Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość motylkowa123

mamusie pazdziernik 2015! :)

Polecane posty

Gość blizniakipazdziernik2015
Mnie czekaja badania.. ale w srode bede miala wizyte po nastepne l4 i sie stresuje... sa blizniaki a brzuch mam jak w 4 mc:/

Gość listopadowa123
2 plus 3 i jak po wizycie ??

Gość Doris LJ4
mmira strasznie mi przykro,trzymaj się i powodzenia za trzy miesiące. Witajcie nowe Brzuchatki. 2+3 czekamy co u Ciebie. Ja idę jutro na wizytę po południu. Ogólnie wszystko jest ok chwilami zapominam,że jestem w ciąży. Pozdrawiam.

Na szczęście wszystko jest dobrze :) Dzidziusiowi tym razem serduszko biło wzorowo (170 uderzeń/min), dobrze się rozwija, ma już rączki i nóżki, którymi sobie machał :D ma 2 cm i z usg wychodzi 8 tydzień 4 dzień. Wszystko idealnie. Naprawdę odetchnęłam z ulgą :)

Gość Doris LJ4
2+3 cieszę się razem z Tobą z dobrych informacji. Mam nadzieję że i ja jutro usłyszę i zobaczę malucha.

Gość listopadowa123
3 plus 3 to super nawet ok 3 spojrzałam na zegarek i sobie myślałam że zaraz twoja wizyta :) Cieszę się bardzo. Doris LJ4 to ja trzymam za ciebie kciuki jutro :) A wy trzymajcie w środę za mnie :)

Gość Ifff
po pierwsze ciesze sie ze ze powyzsze wypowiedzi taie optymistyczne :) mam 32 lata, to moje drugie dziecko czy tez moze druga ciąża. O pierwsze stralismy sie jakies 4-5 lat i mamy najwspanialsza na swiecie córcie. O drugie dziecko nie staralismy sie juz tak długo i tak intensywnie, zaszłam w ciążę w momencie gdy w pracy zrobił sie ,,młyn" i o niczym poza praca nie myslałam. Martwi mnie słabe przygotowanie do ciąży.... kwasu nie brałam, zadnych witamin za to by dotrzymac tempa piłam energetyki(kawy nie pije wcale bo zle sie po niej czuje)..... ogolnie mowiąc mało drowy tryb zycia :( bardzo mnie to martwi, chociaz sama siebie przekonuje ze przeciez tyle jest ciąż nie planowanych a dzieci rodza sie zdrowe... A, i jeszcze na samym poczateczku( nie podejrzewałam nawet ciąży) byłam przeziebiona i leczyłam sie aspiryna, ech.....

Gość gość
Wizyte mam 11.03 na pierwszej 11.02 było juz serduszo, czy tez moze ta zyłka ktora w serduszko sie przekształca :)

Gość Sierotka ma Rysia
Hej dziewczyny :) Nie było mnie dawno, bo źle się czułam i nie miałam ochoty siedzieć w necie. Tyle napisałyście, że musiałam na raty czytać! Gratuluje nowym mamusiom :), współczuję tym, co nas opuściły :( U mnie ok, w poniedziałek mam następną wizytę i usg i nei mogę się doczekać. Nadal męczą mnie wieczorne mdłości, jestem ciągle śpiąca, nie mam smaku, boli mnie głowa, ale pocieszam się, że jeszcze 2- 3 tygodnie i może minie ;) Oby do 2 trymestru!! Czy Wy też już kupujecie ubrania ciążowe?? To moja druga ciąża i teraz w 10. tygodniu mam brzuch jak w pierwszej w 4-5 miesiącu!!! Spodnie gniotą, brzuch wystaje ;) Chyba pójdę na zakupy! Pozdrawiam

Gość Ifff
Sierotka ma Rysia - zamierzam w najbliższych dniach poszukać czegoś na allegro bo choć brzuszek tylko ja.zauważam nie pasują mi żadne spodnie. Wszystkie.uwieraja ! A dolegliwości masz podobne do moich. Zniosą.Wszystko, byle.tylko Wszystko dobrze szło :-)

Gość dominika__
hej dziewczyny :) chciałabym do Was dołączyć :) mam 30 lat i to moja pierwsza ciąża- właściwie się jakoś specjalnie nie staraliśmy, po prostu nie używaliśmy zabezpieczenia i szybko poszło :) Termin, jaki sama sobie obliczyłam w necie wychodzi na 29 października, u lekarza jeszcze nie byłam. 5 pozytywnych testów ciążowych i 2 bety HCG zrobione w odstępie 48 h (wzrost o ponad 100%), więc mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Do lekarza chciałabym się wybrać najwcześniej w 7. tygodniu, żeby już zobaczyć serduszko, nie chcę się wcześniej niepotrzebnie stresować. Dziś mi wychodzi niby 5 tydzień 5 dzień ciąży. :)

Gość gość
Patrzcie ten sam miesiąc porodu, a takie różnice :) Ja mam 10 tydzien, a koleżanka na górze dopiero 6 :) Wiem, to normalne, wiem

Gość gość
Dominika witaj czyli jesteś w 6 tyg:) najlepiej właśnie iść w 7 tyg. już pewnie wtedy będzie widać to maleńkie cudne serduszko :) U mnie waga jeszcze nie ruszyła tzn. nie przytyłam, leci mi 10 tydz, ale to moja 1 ciąża dlatego pewnie nie widać i musi tak się utrzymać w miarę do świat :) Wtedy dopiero powiem rodzinie. Póki co nikt mnie o nic nie podejrzewa, bo mnie to już o ciążę podejrzewając w sumie minimum z 5 lat, tzn jak nie chce alkoholu to zaraz " jesteś w ciąży" i ciągle pytania kiedy w końcu będę.

Gość listopadowa123
To bylam ja listopadowa123

Gość dominika__
Dziewczyny, a pamiętacie jaką betę HCG miałyście w 5-6 tygodniu? Ja mam 3.000 i wydaje mi się trochę niska (mieści się w widełkach ale zdecydowanie to ta dolna granica), przyrost po 24 h bardzo dobry tak, jak pisałam, więc chociaż tyle ok ale wiadomo matka-wariatka ;)

Gość listopadowa123
Dominika 5 - 6 tydzień: 850 - 20 800 mIU/ml, 5 tydzień ciąży: 217-7138 mIU/ml, 6 tydzień ciąży: 158-31 795 mIU/ml Widełki są tak rożne i tak rozlegle że naprawdę nie masz co się martwic. mi mniej wiecej w dzień spodziewanej @ wyszło coś ponad 2 tys. a innym wychodzi ok 150 i tez wszystko jest zupełnie OK! Ponoć to tez zależy o tego czy to dziewczynka czy chłopiec ale to już tylko takie gadanie :)

Gość 2 plus 3
Witajcie dziewczyny :) dominika - witaj i gratuluję :). Widzę, że jesteśmy rówieśniczkami. Ja testów z krwi w ogóle nie robiłam, ale wynik wydaje mi się jak najbardziej prawidłowy. W spodnie się jeszcze wszystkie mieszczę, chociaż brzuch już zaczął trochę wystawać. U mnie rodzina już wie, a reszta ludzi (np. wścibscy sąsiedzi :P ) dowiedzą się po prostu gdy będzie już widać. W bluzkach luźnych na brzuchu, ani w kurtce jeszcze zupełnie nic nie widać, więc mam nadzieję, że przynajmniej do Wielkanocy nie będą niczego podejrzewać ;) A spodnie ciążowe chyba muszę sobie kupić nowe, bo te, w których chodziłam w poprzednich ciążach, są okropne, jak ja w ogóle mogłam w tym chodzić? ;) Doris - jak tam wizyta?

Gość dominika__
dzięki dziewczyny :) ja pierdykam, padam ze zmęczenia, jestem fotografem i mam swoje studio i właśnie skończyłam 3-godzinną sesję i w trakcie już się czułam tak słabo i brzuch mnie trochę pobolewał (ale nie jakoś mocno tylko po prostu czułam dyskomfort)- padaka :P jak żyć? :D no i nie wiem kiedy iść do lekarza, chciałabym jak najszybciej, żeby już wiedzieć czy wszystko ok ale wydaję mi się, że na razie nie ma jeszcze po co, powie mi tylko, że pęcherzyk widzi i nic w środku, a ja sfisiuję do końca :)

Gość aaaga32
hej dziewczyny czy mogę się do was dołączyć. Właśnie zaczęłam 10 tydzień. Jestem po wizycie u lekarza z moim maleństwem wszystko ok. :) To moje trzecie dziecko :). Mam dwie córeczki jedna 5 druga 10 lat.

Gość listopadowa123
Aga witaj jasne że się możesz dołączyć :) to już fajny komplecik masz teraz chciała byś syna? Doris LJ4 no czekałam, a ty nic wczoraj nie napisałaś :( Ja dziś idę do gin i już mnie stres łapie.

aaga32 - witaj :) Ja z kolei mam 2 synów. Nie ukrywam, że wolałabym teraz córeczkę. Ale gdybym miała mieć 3 chłopaków, to też nie byłoby źle. Chłopcy się pewnie będą cieszyć z braciszka bardziej niż z siostrzyczki. Więc co by nie było... byle zdrowe :) Doris - odezwij się, czekamy na wieści od ciebie. Listopadowa - życzę samych dobrych wiadomości dzisiaj :)

Gość Doris LJ4
Witajcie. Mamy coraz więcej mam na październik ,to miłe- witajcie nowe dziewczyny. Wczoraj nie pisałam,wizytę miałam o 16,20 więc zanim wróciłam do domu to już było dość późno. Ponadto powiedzieliśmy wczoraj dzieciom a najstarszy syn przyniósł płytkę ze studniówki i jakoś nie było kiedy. Dzieci zareagowały dobrze,choć myślałam że córka będzie piać z radości a podeszła do tematu bardzo "dojrzale". U lekarza ok serduszka jeszcze nie słyszałam,ale było widać na monitorze pulsujące. Dr powiedziała że jeszcze za wcześnie,wyszło że to dopiero 5/6 tydzień.Kazała mi przyjść za 2 tyg na usg a za m-sc na wizytę. Nie wiem czy usg nie za często no ale chyba lekarz wie co robi. Listopadowa - dobrych informacji.

Gość Sierotka ma Rysia
Hej dziewczyny. Jak tam Wasze wizyty u lekarzy? Ja dopiero w poniedziałek idę :( Od wczoraj kłuje mnie w pachwinach, szczególnie po prawej stronie. Mam nadzieję, że to rozciągające się więzadła. Dziś nie zmieściłam się w kolejne spodnie, które jeszcze niedawno były za duże ;) Ehh.... Została mi tylko spódnica na gumce i parę sukienek. Trzeba iść na zakupy. :)

Gość Doris LJ4
Mnie pewnie też czeka szybka wymiana garderoby. Mam 175 cm wzrostu i warzę 67 kg co i tak jest dużo zazwyczaj było 59. Po ciąży którą poroniłam w 2012 nie mogę dojść do mojej wagi. Przytyłam przez te 13 tygodni 8 kg. W poprzednich ciążach po ok.25 kg,więc sporo. Oglądałam ciuszki w bon prix,happymum i innych sklepach,no cóż niektóre są ładne tylko ja muszę niestety przymierzyć,boję się kupować w ciemno. A Wy dziewczyny gdzie kupujecie ? Mieszkam blisko Warszawy więc sklepów ciążowych sporo i zapewne niedługo też wybiorę się. U was też taka paskudna pogoda, wieje ,z domu nie chce się wyjść.

Gość 2 plus 3
Doris -cieszę się, że wszystko w porządku. Ja chodzę do ginekologa prywatnie i mam usg na każdej wizycie, od początku do końca ciąży, czyli średnio co 3 tygodnie. dominika - a ty już masz termin wizyty?

Gość dominika__
hej dziewczyny :) ale Wam fajnie, że już byłyście u lekarza, ja świadomie jeszcze czekam z zapisaniem się, bo się boję, że coś będzie nie tak, więc nie chcę się dodatkowo stresować, jak pójdę za wcześnie i nie będzie jeszcze serduszka. Wolę iść w 7-8 tygodniu. Ja chodzę prywatnie do gina, więc na wizytę mogę się umówić niemal z dnia na dzień, pójdę w przyszłym tygodniu, powinno być coś widać... Jak myślicie? ostatnia miesiączka 22.01. (cykle 29-dniowe) Was też tak delikatnie pobolewają tak jakby jajniki? Nie jest to ból, nie przeszkadza mi ale czuję to dość często i się zastanawiam. Poza zmęczeniem w zasadzie zero dolegliwości, no i jem dużo mniej niż przed ciążą- na razie schudłam 1 kg. Totalnie nie mam smaku na nic, ale mdłości też nie mam.

Gość gość
Dominika spokojnie wszystko przed Tobą ;) mi mniej więcej nudności i wymioty zaczęły się od 7 tygodnia.

Gość Doris LJ4
Dominiko ja miałam ostatnią miesiączkę 20,01 i na wizycie ciąża była widoczna tylko jeszcze serduszka nie słyszałam - jak pisałam wyżej. Jesteśmy chyba w tym samym tygodniu.Niestety ja nie chudnę tylko przybieram. Dzisiaj zaniosłam do pracy zaświadczenie o ciąży i L4 - sensacja jakbym tylko ja kiedykolwiek była w ciąży. Ludzie to chyba nie mają swoich spraw i zajmują się cudzym życiem. Jestem lekko zniesmaczona,a pracuję w szkole .

Gość dominika__
ooo Doris, to super, że jest ktoś z tym samym terminem, co ja :) u mnie w przyszłym tygodniu teoretycznie powinien już być 7. tydzień, więc pewnie się zawlokę do gina. Jakaś jestem dobita totalnie, nie cieszę się tą ciążą, choć chciałam mieć dziecko... :(

Ja miałam ostatni @ 28.12, ale ciąża na usg nieco młodsza niż wynikałoby z tej daty. Pierwszą wizytę miałam 16.02, było już ładnie widać bijące serduszko. Doris, ja chyba przez całą jedną ciążę nie słyszałam serduszka, a zawsze tylko widziałam na monitorze akcję serca. To chyba nie chodzi o to, żeby usłyszeć, tylko żeby sprawdzić czy już jest i czy bije prawidłowo :) dominika - ja się niby cieszę z ciąży, ale trudno o skakanie z radości, gdy się jest wiecznie zmęczoną i z mdłościami. Ten pierwszy trymestr trzeba po prostu przetrwać. Za to czekam z niecierpliwością na drugi, bo wtedy i samopoczucie będzie lepsze, i z dzidziusiem będzie już kontakt, bo będę czuła ruchy i kopniaczki :)