Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mamka222

Dieta Dukana. Start 2 MARCA 2015 !

Polecane posty

Gość gość
U mnie też słabo 10 dni na samym portalu i schudłam 3 kg teraz wyjeżdżam do pracy za granicę i boję się że cała dietę szlag trafi. Czy są na forum dziewczyny które mieszkają w UK?

Gość marzena 1974
Ja dziś zgrzeszylam bo mam protal a zjadłam szpinak i salate ale od kilku dni nie byłam w toalecie i stwierdziłam ze trzeba rozruszać jelita i pomogło. Od jutra nadal protal ale za dziś przedłuże go o 1 dzien. Czy jet tu może ktoś z Bydgoszczy?

Gość gośćbea
Czesc dziewczyny .Jak po wekendzie.? Dzis dtanelam na wage i 65,6 czyli 80 deko naplusie..Zaczynam juz dostawac wariacji z ta waga.., ale postanowilam ze do Swiat jestem na 2fazie.po przechodze na3 zeby utrwalic to co schudlam.Bezsensu narazac organizm jak krece sie w kolko... I tak jestem zadowolona z tej wagi ..

Gość gosia 43
cześć

Gość gosia 43
Dziękuję za przywitanie. Obserwuję Wasze wpisy od początku lutego tego roku, ponieważ też jestem na tej diecie od 8 lutego i schudłam już 5 kg. Startowałam z wagi 92 kg - teraz ważę 87 kg. Muszę przyznać, że potraficie wesprzeć człowieka w dążeniu do upragnionej wagi. Pozdrawiam.

cześć dziewczyny, a myślałam, że o tej diecie już nikt nie pamięta. Ja skusiłam się na nią bo nie mogę już na siebie patrzeć, a rok temu moja koleżanka zgubiła w 5 miesięcy 20 kg na dukanie. ja też tak chcę !! Może trochę o sobie: mam 35 lat, 163 wzrostu i 77 kg. czuję się jak wieloryb . Zaczynałam dietę 14 lutego z wagą 81. Prawie 4 kg mniej ale mam też swoje grzeszki na sumieniu i to zazwyczaj weekendowe. ale to nic zamierzam wytrwać w postanowieniu i się nie poddać. Przyjmiecie mnie do swego grona - będzie mi raźniej i może trochę bardziej się zmobilizuję do dietki.pozdrawiam wszystkie dukanki

Gość Niezapominajkaxd
Justyna120 jestem, jestem. Dzisiaj proteiny. Ale wiecie co dziewczyny, zauważyłam u siebie głupkowate myślenie, boję się cokolwiek zjeść, żeby nie przytyć. A jak zjem coś nadprogramowo to mam okropne wyrzuty sumienia. Czas z tym skończyć, od jutra zaczynam chodzić na siłownię z koleżankami. Karnet już kupiony :)

Gość renacia 41
Hej dziewczyny:)nastapil czas chwalenia. U mnie juz -20kg hurrraaa....warto bylo naprawde ale to jeszcze nie koniec mojej walki z kilogramami.dzis snil mi sie chleb:(organizm sie domaga.a u mnie dzis na sniadanie jak zwykle buleczka otrebowa:)iwona 86 a jak u ciebie?napewno o 2kg jestes do przodu co?pozdrawiam was dziewczyny i zycze wytrwalosci :)

Gość gość Lilia
Witajcie dziewczyny! Renacia gratuluję ci spadku kilogramów, to ile teraz wazysz? A jaka wagę chcesz osiągnąć? Podziwiam Cię, bo wiem ile to wyrzeczeń kosztuje ale warto. U mnie waga w normie, ale boję się jeść normalnie żebym nie przytyla. Często przyrzadzam sobie potrawy z przepisów Dukana. Życzę wszystkim dużych spadków.

Gość chanellnl
Hej,dziewczyny u mnie jakoś weny brak na pisanie. Nie wiem czy to pogoda czy przez to że ostatnio tyle grzeszyłam :( Zagladam tutaj czesto i za wszystkie trzymam mocno kciuki :) Ja zaczynam dzisiaj proteinki i mysle nad obiadem. Co pysznego gotujecie ?

Gość chanellnl
niusiaczek1981 witaj u nas :) renacia 41 Gratulacje :) piekny spadek wagi :) Jest się czym chwalić :)

czesc dziewczyny , ja dopiero jem śniadanko - późno trochę ale tak się jakoś dziś nie mogę z niczym wyrobić. u mnie dziś na talerzu sałatka: 2 jaja na twardo, 2 serki wiejskie lekkie z Pątnicy 3% tłuszczu, pół papryki czerwonej, pół małej cebulki, puszka tuńczyka w sosie własnym. jak to zjem to pewnie do godz 16 nie będę głodna, bo spra porcja wyszła i podzielę ją na 2 razy. popijam kawką z mlekiem 2%. dziś piekłam chlebek ale zostawiłam w domu do ostygnięcia( ja do 14 jestem w pracy). na obiad planuję bitki wołowe z udźca tylko nie wiem czy mogę dodać do nich kostkę pieczeniową winiary. Podpowiedzcie czy wy używacie takich kostek do zup a jesli tak to jakich? pozdrawiam ze słonecznej Ostrołęki

Renacia 41 gratuluję spadku wagi :-) od kiedy jesteś na dukanie że już tyle straciłaś? ja też planuję jeszcze 20 kg schudnąć, ale jeszcze długa droga przede mną. mam nadzieję, że będzie się opłacać. u mnie na razie waga stoi, ale do jutra mam jeszcze warzywka i zauważyłam, że właśnie jak mam PW to waga mi nie spada

cześć dziewczyny. Czły czas was czytam i jestem na bierząco Renia Gratuluję :) to jest po prostu nie do pomyślenia ja nie przyposzczałam że moge mieć taką silną wolę jaką się wykazałam podczas tej diety czy ty też tak myślisz o sobie? Bo ja z siebie jestem bardzo dumna moja waga pokazała dzisiaj rano 66,8 co oznacza że już prawie 21 kg zrzuciłam Waga mi teraz trochę wolniej spada bo wziełam się ostro za ćwiczenia poniedziałek i wtorek godzinka basenu bez popuszczania sobie całą godzinke pływam w tą i spowrotem środa fitness - sexi pupa czwartek fitness- płaski brzuch od kwietnia chyba zacznę biegać Dlatego też ostatnio zamilkłam bo czasu mi czasem brak (doba za krótka ha ha ha...) u mnie warzywa wię na śniadanie były kanapeczki do tego sałatka z warzyw a na obiad mam kluski ze szpinakiem (moje najnowsze pyszne odkrycie :) ) z podsmażoną cebulką Już sie zastanawiam co będe pichcić na swięta ale mam kilka ciekawych pomysłów :) postanowiłam trzymać II fazę aż do urodzin czyli do końca kwietnia Justynka a ty też dasz radę popatrz na mnie i renie oby przebrnąć przez początek a późnie to już poleci :) witam też wszystkie nowe twarze w naszym gronie i życzę wytrwałości i samych sukcesów w spadkach wagi :)

waga spada mi wolniej mam nadzieję że to z powodu ćwiczeń że mi się mięśnie wyrabiają :)

Heej Wszystkim :D Cieszę się bardzo że znów tak gwarno się zrobiło tutaj,od razu mi lepiej na duszy że tyle osób trzyma się dietki ;) Mam takie pytanko w sprawie sernika dukana.Ostatnio robiłam i nie wyszedł mi zbyt dobrze.Robiłam go według tego przepisu pół kg chudego twarogu, 4 jajka, 2-3 łyżki słodziku w proszku, 3 łyżki zmielonych otrębów owsianych, 3/4 szklanki odtłuszczonego mleka, aromat waniliowy Piekłam go godzine ale strasznie mokry wyszedł przez co był nie smaczny jak dla mnie.Miałam troszkę inne wyobrażenie czy z tym przepisem coś nie tak??

iwona86 to na 100% z powodu ćwiczeń ;) Strasznie i się cieszę że tak się trzymasz i troszkę zazdroszczę wyniku , ale mam nadzieję że już wkrótce też będę miała czym się pochwalić bo teraz nędza straszna :/

justynka sprawdzony już przezemnie przepis z bloga z kotem w kuchni: 1 kg ja kupuję w biedronce presidenta on chyba jest aromat wedle uznania słodzik 100 ml mleka 60g budyniu (tj, 1,5 opakowania) lub 2,5 łyżku skrobi kukurydzianej 4 jajka Piekarnik rozgrzać do 220 stopni Blachę, jeśli nie jest silikonowa, wyłożyć papierem do pieczenia. Żółtka rozmieszać łyżką ze słodzikiem, aromatem. Dodać zmielony twaróg, mieszać i wlać mleko. Dodać NIE ubite białka i budyń. Wymieszać i wlać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 30 minut, jak góra już wyrośnie i się zarumieni temperaturę obniżyć do 175 stopni i piec jeszcze ok 30-40 min do sernika można zrobić plewę czekoladową

Gość renacia 41
Niusiaczek1981 20 marca bedzie 5 miesiecy jak jestem na diecie. Poczatki byly ciezkie ale kazdy kilogram mniej motywowal mnie do pracy.hej Liliana w tej chwili waze 75kg a wychodzilam z wagi 95kg.jeszcze chce zrzucic 10kg i bedzie ok:)iwona 86 pytasz czy jestem dumna?alez oczywiscie i juz sie nie dopuszcze do stanu przed dieta :(chociaz w swoim zyciu jak kazda kobieta stosowalam wiele diet.ale tym razem zrobie to raz i do konca:)ale dziewczyny duzo biegam :)mysle ze bez sportu nie doszla bym tak daleko.wiem ze dukan zabrania cwiczen.ale ja sie bardzo dobrze czuje .czasem mam tylko problemy ze snem.ale wyczytalam ze powodem tego moze byc brak weglowodanow.dziewczyny macie jakis dobry przepis na krewetki? Pozdrawiam i trzymajcie sie:)bo naprawde warto.teraz lubie lustra:)

Gość DORMA
Witam Ja dzisiaj 10 dzień....mam jakieś 1.5 kg mniej ale alkoholowe imprezy mnie z lekka gubią....ważę 74 kg a miałam 75.5...teraz zamierzam się bardziej przypilnować i do końca marca zejść poniżej 70....

Gość iwona86
Renia ja kiedys robilam krewetki z tym makaronek konjak w sosie wyszly naprawde pyszne zajadalysmy sie z kumpeka az nam sie uszy trzesly Teraz sobie mysle ze fajne by tez byly na dni warzywne takie z makaronem krewetki koktajlowe w pomidorowym Musze pomyslec jak to fajnie zrobic i dam znac Ale podsmaze na patelni czosnek cebilko czosnkowej troche dodam krewetki chwilke obsnaze i pozniej pomidory z puszki doprawie pietruszka dodam makaron moze byc super AZ MI SLINKA POCIEKLA renia mysle ze zronione w ten sposob bez makaronu moga byc super dodalabym jeszcze troche do smaku na koniec serka philadelphoa light :)

Witam dziewczynki :-) u mnie dziś na wadze 76,7 czyli o,30 dkg mniej. nie wiem czy się cieszyć czy nie ? jakoś tak powolutku leci ta waga, ale w sumie w poniedziałek rano miałam 78 kg. więc to i tak coś. od jutra 5 dni proteinek mam więc może poleci coś więcej. marzę już o płaskim brzuchu i szczupłych udach :-) dziś na śniadanko zjadłam 4 kanapeczki z chlebka , który wczoraj upiekłam z przepisu na bułeczki Iwonki 86. wyszedł super chlebuś. wcześniej też mi się nie udawał bo był mokry w środku jak zakalec. a z tego przepisu jest ok.

Gość renacia 41
Iwona86 kupilam sobie 1,5kg krewetek a wiec poszaleje:)dzis zrobie sobie na patelni z czosnkiem:)juz nie moge sie doczekac.ale bedzie to obiadokolacja:)dzieki iwonko za przepisy:)

Gość iwona86
renia jak będziesz robiła na patelni to dodaj sobie do tego jeszcze trochę pietruszki i papryczki chilii są wtedy pyszniutkie bo też tak robie :)

Także Iwonko dziękuję za przepis, widzę, że ty lubisz pichcić i wiele fajnych recepturek nam podrzucasz - super :-) Kochane może macie jakieś sprawdzone przepisy na Święta Wielkanocne oprócz serniczka i jajek nadziewanych pastami? Jak macie coś extra to podrzućcie Miłego dnia wszystkim dukaneczkom :-)

niusiaczek potwierdzam UWIELBIAM PICHCIĆ :) i sprawia mi to ogromną przyjemność :) Ja na wielkanoc planuję sałatkę jarzynową, sałatkę taką z szynką pokrojoną serem piorko w kostkę w kosteczkę warzywami i zamowiłam sobie do tego makaron w kształcie ryży wię to zrobię do tego żurek oczywiście jakaś wędlinka (natrafiłam ostatnio na pyszną polędwicę łososiową z piersi indyka w LIDLU i zajadam się nią) ze słotkości to serniczek oczywiście ptasie mleczko i ostatnio moje ulibione babeczki twarogowe :)

Iwonko podaj przepis na te babeczki twarogowe i ptasie mleczko bo zamierzam w Święta grzeszyć dietetycznie ;-) na pewno też zrobię krewetki bo mam akurat 1 op 400 g z Lidla więc i rodzinka pojje. a w Święta akurat wypadają mi warzywka więc super. gdzie zamawiałaś ten makaron w kształcie ryżu i czy to jest ten makaron konjac? ja dziś ostatni dzień z warzywkami i zrobiłam właśnie dietetyczną wersję sałatki jarzynowej ( marchew, seler,pietruszka, ogórek kiszony, jajko,cebulka, chuda szyneczka) zamiast majonezu dałam serek homogenizowany z firmy Rolmlecz- uważam że jest świetny zamiast majonezu i śmietany do surówek itp.

250 gram odciśniętego twarogu (odcisnąć w bawełniany ręcznik) 75 g jogurtu naturalnego (czyli połowa z opakowania150g) 2 łyżki mleka w proszku 2 łyżki skrobi lub budyniu 6 łyżek otrębów (4o+2p) słodzik aromat waniliowy (lub maślany i waniliowy/bananowy i waniliowy) 3 małe jajka lub 2 jeśli duże łyżeczka proszku do pieczenia wszystkie składniki połączyś i rozłożyć do foremek na babeczki ale wychodzą tylko w sylikonowych bo do innych się przyklejają ze nie da się nic zrobic piec ok 40 minut makaron zamawiam normalnie na allegro