Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

MAJÓWKI 2015 cz.II

Polecane posty

Gość gośćolenka
A duze macie brzuszki ja.mam malusi jak.bym na poczatku ciazy byla.jak.siedze nie widac jak.wstane ma delikatne rysy ciazowe )a co do mojego kopania w kroczu to na badaniu wczoraj mala byla glowka w dol i byc moze mnke tak grzebie(lapka. Jak przyloze reke do brzuszka to szaleje ze ciezko wyczuc gdzie jest ,wczoraj w nocy czulam chyba jak sie przekreca bo tak.mi sie wypuklilo ponizej pepka i laskotalo ze sie smialam.A mam juz kilka slodkich ubranek. Pampersow zabawek smoczkow od kolezanki i nie moge sie doczekac az bede mogla ubierac moja ksiezniczke i sie nia zajmowac .

Gość koralowa t
gratuluję Fili zdrowych dziewczynek:) nieżźe tam masz w brzuszku, jedno dziecko potrafi harcować a co dopiero dwójka!

Gość koralowa t
Oleńka - jak czekaliśmy przed połowkowym w kolejce przed nami była sympatyczna młoda para i zagadalismy, i gdy sie dowiedzieli że jestem w 22tyg mąż/partner(nie wiem:) ) powiedział "o, też drobny brzuszek", więc wnioskuję że jak na ciązowy jest nieduzy, ciągle ćwiczę więc mięsnie tak szybko się nie rozciągają. Ale nie powiem zebym była szczupła, trochę tłuszczyku nabrałam wokół brzucha:)

Gość Iga4
fili masz już imiona dla dziewczynek ?

Gość gość
Ja nie cwicze rozeszlam sie na bokach troche i w tylku uroslam.a jak siedze to wogole nie widac ze w ciazy jestem.bo ja nie mam brzucha od dolu tylko od gory taki bardziej owalny jak okragly

Gość monik123r
Każda z nas ma inny brzuch - jedne większe a inne malutkie. Wielkość brzucha ani nie świadczy o wielkości dziecka ani o zdrowej ciąży. Jeśli dziecko się rozwija prawidłowo - dla siebie prawidłowo to nie ma się czym przejmować. Ja mam wielki brzuch ale też płaska nie byłam przed ciąża :( i jest mi już ciężko a co dopiero potem będzie. Brzuchy w ostatnich miesiącach robią się mega wielkie.

Gość majgość1
Hej. Dzisiaj cos mnie głowa boli :-o olenka ja mam tak jak w 7 mies brzuszek a jak zjem to juz w ogóle jak baleronik :-D

Gość Paulinass
Olenka ja mam taki brzuch, ze golić muszę się z lusterkiem :P Każdej w swoim tempie rośnie, to że ktoś ma mniejszy nie świadczy o niczym złym.

Gość koralowa t
Paulinass- fajna metoda mierzenia brzucha:) granicą jest rozpoczęcie golenia z lusterkiem:D tak więc mój rozmiar brzucha... nie wymaga JESZCZE lusterka:P

Gość Mama Michalka
Hej. Przed chwila na wkladce zobaczylam pomaranczowa wydzieline. Byla dosyc intensywna, ale nie wygladala zeby byla z krwia. Panikowac i leciec do lekarza, czy poczekac na wizyte do 20 stycznia? Nic mnie nie boli,nie swedzi. A moze uzyc clotrimazolum w kremie? Jesli dobrze pamietam stosowalam w pierszej ciazy na drobne infekcje. Doradzcie.

Gość Paulinass
koralowa- hehe, a co będzie później.. :)

Hej. Przed chwila na wkladce zobaczylam pomaranczowa wydzieline. Byla dosyc intensywna, ale nie wygladala zeby byla z krwia. Panikowac i leciec do lekarza, czy poczekac na wizyte do 20 stycznia? Nic mnie nie boli,nie swedzi. A moze uzyc clotrimazolum w kremie? Jesli dobrze pamietam stosowalam w pierszej ciazy na drobne infekcje. Doradzcie.

Gość Paulinass
Mama Michalka- jeśli nic Cię nie boli, nie swędzi to nie używałabym na własną rękę maści na infekcje.. A co do wydzieliny to zadzwoniłabym na pewno do ginekologa i opisała sytuacje. Żadna infekcja nie daje przecież pomarańczowej wydzieliny..

Gość Majowniczka2015
MamoMichałka- ja tez bym nie brała nic an własną rekę tylko poprosiła o wizytę. Fili- nieich rosną dziewczyny:-) Brzuszek mam juz pokaźny ale widziałam duże większe w tym tygodniu;-)

Gość koralowa t
Mamo Michałka - jeśli nie boli poczekałabym do 20ego, to niedługo a coś powaznego chyba dałoby jakieś odczucia bólowe...? Clotrimazol jest na grzybka ale on nie daje pomaranczowej wydzieliny, raczej nie pomoże. Oczywiscie nie jestm lekarzem po prostu tak bym zrobiła. we wtorek gdy odebralam wyniki miałam minimalną ilosc białka w moczu ktorej nie powinno byc ale nic mnie nie boli żadnych dolegliwosci wiec pojde za poltora tyg juz z wynikami glukozy... I tak moj gin nie chce leków przepisywać:P

Gość monik123r
Mamomichalka zobaczysz co sie bedzie dzialo. Jesli tej wydzieliny bedzie wiecej lub bedzie krwia to jedz na izbe. A jestes pewna ze to z drog rodnych? Moze cewka?

Gość majgość1
Jak juz wiecej tej wydzieliny nie ma i nic nie boli i ciągnie to ja bym poczekala lub zadzwonila do gina lub poloznej żeby sie upewnić . Jak zacznie sie dziać cos nie pokojacego to wtedy na IP .

Właśnie wróciłam ze swoimi blizniaczkami ze spaceru z kijkami zgodnie z planem czyli ponad. 25 minut :-) na ten tydzień już koniec aktywności :-) cieszę się, że od nowego roku jakoś daję radę z tymi spacerami w poniedziałek zaczynam 4 tydzień :-) Co do imion to ta na dole to Julka :-) tak jak chciała córka na górze miał być Filip narazie nazywam ją Filipinka a córka nie może się zdecydować pozdrawiam

A mi smutno ze wy już czujecie kopniaki a ja chyba nawet ruchów nie czuje :-(

Gość monik123r
Shi widocznie masz lozysko na przedniej scianie. Nie martw sie. Ja w pierwszej ciazy poczylam syna dopiero cos kolo 23 tc. I powiem ci ze byl bardzo spokojny jak na bobaska w brzuchu a potem noworodka. Taki grzeczniutki po prostu. No a teraz ta mala ktora nosze to lobuziara. Kotluje sie ostro. Mysle ze nie bedzie tak spokojna jak syn... Poczujesz predzej czy pozniej. Jak dziecko sie rozwija prawidlowo to nie ma opcji

Gość Zij
She nie smutaj sie Ja czuje delikatne ruchy moze od pieciu dni a to druga ciaza wiec teoretycznie powinnam poczuc duzo wczesniej Wierz mi pare dni i dolaczysz do reszty :)

She głowa do góry :-) to nie jest powód do smutku :-) najważniejsze jest aby dzieciaki nasze były zdrowe a nie to czy je czujemy. Zajmnij się czymś przyjemnym bo to napewno Twoje dziecko odczuwa więc pamiętaj, że jak mama zadowolona to i Twój dzidziuś więc uśmiech :-)

Gość gość
Ja jestem majówką 2014 - zapraszam na swój blog o macierzyństwie www.MartynaG.pl

Gość Mona37
witajcie

Dzieki dziewczyny :-) Ja nawet lekarzowi ostatnio mówiłam ze coś spokojne to moje dziecko,bo zawsze myślałam że na usg to fika koziolki tła tu delikatne ruchy i nawet się tym martwilam, ale on powiedział ze za parę tygodni to w.nocy spać nie będę mogła po tych kopniakach. Tak,mam łożysko na przedniej scianie, ale po pytaniu lekarza czy czuje juz ruchy bo powinnam,to zaczęłam się zastanawiać czy aby to położenie łożyska ma jakiś wpływ Ech,no czekam. Oby tylko mały był zdrowy, kopać matkę może ciut później ;-) oczywiście tylko będąc w brzuszku hihi

Gość Paulinass
She-nie martw się. Mnie też położna pytała, czy czuję ruchy i zanotowała to w dokumentacji, także lekarz widział, co wpisała i nawet mnie już nie pytał. W końcu poczujesz ruchy, nie ma innej opcji :) po prostu Twój dzieciaczek jest widocznie spokojny. Domyślam się, że musi Ci być smutno , ale na pewno nie musisz się niepokoić- lekarz by Ci powiedział gdyby miał jakieś zastrzeżenia.

Gość Ania8526
dobry wieczorek :) ja jestem u rodziców i sobie odpoczywam, najadłam się placów ziemniaczanych i mi niedobrze, malej zaszkodziły chyba....albo nie podeszły hehe, byłam wózecki pooglądać i już sama nie wiem.....jakoś podobają mi się Bebetto ale się zobaczy :) co do wizyt nocnych w wc ja 2 razy zawsze idę i nie miałam bakterii w ostatnich badaniach , inaczej nerkki pracują i to też ma wpływ :) She nie smuć się poczujesz ruchy niebawem, ja mam też na przedniej ścianie ale czuje małą ale nie wyczuwam aż tak jak dotknę dłonią :) idę zmywać włoski bo mama mi farbę nałożyła :) Dziewczyny pochwalę się mam 21 lutego ślub cywilny :) ale za chol...nie wiem co ja założe bo mam wielki balon :)

Gość Ania07
Ania- Ja miałam ślub 9 stycznia i miałam ten sam problem, sukienkę kupiłam dzień przed bo wcześniej się bałam, że się nie zmieszczę :D She- widocznie Twój maluszek jest bardzo spokojny, nie martw się :) Ja ruchy i kopniaki czuję, jak leżę na plecach. Poczekaj jeszcze troszkę, na pewno niedługo poczujesz :)