudniu na filmie to widziałam no ale o 22 to juz zamknięte bylo i tylko przez szybę widziałam . Jak się wchodzi to caly dol z prawej strony to sklep tam kiedys byl z jakimiś wazonami bibelotami.

Gość Mona37
zazdroszczę wam tych centrów handlowych, szczegolnie w Poznaniu ;) ostatnio tam byłam w 2012 r mam siostrę w Poz Gdy zjeżdżam do Pl to zawsze wole siedzieć w domu rodzinnym i do Poz 100 km nam za daleko :)

Gość koralowa t
majgość - w ten albo nastepny weekend podskoczymy tam z mężem, rozejrzymy sie moze jakieś "niebieskie" ciuszki kupimy:) a wózki tez tam mają?

Gość Mona37
ciagle ktoras pisze na starym temacie a tam nic nie wyświetla Dobranoc Majówki śpijcie dobrze i wygodnie

Gość koralowa t
chciaąłm tam podejrzec ale mi też nic sie nie wyswietla... poczekamy az reszta dziewczyn zauważy nowy wątek:) dobranoc

Gość Ninna2
Hej dziewczyny :) Mój wczorajszy post z rana na starym temacie wyświetliło dopiero późnym wieczorem :( Mnie też kłuje ale tak jakoś dziwnie bo w samym dole i np. czuję to jak jadę samochodem albo jak położę się na plecach. Majowniczka mam do Ciebie pytanie - pamiętam, że niedawno zastanawiałaś się nad prywatną kliniką do rodzenia, chodziło Ci o Esculap?

Gość Mona37
witajcie a ja mam chyba zatoki zapchane, bo normalny katar to nie jest :o lekarz chciał mi wczoraj cos przepisać, ale stwierdziłam, ze jest ok a cos czuje, ze mi tak szybo nie przejdzie, męczące szczegolnie w nocy bo nos na pol zatkany . Mam cała szufladę leków/ witamin z Pl i nic nie moge wziasc :o Ps. mam nadzieje, ze wszystkie wrócą na ten temat Miłego dnia

Gość Paulinass
hej *rozpisałam się wczoraj rano na starym topiku i nic nie wyświetliło zawiesiłyśmy tą ilością stron chyba.. *odebrałam wczoraj wyniki, jak na moje oko są b.dobre, wieczorem wizyta *ktoś pytał o kłucie, mnie też czasem lekko coś zakłuje, w dole brzucha albo w okolicach pachwin lub po prostu pochwy, przez pare sekund albo minut z przerwami, nie jest to uciążliwe, nie przejmuje się tym, nie raz mówilam ginekologowi *zamierzam kupić sobie stanik do karmienia, znalazłam na allegro fajny, moje mnie uwierają, mam nadzieję, że w takim cyckom będzie wygodnie, coś mnie w nocy kłuło w jednej piersi, może produkcja powoli się rozkręca..:P *ktoś pytał o robienie badań, ja miałam komplet badań na początku ciąży, wyszły bardzo dobrze i lekarz nie widział powodów, by je powtarzać często, tym bardziej że robię to na własny koszt, dopiero teraz miałam znowu morfologie , mocz i odczyn Coombsa (drugi raz), czyli można powiedzieć, że po 2,5 miesiąca.

Ninna- tak rozważam opcję rodzenia w Esculapie. Ale już mam taki misz masz w glowie , że szok. Każdy mówi co innego. jedni zachwyceni a inni narzekają. Mona- ja mam non stop nos zapchany , po każdej nocy.

Ja własnie też rozważam Esculap. Teraz moja kuzynka miała tam cc i jest bardzo zadowolona. Co prawda płaciła 2300 zł ale coś za coś.... A Ty jakie negatywne opinie słyszałaś? watek o Esculapie został usunięty i nic wstecz nie można podejrzeć :(

Gość Paulinass
Dziewczyny fajnie macie, że w miejscu zamieszkania macie prywatną klinikę. Ja się orientowałam i najbliżej do jakiejkolwiek prywatnej to ok. 150-200 km.. Będę za jakiś czas rozmawiała z lekarzem na temat cc w państwowym szpitalu, zobaczymy co uda się załatwić.

Cześć :-) pisałam na starym i tak się zastanawiałam na nowym wątkiem aby założyć s tu proszę od wczoraj już hula Ja ze swoimi blizniakami zaczynam 22 tydzień :-) a tak miałam usg tarczycy wszystko ok :-) jutro będę mieć drugie badanie prenatalne :) Miałam także wizytę u neurochirurga bo w poprzedniej ciąży także miałam mieć cesarke ale jak co do czego doszło to kazali mi rodzić naturalnie oj jakie ja miałam bóle krzyżowe i po ponad 12 godzinach porodu gdzie rozwarcie na 10 palców było ponad 2 godziny jak już trafiłam świadomość zdecydawali się na cesarke ale to także nie było od ręki lekarza ściągał z domu bo to było po 15 ok. 19 na szczęście ostatecznie z córką wszystko ok. Nie chciałam takiej drugiej.sytuacji i przed mój ginekolog zapewniał, że będzie.cięcie no ale jak się okazało, że jestem w ciąży i to.z bliźniakami to wypowiedziała się szczerze, że dopiero pod koniec ciąży będzie o tym decyzja bo zdarza się, że pierwszo rodzi się naturalnie a dopiero przy komplikacji drugie robią cięcie - to dopiero mnie zdziwiło dlatego poszłam do tego neurochirurga bo mam chory kręgosłup i dał mi zaświadczenie o tym, że mam wskazanie do planowanego cięcia cesarskiego i będę się to dla moich bliźniaków starać aby tak było jak lwica :-)

Gość Paulinass
Fili drugie badanie prenatalne ? chodzi Ci o połówkowe po 20 tyg ? No to się nacierpiałaś przy pierwszym porodzie.. Ja również zamierzam rodzić przez cc i to przez wzgląd na dobro dziecka, na drugim miejscu ja.

To mi się udało.załatwić więc jak tylko trafię na oddział to będę się darla i machala tym papierkiem, że muszą cc. Nie dam się drugi raz zrobić - oj nie. Liczyłam także aby mi neurochirurg dopisał, że z uwagi na stan zdrowia - kręgosłup nie wskazana kolejna ciąża ale nie stwierdził, że to rola ginekologa Zgodził się ze mną, że.żyjemy w.chorym kraju bo facetowi moga na jego życzenie zrobić go bezplodnego a babki w tym temacie nie mają nic do gadania tylko w stanie zagrożenia życia bo zdrowie się u nas nie liczy. Jednak i w tym temacie nie będę się poddawać jeszcze chwilę mam w ostateczności zostaje Słowacja bo tam jak nie.chcesz mieć więcej dzieci Twoja.decyzja płacisz i masz.

Gość Paulinass
Fili u nas podejście niektórych lekarzy do porodu jest naprawdę straszne. Za wszelką cenę chcą,by kobieta rodziła siłami natury, a w ostatniej chwili (albo za późno..) wykonują cc, jak juz im się grunt pali pod nogami i mają obraz krat przed oczami.. :/ Mnie osobiście to przeraża,a wszytko jak zwykle przez pieniądze. Do porodu naturalnego tak naprawdę jak przebiega ok potrzebna jest tylko położna i ew.lekarz w razie potrzeby, a do cc anestezjolog, lekarze, położna itd. a kasa się im nie zgadza.. Od lat obserwuję co się dzieje na porodówkach, jakie komplikacje zarówno dla dziecka i dla matki są coraz bardziej powszechne, rozmawiałam ze znajomymi położnymi i już dawno podjęłam decyzję o cc i jak nie w państwowym to w prywatnym urodzę.. A o kobiecie już nie wspomnę.. większość moich koleżanek popękało, ehh szkoda gadać.

Gość koralowa t
Cześć dziewczyny, ale mam świetny nastrój tak się ciesze ze już wiem kto jest mieszkańcem mojego brzucha, (pomimo ze nastawilam sie na córke). myslałam ze długo bede "zawiedziona" a mam wrażenie że ciesze sie jeszcze bardziej... Jednak to prawda że płeć nie ma znaczenia (a przynajmniej przy pierwszym dziecku - nie wiem jak pozniej...). Wieczorem wymyslilismy z męzem kilka imion i już się oswoilismy z naszym chłoptasiem:P Bielizny do karmienia jeszcze nie mam ale kiedys przeglądałam strony z bielizną i znalazłam sklep z taka ładniejszą bielizną dla mam (a nie same beże i biele;)) ceny są atrakcyjne i tam bedę zamawiać ale jeszcze poczekam bo biust ciagle rośnie, z 93cm skoczył na 102cm a nie wiadomo co będzie w 9 miesiącu...

Paulinass mi także nie.chodzi o mnie i mój kręgosłup tylko o dzieciaki aby one zdrowe się urodziły aby nie doszło do niedotlenienia przy porodzie oj tyle się o tym słyszy i jest takich przypadków koło mnie. Co do tego drugiego badania prenatalnego to tak mam wpisane w.skierowaniu idę je jutro zrobić do poradni na oddziale w szpitalu. Jestem w trakcie 22 tygodnia i moja gin mówiła aby to zrobić najlepiej do końca 22 tygodnia może to w ramach tego polowkowego oj nieważne oby z dzieciakami potwierdzili, że wszystko ok

Gość Paulinass
Fili pytam o to "prenatalne", bo widziałam, jak pisałaś na poprzednim topiku , że masz "drugie prenatalne" i czy ktoś jeszcze miał bo dziwisz się,że żadna o tym nie pisze. A przecież po połówkowych jest już większość z nas:) Ja mam dzisiaj. Mam nadzieję, że będzie wszytko ok.

Gość gość
tylko nazywamy to "połówkowymi" zamiast "prenatalnymi":)

Gość Paulinass
gościu- tak właśnie myślałam, ale wolałam zapytać :p

Gość majowniczka2015
ja nie chce cesarki. chyba że będzie konieczność choć w prywatnej klinice nie ma z tym problemu. Mówisz i masz. Ale nikomu mieć mówię jak on ma rodzić. Coraz częściej myślę o.porodzie .

Tak się.domyślam więc jutro mam mieć polowkowe :-) zabieram.córkę niech zobaczy swoje przyszłe.wymarzone rodzeństwo Pozdrawiam

Gość daria123
Wow-mamy nowy topic!!!! Widze ze porody na topie-dzis mi sie snilo ze jednego synka rodzilam naturalnie a drugi sobie jeszcze zostal w brzuchu :-) 2razy rodzilam naturalnie i teraz tez bym chciala ale tam gdzie chce rodzic-czyli szpitalu z dobrym zapleczem neonatologicznym przy blizniakach cesarke robia obligatoryjnie.moze i dobrze bo chociaz nie ma zagrozenia niedotlenieniem.pozyjemy zobaczymy. Bylam wczoraj u ginki-szyjka i badania ok .wzielam tez w koncu zwolnienie bo jestem zatrudniona u meza w firmie i troche mu jeszcze pomagalam ale starczy jux tego :-)tylko pewnie przypiernicza z zusu na na kontrole do domu,ale trudno.jak bylam w ciazy z 1synkiem to tez przyjechali,cos babki napisaly,popatrzyly na brzuch i pojechaly.z drugim synem pracowalam do 36 tyg.a wtedy uczylam w szkole ale dobrze sie czulam.teraz juz nie mam takiego powera:-) Wstawilam wlasnie pierwsze "dzidziusiowe"pranie.pomalutku bede sobie prac i prasowac bo pozniej nie wiadomo czy bede w domu czy w szpitalu.

Gość Paulinass
moim zdaniem przy ciąży bliźniaczej powinni robić zawsze cesarskie cięcie. Już mnie stres ogarnia powoli ehh oby do wieczora

Gość majgość1
Hej . Koralowa maja wózki tam wszystko jest jak widziałam przez szybę dość duży sklep taki market można powiedziec :)

Gość She29
Hej hej znalazłam was :) Co do porodu- hmm...ja w ogóle jestem typem, który pierwszy i ostatni raz przebywał w szpitalu po swoich narodzinach, tyle. Chciałabym jednak rodzić naturalnie, jakoś nie przyszła mi na myśl cesarka. Ale każdy rodzi jak chce i może. U mnie też tutaj w pobliżu nie ma żadnej prywatnej kliniki, no chyba że gdzieś w krakowie, ale nie orientowałam się. Kurcze dziewczyny, jakis nawał pogrzebów mam teraz :o jutro pogrzeb ojca(57l.) jednej koleżanki, a w piątek ojca kolejnej (59l.) I każdy mi mowi ze w moim stanie to nie powinnam myślec o pogrzebach, na ten drugi trzebaby dojechać z 60 km w jedną stronę. I już nie wiem. A ta druga koleżanka rodzi pierwsze dziecko w marcu, straszne.

A co do wózka, to wypatrzyłam ostatnio wózek Baby design Dotty 2015, generalnie ma to co chcę, żeby miał. Siliłam się trochę na niewiadomo jakie marki, a moze zjadę na takim po prostu, polskim ;) Co myślicie o nim?

Gość Paulinass
Daria- ja jestem jeszcze zatrudniona u swojego pracodawcy , ale po macierzyńskim planuję się zatrudnić u męża w firmie- i tak pomagam mężowi i zajmuję się papierowymi sprawami w jego firmie, to naturalne. Słyszałam o tych kontrolach, przesadzają , ważne, że składki opłacane. She- ja już na temat uczestniczenia ciężarnej w pogrzebie osób nie jakichś szczególnie bliskich się wypowiedziałam jakiś czas temu . Wózek bardzo fajnie się prezentuje, w moim stylu, też się mu przyjrzę :)