Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co dostaliscie od swoich rodzicow lub tesciow na START?

Polecane posty

Gość gość
Dokładnie. Ale co takie dziecię może wiedzieć o PRLu?

Gość gość
miej sobie nawet 156, i tak mi nie wmowisz swojej chorej teorii 🖐️ ludzie twojego pokroju zawsze byli i beda na swiecie, zawsze pokrzywdzeni przez zycie bez wzgledu na to, w jakich czasach przyszlo im zyc i zawsze kazdy, kto ma odrobine lepiej jest na pewno zlodziejem/ pijakiem/ kapusiem bo gdyby nim nie byl, zaszczyty przypadlyby tobie podobnym malkontentom.

Gość gość
Dziewczyna dobrze pisze. Moi rodzice pracowali w zakładach azotowych, rodzice koleżanek również, dostali wszyscy mieszkania w blokach po około 5 latach czekania. Obok były bloki policyjne i innego dużego zakładu. W partii byli nielicznie, reszta to zwykli, szarzy robole.

Gość gość
Kazdy normalny rodzic jak ma to pomoze adekwatnie ja niestety nie mialem tego szczescia ojciec po zawale musze kupowac keki co miesiac za 500zl a zony rodzice zyja z jednej wyplaty ale wychowali nas najlepiej jak mogli P.s najgorsze jak slysze ze jakas babcia ze swojej mini rencinki dala dla wnuczki 5 tys a odkladala to 10 lat zeby mala muala noz sie k..a otwiera w kieszeni ze ktos bedzie taki dobry i to przyjmujezeby babci nie sprawic przykrosci ;)

Gość gość
To, o czym piszesz - jest obrazem Twojej świadomości (a raczej jej braku). Poza tym nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Parę postów wyżej wypowiedziałam z perspektywy rodzica. I bynajmniej malkontentką nie jestem. Osiągnęłam coś w życiu - czego i Tobie również życzę. Niestety - prócz kilku prób obrażania, nie potrafisz merytorycznie odnieść się do sytuacji. Przykre to - bo świadczy o Twojej indolencji umysłowej. Więcej pokory - a mniej megalomanii życzę.

Gość gość
"Moi rodzice pracowali w zakładach azotowych, rodzice koleżanek również, dostali wszyscy mieszkania w blokach po około 5 latach czekania." x Sprawdź domowe archiwum. Pewnie tam leżą legitymacje PZPR :)

Gość gość1111
Rodzice męża dawali mu kasę przez 6 lat na życie w czasie studiów, (studia państwowe dzienne inżynierskie (więc nie miał jak pracować), dali mu 4tyś na pierścionek i zaręczyny. Kupili za 22 tyś samochód po zakończeniu studiów. Za wesele płacili rodzice męża i moja matka prawie po połowie- 9tyś i 12tyś (mieliśmy wesele na 25 osób, z mojej strony było więcej osób), od teściów dostaliśmy zmywarkę,krajalnicę i kasę na studia podyplomowe i kursy dokształcające ok 4tyś, moja matka wykupiła nam za ok 5tyś podróż poślubną do Wenecji <3 Z okazji świąt, urodzin itp też dostajemy kasę.

Gość gość
Działkę budowlaną.

Gość gość
21 tys 25 osob haha ae tluki :) ...

Gość gość
Sprawdź domowe archiwum. Pewnie tam leżą legitymacje PZPR xx Ty za to popytaj ludzi. Ktoś musiał bardzo nie lubić twoich przodków, skoro zwykli prości robole hurtem otrzymywali mieszkania po 5 latach, a Twoi czekali dwa razy dłużej. Nie sądzisz, że to dziwne? :D

Gość gość
Po 5 latach? Dobrze przeczytałem? To zwykli konfidenci byli! Tfuuu....

Gość oczy bolą
skrót od TYSIĄC to jest TYS, a nie TYŚ kiedy wy się w końcu nauczycie nieuki, no aż oczy bolą!!!

Gość gość
ale byli zaradni hahaha donosiciele z książeczkami pzpr :D

Gość gość
E tam od razu konfidenci. Matka pewnie z jakimś partyjniakiem się przechadzała - to i wyzebrała mieszkanie ;)

Gość gość
Albo tatuś był na usługach pani sekretarz :P

Gość gość
Że też jednej i tej samej osobie chce się wypisywać te brednie. Ciekawe, czy powiedziałbyś to w oczy mojemu dziadkowi, który w komunistycznej katowni stracił oko i zdrowie i babci, co poroniła 3 dzieci harując w zakładach, ciekawe czy powiedziałbyś im że są kapusiami, bo tak jak WSZYSCY z zakładów dostali mieszkanie po 5 latach. Jesteś małym, pustym człowieczkiem, który g****o wie o życiu mimo swoich xx lat. Bez odbioru.

Gość gość
dziś nie kochana to twoi się lubili z kim trzeba i portrety dzierżyńskiego na pochodach nosili BLEEEE!! uprzejmie też donosiki pisali taka prawda :o

Gość gość
Dostałam 12 000 zł w dniu 21 urodzin :)

Gość gość
"Jesteś małym, pustym człowieczkiem, który g****o wie o życiu mimo swoich xx lat." x Bardzo Cię przepraszam - ale nie ja te posty piszę. Nie obrażaj mnie więc.

Gość gość
Ciekawe, czy powiedziałbyś to w oczy mojemu dziadkowi, który w komunistycznej katowni stracił oko i zdrowie i babci, co poroniła 3 dzieci harując w zakładach Widocznie na to zasłużyli.

Gość gość1111
gość dziś 21 tys 25 osob haha ae tluki otóż wyobraź sobie, że mieszkamy za granicą i na nasze warunki to nie jest jeszcze najdroższy wariant. Jak sobie policzysz ile z wydatków na wesele pochłaniają punkty, które MUSZĄ być i na dużym i na małym weselu, jak sukienka/garnitur, buty i inne dodatki, fotograf, busy dla gości, dj i wodzirej/prowadzący, koszty samego ślubu, kwiaty i inne dekoracje, dojazd rodziny za grancę, to ci wyjdzie, że na jedzenie idzie gdzieś 1/4 wszystkich kosztów. Nie rozumiem więc co w tej kwocie dziwnego, już o tonie twojego komentarza nie wspomnę...

Gość gość
taa zaluzyli bo walczyli o taka Polske jak ta, zeby kazda menda nawet taka jak ty miala wolnosc slowa

Gość gość
Matka tak na ciebie wołała? Menda to twoje imię?

Gość gość
ej patolu nie rozwalaj tematu, wracaj na swoja meline!

Gość gość
Ależ te wasze matki musiały was nie kochać, że aż tak zwracały się do was. A zapomniałem. Mieszkacie na melinie.

Gość gość
ales bystry :D :O

Gość gość
Od rodziców dostałam... Fiata 126 :D Był to rok 1994. Od teściów zaś działkę rekreacyjną :D

Gość gość
ciągnęli lachę ruskim czerwonym komuchom xxx z rynsztokiem nie zamierzam dyskuować

Gość gość
E to ja lepsza jestem - dużego fiata dostałam. Ale w 1997 :D

Gość gość
Dziecko drogie! Mam 56 lat i wiem, co piszę. Tobie mleczko pod nosem jeszcze widać. Powiadasz, że Twoi byli zaradni? Czyli musieli dawać łapówki/kraść/donosić/etc xxx masz 56 lat i gadasz takie bzdury, że głowa boli!!! A oskarżac o łaowki sobie możesz swoją rodiznkę a nie moją. W komunie nie trzeba bylo kombinowac, żeby coś mieć, w roznych rejonach Polski mieszkania roznie się dostawalo. Kto chciał, to mogl przyjechac na slask pracowac na kopalni, a tam mieszkania szybko się dostawało, wcale nie trzeba bylo czekac 15 lat mitomanko.