Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co byście zrobiły gdyby faceta NIE ZAPŁACIŁ za was na pierwszej RANDCE?

Polecane posty

Cenię i popieram niezależność, ale skreślanie faceta za to, że odsuwa krzesło czy otwiera drzwi albo podaje płaszcz - to już jest przesada w drugą stronę...

Gość gość
nawet jakby kobieta wyraznie chciala, to przeciez ujma na honorze mezczyzny jesliby jej pozwolil za siebie zaplacic.

Zawsze płacę za siebie, więc nie byłoby problemu. Jest to dla mnie problem, że facet za mnie nie zapłaci, bo niby z jakiej racji miałby.

Gość gość
Facet powinien płacić, w końcu to nie majątek. Kobiety myślą, że są takie nowoczesne, płacą same za siebie, a później płaczą, że facet się nie stara... A po co ma się starać, jak taka kobieta sama o siebie zadba, zapłaci za siebie i jeszcze podupczyć da na tej 3, 10 czy 20 randce... żyć nie umierać. A jak się taka znudzi, zawsze można poszukać innej, bez żalu, że tyle się w nią zainwestowało hahahaha

Gość gość
Typowa postawa kobiety: ja tylko będę pachnieć, wyglądać i czekać na gotowe, a ty się staraj i płać :D

Gość gość
Skoro mówisz facetowi grzecznościowo: płacę za siebie, to facet grzecznościowo odpowie ci: ok, w porządku. Oboje jesteście grzeczni, więc z czym masz problem? Skoro chcesz sprawdzić faceta, to nie mów nic i czekaj, a zobaczysz jak postąpi. Ten też by na ciebie stracił pieniadze gdybyś nic nie mówiła i nie bawiła się w swoje grzecznosci

Gość gość
Typowa postawa kobiety: ja tylko będę pachnieć, wyglądać i czekać na gotowe, a ty się staraj i płać smiech.gif XX takk?? a powiedz jakie role pełnią dzisiajsi faceci? Bo widać że dąrzą do tego aby nic nie robić. Kobiety staja się coraz bardziej niezależne-pracują, rodza dzieci, wychowują, gotuja sprzątają, A tu tacy pseudo faceci się teraz rodzą co to nic nie muszą, nawet nie musza zapłacić za kawę na pierwszej randce:-D Po co wy nam jesteście potrzebni???

Gość gość
Skoro mówisz facetowi grzecznościowo: płacę za siebie, to facet grzecznościowo odpowie ci: ok, w porządku. Oboje jesteście grzeczni, więc z czym masz problem? xxx kobieta tak mowi bo chce byc kulturalna ale prawdziwy mezczyzna nigdy nie pozwoli na to aby kobieta placila za siebie. co to w ogole ma byc? zapraszasz i kazesz komus placic za siebie...

Gość gość
wychowują, gotuja sprzątają, x No ta, bo faceci to tego nie robią? Tylko skąd w parkach tylu ojców z dziećmi? Dziś więcej facetów umie gotować niż kobiet.

Gość gość
taaa, witać po wpisach na kafeterii jakie są niezależne te dzisiejsze kobiety :D Takie kobiety jak ty, tylko potrafią kwękać: gdzie są prawdziwi faceci? Jak to gdzie? zaginęli w poszukiwaniu prawdziwych kobiet...

Gość gość
Skoro mówisz facetowi grzecznościowo: płacę za siebie, to facet grzecznościowo odpowie ci: ok, w porządku. Oboje jesteście grzeczni, więc z czym masz problem? xxx a powiedz mi, nie jest ci glupio jak mowisz: ok w porzadku?? nie jest ci glupio, ze zapraszasz gdzies kobiete, jestescie soba zainteresowani, a na koniec kazde placi za siebie jakby to bylo co najmniej spotkanie starych kumpli...

Gość gość
A facet chciał być też kulturalny i pozwolił kobiecie na to na co miała ochotę, czyli na zapłacenie :) Mogła poczekać, a tak to jest tylko gdybanie, być może zaproponowałby jej kawę.

Ja też gotuję i sprzątam. Dobrze, że nie dodałaś "robią pranie" (stojąc boso w rzece trą na tarze zapewne). ;-)

Gość gość
kobieta tak mowi bo chce byc kulturalna ale prawdziwy mezczyzna nigdy nie pozwoli na to aby kobieta placila za siebie x A facet pozwala tobie płacic za siebie zeby być kulturalnym a nie despotą który na siłę będzie chciał cos zrobic wbrew tobie. Robisz coś grzecznosciowo i adekwatnie zachowuje się grzecznościowo. Wg ciebie jak mówisz ze płacisz za siebie to jest zwrot grzeczniosciowy, a jak on ci grzecznie odpowiada w ten konwencji: ok - to to już nie jest zwrot grzeczniosciowy :D

Gość gość
A facet chciał być też kulturalny i pozwolił kobiecie na to na co miała ochotę, czyli na zapłacenie xxx no to jak chciał byc kulturalny to mu sie to nie udalo. nie udalo, bo pozwolil na to aby kobieta sama za siebie zaplacila. na 1 randce to nie wypada. taki facet z kultura to ma malo wspolnego, wiecej raczej ze skapstwem.

Gość gość
A facet pozwala tobie płacic za siebie zeby być kulturalnym a nie despotą który na siłę będzie chciał cos zrobic wbrew tobie. Robisz coś grzecznosciowo i adekwatnie zachowuje się grzecznościowo. xxx sprytnie to siebie wytłumaczyłes na swoją nutę, akurat tak aby uniknac tego płacenia. moj drogi, moze cie zawiode, ale nie jestes nai troche kulturalny, ani gzreczny....

Gość gość
akie kobiety jak ty, tylko potrafią kwękać: gdzie są prawdziwi faceci? x Równie dobrze można zapytać gdzie są prawdziwe kobiety? Bo to co jest teraz nawet obok kobiety nie stało :P Sam fakt posiadania szparki nie świadczy jeszcze o tym że jest się kobietą. Kobiety dziś żyją w jakiejś bajce i nie zdają sobie sprawy jacy kiedyś byli faceci, wystarczy zapoznać się z historią, a klapki z oczu spadną, bo dzisiejsi faceci są zdecydowanie lepsi niż ci co byli jeszcze 150 lat temu, ale niech sobie dalej wierzą w bajeczki Disneya i filmy romantyczne.

Gość gość tak to widzem
Moja dziewczyna w ogóle nie dopuszczała do świadomości, żebym na pierwszej randce za nią płacił. Chciałem, podjąłem ponowną próbę, ale mi nie pozwoliła - i to jest niezależność kobiety!

Gość gość
"ja place za siebie ty za siebie" odpowiedz: OK! to jest doskonaly sposob na odsianie totalnych idiotek ktore przez zdanie "ja place za siebie ty za siebie" rozumieja co innego niz normalny dorosly powazny inteligentny wyedukowany czlowiek pomyslcie jakie by byly jazdy pozniej z takim debilem na szczescie dzieki temu mozna to kopnac w zad juz na pierwszym spotkaniu i nie tracic wiecej czasu

Gość gość
Dokładnie, faceci teraz chcieliby, żeby kobieta pracowała,zajmowała się domem, dziećmi, dokładała połowę na utrzymanie tego domu, dodatkowo właśnie ładnie wyglądała i pachniała, no i d**y dawała na każde skinienie... To właśnie pojawia się pytanie-po co mi facet? Żeby mi tylko marudził w domu? Nie dziękuję. Ja akurat mam dobrą pracę, pieniądze, itd. więc sponsora nie szukam, ale facet powinien chcieć o mnie zadbać, być oparciem, trochę się postarać i pokazać, że mu zależy... Jak będzie mi z nim dobrze, to mogę go później nawet na Karaiby zabrać i zapłacić, ale niech pokaże, że warto...

Gość gość
Autorka za to okazała pełną kulturę, wróciła do domu i obrabia dupę facetowi na forum, nawet jeśli facet był skąpy, to dobrze zrobił, bo szkoda byłoby na taką laskę nawet złotówki, lepiej dać te 7zł na schronisko. Być może wyczuł z kim ma do czynienia i uznał że nie warto.

Gość gość
sprytnie to siebie wytłumaczyłes na swoją nutę, akurat tak aby uniknac tego płacenia. moj drogi, moze cie zawiode, ale nie jestes nai troche kulturalny, ani gzreczny.... x a i ty nie lepsza, trafił swój na swego :D Tylko to co ty robisz jest grzecznościowe, a a grzeczna zgoda na twoją grzeczność jest be .... jesteś niewolnicą konwenansów moja ty niezależna kobieto :D

Gość gość
Wy macie jednak mentalnosc k***w :p Tylko takich, ktore wola transakcj***arterowe. A potem placz, ze facet was traktuje przedmiotowo, a same od poczatku ochoczo sie w role przedmiotu wcielacie. Trzeba miec niezla sieczke w glowie, zeby myslec, ze facet zostanie z kobieta, bo "zainwestowal" tyle a tyle. I nie dyskryminuje nikogo tylko dlatego, ze otwiera mi drzwi, ale dlatego, ze w 80% sa to teatralne gesty pod publiczke nie podyktowane niczym innym, jak tylko checia zrobienia odpowiedniego wrazenia, ktore ma posluzyc za kamuflaz prawdziwych intencji. Ja mam na to alergie i nie chce, by ktos robil cos w moim towarzystwie wbrew swojemu rzeczywistemu charakterowi dla utrzymania pozorow dobrego wychowania, bo tylko marnuje moj i swoj czas.

Gość gość
21:45: jeden wielki bełkot. rzucasz wszystkim i niczym. jakimis haslami nie majacymi jedno z drugim nic wspolnego.

Gość wPaDłEm Na ChWiLę
Ja Ci kupię tę kawę za 7 zł, ba nawet za 14, tylko daj spokój z tą grzecznością ... i wyłóż kawę na ławę ;)

Gość gość
mentalnosc k***y za 7 zł :D :d :d a toś mnie bratku rozbawił na cały wieczór haha

Gość gość
Sam fakt posiadania szparki nie świadczy jeszcze o tym że jest się kobietą. Kobiety dziś żyją w jakiejś bajce i nie zdają sobie sprawy jacy kiedyś byli faceci, wystarczy zapoznać się z historią, a klapki z oczu spadną, bo dzisiejsi faceci są zdecydowanie lepsi niż ci co byli jeszcze 150 lat temu, ale niech sobie dalej wierzą w bajeczki Disneya i filmy romantyczne. Haha a co świadczy o tym, że jest się kobietą? Jak będziesz miał takie myślenie, to te szparki będziesz oglądał jedynie w filmach dla dorosłych. Faceci są lepsi taaa, jasne. Po prostu kobiety stały się bardziej niezależne i nie pozwalają sobą pomiatać jak w dawnych czasach.

Gość gość
Trzeba miec niezla sieczke w glowie, zeby myslec, ze facet zostanie z kobieta, bo "zainwestowal" tyle a tyle. xxx COO?? O_o hahaha, a takie cos to mi nawet przez mysl nie przeszło :D

Gość gość
to że kobiety stały się niezalezne jest tylko banałem. Zdazają się pojedyncze jednostki, ale to tylko pojedyncze jednostki. Mentalność wciąż dominuje rodem ze średniowiecza