Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dbamy o włosy

Polecane posty

Gość gość

Jak dbać o włosy , które często się łamią i wypadają? Możecie powiedzieć jakie specyfiki sa najlepsze przy tego typu dolegliwościach?

Gość gość
obciąć powyżej ramion (żeby się nie ocierały o ubranie) na noc związywać w warkocz delikatną gumką bez metalowych elementów nigdy nie kłaść się spać z mokrymi włosami, najlepiej myć rano olej na włosy raz w tyg (ja używam winogronowego, ryżowego albo gotowego z alterry) maseczka mocno nawilżająca raz w tyg (ja mieszam maseczkę z joanny naturia z miodem ze spiruliną, mlekiem w proszku, keratyną i elastyną) włosy myję codziennie delikatnym szamponem (alterra np albo hipp), codziennie odżywka z emolientem i alkoholem (alkohol umożliwia wniknięcie nawilżacza pod łuski) - alterra albo yves rocher raz w tyg szampon joanna naturia nie używaj środków stylizujących, najwyżej spray do rozczesywania włosów (marion malinowy albo arganowy) co 2-3 dni odżywka bez spłukiwania joanna naturia bierz wit b, lecytynę, wit a+e, nie bierz pokrzywy, bo wypłukuje wit b pij bratka i szałwię, zdrowo się odżywiaj pij codziennie siemię lniane, dodawaj nasiona np do kanapek jeśli nie dostajesz łupieżu od takich rzeczy możesz używać na skórę głowy np wcierki rzepa z joanny albo radicala

Gość gość
ja mam wcierkę ze sklepu coletia.eu - kaminomoto i dzięki niej włosy przestały mi wypadać!

no musisz kombinować... próbować jest wiele sposobów, przytnij włosy to po pierwsze jak mówiła poprzedniczka, to jeden z najlepszych sposobów, czasem nawet sama specjalnie przycinam włosy jak się zaczynają problemy, mam jeszcze kilka sprawdzonych sposobów tutaj: http://www.biomedical.pl/uroda/domowe-sposoby-na-ladne-wlosy-3528.html - sama testowałam maseczki z jajek i z dodatkiem nafty, jak miałam problemy z wypadaniem włosów, nawet mój brat, któy boi się łysienie próbował :P tzn, maseczka jest denerwujaca ale dużo osób o niej wie i nawet pisze o niej w tym tekscie, więc możęsz zawsze spróbować...