Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Grudniowa mama 30

GRUDNIÓWKI 2015 !

Polecane posty

Gość Asia1401
U mnie też pierwsze dziecko, ale nie będę szalała z wyprawką. Większość ciuszków kupię używanych, o wózku też myślałam używanym, ale jak rodzice usłyszeli to od razu był krzyk, że ich pierwszy wnuk/wnuczka nie będzie miał wózka używanego i oni kupią. Jak dla mnie ok heh :)

Dziewczyny byłam dziś na Usg, wszystko jak narazie ok z dzidzia, widziałam echo żołądka, nerek, pęcherza, czterokomorowe serce bije 169/min, kość nosowa obecna, przezierność karku 1,7 dzidziuś długi na 6,3cm

Gość Asia1401
super, ja już nie mogę doczekać się usg :) we wtorek idę na kontrolę, mam dostać skierowanie :)

Gość ewag
ja mam nast w czwartek :)

Gość iza3
A ja przeziernosc 9 czerwca. Nie wiem jak wytrzymam. Strasznie sue stresuje.

moje genetyczne dopiero 22.06- to jeszcze meisiac czekania dokladnei :/

Gość oluszka29
Ja tez jestem zdania że nie warto kupować wszystkiego nowego bo dzidzia szybko wyrośnie. Będę szukać czegoś używanego w dobrym stanie. A jak coś dostane to tez będzie fajnie.

Gość cafffelattte
Cześć Dziewczyny! mam do Was pytanie, bo ogarnie mnie już strach, czy Wam też wypadają włosy na tym etapie ciąży? Wcześniej miałam tendencję do wypadania włosów, ale nie wyciągania ich po kilka a nawet powyżej dziesięciu przy jednym pociągnięciu włosów dłonią. Najbliższą wizytę u lekarza mam po niedzieli, również z tymi wszystkimi badaniami ( będzie 12 tydzień), ale jestem przerażona moimi włosami. Jak to jest u Was?

Gość Asia1401
U mnie z włosami wszystko ok. Ale nie przejmuj się, wahania hormonów robią swoje.

U mnie też włosy na swoim miejscu. Ale to normalne, organizm osłabiony to i włosy słabsze. Bierzesz witaminy? Dziewczyny a czy macie jakieś sposoby na mdłości i ból głowy? Bo ja już wymiekam powoli. Juz od samej myśli ze mam zajrzeć do lodówki mi niedobrze. Być może ktoś zna jakaś radę cud? :)

Gość cafffelattte
Z witamin tylko grupę B z magnezem, dostałam zastępczo za luteinę, bo nie jestem w stanie jej przyjmować. Okropny smak. Ja na szczęście wymiotów uniknęłam, miałam będę incydent z wymiotami, ale to z powodu bólu głowy. Na migrenę podobno jest skuteczne masowanie głowy - skronie, ewentualnie czytałam o relaksującej kąpieli. Mi osobiście pomagał sen.

Ja tez nie wymiotuje ale mdłości mam non stop. No i ta głowa. Ja biorę femibion I , który zawiera chyba wszystkie minerały i witaminy. No i oczywiście kwas foliowy. Może zapytaj lekarza o jakiś zestaw witamin dla kobiet w ciąży przy najbliższej wizycie.

Gość gość
Hej Dziewczyny! Jestem w 11tc termin mam na 13.12. To moje drugie dziecko. Mam juz 3 latka :) Tez zauważyłam u siebie spore ilości wypadających włosów. Biorę witaminy + kwas foliowy i luteinę. Czyje sie strasznie ociążała nie wiem czy to przez luteinę?!? Z objawów ciąży jedynie senność i zwiększony apetyt. Pozdrawiam

mi pomogly mandarynki- I jakos mi mdlosci przeszly I juz mnei nei mecza

Gość żabaa
Myślę, że kupie nowe łóżeczko z pościelą i wózek. No i takie higieniczne rzeczy. A później zobaczę. Macie rację, nie trzeba mieć tych wszystkich gadżetów. Na bieżąco się uzupełni. A koszyk mojżeszowy to do czego służy?? Podpowiedzcie co tak naprawdę jest przydatne, a co nie? Co do mdłości i migreny też już wymiękam. Nie wymiotuję, ale mam zawroty głowy, mega wzdęcia, zgagę i jestem strasznie słaba i ciągle głodna. Pomaga na krótko kawa i coca cola. Kawę piłam wcześniej, no ale w ciąży nie powinnam, unikam. A cola? Jestem wrogiem słodkich gazowanych napojów, a tylko ona przynosi mi ulgę. No i mam chcicę na ziemniaki :)

Hej, ja mam wszystko po córci, kupię tylko nowy materac i kosmetyki do pielęgnacji których nie mam. Oczywiście nowe smoczki itd :) Też się zastanawiałam co to jest koszyk mojżeszowy właśnie :)

Dziewczyny podziwiam te, które są w ciąży i mają małe dzieci. Jak wy to wszystko ogarniacie? Ja do niczego nie potrafię się zebrać. No ale podobno już niedługo wszystko wróci do normy. Tym się pocieszam. PS. Duszone ziemniaki z kefirem :) Mmm. ..

Gość gość
Mój mały na szczęście chodzi na 4-5h do przedszkola do tego nie pracuje. Jak mam jakies zlecenie to ogarniam to w Domu. Rzeczy mam po 1 dziecku. Jeśli okaże sie, ze tym razem bedzie córa to dokupimy troche ciuszków i tyle. Oczywiście smoczki, butelki ... Bez szaleństw tym razem ;)

Gość iza3
No powiem ze to wyzwanie majac w domu 2,5 letnia córe i rocznego synka dac sobie jakos rade szczegolnie na piczatku ciazy. Ale podstawa to dobra organizacja i harmonogram-dzieki temu jest mi latwiej i dzieciaki mam mega ulozone. Co do kosza mojzesza to taki wiklinowy kosz z budka i uszami w ktorym mozna przenosic dzidzie np. z pokoju do pokoju lub polozyc do spania na stelazu. Ale to tylko na pierwszych pare miesiecy jak maluch lezy-dla mnie zbefna rzecz. Jesli chodzi o lozeczko to tez polecam kupic uzywane natomiast trzeba zainwestowac w porzadny materac. Wanienke tez warto kupic nowa ewentualnie jak ma sie wanne w domu to wystarcza takie lezaczki lub podklady do kapieli.

tak to wyglada (no I nie przepuscilo- wpisz sobie w google moses basket I bedziesz wiedziala co to za cudo) ja nie kupilam- dostalam za darmo (niebieski :))- plus kilka innych gadzetow- w tym poduszke rogal a ta mi sie przyda zdecydowanie :) boziunciu- jeszcze godzina do konca pracy a ja umieram tak mi sie chce spac- wracam do domu I sioe klade- dzis maz na stanowisku to synka ogarnie I kolacje zrobi- a jak sie przespie to moze bede miala sily zeby sie mezem zajac bo ostatnio ciagle sie mijamy I fajnie by bylo posiedziec razem chwile :)

Gość żabaa
oluszka29 femibion nie ma wszystkich witamin, nawet żelaza, ani magnezu,przynajmniej ten co ja biorę (na pierwsze 12 tyg) no ale kwas foliowy najważniejszy koszyki obejrzałam, ale chyba gondola od wózka spełni podobną funkcję, więc raczej nie nabędę ;-) mam mało miejsca w mieszkaniu

Musze do pytać lekarza o kwas omega 3. Bo ostatnio przeczytałam ze jest dosyć ważny a na ryby totalnie nie mam ochoty. A może wy coś wiecie na ten temat?

Gość feelings
Hej trochę już was podczytuje i postanowiłam się wkońcu odezwać. Czy przyjmiecie do siebie Jeszcze jedna grudniowke? Termin mam na 15 grudnia

Gość iza3
Oluszka ja biorę Pregna Plus. Ten kompleks witamin zawiera kwasy omega-3. Witaj feelings :)

Hej, Byłam w piątek na USG :) Dzidzia ma 22mm, serduszko bije 120 i wszystko ok. Dostałam skierowanie na badania i jak przyjdę w piątek z wynikami to będę miała założoną kartę ciąży i dostanę zwolnienie.

Gość Asia1401
ja biore Omegamed Optima plus dodatkowo magnez

Gość żabaa
Cześć feelings :) Dziewczyny przyjmą każdą grudniówkę :) Jak skończę femibion to też zmienię na jakieś bogatsze, chociaż kto to wie, jak one się wchłaniają i czy coś w ogóle dają takie sztuczne witaminy. Nie mogę się doczekać następnego badania dopiero 23.06. Chyba nie wytrzymam i pójdę do obojętnie jakiego lekarza, żeby zajrzeć i się uspokoić. Moja poprzednia fasolka obumarła właśnie w 9-10 tygodniu. Boje się, że to się może powtórzyć. Mam nawet kieszonkowego dopplera do słuchania serduszka, ale przecież jeszcze za wcześnie. ech..