Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co dostaliscie od swoich rodzicow lub tesciow na START?

Polecane posty

Gość gość
Gość z 18.08 to suka z wscieklizna

Gość gość
NO wlasnie , tylko sie kłócicie . Bosze jakie to wszystko wredne :(

Gość gość
A moi rodzice nic mi nie dali. Przez to mam 29 lat i jestem panna , a nowy chłopak sie nie spieszy do zaręczyn. Tata ma ciagle debet w banku a mama tez ma pożyczki w bankach. Wyjechałam za granice i mama chce żebym spłacała debet taty. Rodzice sa rozwiedzeni pozatym. Bardzo zazdroszczę osobom co maja normalna rodzine i w moim wieku maja dziecko .

Gość gość
gość dziś to że rodzice ci nic nie dali to jestes nadal panną???? a jakbyś nie miał wcale rodziców i była sierotą to z uwagi na to tez zostałabyś starą panną??? a rączki paniusi przyrosly do tyłka i narzeczonemu też???? nie wiecie jak dorabiają się normalni zdrowi ludzie???? czekacie na cud,ze manna z nieba bedzie wam kapać???myślisz e wszyscy dostają gotowe na tacy??? Żałosne do bólu.

Gość gość
14:43 Ma dziewczyna prawo do żalu , ja tez musiałam spłacać pożyczki matki wariatki i sadystki . Z domu wyszłam lub uciekłam w jednej sukience. Pewnie ze sie dorobilam dużego majątku , ale jakim stresem i kosztem to tylko ja wiem . Dzięki Bogu ze jestem ładna to i dobrze za maz wyszłam , ale nie było mi przyjemnie kiedy mąz dostał działkę i nowy samochód od swoich rodziców a ja nawet skromnego kwiatka nie dostałam . Dzięki Bogu miałam odłożone pieniążki to chociaż do domu dołożyłam i ubrana byłam .

Gość gość
dorobilam dużego majątku ,Dzięki Bogu ze jestem ładna to i dobrze za maz wyszłam xxx ło matko! padłam :P

Gość gość
Ja nic nie dostałam ,sami się dorobilismy, mieszkanie wyremontowane, mamy samochód, dwójkę dzieci, mąż pracuje a ja wychowuje dzieci i zajmuje się domem. Niczego nam nie brakuje, wystarczy chcieć

Gość gość
mieszkanie w bloku

Gość gość
gość dziś a to ja nie wiedziałam że dzięki urodzie wychodzi się za mąż? natomiast wiem ze sama uroda to nic,bo z ładnej miski sie nie najesz,musi mądrość,dobroć,inteligencja i wykształcenie które idzie w parze z partnerem.Takie związki mają przyszłość.

Gość gość
Padaj dalej , jak dziewczyna ładna to i moze wyjsć dobrze za maz . Jezeli jest tez mądra to dorobi sie , nawet majątku. Żal wam ..... Ja tez miałam podobnie i tez dorobilam sie kasy za granica w USA . Nic z domu nie dostałam , pijaków tylko wóda interesowała . Teraz mam dom , samochody , duże oszczędności , działki budowlane . Wszystko praca moja i meza :)

Gość gość
To nic nie wiesz ... Pasztety siedzą i czekają do 30 a potem biorą byle co

Gość gość
Ja wszystko dostałam od rodziców.od wyprawienia wesela,po auta,dom i moim córkom wszystko kupują.

Gość gość
gość dziś Padaj dalej , jak dziewczyna ładna to i moze wyjsć dobrze za maz . Jezeli jest tez mądra to dorobi sie , nawet majątku. Żal wam ... Mądrzy faceci nie żenią się tylko z powodu urody kobiety........ktoś napisał szczerą prawdę. Mi akurat niczego nie żal,nie mam domu ale M5,nie mam oszczedności ,działek ,ale mam samochody,teraz je ma prawie każdy.Zwiedzamy świat,miejsca o których ludzie niewiele wiedzą, Za to mamy dr.z nauk techn,kochanego męza ,dwoje cudownie zdolnych chłopców i wzajemny szacunek do siebie. Jeśli mowa o żalu,to chyba mocno żałuję ludzi którzy nic sobą nie prezentują a są nowobogaccy często dorobiwszy się majątku niekoniecznie nauką,czy też pracą rąk.

Gość gość
gość dziś bo te jak nazwałaś pasztety nie wskakują do łóżka facetom naciągając ich na dzieci.Szanuja własną d...ę

Gość gość
Oj niestety ale to pasztety " zaliczają wpadki " bo zapomniały "tabletek " :D Mam w rodzinie kilka przykładów a najbardziej sa zdesperowane około 30 tki :D

Nasszym rodzicom się nie przelewa, nie chcieliśmy od nich nigdy żadnej gotówki. Jak się wyprowadzaliśmy 'na swoje' to od przyszłych teściów dostaliśmy zakupy w postaci pościeli, jakiś sztućców, kołdry, poduszek, a od moich zastawę do obiadu, szklanki. Poza tym zawsze możemy na nich liczyć jeśli chodzi o jakąkolwiek pomoc typu gdzieś zawieźć, coś załatwić itp. Dają nam dużo wsparcia. Niedługo bierzemy ślub i wszystko finansujemy sami, nawet nie przeszło nam przez myśl by ich prosić o pomoc finansową.

Gość gość
Bo gdyby mieli kase to byłaby inna śpiewka . Juz nie kreuj sie na taka szlachetna i bezinteresowna . Jezeli maja mało to i daja mało ale nie NIC! Te zakupy to bardzo ładnie z ich strony . U mnie nic nie dostałam a brat wszystko :( I mam nie miec żalu ?

Gość gość
gość dziś No cóż masz taką jaką masz,inii mają inną i odwrotny przykład.

Gość gość
sama URODA nie jest wyznacznikiem,trzeba mieć to CÓŚ po beretem by stworzyć zdrowy związek.Te urodziwe bardziej raczej szczują zadkiem a w głowie sianko.

Gość gość
Urodziwa kobieta jest zazwyczaj mądra :) umie podkreślić swoją urodę tak żeby nie przesadzić, ma w sobie dużo uroku i dlatego jest urodziwa :) Taka kobieta nigdy nie wpadnie na to żeby dzięki urodzie za mąż wyjść :P A te "miss" powyżej to zwykłe różowe, plasticzane solary z dyskoteki, bo tylko taki pustak jest w stanie powiedzieć, że dzięki "urodzie" dobrze za mąż wyszła.... chyba za takiego konesera pustaków jak i ona więc dobrali się.... no to w sumie dobrze wyszła :P

Gość gość
mieszkanie na spółkę ;)

Gość gość
gość dziś Urodziwa kobieta jest zazwyczaj mądra usmiech.gif umie podkreślić swoją urodę tak żeby nie przesadzić, ma w sobie dużo uroku i dlatego jest urodziwa......,,,,,,, Wybacz,a le kupy sie to nie trzyma,masło maślane

Gość gość
jesteś głupia to nie zrozumiałaś, ja zrozumiałam o co jej chodziło :)

Gość gość
Ja od rodziców dostałam wykończony i gotowy do zamieszkania dom ( musieliśmy go tylko po swojemu urządzić), a w prezencie ślubnym nowiutki samochód terenowy. Mój mąż od swoich rodziców nie dostał nic, nawet złotówki do wesela mu nie dołożyli, a na ślub dostaliśmy od nich 100 zł, od jednej 21 letniej siostry komplet ścierek, od drugiej w wieku 25 lat ( przyszła z narzeczonym) maskotkę, a od brata z żoną i dwójką dzieci pustą kopertę ;).

Gość gość
nic,nie dostałam,oprócz ich długów.

Gość gość
gość dziś swoj swojego zawsze zrozumie.Sama sobie piszesz i sobie odpowiadasz.

Gość gość
tez uważam, ze rodzicie winni pomoc dzieciom na tzw. START, a jak ich nie stać to się dziwie, ze byli tak głupi i pozwolili sobie na ich urodzenie nie mając pieniędzy.

Gość gość
gość dziś Dośc prymitywne twoje rozumowanie.A jak żyja z pensji średniej krajowej to co? uważasz że nie powinni rodzić dzieci bo ich nie bedzie stać na mieszkania,samochody i inne tam na START??? coś masz nierówno pod beretem.Rodzice jak już wychowają i wykształcą to oproćz tego że jesteśmy zdrowi i mamy dwie ręce powinniśmy sami zadbać o swoją przyszłośc.Co chciałabyś by rodzice napadaloi na banki,kradli by tobie żyło się dobrze. A kto powiedział że dziecko musi mieć wszystko,a czemu nie miałoby zakasać rękawy i zarobić sobie??? Echhh naprawdę masz coś z głową:):):)

Gość gość
gość dziś to wlasnie twoje podejście jest prymitywne, jak zarabiają mało, no to najwyżej jedno dziecko i dosyć, a nie napierdolić kilkoro, jakbym miała takich rodziców i żyła w biedzie to wyrzekłabym się, wstydziłabym sie, ze byli tak głupi i pieprzyli się jak króliki. Teraz to nie to co było ok. 50 lat temu. Samo posiadanie macicy i wuja nie upoważnia do głupiego robienia i rodzenia dzieci. Zyje się na tym świecie tak krotko, ze należy je godnie przeżyć a nie klepiąc biedę bo rodzicie nie umieli panować nad swoim popędem seksualnym.