Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

MAJÓWKI 2015 cz.II

Polecane posty

Ale się obzarlam.. Leżę :-D Co do twardnienia to mówiłam lekarzowi i on zapytał ile razy dziennie, odp.ze nawet nie codziennie, kilka razy w tygodniu. Powiedział ze do 10 takich na dzień to nie ma się czym martwić. Teraz póki co mam spokój, przynajmniej nie zaobserwowalam tych skurczy u siebie w ostatnich dniach

Gość Mona37
OnaMadzik ja teraz przeważnie chodze 2 x ale ja zawsze odbywała pielgrzymki do wc ;) to ja wam napisze, ze nie mam żadnej karty ciazy wszystko u lekarza na komputerze, mam tylko grupę krwi 1 marca jedziemy do Pl i dobrze, ze o tym piszecie bo musze sie dowiedzieć jakie dokumenty zabrać tzn oni musza mi cos dac.

Gość Paulinass
Dziecko w tych tygodniach jeszcze może się obracać, fikać koziołki i zmieniac swoje położenie. Ja moją niunię czuję poniżej pępka, więc nie wiem jak ona sobie tam teraz leży :)

Gość majgość1
Ja kopnięcia czuje calkiem w dole brzucha w stronę ud tak jakby nigdy inaczej . A kopie jak oszalały :P

Gość koralowa t
mój tez sie kręci, czasem jak mnie kopnie w dól to az siku mi sie zachciewa a innym razem czuje kopniaczki pod pepkiem:)

Gość Mona37
a niech sie kręcą :) ja narzekałam, ze nie daje mi spac na plecach ale gdy z niedzieli na poniedziałek był spokojniejszy to juz panikowalam

Gość Mona37
mój mały się dziś napracuje bo ciagle leze na plecach za 40 min musze po meza jechac kupiłam sobie na ebay adapter do pasów bezpieczeństwa taki tańszy nie orginalny z Bułgarii i jest ok przyda sie na długa podróż do Pl tak to ciagle przytrzymywalam pasy dłonią

Gość Tyna31
Cześć dziewczyny , dopadł mnie straszny katar i kaszel mam nadzieje że to tylko przeziębienie ale dla świętego spokoju pojadę jutro się przepadać czy oskrzela czyste . Co do ciuszków to siostra ma 2 córeczki więc ciuszki dostanę od niej a i po moim synku będę miała trochę rzeczy ponieważ większość miałam w kolorze białym i zielonym, wózek też mam po synku więc pozostało mi dokupienie paru rzeczy takich jak stelaż do wanienki itd.... ale zakupy odkładam bliżej porodu , najpierw musimy zrobić remont pokoju . Trzymajcie się dziewczyny miłej nocki :)

cześć... ja po wizycie z małym wszystko ok tylko ułożony jest pośladkowo ale może jeszcze się przekręci. lekarz od razu robił usg nerki bo czasami mam takie bóle gdzieś w tamtym miejscu ale sprawdził i wszystko w porządku.tylko przez ten mies przytyłam 3kg to sporo. i mam teraz do zrobienia morfol mocz i tą glukozę i lekarz doradził żeby wziąć ze soba cytrynę,wy też brałyście cytrynę?

Gość Paulinass
Mona- z racji tego, że my z mężem też sporo jeździmy w trase to zawsze mam poduszke pod pupą- amortyzuje wstrząsy. Mimo że auto samo z reguły ładnie zbiera dziury to jednak zawsze coś tam trzęsie, a poradzila mi tak koleżanka, która co prawda miala plamienia , ale lekarka kazala jej jeździć właśnie na poduszce. A co do pasów to mam dosyć obszerny płaszczyk i staram się siedzieć w aucie na półleżąco i pasy mnie nie uciskają- zatrzymują się na kurtce. Więc może Mona na tą długą podróż zapodaj sobie poduszke pod pupe :)

Gość Paulinass
ja dostalam od ginekologa taką rozpiskę -wskazówki dotyczące tego badania glukozy, potem Wam napiszę dokładnie co mam na tej kartce

Gość koralowa t
Paulinas - przydadza się! kurcze dlaczego wszyscy lekarze tak nie informują, dla nich to oczywisce a my musimy siedziec, po forach internetowych dopytywać...

Gość Paulinass
Warunki wykonywania testu doustnego obciążenia 75g glukozy-OGTT (Oral Glucose Tolerance Test) -wykonywany na czczo -w 8-14 godz. od ostatniego posiłku -przynajmniej przez 3 dni bez ograniczeń węglowodanów (nie mniej niż 150g węglowodanów przy zwykłej aktywności fizycznej) -75g glukozy rozpuszczone w 250-300ml i wypite w ciągu 5min -w trakcie badania pacjent powinien siedzieć, nie przyjmować jakiegokolwiek pożywienia i nie palić papierosów. Krew dobadania pobiera się na czczo, jedną godzinę i 2 godziny po wypiciu roztworu glukozy.

Gość Mona37
Paulinass to jest taka poduszka z 3 paskami na rzep w kroku i po bokach, one utrzymują pas pod brzuchem

Gość Paulinass
O żadnej cytrynie nie ma mowy, więc ja na pewno nic sobie nie będę ulepszała. Wytrzymam i już. Trzeba to trzeba.

Gość Paulinass
Mona- jak dla mnie to nie poduszka, a taka podkładka. A ta podkładka pewnie nie bardzo amortyzuje, jest cienka. Ja to jeżdzę na takiej grubszej poduszce.

Gość Mona37
ja mam nadzieje, ze mnie ta "przyjemność " ominie juz nawet ta glukoza mi nie straszna tylko zmarnowany czas 2h

Gość Mona37
Paulinass mi bardziej chodzi o trzymanie pasa nisko, bo tak to mi wygodnie, choć nie wiem jak to bedzie za 6.5 tyg

Gość majgość1
Monik123 tak fenoterol wycofano :-/ ja sobie tego nie wyobrażam jakby ktoras zaczela rodzic przedwczesnie to tylko no-spa ratują !?! Masakra jakas

Dziewczyny ja dzis pilam glukoze... I to nie jest takie straszne jak niektorzy opowiadaja... Napewno nie rarytaz ale tragedi tez nie ma... Wystarczy urobic nie pelna szklanke i odrazu wypic... Najlepiej nie wachac tego bo az tak ładnie to nie pachnie ;)

Gość Ania8526
Oj jak miło ze hula i nie musimy się wnerwiać

Gość Mona37
hula ale jak dodaje post to cofa mnie na 1 stronę :o tez tak macie ? ps. polepszyło mi sie chyba po czosnku, choć smardze strasznie :classic_cool:

Gość gośćolenka
Hej to ja ola niepisalam bo mialam.duzo zajec i latania po lekarzach wczoraj zaczelysmy ja i moja córunia24 tc. I miala spoznione dokladniejsze badanie polowkowe. Mala jest bardzo malusia z usg na 21 tc ( wagowonie ma nawet 400 gram , serduszko zdrowe oczka nosek buzke widzialam badanie trwalo ponad godzine bo moja mala szalala po brzuszku polozenie glowkowe 1 stopien lozyska ,. Mam nadzieje ze bedzie dobrze. ,

Gość gośćolenka
I mam.caly czas to. Uczucie dosc bolesne w kroczu niewiem czy mala.mi.tam.grzebie czy kopie ale czasem dosc mlcno zaboli a jak tam.u was kochane jak wasze dzidziusie?

Gość gość
Juluśka jak byłaś na diecie z niską zawartością węglowodanów (taka cukrzycowa) to ten wynik krzywej cukrowej wyszedł Ci źle, raczej bym się skłaniała do tego z glukometru, a jakie masz wyniki na glukometrze jeśli nie stosujesz diety cukrzycowej? Np. po śniadaniu z 3 kromek chleba i herbaty?

Gość Mona37
witajcie Oleńka 400g na 21 tydz to ok, godzina badań no to cie przebadali;) u mnie to poszło szybko. dzis cudownie ozdrowialam chyba po tym czosnku zjadlam z 4 ząbki na kanapkach wiec polecam, szkoda, ze tak dlugo z nim zwlekałam Jade do pracy Miłego dnia

Niby bylam ale nie tak do konca bo sprawdzalam w razie czego co moge jesc... A wynik z na czczo takyo bylny zly tym bardziej ze zjadlam a to cisto a to jabukaw sumie jadlam wszystko... A po glukozie glukometr wskazal mi 246 a okazalo sie ze wszystko jest ok... Wiec moim zdaniem pomiar z krwi jest bardziej wiarygodny... A co do diety to nawet dla siebie chce jakas wprowadzic aby Malutka byla zdrowsza... ;)

Gość gość
Juluśka wynik na czczo był by dobry, to chodzi o to jak reagujesz po jedzeniu, ja na twoim miejscu bym powtórzyła badanie, bo te glukometry akucheck raczej się nie mylą, a do badania OGGT minimum 3 dni musisz jeść wszystko z dużą zawartością węglowodanów, bo tak to wynik masz nieprawidłowy i badanie jest nieważne, pomyśl o tym jak nie chcesz zaszkodził małej, bo powikłania przy cukrzycy są poważne