Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie o PRZEDSZKOLE pomozcie mamy

Polecane posty

Gość gość

moja corka jest z paxdziernika 2013, od nowego roku czyli 2016 chce wrocic do pracy na pol etatu, przedszkole jest niby od 3rz ,moja bedzie miala 2l4m powiedzmy. czy jest problem dac dziecko do panstwowego przedszkola jak jest wolne miejsce tak w srodku roku przedszkolnego?? przeprowadzamy sie latem do pierwszej miejscowosci za sporym miastem i wiem ze jest jedno przedszkole, 3 grupy i zwykle jest wolne miejsce. jest jakis techniczny problem z tym?? czy trzeba zapisac np juz na wrzesien do panstwowego?

Gość gość
dodam ze z zapisaniem do tego przedszkola dziecka pnizej 3rz aby bylo odpieluchowane i w miare ogarniete nie ma problemu.

Gość gość
U nas w przedszkolu jest to do dogada nią. Koleżanka tak zrobiła. Posłała dziecko doprzedszkola od stycznia. A jak jest w innych przedszkolach to nie wiem

Gość gość
Tak jak koleżanka wyżej, ja swoje dziecko zapisałam do http://www.cherrygarden.pl/ i jak na razie jest zadowolone więc nic nie będziemy zmieniać.

Gość gość
A czemu chcesz dziecko przepisywać, ono też ma uczucia, przyzwyczai się do innych dzieci, do miejsca i przedszkolanek. Lepiej zapisz od razu do jakiegoś dobrego przedszkola, ja mogę polecić Ci www.wielkaprzygoda.com.

Gość gość
U mnie byl problem. Do przedszkola panstwowego nie wzieli Mlodej bo musi miec 3lata skonczone (brakowalo 1,5msc) za to do zlobka mogliby mi Ja wziac ale sie nie zgodzilam bo uwazalam, ze jest zbyt rozgarnieta zeby z maluszkami byc. Dawno byla bez pieluch, smoczka i butli. Zostalo mi tylko prywatnie. Po rozmowie z psychologiem zakwalifikowala sie do grupy 4-5 lat. Byla tam najmniejsza, taki kurd**elek najbardziej wygadany i sepleniacy hihi:-) Moj szwagier jak byl maly, tesciowa musiala go dac do zlobka, mial prawie 3lata ale tez taki ogarniety byl, nie miala wyboru i poszedl do zlobka. Po 2msc dzieciak doslownie cofnal sie w rozwoju. Tego sie balam.

Gość gość
u nas do państwowego przyjmują najwcześniej jak dziecko w danym roku kalendarzowym konczy 3 lata i od tego nie ma zmiłuj się, a w środku roku to tylko jak jest miejsce.

Gość gość
Przedszkole może przyjmować dzieci w trakcie roku szkolnego w miarę wolnych miejsc, ZA ZGODĄ DYREKTORA. Jest taki zapis bodajże w Ustawie o systemie oświaty, lub w rozporządzeniu w sprawie ramowych statutów, nie pamiętam dokładnie, w którym dokumencie ale na bank jest. Tyle że właśnie: za zgodą dyrektora...więc wszystko zależy od jego widzi mi się. Jest też zapis, że w wyjątkowych sytuacjach można przyjąć dziecko 2.5-letnie.