Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

MAJÓWKI 2015 cz.II

Polecane posty

Gość majgość1
Dziewczyny mam pytanie czy czujecie juz bole żeber bo mnie bola jak siedzę szczególnie :-o od czego to jak myśli i od kopów raczej nie bo jest malutki jeszcze . Może od rozciągającej sie macicy sama nie wiem ale jest to uciążliwy bol jak zakwasy :-o

Ja na poczatku tez mialam problem z wyczuciem ruchow ale wkoncu na usg zobaczylam i poczulam je... Chodz jestem nanita kobieta to ruchy malej juz wyczulam w polowie 18 tc... A teraz jak mnie kopnie to czasami az sie uginam... ;) a co do nocnych podrozy do wc... To wogole sie nie budze i jak narazie nie musze biegac ;) ;) ;)

Gość Ania07
Znam ten ból, ale mnie boli zazwyczaj jak dłuższy czas posiedzę w jednej pozycji, ale jak wstanę to powoli przechodzi.

Gość Mona37
juluska mnie nie boli

Gość gość
Mnie boli troche kreglslup na dole i nogi strasznie ale jakos daje rade niby brzuch mam maly ale jakies dziwne uczucie pod piersia tak.mnie kurde uwiera i boli

Mnie czasem boli krzyż, ale to rzadko i nie bez przerwy. Ostatnio chyba pojawia się u mnie zgaga, nigdy nie miałam tej dolegliwości ale chyba się zbliża ;-) Co do ubranek to z Carters są na allegro, super bodziaki, ale trudno trafić na ta chwile z rozmiarem jaki będzie potrzebny ;-)

Hej, widze ze moj post dodal sie kilka razy. Godzine temu wrocilam z izby przyjec. U nas w miescie nie ma oddzialu ginekologii, wiec musialam jechac 50km. Lekarz podpial mnie pod ktg-skurczy nie mam. Pozniej zrobil usg-synus ok,wazy juz 770 gramow. Pozniej zbadal mnie ginekologicznie, zrobil test na wydzielanie sie wod plodowych-i tez jest ok. Mozliwe, ze to jakas infekcja. Mam sie udac na wizyte do swojego gina. Dobrze ze to juz we wtorek. Ale sie wystraszylam... Z tego wszystkiego pipke krzywo ogolilam:) Dobranoc:)

Gość Mona37
mamaM to teraz jestes spokojniejsza, takie sytuacje to duzy stres wiem po sobie gdy mi krew poleciała 30 listopada śpijcie dobrze :)

Gość Majowniczka2015
Mamomichałka- ważne,że juz coś wiesz;-) a na niedoróbki chyba lekarz nie zwrócił uwagi:D Juluśka- mnie boli spojenie, nie mogę długo siedzieć bo jest dramat potem. Ale pośladki czy biodra to nie. Mąż sie ze mnie śmieje, bo ja bym juz jechała do hurtowni wszystko kupować. Ale mam plan teraz higiena i podstawowe rzeczy. Za miesiac brakujące ciuszki. Za dwa co tam jeszcze zostanie. Koszty się podziela i nie dostane zawału przy płaceniu:D

Gość monik123r
Majgosc to rosnaca macica robi sobie miejsce i rozpycha inne narzady. Czesc z nich mocno pcha do gory i stad ucisk pod zebrami. Nie wiem czy na to nie zawczesnie ale kto wie. Julaska mnie to boli strasznie. I plecy i biodra i kosc lonowa Mama michalka i dobrze ze pojechalas. Wiesz na czym stoisz. Najwazniejsze ze maluchowi nic nie grozi

Gość titilinkaa
Hej dziewczyny Niesmialo spytam czy moglabym do was dołaczyć?termin mam co prawda na kwiecien(25) ale forum kwietniowek jakby wymieralo,częsc dziewczyn przeniosla sie na forum prywatne Podczytuje was od jakiegos czasu i widze ze konkretne dziewczyny z was,kazda pisze co mysli:)na kwietniowkach tez zostaly fajne babki ale ciezko tam na bieząco z kims porozmawiac

Gość gość
Tilinka masz taki terimin ze możliwe ze wylądujesz na początku maja o ile urodzisz po terminie ;) jasne zapraszamy do nas :)

Cześć :-) witam nową przyszłą mamę :-) co do terminu to także przy moich bliźniakach biorę pod uwagę, że kwiecień jest realne oby nie. Dziś moje dziewczyny dały mi spokój w nocy i nie kazaly się lulac z boku na.bok - łobuziary jeszcze śpią :-)

mnie bolą biodra i pośladki a szczególnie prawy że czasami na nogę stanąć nie mogę.dzisiaj mały nie dał mi posapać tak mnie kopał:) Ania... ja też mam ślub przed Tobą 6tego lutego i jeździłam po sklepach i nie było na mnie sukienki mierzyłam takie na brzuchu luźne a w piersiach wszystkie ciasne i w ogóle wyglądałam strasznie grubo w tych sukienkach i nie miałam wyjścia zamówiłam sukienke przez internet ze sklepu ''piękny brzuszek'' nie powiem miałam dylemat bo sukienki naprawde śliczne mało ich ale nie mogłam się zdecydować:)

Gość majgość1
Hej dziewczyny :) ja miałam do ślubu sukienkę z rozkloszowana spodnica i nigdzie nie uciskalo. Znalazłam wtedy w ślicznym koralowym kolorze bo białej ani ecri nie chciałam bo te kolory zarezerwowalam do kościelnego :)nigdzie mnie nie uciskalo byla akurat i wszystkim sie podobała ;)

Gość Mona37
witajcie majówki, kwietniowki nie wiem jaki was, ale u nas pochmurno, zimno i pada snieg z deszczem. Miłego dnia

Gość Mona37
niektore z was beda miały intensywny rok 2015 slub, narodziny dziecka, moze jeszcze chrzciny:)

ja mierzyłam też rozkloszowane ale w persiach na siebie rozm nie znalazłam. mam nadzieję że ta przez internet będzie dobra bo nie wiem co zrobię. a co do chrzcin to ja planuje może w sierpniu zrobić.

Gość titilinkaa
dziękuję za przyjęcie dziewczyny:) tak w skrócie o mnie: mam 30 lat, to moja 3 ciąza, mam juz 10 letniego syna i 6 letnią corkę, teraz najprawdopodobniej bedzie synek-pisze najprawdopodobniej bo w 16tyg lekarz powiedział ze raczej chłopiec a potem już nie potwierdził bo dziecko było odwrocone tak ze nic nie było widac; aktualnie jestem w 27 tc

Gość Mona37
ja nie wiem co robic z chrzcinami w Pl bede od 20lipca do 3 sierpnia, moze wtedy, ale nie mamy kościelnego wiec musze popytać ktory ks. udziela chrztu bez problemu. Chce chrzestnych z mojej rodziny, bo meza siostra go na chrzestnego nie wzięła z mojej rodziny nikt na chrzest specjalnie tu nie przyjedzie, wiec chrzest mysi byc w Pl. Musze powoli dom ogarnąć, potem cappuccino i lody :classic_cool:

Gość Mona37
titlinka do doświadczenie z ciaza i dziećmi juz masz ;) nie jestes taka zielona jak ja;)

Gość Paulinass
witam i majówki i kwietniówke:) MamaMichalka- dobrze, że wszystko ok. Mnie tam ani pośladki,ani spojenie, ani plecy nie bolą.. a pośladki to właściwie od czego? hmm Znalazłam wczoraj w necie koszule do karmienia, rożek, szlafroki.. na dniach muszę zamówić. Powoli będę kupowała , najpierw rzeczy do szpitala, później kosmetyki . Na stronie szpitala jest fajna rozpiska co i ile kupić. Poszukam dzisiaj komody dla dziecka. Już bym wszystko kompletowała, szykowała, chyba syndrom wicia gniazda się włącza.. :) Dziewczyny czy używałyście laktatora w szpitalu i nakładek silikonowych na piersi ? Siostra ma nowy laktator, nieużywany, nie przydał się jej i mówi, że mi go da. I się zastanawiam,czy do szpitala wziąć. My dzisiaj z mężem odpoczywamy, zjadłam takie śniadanie, że do wieczora chyba nic nie ruszę:D

Hej :-) witam nowa mamusie U nasz porodami może być duży rozstrzal, od kwietnia do czerwca :-P Ja jeszcze nie mam syndromu wicia gniazda hehe choć kiedyś na allegro widziałam świetne łóżeczko z przewijakiem i szufladkami, ja mam dużą sypialnię i dla mojej wygody chce maluszka mieć obok, a te szuflady to praktyczne są bo masz wszystko pod ręką Minus taki ze to łóżeczko przez to wszystko jest większe niż przeciętne i w białym kolorze a mnie interesuje brąz/orzech plus cena ok. 1,300 zł

Gość majgość1
Paullinas ja bym sie wstrzymala z nakladkami jak dzidziuś będzie lapal ladnie to nie potrzebne będą. A dwa na poczatku czuć bol a potem piersi sie przyzwyczaja i mija . Mnie się laktator w szpitalu nie przydal . I uważam sama ze bardziej szkodzi niż pomaga. Częste przystawianie dziecka jest lepsze . No ale każdy uważa inaczej .

Gość Paulinass
majgość- u mnie jest ten problem, że od zawsze mam bardzo wrażliwe sutki.. nawet jak muszę ściągać te grudki , o których pisałam kiedyś to na początku myślałam, że zemedleje.. już teraz jest lepiej. Mam nadzieję, że natura wie, co robi i zdobędę matczyne siły i zagryzę zęby podczas karmienia, a moje sutki nie będą takie wrażliwe. A co do laktatora to znowu czytałam, że często niektórym mamom ratuje "życie", jak mają nawał i powinny najpierw trochę odciągnąć, żeby dziecko się nie krztusiło.. ehh i bądź tu mądra.. She - my wstawimy komodę do pokoju dziecka, a oczywiście najpierw mała będzie z nami - dostawimy łożeczko maksymalnie do naszego łóżka, z opuszczoną ścianką :)

Gość monik123r
Hej majowy i kwietniowy :) Ja z szykowaniem czekam do czasu malowania. Kiedy to nastapi to nie wiem bo zanin chlop sie ogarnie to wiecie. Zreszta ostatnio kazal mi sie tym nie denerwowac bo on sie wszystkim zajmie a do sprzatania kobiete zatrudni. No ja zobacze jak to bedzie. Paulina laktator to chyba najmniejsze zmartwienie. Nawal pokarmu przypada srednio na druga czy trzecia dobe a wtedy moze bedziesz w domu a jak w szpitalu bedzie potrzebny to maz ci przywiezie. Ja chyba zaczne wszystko kupowac gdzies w marcu. Zresztą sama nie wiem. Na razie laze po internecie czytam wybieram i zastanawiam sie co konieczne co zbedne czy co lepsze. Sporo rzeczy oferuja w tych czasach sklepy. Oczoplasu mozna dostac ale czesto sa to rzeczy malo przydatne lub w ogole. To sobie przebieram eleminuje i wybieram :) Gadam tez o tym ze znajomymi ktorzy sa świeżymi rodzicami bo oni wiedza najwiecej. No i tak mi mijaja dni.

Mona 37 jakies tam doswiadczenie mam,ale jednak fajnie pogadac z kims kto jest na tym samym etapie;) Paulinass ja laktatora uzywalam przy 1 dziecku,musialam sciagac pokarm bo syn mial mocna zoltaczke i byl caly czas pod lampami,laktator uzyczal szpital Przy corce nie mialam,jak mleko mocno tryskalo to odciagalam troche recznie,nakladki mialam ale corka nie chciala z nich jesc a szkoda bo moje sutki byly w oplakanym stanie

Gość Paulinass
Chyba jednak wolę mieć ten laktator przy sobie od początku, bo nie wiadomo jak to z tym karmieniem będzie.. (i z koniecznością użycia tego laktatora). Z moimi piersiami to chyba lepiej wziąć więcej niż mniej gadżetów:D Ja miałam kupować w lutym, marcu, ale jednak już wolałabym powoli wszystko kompletować. Raz dla własnego spokoju, a dwa , żeby rozłożyć koszty.

Paulinass weź, weź i lakrator zresztą już masz i nakładki one nie są.drogie. Mąż mężem ale jak będzie potrzeba to w środku nocy ze szpitala go nie będziesz budzić tak jak personal. Mi te nakładki życie uratowały córka inaczej nie zakumala o co chodzi z tym cyckiem - nikt tego nie rozumiał ale najważniejsze, że zaczęła ciągnąć przez te nakładki i tak było jej ok. Choć jak pisałam miałam bardzo długi i męczący w bólach poród to najbardziej stresujące było to, że ona tak płakała była głodna nie kumala z tym cyckiem to trwało kilka godzin myślałam, że wolę poród i tamte męki niż to do.czasu tych nakładek :-) a i smoczek weź