Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciekawe, co teraz porabia pani Anna J.

Polecane posty

Gość gość
Ah, cieszę się że ktoś założył tu ten temat. Mam nadzieję ze tego nie skasuja. Czekam aż pani Ania zacznie się znowu odzywać

Gość gość
gość dziś W sumie nikt tutaj nie jest za rodziną zastępczą dla niego, wystarczy matce pomóc w wychowaniu go, umożliwić jej start w inne życie, by chłopcu niczego nie zabrakło. Może znalazłby się ktoś w mieście, w którym mieszka, kto by jej oferował pracę, wtedy jeden problem byłby rozwiązany. Dlaczego ludzie dają jej jakieś paczki, przecież to jest chwilowe rozwiąanie, a ona jak była biedna tak nadal bedzie! Pomóżcie jej znaleźć i zacząć pracę, bo to jest największa pomoc, ona dzięki temu stanie na nogi! Powinno się apelować do pracodawców w jej mieście, może ktoś by się odezwał i zaproponował, by Anię zatrudnić. Niekoniecznie na fizyczne stanowisko, ale np. jako sekretarkę lub panią w biurze lub urzędzie, bo to mniej męczaca praca od fizycznej. W taki sposób wspomóżcie tę rodzinę, a i Ania zapewne byłaby za taką pomoc najbardziej wdzięczna, bo to by jej pomogło na nogi stanąć i spełnić więcej marzeń syna x nie szalej :D Praca fizyczna (ciezka) to dla niej najlepsze rowiązanie. zobaczy jak ludzie muszą walczyć o utrzymanie rodziny. Chociaż ona jak widać woli łatwiznę z paczek

>>>W sumie nikt tutaj nie jest za rodziną zastępczą dla niego<<< Ja jestem i śmiem podejrzewać, że nie tylko ja. x >>>wystarczy matce pomóc w wychowaniu go<<< Czyli odciąć ją od komputera :Di ZMUSIĆ do pracy :D. x >>>umożliwić jej start w inne życie, by chłopcu niczego nie zabrakło<<< Najlepiej wysłać ją do _meryki :D :D :D. Tam by jej chłopca odebrali w 24 godziny :D :D :D. x >>>Może znalazłby się ktoś w mieście, w którym mieszka, kto by jej oferował pracę, wtedy jeden problem byłby rozwiązany.<<< Taniej byłoby płacić tylko jej, a nie jeszcze za straty, które swą "inteligencją i pracowitością" spowoduje. x >>>Niekoniecznie na fizyczne stanowisko, ale np. jako sekretarkę lub panią w biurze lub urzędzie, bo to mniej męczaca praca od fizycznej.<<< Wolałbym zatrudnić lekki przypadek downa, a wiem jak ta choroba przebiega :(. Przecież to coś nie posiada żadnego wykształcenia, to jak może w biurze pracować? Jej "choroba" byłaby najmniejszą przeszkodą.

Gość gość
Ale gdyby było z nią coś nie tak to by szlachetna paczka jej nie pomagała..przeciez oni pomagają najbardziej potrzebującym, a nie ludziom, którym się nie chce pracować, więc u niej jest napewno powazniejszy problem, ze nie może zarobić na dziecko

Gość gość
Misio <3

>>>Ale gdyby było z nią coś nie tak to by szlachetna paczka jej nie pomagała..przeciez oni pomagają najbardziej potrzebującym, a nie ludziom, którym się nie chce pracować<<< Uhaha :D :D :D x Przez Ciebie oplułem monitor :D :D :D. x >>>więc u niej jest napewno powazniejszy problem<<< Jak najbardziej :D :D :D. x >>>ze nie może zarobić na dziecko<<< Chciałaś napisać: NA DZIECKU :D :D :D. x Przecież cały czas zarabia :D :D :D.

>>>Misio <3<<< Zapłonąłem rumieńcem :), gdy sprawdziłem, co ten skrót oznacza :) :) :). Taki z mnie analfabeta :D :D :D.

Gość gość
Kilka dni temu pani ania napisała, ze żadnych świąt nie obchodza, bo nie jest wierząca, a teraz widzę na profilu u niej jajka wielkanocne, życzenia na zmianę z obrazkami, które są przeciwko wierze, do tego pisze o śniadaniu wielkanocnym! No co to ma być?! Ona sprzeczne ze sobą rzeczy pisze, jakby miała jakieś rozdwojenie jaźni!

>>>Ona sprzeczne ze sobą rzeczy pisze, jakby miała jakieś rozdwojenie jaźni!<<< Przecież ma zdiagnozowaną schizofrenię.

Gość gość
A, to wszystko wyjaśnia :D Ten mały też przy niej zwariuje- jedno mówi, co innego robi.... W dodatku na spacerki z nim chodzi- jakby był 5 letnim chłopcem! No i masę zdjęć w ramkach z kwiatów i serduszek ma- w tym jedno profilowe! Masakra jakaś! Czy nikt tego nie widzi, ze jej jest natychmiastowa pomoc lekarska potrzebna?!

Gość gość
Ona zaprzecza sama sobie!

Gość gośćula
misio1 wczoraj >>>Ale gdyby było z nią coś nie tak to by szlachetna paczka jej nie pomagała..przeciez oni pomagają najbardziej potrzebującym, a nie ludziom, którym się nie chce pracować<<< Uhaha smiech.gifsmiech.gifsmiech.gif x Przez Ciebie oplułem monitor smiech.gifsmiech.gifsmiech.gif . x x cholera ja też oplułam i to kawą no ! ludzie ostrzegajcie jak piszecie takie kawały

Gość gość
Jezu! Przeczytajcie, co ona pisze teraz! Chyba ma jakiś atak tej schizofrenii! Coś ją wzięło na głodujących z Afryki! Wiecie, to chgyba u niej tak etapami postępuje, ze jak ją na coś najdzie, to o tym pisze, teraz ma schizy dotyczace biedy w Afryce i tego, że już nikt nie ma jej i synowi pomagać, bo oni biedni nie są, a mają dawać na dzieci z Afryki! To jakieś obsesje nachodzace ją falami. O Afryce skończy, to za chwilę będzie obsesja o feng shui!

Gość gość
W dodatku pisze, że inne rodziny jej zazdroszczą, bo same ledwo dają sobie radę! No totalnie chora osoba! Przecież ona powinna być w szpitalu psychiatrycznym, bo widać dokładnie, że ma straszne urojenia! Przecież dla tego dziecka każda jedna rodzina zastępcza to byłoby wybawienie! On natychmiast powinien iść do normalnej rodziny- jak był przez kilka lat! Ona nie jest zdolna wychowawczo, zniszczy to dziecko psychicznie

Gość gość
A szlachetna paczka zamiast dawać słodycze i jedzenie dziecku, powinna zadbać o jego przyszłość! Kazdy, kto to widzi i godzi się na to jest współwinny nieszczęścia tego dziecka! Bo nikt mi nie powie, że w takiej atmosferze urojeń matki to dziecko będzie normalnie funkcjonowało w przyszłości!

Gość gośćula
schizofrenie można z powodzeniem leczyć ,problem polega na tym że chorzy nie dopuszczaja do siebie mysli o chorobie a leki traktują jako trucizne ,ta rodzina powinna mieć asystenta który pilnowałby by matka zażywała regularnie leki ,wtedy mogłaby bez problemu pójść do pracy i w normalnej atmosferze wychowywać dziecko. Ale wiadomo rybka tańsza od wędki ,więc lepiej dać rybkę i chełpić sie jakim to sie jest dobrym człowiekiem

Gość gośćula
poza tym mając orzeczenie o niepełnosprawności /ona takie musi mieć / każdy zakład pracy chronionej przyjmie ją z otwartymi ramionami

Gość gość
dajcie link do jej FB

Gość gość
Ona ma asystenta rodzinnego i kuratora!

Gość gość Mariola
Powinni jej zabrac to dziecko, bo wyrosnie nastepna niezaradna zyciowo osoba :o Jakim cuedem jej sie udalo go odzyskac to ja nie wiem. Plus te zalosne ataki o feng shui i innych gownach :O

Gość gość
Dzieciak wrócił niedawno z kilkuletniego pobytu w rodzinie zastępczej, ona od tego czasu ma kuratora i asystenta rodziny, ktory pilnuje , by sobie poradzili. Ona nie jest złą matką, widać, ze małego kocha bardzo, tylko finansowo im jest trudno- oto cały problem. Dziecko jest ubrane, zadbane, najedzone.

Gość gośćula
oczywiście że najlepszą pomocą byłoby przydzielenie opiekunki 24/24 ,właśnie po to by pilnowała łykania leków i motywowała P.Anne do życia,bo schizofrenicy maja też takie objawy jak : brak higieny, bałaganiarstwo,zbieractwo,w cholere tego jest. Samym jest im trudno poradzic sobie z życiem codziennym co nie oznacza że nie mają uczuć wyższych,Ona po prostu nie zdaje sobie sprawy że swoim postępowaniem ryje małemu psychę ,pewnie go kocha i chce jak najlepiej ale na ten moment wychodzi to słabo. Jest masę rozwiazań by z sukcesem i wcale nie wielkim nakładem kosztów państwo pomogło tej rodzinie,no ale przecież na taką nietypową rodzinę nie ma ustawy innej niż zabrac do RZA i tam walic po 3 tyś /mc.

Gość gość
Menda :)

Gość gość
No własnie! Ale też dobrze byłoby aktywować tę osobę pracą, żeby przestała żyć tylko we własnym świecie i w internecie, a miała kontakt ze zdrowym światem, z ludźmi, z innymi niż domowe obowiązkami

Gość gość
a 11 letni chłopiec też dorasta, też niedługo będzie chciał mieć swoje młodzieńcze życie, zacznie się wstydzić, że mama wlepia publicznie zdjęcia jego w kwiatkach lub serduszkach, bo koledzy mogą wyśmiać. Może powstać konflikt pomiędzy nią a synem, gdy syn zauważy, ze jest odrebną istotą, a nie częscią matki. Będzie chciał mieć inne niż feng shui zainteresowania. Bo jak narazie to zainteresowania wybiera mu matka. W chyba ferie (bo pisała, ze mały ma wolne od szkoły, ale odpoczynku nie będzie) zarządziła, że on ma się uczyć jakiegoś języka obcego i pisała, że mu się nie chce, ale musi i podtykała mu książki pod nos, że teraz czas na naukę- a dziecko miało ferie.. Jak jej przeszła fala na język to znowu wróciło feng shui, które małemu wciskała. I tak co chwila, zainteresowania zmieniające się jak w kalejdoskopie, masa kursów i wszystkiego w zakupionych książkach, słomiany zapał- zaczynała, a za chwilę rzucała w kąt, bo inne zainteresowanie dostała i dziecko w tym wszystkim, które również musiało powielać jej zainteresowania

>>>No własnie! Ale też dobrze byłoby aktywować tę osobę pracą, żeby przestała żyć tylko we własnym świecie i w internecie, a miała kontakt ze zdrowym światem, z ludźmi, z innymi niż domowe obowiązkami<<< Chciałbyś, by poznała nowych ludzi i miała kogo oskarżać o zapędy pedofilskie i nastawanie na jej cześć i honor :D :D :D ? Czy nie rozumiesz, że ta osoba jest zdegenerowana i chora równocześnie. Degenerację można odwrócić wieloletnim pobytem w zakładzie zamkniętym, ale jej choroby nie cofniesz :(.

Gość gośćula
na jakiej podstawie misio1 twierdzisz że jest ona zdegenerowana? jeśli faktycznie choruje na schizofrenie to wszystko co robi składa sie w ksiażkowy wręcz obraz choroby. Dlaczego miałaby oskarżać kogos o pedofilię ? czy była juz podobna sytuacja? Ja uważam że na początek powinna pójsć na oddział dzienny szpitala psychiatrycznego,tak by nie kolidowało to z obowiązkami domowymi i opieka nad małym. Po takim trzymiesięcznym pobycie kiedy będzie miała dobrane leki mozna myslec o szukaniu pracy. Słanie paczek,kupowanie małemu rolek,biletów do kina i robienie przelewów zamiast pomóc tylko pogorszy sytuacje tej rodziny,ale żywe ,szczere emocjonalne zainteresowanie może zdziałać cuda