Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

MAJÓWKI 2015 cz.II

Polecane posty

Gość Paulinass
She a na jaki kolor stawiasz?

Ja mislam espiro baby design 8lat temu-wozilam w nim 2swoich dzieci i jeszcze sprzedalam w dobrym stanie za dobra kase:-)to porzadna firma

Gość Paulinass
a Coletto Marcelo ? miał ktoś ?

Gość koralowa t
majgość to musi byc jakiś raj heheh:D no teraz to mega mnie ciekawi, jedyne dziecięce sklepy w jakich byłam to Pepco, Smyk ale tam nie ma wózków, żadnego jeszcze na zywo nie widziałam:P niech no tylko mąż dostanie wolne w któryś weekend... She dobrze że nas znalazłaś, tamten temat umarł, u mnie sie wyswietla tyko do 150str dalej nic, a na głównej stronie co jakiś czas pokazuje że któras z dziewczyn tam jeszcze pisze, ale co? to juz chyba pozostanie zagadką...:D co do pogrzebu to jak uważasz, myślę że nikt nie bedzie maarudził że nie poszłaś, wiadomo że tam ludzie są smutni/zestresowani a ciężarna powinna unikać stresu. Gdy się stresujemy dziecko otrzymuje mniej substancji odżywczych. no i wiadomo jemu tez się niepokój udziela.

Gość koralowa t
She wózek bardzo ładny, widziałam ze w zestawie z fotelikiem maxi cosi mozna dostac za 1999zł, a poza tym nie jest cięzki 14-15kg. celuje w podobną wagę zastanawiam sie nad wózkami Tutek (12-14kg) lub Tako ale nie mam jeszcze konkretnego modelu.

Paulina- no wiem no wiem...tylko czasem tak coś wypada zrobić, choć chyba zrezygnuję. Własnie spodobał mi się ten wózek, poprzednia wersja ma takiego kwiatka z boku na gondoli(Lupo), co do chłopca średnio mi pasuje...a ta edycja limitowana jest ok. Jak patrzę na allegro to chyba coś kolory przebrane, ale kolor hmm..3 lub 13 ;) Przyjrzyj się przyjrzyj. Ja po obejrzeniu xlandera i potłuczeniu trochę nim to nieco się zawiodłam, że jest taki sztywny, brak amortyzacji, dlatego teraz na tym punkcie mam fioła. A i na youtube są filmii z wózkiem modelem Lupo i całkiem niezle sie prezentuje i opinie ma dobre. Liczyliśmy sie z kosztem ok.4 tys.za dobry wózek, ale ja mieszkam na wsi i mimo ze prawie wszedzie chodniki i asfalt to jednak chcę, żeby wózek wytrzymał taką eksploatację ;)

Koralowa- ja wczoraj napisałam posta w tamtym temacie, to na stronie głównej pokazało mi że na majówkach coś o tej i o tej godzinie ktos dodał, ale jak juz weszłam na forum to pustka. Mam nadzieję, że tutaj będzie to już działało jak należy :) Fioła można dostać z tymi wózkami, jakiedyś w Smyku oglądalam z moim małżem Maxi cosi mura 4..i wszystko ok, bo wózek taki konkretny, masywny, dość ciężki ale i dużo miejsca dla dziecka, ale poczytałam opinie i kurde ten pałąk między nóżkami przestał mi się podobać. Choćby taka czynność jak przykrycie kocykiem śpiącego(powiedzmy w pozycji półsiedzącej) w spacerówce dziecka stane się problematyczna. Szukam, nadal szukam.

Właśnie wróciłam ze spaceru z kijkami zgodnie z planem 25 minut w tym tygodniu jeszcze zostały mi dwa dni 20 i 25 minut. Co do przygotowań to przyszla do mnie wanienka ta na stelażu z.odpływem i półkami - sprawdzone zmieści się bez problemu do łazienki na dniach także ma przyjść do mnie lakrator ręczny aventu - kiedyś go miałam był ok oby się nie przydał no ale na wszelki. Kupiłam nowego z dwiema butelkami za połowę ceny 50 zł na olx czekam jeszcze na jedną przrsylke jakieś drobiazgi w tym pudełko na mokre chusteczki w tym miesiącu planuję jeszcze zakup dwóch materacy i to chyba tyle Co do wózka to muszę koniecznie wybrać tą moją yariska i sprawdzić osobiście czy stelaż po złożeniu zmieści mi się w bagażniku - pozdrawiam

Gość Paulinass
She- popatrzę na niego na pewno, bo jest naprawdę ciekawy :) myślę, że za jakiś miesiąc wybierzemy się już na konkretne łowy i już coś zaklepiemy. A ta wersja Lupo też fajna ,ale ten motylek (?) średnio mi się tam widzi. Wolę gładkie wózki, ewentualnie jakieś drobne kropeczki jak u Mony. Zastanawiam się nad wypróbowaniem w sklepie, a kupnem w internecie, ale z drugiej strony zaoszczędzić z 200 zł można, ale potem weź się szarp z reklamacjami, wysyłką, a tak to w razie "wu" hurtownia załatwia temat gwarancji, a na ten czas daje zastępczy.. i bądź tu mądra:P She i jak tam? dzidzia kopie ?

Oczywiście można go odpiąć, ale wtedy pasowałoby przypiąć bobasa szelkami, a to przy spaniu szłu nie robi ;) Zaszalalam, zamówiłam kiedyś na allegro 2 body z długim rękawem z Next, fajny materiał, dobrze się uciąga..powoli delikatnie może zacznę robić zakupy ;)

Wiecie dziewczyny co jest najgorsze, że ja głupia byłam w sklepie w Bochni, który m.in.wystawia aukcje na allegro i stąd tam trafiłam i były tam te wózki- Baby design, Coletto- Palulina, tez mi się podoba- i co, ja zawiesiłam się na tych xlanderach, które i tak przestały byc brane pod uwagę :( nie obejrzałam dokładnie żadnego innego, ech co za baba ze mnie :/

Gość Paulinass
She- a co do przeznaczenia kwoty na wózek my ustaliliśmy, że 2000-2500 to max, nie ma co szaleć i płacić tylko za markę , takie moje zdanie. Jesli wózek jest funkcjonalny, ładny i ma dobre opinie - mi to wystarczy. A z ciuszków to tak jak mówiłam mam od siostry 3 reklamówki- na razie tych malutkich. Dostanę też ciuszki z USA z Gapa , Ralpha Laurena, więc mam nadzieję, że gatunkowo się sprawdzi i zostanie z nami dłużej, może na kolejne dziecko. To co ja noszę stamtąd jest naprawdę dobre gatunkowo , trwałe i mam wrażenie, że rozciąga się razem ze mną :P

Gość Paulinass
Ten Baby design dotty oglądałam tylko na bobowózki.pl , a weszlam na allegro i widać, że on jest w drobne kropeczki- ładne.

Gość majgość1
Koralowa ja bylam w grudniu tam wiec mam nadzieje ze ja tez zdaze tam zajechać, bo tam sklepy sie zmieniają cp chwile :) Ja mam spacerowke x-lander xa po córci kolor europe i powiem ze jestem zadowolona. Takze teraz szukam wózka tylko dla gondolki i ewentualnie nosidełka. Ostatnio patrzę za navington cadet podoba mi się wizualnie

Paulina- no wiesz co, kurcze, albo ja taka niekumata jestem albo cisza w tym brzuchu. Jasne, przelewa mi się w róznych miejscach, czasem gdzieś niedaleko zeber hehe ale to nie mały, czekam i czekam. Jakiś leniuch z niego. Własnie co do tych ubrań to ja bede miała sporo od siostry i ona też wolała kupić lepsze jakościowo, ale jak tam lukam na allegro to cudne tam są body np. na takiego maluszka :) Małż mój chcial zeby wózek kupic juz gdzieś w lutym, ale chyba jeszcze poczekam z tym. w kwietniu byłoby ok. Zresztą oglądając te wózki to trzeba wziąć pod uwagę to, kiedy dziecko się urodzi. Nasze bobaski przejezdza w gondoli całe lato, jesień i może ciut zimy, pozniej trzeba bedzie przesiąść się na spacerówkę. U mnie w rodzinie dzieci rodzą się długie, mąż wysoki i dzieci jego rodzenstwa wyższe od rówiesników, więc i nasz słodziak może być długi i szybko wyrosnąć z gondoli. Ale prawda jest taka, trzeba patrzec na wygodę dziecka, na takiego maluszka, żeby pod pleckami nic nie uwierało itd. Oglądałam kiedyś na ytb filmik w ktorym kobieta wybierała wózek i wzięła taki za ok 4-5 tys.(marki Stokke) i mówiła ze dla niej na pierwszym miejscu jest design. Mnie musi się podobać wózek, który kupię, ale sprawą nadrzedną jest wygoda i bezpieczeństwo dziecka, dlatego jestem taka upierdliwa w tych poszukiwaniach :P

Gość Paulinass
majgość- nie słyszałam o tej firmie, ale też fajnie się prezentuje

Gość Paulinass
She- dokładnie, wygoda dziecka na pierwszym miejscu, ale myślę że nie robią takich 'gówien', które uwierają dziecko, a przynajmniej mam taką nadzieję.. Jest tak ogromna konkurencja, że chyba nie mogliby sobie na to pozwolić :) Dziecko przejeździ też jesień w gondoli dlatego szukam dobrze zabudowanego. Też jestem upierdliwa , ale to przecież jeden z najważniejszych zakupów :)

Pamiętam wózek mojej siostry, kupiony blisko 10 lat temu- coś okropnego, ile trzeba było podkładać żeby dziecko miało miękko, a wcale tani nie był, ale wybór powiedzmy był wtedy żaden. Teraz można przebierać, tylko tak np.ten Stokke. No ja sobie nie wyobrazam wjechać nim w jakaś droge polną. Bałabym się ze tam mi się coś urwie albo wykipruję z dzieckiem i wózkiem. To wózek miejski, na równe chodniki, galerie...itd. Trendy. Ja nie jestem niewolnikiem mody, tak jak i ubieram co mi się podoba a nie co akurat jest modne, wolę bezpieczną klasykę ;)

Gość Paulinass
She- to może to bulgotanie niżej to ruchy :) a nasza mała to chyba jakaś akrobatka, wczoraj jak już leżałam po kąpieli to standardowo szalała, raz czułam ją koło pępka, raz niżej. a ile waży Twój maluszek ?

No mój mierzony w 19t6d ważył bodajże 333gramy i mierzył crl 15 cm. Nie wiem, jak to z tą wagą, lekarz mówił że ok, choć wasze jakby cięższe mi się wydają ;) Może to bobas bulgocze, mam nadzieję. P.S. co do stresu i nerwów- ja teraz chyba więcej nerwowa jestem, więcej rzeczy mnie wkurza choc staram się hamować jak mogę, nie chcę malego nerwuska ;) choć mąż się smieje ze pewnie i tak taki będzie, biologii nie oszukasz hehe

Gość Paulinass
She- każdy dzidziuś rośnie w swoim tempie, także spoko :) jestem ciekawa ile waży nasza mała, dzisiaj się dowiem

Ja z ostatniego usg mam tą płytkę i zdjęcie stópki, lekarz pokazywał też rączkę z wystawionym kciukiem i mówił że mały pokazuje, ze mu dobrze, że ok a nie żadne tam gesty Kozakiewicza czy inne amerykańskie coś ;) Wrąbałam całą papryke i nic mi to głodu nie oszukało, kusi mnie pizza :/

Gość Paulinass
hehe kto to wie, co mały wam pokazywał ;) a co do tej papryki to zjadlabym faszerowaną mieskiem..mm

O matko...mniam... wolałam jednak te mdłości, bo teraz ciężko mi się ograniczyć z jedzeniem. Wieczorem nawet nie zbliżam się do kuchni bo mialabym ochotę wciągnąć jakąś kanapeczkę. Noo...niektore z nas za 4 miesiące będą rodzić, a sa i takie, które będą po ;) szbciutko zleci, ja nie mogę Ja gdzieś tam w ogonku hehe

Gość Paulinass
She- ja obstawiam, że urodzę około 20go , a rzeczywiście między nami a niektórymi dziewczynami jest prawie miesiąc różnicy. Pewnie niektóre urodzą w końcówce kwietnia, a niektóre mogą nawet z początkiem czerwca;)

Ja bardziej nastawiam się na czerwiec heh Nie wiem jak to jest, czy pierwszą ciążę się przenosi czy szybciej nastepuje poród, choć może nie ma zadnej zależności byleby donosić do tego 38 tygodnia :)

Gość Ninna2
Ja nastawiam się na cc i sądzę, że wykonają w 38 tyg. To będzie połowa maja....może i dobrze :) nie będzie trzeba męczyć się w upalne dni...ha ha She podaoba mi się ten wózek :)

Ninna- no, ja zamknę stawkę hehe Poczytajcie sobie o tym wózku, wg mnie można się nad nim zastanowić ;) Tylko nie wiem co to znaczy ta edycja limitowana, żeby do kwietnia mi go nie sprzątnęli sprzed nosa ;) A skoro to na 2015 to w niektórych sklepach stacjonarnych w mojej bliskiej okolicy moze go jeszcze nie być. A w tej Bochni to można kupić i do 3 miesięcy trzymają te zakupy u siebie, wysyłka czy odbiór może być później. Na allegro to użytkownik - kubusbochnia Chyba wiele osób kupuje wózki w ciemno, przynajmniej wśród moich znajomych tak jest.

Gość monik123r
Daria powiedz jaki dokladnie masz ten espiro? Odnosnie porodu to ja bym chciala silami natury bo w koncu tak nas ta natura wyposazyla aby odbywal sie w sposob najdogodniejszy. Zgodze sie z tym ze tyle slychac o niudanych porodach sn ale rownie duzo slysze o cc. W moim otoczeniu jednak glownie nieudaja sie cc . A to krwotoki a to martwice. Ehh .. Ja pewnie urodze jak lekarze zdecyduja. Jak bede mogla normalnie to ok a jak potrzebna bedzie cesarka no to tez oponowac nie bede. W kazdym razie nie mam zamiaru szukac wskazan na sile bo cesarki boje sie bardziej. Zawsze to operacja.

Gość koralowa t
jak juz mowa o naszych wizjach porodowych, to od poczatku ciazy marzy mi się poród naturalny bez znieczulenia, a jak wyjdzie to się okaże, jak na razie jest wszystko ok, ale to sie może zmnienić do 9 miesiąca... mam nadzieję ze dzidzia nie będzie za duza na moje wąskie bioderka...