Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anitkaa2135

Odmowa zameldowania w hotelu z powodu dzieci

Polecane posty

Gość anitkaa2135

Witam, chciałam spytać czy Wam też coś takiego się zdarzyło? Chciałam zarezerwować wakacje i odmówiono mi z powodu tego, że chciałam zabrać ze sobą 2 moich dzieci w wieku 15 i 3 lata... to jest jakaś masakra? spotkaliście się już z czymś takim?

są nieliczne hotele które nie akceptują dzieci, ale to raczej rzadkość. Gdzie rezerwowałaś ten hotel?

Gość gość
może nie mieli wolnych pokoi na tyle osób?

Gość gość
Oczywiście! Są hotele które nie akceptują dzieci. Najpierw sobie wyselekcjonuj hotele i po problemie.

Gość gość
Podaj linka do hotelu bo nie wierzę. Chyba, że jest to jakiś pensjonat, czy prywatna kwatera i właściciele mają takie widzi-misie. Osobiście spotkałam się z miejscami tzw "child-free" przeznaczonymi dla nawiedzonych bezdzietnych ale że obiekt o statusie hotelu to nie uwierzę.

Gość gość
ale dlaczego zaraz "NAWIEDZONYCH BEZDZIETNYCH"? prawda jest taka że coraz wiecej zagranicznych hoteli na szczęście nie melduje rodzin z dziećmi. Ja jadę na wakacje po to aby odpocząć a nie słuchać wrzasków, płaczu, i gderania dzieciaków. Miejsce dzieci jest na koloniach a nie tam gdzie przeszkadzają dorosłym w odpoczynku. Zgodnie z zapowiedziami biur zamknięcie hoteli na dzieci będzie coraz powszechniejsze. Bo ludzie sobie tego nie życzą!

Gość gość
Gość 11.53 nnie mowię o kwaterach w Polsce czy w Egipcie ale o hotelach na całym swiecie. Hotelach 5+

Gość gość
To podaj proszę pierwszego z brzegu linka hotelu 5* który nie przyjmuje dzieci i ma taką informację na stronie bo aż jestem ciekawa.

Gość gość
To ja pisałam o nawiedzonych bezdzietnych ;) Wiem o co Wam chodzi, sama widziałam na stronach hoteli SUBTELNIE podaną informację, że dzieci w hotelu są hmmm, średnio mile widziane. Hotel np pisze, że nie ma żadnych atrakcji dla dzieci, żadnych akcesoriów typu łóżeczka, krzesełka, żadnych placów zabaw itd. Ale jest to co innego niż ODMOWA na prośbę zameldowania się w hotelu z dzieckiem. Mam spore wątpliwości, czy jakiś hotel by tak postąpił.

Gość gość
Uwazam ze podanie informacji, ze dany hotel nie jest przeznaczony dla rodzin z dziecmi i przestrzeganie tego w odniesieniu do wszystkich gosci jest calkowicie w porzadku. Rodziny z dziecmi maja szeroki wybor obiektow w ktorych sa mile widziane, z kolei osoby bez dzieci chcace spedzic urlop w ciszy, a w restauracji posiedziec spokojnie bez wrzasku i biegania dzieciakow moga wybrac taki wlasnie "bezdzietny" hotel.

Gość gość
Oj tam wyzywac od razu :) Napisałam, że są nawiedzeni bo swego czasu byłam na forum internetowym dla bezdzietnych i to co tam wypisywali ...włos się jeżył na głowie. Wysywanie od macior, bachorów (przepraszam, ale cytuję), gnid, larw etc. A napisałam, że nawiedzeni bo generalnie ludzie są istotami społecznymi i nauczeni są egzystować razem a niektórzy bezdzietni zachowuja się tak, jakby od towarzystwa dzieci mieli dostać co najmniej raka. Dostają spazmów z obrzydzenia na widok dziecka które je albo im puls przyspiesza jak słyszą dziecięce głosy. NIE ŻARTUJĘ, serio tak tam pisali. Więc stąd moj malutki epitet :D

Gość gość
ty od "hotelów" jesteś nawiedzoną bezdzietną, a w dodatku analfabetką i nieukiem :P

Gość gość
Jest masa hotelów "no kids allowed" i dużo sporów na ten temat xxx Jakbyśta się uczyli odmianów to byśta mieli piątków jak mrówków :P Wy wyzwoleni, nowocześni cool bezdzietni :P

Gość gość
Do kogo bijesz?

Gość gość
Kazdy ma prawo spedzic urlop tak, jak mu sie podoba. Sa kluby gdzie urlop spedza sie nago, sa urlopy dla samotnych z mniej czy bardziej agresywna animacja do nazwijmy to rozwoju i poglebienia stosunkow miedzyludzkich, sa kluby dla gejow i/lub lesbijek,sa rekolekcjopodobne wyjazdy na imprezy srodowisk katolickich - sa hotele proponujace urlop bez dzieci (no kids allowed). Kazdy ma wybor - dlaczego obrazac kogos, czyj wybor nie pokrywa sie z moimi preferencjami. Polska nigdy nie byla, nie jest i nie bedzie po prostu tolerancyjna i otwarta.

Gość gość
gość dziś Do kogo bijesz? xxx Do takich nawiedzonych nieuków jak ty! Mówi się do kogo PIJESZ! ale napisz coś jeszcze bo chcę się pośmiać z twojego bełkotu :P

Gość gość
Już się tak nie bulwersuj. Z rozpędu tak napisałam.

Gość gość
szkoda, że nie ma hoteli gdzie nie przyjmują bezdzietnych, bo tacy mi psują urlop swoimi wykrzywionymi pijackimi ryjami które muszę oglądać na korytarzach, basenie i jadalni :o

Gość gość
Ja nie jestem nawiedzoną bezdzietną i generalnie lubię dzieci. Ale jak wybraliśmy się kiedyś z mężem do restauracji i przy stoliku obok posadzili rodzinę z dwójką dzieci, z czego jedno to był niemowlak, ok. roku, który non stop płakał i to dosłownie darł się w niebogłosy to miałam serdecznie dosyć, bo nawet nie mogłam z mężem porozmawiać, bo musiałabym dzieciaka przekrzykiwać. :D Jeśli rodzice dziecka potrafią się zachować i zapanować nad dzieckiem to ok, niech chodzą gdzie chcą i kiedy chcą.

Gość gość
Nie jestem Polką więc sobie daruj :P i pisz komentarze zgodne z tematem a nie wytykaj mi bledy ortograficzne pozdrawiam :)

Gość gość
szkoda, że nie ma hoteli gdzie nie przyjmują bezdzietnych, bo tacy mi psują urlop swoimi wykrzywionymi pijackimi ryjami które muszę oglądać na korytarzach, basenie i jadaln XXX idź sobie do Krainy zabaw dziecięcych tam masz same piszczące dzieciaki i zero bedzietnych ;-)

Gość gość
Dobra, dyskusja zeszła na dzietni vs bezdzietni a ja nadal nie wierzę w tę odmowę. Znaczy, że hotel oficjalnie napisał/powiedział że odmawia zameldowania autorki z dziećmi. Bo co innego brak infrastruktury żeby zniechęcić dzietnych a co innego odmowa usługi. Wiecie jakie afery sa teraz jak się odmówi usługi np gejowi, kolorowemu, komukolwiek? Toż to dyskryminacja. Z tego wzgledu nie wierzę :P

Gość gość
gość dziś jaaaaaaaaaassssssne :P Jesteś Jamerycką, Jamerykanką z Jameryki.... do lekcji nieuku!

Gość gość
Nie chamko. Z Białorusi jestem jesli Cie to tak interesuje :/

Gość gość
To w takim razie dyskryminacja jest rowniez niewpuszczanie dzieci do kina na film dla starszych ?? Nie wariujmy.

Gość gość
No to wypad do swoich białoruskich luksusów putinowa ściero, leć lizać tyłek Łukaszence w tej waszej komunie albo się naucz polskiego!

Gość gość
Jest dużo takich hoteli jak nie wierzycie to sobie poszukajcie. Nic w tym dziwnego nie ma...

Gość gość
gość dziś Nie chamko. Z Białorusi jestem jesli Cie to tak interesuje :/ xxx ta jasne analfabetko, nie pogrążaj się!

Gość gość
ta jasne analfabetko, nie pogrążaj się! XXX Nie dziwie sie ,ze macie taką opinie wy Polacy :P ze chamski i zawistny naród...