Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mamka222

Dieta Dukana. Start 2 MARCA 2015 !

Polecane posty

justynka120kg zawsze możesz sobie zrobić pstrąga z piekarnika pstrąg z całości sól pieprz w środek ryby natka pietruszki plastry cytryny owijasz w folię aluiniową 20-25 min w piekarniku i gotowe albo pasta z wędzonej makreli makrela 2 jajka na twardo trochę serka homogenizowanego potraktuj to blenderem pozniej dodaj pokrojoną w kostkę cebulkę i korniszona popraw do smaku do tego chlebek dukanowski i paluszki można oblizywać :)

Gość Justyna120kg
iwona86 Jesteś bardzo życzliwa i pomocna dziękuję bardzo.Zawsze doradzisz dziewczynom i wspierasz nas :) a ty jadłaś te surimi o którym wspominałam?

Gość renacia 41
iwona 86 golabki z twojego przepisu zrobione.wyszlo mi dosc duzo:) bedzie na dwa dni:) jutro sprobuje:)wesolych snow dukanki:)

Gość desperados1111
dziewczyny z 3 fazy czy owoc moge zastapic jogurtem 0% tl owocowy taki z biedry? ja co do paluszkow surimi to jem czesto dodajac do jajecznicy albo same na cieplo sa fajne :D asiaooo a co do 2xpw to w ksiazce bylo ze warzywa na 3 fazie mozna jesc juz codziennie? :D

justyna powiem ci że ja też próbowałam paluszków i samych w jajecznicy też ale po prostu smak mi nie podszedł desperadosce z kolei posmakowały ale widać ma się to po prostu smakiem

renacia mi też tych gołąbków wyszło tyle że 3 dni je jadłam ale tak mi smakowały że nie miałam z tym żadnego problemu mam nadzieję że tobie też tak posmakują :) Ja od jutra proteinki więc jutro w menu omlet z bułeczką dukanowska później już dzisiaj przygotowane kluski leniwe z podrasowanym serkiem homogenizowanym a później coś się w międzyczasie wymyśli aczkolwiek ciężki weekend mnie zeka bo jadę do rodziców justyna120kg jeszcze mi się przypomniało odnośnie ryb ja dość często robię sobie śledzie z solanki mocno wymaczam w wodzie wkrajam cebujkę ogórki konserwowe dodaję jogort naturalny musztarde trochę soku z cytryny doprawiam i też wychodzi pychotka

Desperados taaaaak! Ja je piję co drugi dzień (mój faworyt- śliweczka <3 ) ja jem warzywka codziennie :) oprócz dnia proteinowego rzecz jasna :)

Gość Justyna120kg
desperados1111 iwona86 Dziękuję wam kobietki za odpowiedź :* chodzą mi po głowie te paluszki i jutro mykam do sklepu je kupić ;)

Gość renacia 41
desperados niezapominajka jak wam fajnie ze wy juz na 3fazie:) czy my dotrwamy? ciezka praca nasz czeka dziewczynki:(ale damy rade:) milego dnia:)

renacia41 oczywiście, że tak :) Tylko nie można się zniechęcać, ta dieta jest bardzo podstępna, np.:kilogramy potrafią lecieć bardzo szybko, żeby za chwilę stać w miejscu. A czas i tak upłynie :) Postaram się was wspierać najmocniej jak potrafię :* Dzisiaj u mnie proteiny, więc na śniadanie jajecznica i pół serka wiejskiego. Ja dukam od 13.08 i nie żałuję ani jednego dnia spędzonego na tej diecie, pierwszy raz w życiu coś mi się udało. Znalazłam swoje zdjęcie sprzed dwóch lat i porównałam je z aktualnym. To tylko zdjęcie twarzy...a chłopak stwierdził, że "tak, to ty się możesz starzeć" :D Dziewczyny mam ogromny problem...nie potrafię sobie poradzić z paleniem: nie palę dużo, 1/2paczki na dzień, ale jednak. Dodatkowo pali moja przyjaciółka i mój chłopak- to nie pomaga w rzucaniu. Jak sobie nie zapale, to cały dzień chodzę struta. Pomóżcie!

Gość renacia 41
Niezapominajka chetnie bym ci cos poradzila ale nigdy nie palilam papierosow a wiec nie znam tego nalogu.powiedz ile schudlas?

Gość Justyna120kg
niezapominajka Witaj w klubie palaczy ;( ,ja niestety też palę na diecie to potrafię wypalić całą paczkę w ciągu dnia,bo wilczy apetyt fajkami zastępuję i na chwilę przechodzi głód.Jeszcze mam 2 paczki bo zawsze zapas mały robię i tak pomyślałam że spróbuję rzucić od poniedziałku.Trochę mnie przeraża ta wizja bo od rzucenia palenia zaczęła się moja nadwaga,bo znowu głód nikotynowy zastąpiłam batonikami.Od poniedziałku spróbuję zastąpić fajki - jajkami hehe może to coś da ;) Fajna motywacja bo co mi da że schudnę jak będę fajkami śmierdziała ?To może razem zawalczymy od poniedziałku ??

renacia41 schudłam ok. 10.5kg. (od 13 października) Justynka, świetny pomysł! Będziemy się wspierać :) Ja mam 3 ostatnie fajki i już nie kupię nowej paczki :)

Gość Amelka1313
Dziewczyny ja też pale:-( a chciałabym rzucić. Próbuje z wami.

Gość renacia 41
niezapominajka te 10kg fajnie sie slyszy:)tez bym juz chciala miec za soba te 10kg:(hej dziewczynki a moze zamiast papierosow podlubcie slonecznik? co?

Gość Amelka1313
Ale on chyba ma dużo kalorii :-(

Gość desperados1111
haha czytam i smiac mi sie chce bo zaczynam nie tylko lubic to forum ale kochac wszystkie poruszam tu problemy ! :D ja tez pale tez niby pol paczki dziennie ale ja nie rzuce tego bo to lubie jak czasem zapale to mnie uspokaja :D szkoda ze nie mieszkamy w jednm miescie bo chcialabym sie z wami spotkac na herbtce i ciacho dukana :D :D :D

Gość Justyna120kg
renacia 41 słonecznik to dobry pomysł ale dr.Dukan chyba by się załamał gdybyśmy go zaczęły dziobać hehe desperados1111 Może jak każda dojdzie do wymarzonej wagi to zrobimy gdzieś w połowie Polski zlot Dukanowiczek :D Przecież nasz kraj nie taki duży ;) Każda weźmie stare zdjęcia i pochwalimy się naszymi efektami. Amelka1313 to od kiedy zaczynasz? Niezapominajka już chyba walczy z nałogiem.Ja zaczynam od poniedziałku tak jak postanowiłam,bo mam jeszcze 2 paczki i wiem że będzie kusiło jak będę je miała w domu,a przecież nie wyrzucę :X

Gość gość
Przy diecie wszystkie choroby się cofają, pacjent nie potrzebuje leków, więc nie wydaje pieniędzy. Przed chwilą jakaś pani dziękowała mi, bo po diecie oszczędza czterysta złotych. Więc kto będzie tym zainteresowany, jeśli nie będzie potrzeby kupowania leków? Tu chodzi o biznes. Nie ma nigdzie reklamy pośćcie, natomiast są reklamy edźciehttps://hipokrates2012.wordpress.com/2012/08/21/dieta-dr-ewy-dabrowskiej/

Gość renacia 41
to fakt fajnie sie tu robi:) i fajnie bylo by sie spotkac:) takie same laseczki;) ja do polski mam 800km:(i wiecie jutro mam polska impreze andrzejki.beda tance i swawole:) chyba sobie zapakuje do torebki moje golabki:) bo przeciez nie bede spozywac bigosu albo flakow.a nie mam ochoty wszystkim po kolei tlumaczyc ze jestem na dukanie:) ale drinka wypije:(

Gość Lena37
Witam Wszystkie Kobietki-)))) Tak czytam Wasze wpisy i tak Wam zazdroszcze tych zgubionych kg,dziś już nie moge ale od jutra czas wziac się za siebie,chciałabym zgubic nie duzo bo jakieś 5kg ale znam siebie i wiem Ze bez Waszego wsparcia nie dam rady,mam nadzieje że przyjmiecie mnie pod swoje skrzydła-) Startuje z wagą 65kg Pozdrawiam serdecznie

Gość misia41
Hej Lena pewno,że Cię przygarniemy. Ja na szczescie nie palę i nigdy nie paliłam - szkoda zdrowia i kasy, więc życze powodzenia w rzucaniu tego okropnego nałogu.

Gość renacia 41
witamy w klubie lena 37:)

Gość renacia 41
witaj w klubie lena37:)

Gość Justyna120kg
Lena37 Witamy serdecznie :) nie jestem tu długo ale uwierz mi nie będziesz żałowała że się do nas przyłączyłaś ;) renacia 41 pamiętaj żeby ten drink był mało kaloryczny,najlepiej cola ZERO jak taką tam masz gdzie zakupić.Szkoda byłoby organizm zaśmiecić dużą ilością cukru jaka jest w napojach.A te gołąbki o których mowa to od 2 fazy czy od 3 ?

Gość Lena37
Juz widze ze napewno nie bede zalowac-)))oby z kilogramami tak było-)))

Lena witam i ja! Dziewczyny, nie dajmy się zwariować...jak jeden dzień odpuścisz to nic się nie stanie. Pisałam już wcześniej, że zaczęłam 13 sierpnia, a 15 byłam na roczku u chrześniaka. I co? Tortu nie miałam spróbować? ;) Pewnie, że był cieniutki jak listek dębu, kolacji też trochę skubnęłam i mimo tego, waga pokazała na drugi dzień -20dag ;)

Gość Justyna120kg
Lena37 Z kilogramami też nie będzie źle jak będziesz miała silną wolę no i jak będzie ci zależało ;) Niezapominajka Roczek to jeszcze nic w porównaniu ze świętami !! Ja chyba źle zrobiłam że zaczęłam tak wcześnie,ostatnio czekałam do nowego roku i jakoś lżej szło, a dziś już myślę jakie katusze będę przechodziła u rodziców w święta,to dopiero egzamin na silną wolę :D

Gość Amelka1313
Justynka ja rzucam palenie od jutra:)

Gość Amelka1313
Lena o takiej wadze jaką masz teraz to ja już marzę :)