Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

blondyneczka87

Implantacja zarodka, jakie miałyście objawy? kontynuacja

Polecane posty

blondyneczko faktycznie trochę wcześnie masz te plamienia. Dobrze że masz wsparcie w mężu i jesteście już codziennie razem - łatwiej tak sobie poradzić ze smutkiem :) anilorak testy owu mają pokazywać kiedy występuje owualcja, z tym że nie wystarczy że pojawią się dwie kreski tak jak na testach ciążowych - w testach owu kreska testowa musi być taka sama albo ciemniejsza od kontrolnej - no i tu niestety różnie bywa bo jednym te testy wychodzą, innym nie, więc nie do końca można się na nich opierać jeśli chodzi o potwierdzenie owulacji :)

Gość Evi1705
Nikita gratulacje!!!! Teraz dużo odpoczywaj :-) Kamila daj znać co u ciebie czy sytuacja z planieniami już opanowana? Blondyneczka może rzeczywiście zrób sobie jeszcze trochę wolnego :-) odpoczynek relaks i wino :-) Agnieszka już działa liście w sprawie wesela ? Myślałaś o winetkach ? Ja na samym końcu to same pierdoły kupowałam :-) maomi od środy ma być takie załamanie pogody że wszyscy powinniśmy korzystać no i zaraz rozpoczniemy sezon grzewczy....

Gość Nitka_
Cześć kochane! Przepraszam za milczenie, u mnie sporo zmartwień:( Nikita ogromne gratulacje!!!:)) Kamyczku zazdroszczę wypadu, cudnie ze naladowalas akumulatory, zarażaj inne forumowiczki swoją pozytywna energia! Blondyneczko jestes dzielna! Podziwiam Cie! Moze jakis urlop jak Kamyczek? Zobacz jaka pozytywnie zakręcona:) Evi pamietam jak zobaczyłaś dwie kreseczki, a terax juz końcówka! Jak leci ten czas.. Obyś miała łatwy i szybki poród, juz dosc Cie wymęczyły dolegliwości:) Maomi ktory jestes tydzien? Jakos mi to zniknęło w natłoku postów:) Ja jestem po usg genetycznym z 12 tg, nie wyszło zaciekawieni, robiłam test pappa z krwi i teraz boje sie wyników:( wyniki w srode, potem ewentualna amniopunkcja... Dziewczyny ktore jestescie w ciazy, robilyscie te badania, albo amniopunkcje? Jestem przerażona.. Ciaza to jedno wielkie zmartwienie. Najpierw sie martwisz czy zajdziesz, potem każdym badaniem i wynikiem a jak juz maleństwo jest to kolejne zmartwienia czy zdrowe czy sie rozwija prawidłowo.. Ciężki los kobiet;) przepraszam ze nie na temat, ale chciałam tylko sie poradzić.. Pozdrawiam goraco!

Nelia dzieki:-) Aga ja nawet musze zrobic przerwe w lekach bo byc moze tym cyklem organizm pokazuje mi ze potrzebuje przerwy, pozatym clo nie powinno sie brac wiecej jak 4cykle pod rzad... I mam nadzieje ze tak jak Ty odnajde luz i spokoj:-) Maomi a no za wczesnie ale najwidoczniej cos sie zadzialo ze przyszla @ wczesniej, musze sie z tym pogodzic i walczyc dalej. A oparcie mam super, on podchodzi do tego z rozsadkiem a ja z emocjami i dzieki niemu te smutne chwile mnie nie zabiajają... Evi no dokladnie czas na relax i wniko hehe a u nas juz zaczeli grzac

Gość Nikita 86
Atomka83 Pierwszy test 27dc- negatywny, drugi 30dc - negatywny, trzeci 34dc pozytywny. Cykle zawsze mialam 28-30d. Jak do tej pory jedyne objawy to bóle brzucha jak na @, cycki jak balony i te bóle głowy. Póki co to wszystko :) pozdrawiam i trzymam kciuki za wasze dwie kreseczki.

Gość magdaaaa1987
Blondyneczko głowa go góry!!! Agnieszka - przepraszam - narzeczonego :) Nikita - gratulacje i dbaj o siebie! Kobietki, którym się udało - pytanie: czy zanim zrobiłyście test pojawiało się u Was jakiekolwiek Plamienie, wodniste, beżowe. Czy mieliście uczucie mokrości czy zatrzymanie @ bez żadnych zabrudzeń???

Gość Gowsik
Nikita, gratulacje! Nitka, napisz proszę więcej dlaczego wyniki nie wyszły za ciekawie? Miałaś także usg genetyczne - czy jakieś parametry były nieprawidłowe? Ja nie byłam jeszcze w ciąży i takich badań nie miałam, ale reprezentuję 'drugą stronę barykady' to znaczy osoby wykonujące badania genetyczne (także prenatalne) i wiem że nie zawsze ostateczny wynik z amniopunkcji musi potwierdzić niepokój z wcześniejszych badań. Pamiętaj, testy typu PAPPA są jedynie testami przesiewowymi i wskazują na brak ryzyka lub podwyższone ryzyko niektórych zespołów. Konkretna diagnoza może być postawiona dopiero po genetycznym badaniu prenatalnym. Nie wiem jakiego typu masz wątpliwości ale jeśli masz ochotę to pytaj, chętnie udzielę odpowiedzi. Mnie dziś 'wysyfiło' i tylko nie wiem czy to w związku z owu czy zmianą klimatu. W każdym razie mąż pożegnał w piątek czule i mam nadzieję że równie czule powita we wtorek :)

Gość Nikita 86
U mnie po prostu brak @. Nie pojawiły się żadne plamienia. Śluzu sporo w owu i zaraz po, ale to mogę zawdzięczac wiesiolkowi, który bralam pierwszy cykl (z trzech w ktorych sie staraliśmy) i czulam po nim ta różnice. Poza tym nic, nawet nie wiem kiedy byla Implantacja. :P

Gość Evi1705
Nitka ja nie robiłam tych badań bo lekarz powiedział że bardzo często z krwi wychodzą zakłamane i później kobiety w ciąży decydują się na te inwazyjne (pobranie przez brzuch) co on poleca bo da pewność ale musisz być wtedy świadoma że mogą uszkodzić ci płód albo może dojść do poronienia.... i ja miałam to w d***** ....

Nitka a co konkretnie wyszło nie tak?NT czy coś jeszcze? z tego co kojarzę to na wyniki testu pappa duży wpływ ma wiek kobiety, ale amniopunkcja powinna wszystko wyjaśnić. To naturalne że bardzo się denerwujesz, ale zdecydowana większość tych badań wychodzi pozytywnie mimo początkowych złych objawów, więc nie dołuj się za bardzo :) jak tych testów nie robiłam bo było widać kość nosową i przezierność była bodajże 1,5mm więc nie widziałam potrzeby. jestem teraz w 28 tygodniu. blondyneczko na pewno odnajdziesz trochę spokoju - wieczory coraz dłuższe więc będziecie mieli coraz więcej czasu dla siebie :) lampka winka na rozgrzanie i rozluźnienie na pewno dobrze Wam zrobi :) Nikita jak mąż zareagował na radosną nowinę? jaką mu niespodziankę zrobiłaś?:) magdaaaa1987 ja nie miałam żadnego plamienia, jedynie śluz miałam mleczny wodnisto-grudkowaty - inny niż zawsze, ale nie był zabarwiony na beżowo i nie było śladu brudzeń. Można powiedzieć że było to jakby uczucie mokrości ale bez brudzeń :) Niemniej każda z nas jest inna - u jednych są małe brudzenia, u innych nie :) a Ty jakie masz objawy? ile zostało Ci do @? :) agnieszka jak się udały przymiarki sukni? :) Evi nie strasz mnie nawet załamaniem pogody bo ja kurtki żadnej nie mam, wyjazd na zakupy nie wypalił przez niezbyt dobre samopoczucie męża, a muszę badania krwi zrobić w czwartek... a jak tam Twoje wymioty? odpuściły trochę na te ostatnie kilka dni? brzuch nadal się nie opuszcza?

magdaaa1987 ja nie miiałam zadnych plamien ale moga sie pojawic nie wiem czy ty masz jesli to sa krotkie plamienia to i tak mozes byc w ciazy dziewczyny jak sie czujecie nelinka jak tam sie czujesz pisac ja narazie dobrze mija miz 4 tydzien z moich wyliczen trzeba sie umuwic buzki miłego dnia dziewczyny

Gość Justyneczka
Hej kobietki.Maomi dzieki u mnie wporzadku,maly rosnie.Juz 25 tydzien.Przytylam 3 kg w ostatnie 3 tyg.wiec do przodu. Gratuluje kolejnym zaciaznym,za reszte oczywiscir trzymam kciuki i czytam niemal codziennie mimo,ze sie nie udzielam.Iczozord masz super synka...ale zlecialo :) Blondyneczko milo,ze moj ostatni wpis Cie nie urazil.Sciskam mocno! Nitka a co Cie niepokoi w badaniu genetycznym.Mialam robione w 13 i 20 tyg. Pozdrawiam

Gość magdaaa1987
Witajcie :-) dziękuję za odpowiedź. U mnie 32 dc, ale coś mi się wydaje że cykl będzie przedłużony. ostatnio cykle wyglądały tak : - 28, 30, 30, 35, 34, 28, 31, 35. Strasznie nieregularne, a jeszcze mnie piersi nie bolą, więc chyba zapowiada się długi cykl. W ciąże jakoś nie wierzę, bo seks był lichy w tym cyklu.. ostatni raz 15 dc.. :-( Ale dopóki @ nie ma powinnam mieć nadzieję.. tylko u mnie z tą nadzieją jest słabo.. tyle ciąż, tyle starań.. 5 lat.. Nic nie odczuwam, oprócz właśnie tej mokrości, i lekkich podbrudzeń, ale naprawdę lekkich. Przed @ bywało gorzej. Aha, dwa razy przy podcieraniu 2 dni temu grudka krwi z śluzem ( przepraszam za opis) . Chociaż takie rzeczy już mi się wcześniej zdarzały a ciąży nie było..

Gość magdaaa1987
Nitka, głowa do góry, pierś do przodu i myśl pozytywnie. Zgadzam się, że ciąża to szereg nerwów.. Ale wszystko wynagrodzi Ci maluch gdy weźmiesz go w ramiona.. Ja jestem mamą pustych ramion.. Nie zamierzam się poddawać. Po @ jak przyjdzie, idę do lekarza po radę co dalej. Może badanie mojego jedynego jajowodu? Muszę zobaczyć co się dzieje w okolicy owulacji. Niestety stymulować mnie nie mogą.. Odpuściłam do tej pory lekarzy, badania, sprawdzenia myśląc, że jak zajmę się sobą, swoimi zainteresowaniami, rodziną, zyciem, zapomnę, to się uda.. Ale niestety.. trzeba wrócić do walki z większą siłą. Nie wykluczam nawet in vitro.

Gość Nelina
Magda1987 ja też nie miałam plamień tylko podobnie jak maomi - śluz inny niż zwykle. Uwierz mi, że wiara może zdziałać cuda, więc postaraj się myśleć pozytywnie i tak długo jak nie ma @ miej nadzieję :) Justynka dziękuję, no niestety nie czuję się wcale lepiej, brzuch boli i nudności dokuczają, staram się jeść często i mało, ale niestety czasem po prostu się nie da, bo jak mi nie dobrze to odrzuca mnie od wszystkiego.. Nitka, nie martw się na zapas, nerwy potrafią wyrządzić dużo szkód a Ty musisz dbać o siebie i maleństwo. Evi1705 jak tam u Ciebie? coś się dzieje? Kamyczku zazdroszczę wyjazdu - ja w tym roku nie byłam w górach i chcieliśmy jechać z mężem ale w tej chwili ciężko mi znieść podróż do pracy (ok 7km) a co dopiero tak daleko... Ale tęsknię za górami! Nikita mąż przeszczęśliwy co?

Gość Nelina
Gowsik życzę żeby żołnierzyki męża dzielnie walczyły w czasie Twojego wyjazdu :) Może akurat teraz kiedy się nie spodziewasz powodzenia to natura zrobi Wam niespodziankę :) Justyneczka to super, że maleństwo rośnie zdrowo :) Termin masz na styczeń?

Gość Evi1705
Nelina u mnie ok jak narazie :-) maomi ja nie kupowałam kurtki tylko miałam dłuższe sweterki chociaż ty będziesz musiała cos kupić ale czy warto kupować nie wiadomo co jak za rok tego nie będziesz nosić... może lepiej isc do lumpka i kupić dużą kurtkę :-)

Gość niunia_66
Hej...badań hormonów nie robiłam,ale... Plamienie z brązowego przerodzilo się w bardziej czerwone,ale widoczne głównie na papierze toaletowym. Wczoraj byłam pewna ze to @wcześniej przyszła ale dziś praktycznie żadnych plamien....dziś 30dc...nie wiem co myśleć

Gość Nelina
niunia_66 a jak długie masz zwykle cykle? myślę, że powinnaś zrobić test w terminie @ oraz zapisać się do gin, żeby skierował Cię na badania hormonalne. Choć je tak naprawdę możesz zrobić na własną rękę, ale najlepiej jednak iść do ginekologa, on Ci powie które hormony w którym dniu cyklu najlepiej badać.

Evi no właśnie się zastanawiałam nad tym, ale jestem niska (150cm) i większość kurtek jest albo za długa, albo po prostu zbyt wąska i mój brzuchol się nie mieści :) może w pepco coś dopasuję bo jakaś promocja jest :) Gowsik u nas się mówi na taki syfki "zachciewajki" ;-) mąż Ci pewnie jutro kurację na nie zrobi ;-) justynkaa1986 nie dopadły Cię jeszcze mdłości? :) Justyneczka w końcu się odezwałaś :) robisz już jakieś zakupy dla malucha? macie wybrane imię? :) magdaaa1987 a może jednak zrób jutro test? jeśli okazałoby się że to ciąża to może dostałabyś luteinę na te plamienia? do tej pory leczyłaś się gdzieś prywatnie, czy w klinice leczenia niepłodności? po 5 latach starań pewnie kwalifikujecie się do in vitro - może faktycznie warto o tym pomyśleć, szkoda czasu 🌻 niunia zrób test jutro jeśli to krwawienie nie przerodzi się w @. daj znać jak się u Ciebie dziś sytuacja rozwija :) kamyczku jak tam dziś nastrój po powrocie z gór?:) dzwoniłaś do gina?

Gość Nikita 86
Maomi, zabrałam męża na wycieczkę nad wodę i tam dałam mu prezencik-malutkie skarpeteczki a w nich test z dwiema kreseczkami. Wzruszył się (z resztą ja też) przytulił mnie i nie mógł puścić, powiedział że bardzo się cieszy i tak dalej u tak dalej :P Pomyślałam że do lekarza pójdę gdzieś za tydz może dwa. I tu moje pytanie, czy nie powinnam iść od razu jesli pierwsze dziecko straciłam? Czy lekarz przepisuje coś na podtrzymanie w takim wypadku? Wiecie coś dziewczyny na ten temat? Byłabym wdzięczna za poradę :)

Gość Evi1705
Nikita ja po stracie miałam od razu powiedziane że jak zajde to 1 trymestr będę brała duspathon i też tak było że po owu stwierdzonej monitoringiem cały czas brałam duspathon wiec może warto zapytać o to lekarza bo wiadomo na USG to wcześnie. Maomi ja bardzo Lubie pepco maja fajne ciuszki w przystępnych cenach i rzeczy do kuchni :-) kupiłam ostatnio komplet szalik czapka bo rok temu Sie spozniłam i nic juz nie można było dopasować...

Nikita wydaje mi się, że warto byłoby iść wcześniej do lekarza - na usg zobaczy chociażby pęcherzyk, więc stwierdzi czy to nie ciąża pozamaciczna i tak jak pisała Evi pewnie przepisze Ci luteinę na podtrzymanie, albo chociaż da skierowanie na badania poziomu hormonów. Ja bym na Twoim miejscu poszła, ale każdy ma swoje zdanie na ten temat :) Evi ja też lubię pepco - mają też fajne i tanie ciuszki dla maluchów :) muszę się zebrać i przejść tam :)

Maomi musze kupic w zasadzie chemie i kosmetyki,ubranek mam duzo po synkach siostry i moim nawet.Wozek kupilam w zeszlym tygodniu,lozeczko tez mam :) I raczej synek bedzie miec na imie Michal :) A co u Ciebie i jak przygotowania??

Nikita gratuluję! :) Mam pytanie do dziewczyn, które podobnie jak ja plamią lub mają zabarwiony na brązowo lub czerwono śluz przed okresem 1 lub dwa dni: który dzień oznaczacie jako pierwszy cyklu? Bo ja zawsze oznaczałam dopiero ten, w którym pojawiała się krew i "normalny" okres, ale od kilku cykli mam wątpliwości. Nitka napisz dokładniej co wyszło nie tak na badaniu. Moja znajoma na takim usg miała skurcze i też nie wyszło za ciekawie, ale później się wszystko unormowało i ma zdrową córkę, miejmy nadzieję że u Ciebie też będzie w porządku. Trzymaj się :*

nikitka ale super ciesze sie ze tak fajnie maz sie ucieszył mysle ze powinnas isc do lekarza niech da ci dodatkowe witaminki zeby było wszytsko ok buzki kochane coraz wiecej udanych staranek pozdrawiam

justyn88 pierwszy dzień cyklu to dzień w którym zobaczysz krew, brązowe plamienia się nie liczą. To tyle w teorii bo w praktyce to też w tym cyklu mam problem - plamienia rozpoczęły się 23dc, 24dc odrobina krwi i nic, dalej brązowe plamienia i dopiero 27dc krwawienie, które można uznać za standardową @ i nie wiem od kiedy liczyć więc nie liczę nic w tym cyklu, skapitulowałam :).

Doris ja mam właśnie ten sam problem, 23.09 dostałam okres (normalny z krwią), dzień później nic, potem dzień z podbarwionym na beż śluzem (taki jak mam normalnie przed @), i dopiero potem znowu normalnie okres :/ Dziś mam mnóstwo śluzu płodnego, raz był podbarwiony krwią czyli wszystko wskazuje na owu, więc jakby liczyć od 23 to byłby 13 dzień więc wszystko ok, a jakby liczyć od 26 (wtedy się dopiero @ rozkręciła)to dopiero 10dc. Temperatury już nie mierzę i nie będę bo patrząc na poprzednie wykresy to jakieś cyrki wychodzą, w ogóle to w moim przypadku obserwacje chyba żadnego sensu nie mają :/