Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

kto został oszukany na olx

Polecane posty

Aha, dopisze tylko ze cala masa targujacych sie burakow do mnie pisala, kiedy np. Wystawilam 3 telefony starszego typu za smiesznie niska cene pewien pan najpierw wciskal mi jakiegos swojego starego rupcia za moje 3 badz co badz lepsze telefony a jak nie dal rady to stwierdzil....ze moglabym mu dac jeden bo i tak mam 3. Nie dalam, choc nie byly mi potrzebne, a kasa z nich byla symboliczna, poprostu nie dalam bo postawa pana byla roszczeniowa " daj bo ty masz wiecej!" ostatecznie oddalam je na graty z chaty za darmo, ale ludziom ktorzy znali slowo " dziekuj***ardzo"

Gość gość
ja sprzedawalam nowa umywalke kupiona za 650zl po cenie 380zl i tez maile typu kupie za 100zl. Oczywiscie ze poszla za 380

Gość gość
ludzie tak dziaduja tym targowaniem ze szok

Gość gość
Kiedys zamowilam u dziewuchy (jak sie okazalo okropna i perfidna oszustka) komplet modny dresow chanela cena z wysylka to bylo 180 zl Poprosilam o dowod nadania wysylki po mojej wplacie dostalam nr nadania paczki do warszawy gdzie pochodze z wroclawia :/ skaplam sie ze cos nie tak napisalam do niej czy probuje mnie oszukac ona na to ze pomylila nadania bo miala jeszcze kilka paczek wiec uznalam ok dam dziewczynie szanse przyczym zobaczylam ze odnowila ogloszenie dresow i stwierdzilam ze cos nie halo na drugi dzien sprawdzajac jej konto bylo juz usuniete tak wiec nie uwierze juz zadnej osobie na olx banda oszustow i zadzi tym totalne bez prawie

Gość gość
Ja też zostałam oszukana na olx. Kupowałam ubranka dla córki i dostałam brudne, poplamione, śmierdzące i dziurawe a miały być w bardzo dobrym stanie. Uważajcie na użytkownika "mania" na olx.

Gość martys1995
Uwazajcie na olx. Na Natalie Łaska-krajewska z Łodzi to oszustka. Radze nic nie kupowac od niej.

Gość gość
DARIUSZ KUBSKI BYDGOSZCZ . Uwaga , nie tylko na olx ale na wszelkich innych portalach ogłoszeniowych. nie zawierać z nim targu, niewysylac pieniędzy na konto ,bo przesyłki nie ujrzycie na oczy

Gość gość
Moja koleżanka kupiła wózek na allegro a dostała jakiś inny i stary a na policji "słowo przeciwko słowu" allegro nic nie zrobiło Na olx fakt wszyscy za darmo by chcieli :-) ja kupiłam za dużo bodziakow w h&m po 22,90 i nowe odsprzedawalam za 15 i to było dla wielu za dużo gdy sama trafiłam na pewną mamę która sprzedawała spodnie po dziecku po 10-12zl to kupowałam jeszcze dziękując :-) Miesiąc temu sprzedawalam buty adidas po córce, ubrane kilka razy do wózka, za 50zl a wiele osób pisało czy za 40 juz z wysyłka, rekordzistka zaproponowała za buty 20zl :-) a buty wyglądały jak nowe

Gość gość
Mnie nikt nie oszukał bo kupuję odbierając osobiście czasami warto poczekać na wyprzedaż w sklepach i kupić mniej niż więcej używanych i jeszcze tracić

Gość gość
ja sprzedaje na olx ale zaznaczam,że tylko odbiór osobisty jeśli ktoś się uprze na wysyłkę to wystawiam przedmiot na allegro z ceną kup teraz. co do zawyżania cen tak, zawyżam o te 20zł i jak spuszczę 10zł to się cieszą jak dzieci. Wystawiłam kiedyś rowerek za 200zł który kupiłam za 480zł .Cena nie była do negocjacji a bezczelny pisze ze za 120zł bierze od reki wyśmiałam go i poleciłam iść do sklepu za 480zł kupić. Ludzie mają tupet a najlepsze że własnie targują się Ci co maja kase, widze jakimi furami i jak poubierani pod dom mój przyjeżdzają. Sama jak kupuję na olx to TYLKO z odbiorem osobistym lokalnie

Gość gość
Słuchajcie, a ja dostałam sms po angielsku, że widział moje ogłoszenie na olx i podał maila do kontaktu :) Oczywiście nie zamierzam odpisywać nic, od razu kojarzę to z przekrętem nigeryjskim. Dodam, że sms nie z telefonu tylko z jakiejś bramki.

Gość gość
To zglos ten sms do administracji olx. Pewnie jak 99% uzytkownikow nie przeczytalas regulaminu i zasad bezpieczenstwa, ale oni wlasnie prosza o zglaszanie tych wiadomosci lamana angielszczyzna.

Gość gość
Co do moich doswiadczen jako sprzedajacego (na szczescie juz sobie dalam spokoj), to spotkalam sie z: - totalnym, zebractwem, typu: "daje dyche i jestem u ciebie za 10 minut" - zawracaniem d**y przez tel., dlatego szybko przestalam go podawac (rekordzistka byla jakas chyba bezrobotna stara panna bez zajec i problemow, ktora wydzwaniala do mnie w godzinach roboczych probujac negocjowac ceny, ktore i tak byly totalnie niskie jak za butikowe rzeczy w bdb i idealnym stanie, a odbierac miala ponoc jej kolezanka osobiscie, ktora pomieszkiwala w moim miescie, bo ta nawiedzona byla z innego woj. ...oczywiscie kolezanka nigdy sie nawet nie odezwala) - dewiacjami seksualnymi i nabijaniem sie, gdzie np. ktos piszac z roznych kont prosil np. o zdjecia stop w czyms co oferowalam, zeby niby zobaczyc jak cos lezy (same chlopy, pewnie malolaty), albo ze cos kupi jak to ponosze dzien i odesle nieuprane (nie chodzilo o bielizne osobista, takze nie myslcie sobie) - chorobami psychicznymi, gdzie np. jakis podstarzaly facet w poetycki przeintelektualizowany sposob rozpisywal sie nad zaletami oferowanej przeze mnie taniej szczoteczki elektrycznej (nie uzywanej oczywiscie) - ludzmi nie ogarniajacymi zasad dzialania serwisu ani nie znajacymi regulaminu (najlepsza byla laska, ktora ponoc obserwowala jakies moje ogl. i nie wiedziala, ze przy odswiezaniu automatycznie zmienia sie ich data dodania, no i oczywiscie zwyzywala mnie od oszustow) ...i pewnie jeszcze duzo by sie tego nazbieralo. Serio, gdyby nie net, to nie wiedzialabym nawet, ze tylu przyglupow chodzi po swiecie. Na forach jest zreszta podobnie.

Gość gość
hahahah usmialam sie! ale to prawda niestety..

Gość gość
a o co chodzi z tym przekrętem nigeryjskim?

Gość gość
to może nie oszustwo, ale mnie spotkała taka sytuacja: sprzedawałam sukienkę na olx i dodałam swoje zdjęcia w tej sukience (bez twarzy oczywiście), sukienka nie była ani mini ani z dużym dekoltem... zaczął pisać do mnie jakiś dziwny "ktoś" najpierw, że jest zainteresowany bo chce kupić dla kogoś (żony/dziewczyny), potem walił tekstami, że "pięknie wyglądasz w tej sukience, świetnie podkreśla twoje atuty..." nie było to jakoś wulgarne czy chamskie, no ale jednak dziwne. przestałam mu odpisywać i w końcu zamilkł...

Gość gość
Gość 11:49 dziękuję za informacje, przekażę tego sms portalowi. A co do przekrętu nigeryjskiego zachęcam wyszukanie w Google. To jakaś masakra, jak łatwo można się dać oszukać. Ja prawie bym się dala nabrać (na allegro) ale coś mi nie pasowało i nabrałam podejrzeń.

Gość gość
Bardzo dobry temat!

Gość gość
w regulaminie olx jest wyraznie napisane,ze to serwis za pomoca ktorego nie kupuje sie wirtualnie. tutaj maja byc transakcje reka do reki. jesli chcecie wysylke to jest od tego allegro. a wy idiotki wiecie swoje i tak was cwaniaczki cyckaja :) smieszne :)

Gość gość
Zostalam oszukana na 800 zl przez Nawrocką Natalię Woleń ul Świętoslawy 14 wpłacilam jej pieniądze na konto za nowe ubrania nie przysłalai nie oddala pieniędzy teraz się podaję za agata nr tel 663-133-018 to zwykła oszustka

Gość gość
gratuluję glupoty

Gość gość
Uwazajcie na Anna Dudek na olx z miejscowosci Zgierz. Pobiera pieniadze a nie wysyla towaru!!! To oszustka!!!! Teraz moze podawac sie za kogos innego bo wykasowala swoje ogloszenia!!!

Gość gość
up ciekawy temat

Gość gość
Ja zostalam oszukana przez pana z plonska ktory sprzedawal dresy dziecięce adidas za 50 zl

Gość gość
Dariusz KUBSKI ( rozne serwery ogłoszeniowe). Powyzej widze, ze tez ktoś go wymienil

Gość gość
wysłałam buty za pobraniem i cisza .Nie odbiera telefonu a awizo leży na poczcie.Totalna głupota ze Szczecina ,przecież nikt nikogo nie zmusza do kupowania. UWAGA na Izabelę Rozwadowską .

Gość gość
ja sprzedawałam wózek kolor kremowy 3 w 1 ktos przyjechał kawał drogi po niego dostał gratis całą reklamówke ubranek dla córki po mojej małej (stan idealny ) nie mam w rodzinie małych dzieci a tak komuś posłużyło. Chociaż ja kupuje i sprzedaję na allegro i ostatnio kupiłam bokserki dla męża 6 sztuk 2xxl i okazało sie że przód wchodzi idealnie a tyłek na wierzchu (zawsze kupuje taki rozmiar)

Gość gość
około tygodnia temu pewna kobieta wystawiła ubranka dla dzieci . oddaJagoda Mega paka dla dziewczynki podgląd ID ogłoszenia: 179345009m za darmo za koszt przesyłki o jej ogłoszenie i dziś po zrobieniu przelewu ani pieniędzy ani paczki a jeszcze była tak rafinowana że napisała aby jej dodać na coś słodkiego więc dałam więc proszę uważać na tą osobę

około tygodnia temu pewna kobieta wystawiła ubranka dla dzieci . oddaJagoda Mega paka dla dziewczynki podgląd ID ogłoszenia: 179345009m za darmo za koszt przesyłki o jej ogłoszenie i dziś po zrobieniu przelewu ani pieniędzy ani paczki a jeszcze była tak rafinowana że napisała aby jej dodać na coś słodkiego więc dałam więc proszę uważać na tą osobę !

Gość gość
bo wy się sami do tych oszustów prosicie. OLX to serwis lokalny.. Boże ile ja widziałam pieknych rzeczy do oddania za darmo albo za psie pieniądze.. Nigdy sie na to nie nabrałam bo to zalatuje oszustwem na kilometr.. A najlepsze jak sie patrzy po kilku dniach na osobe kontaktową to te konto zostalo usunięte. Dobra jeśli ktoś już chce tak kupować to można przynajmniej powiedziec sprzedającemu ze jak wystawi na alegro to kupisz a jak nie to niech oszust sp/ie/rd/ala

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować