Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bylam tydzien w polsce, masakra jakas

Polecane posty

Gość gość
Przeciez napisalam, ze w pl sie wychowalam i mialam 400zl ze stazu!!! Nigdzie nie napisalam, ze jestem wielka Pani z de!!! Napisalam tez, ze moj maz tez pracowal za najnizsza krajowa w de, stracil prace, znalazl lepsza, wybil sie i teraz zarabia dobrze, ale rypie po 12h dziennie, czasem jak ma wiecej pracy to robi przez 10 dni bez przerwy. Jesli ktos pracuje przez 5 dni po 8h to moze i ma najnizsza, a napisalam ile mamy bo atakowalyscie mnie, ze sama nie mam na chleb z piekarni. A teraz, ze niby sie chwale.

Gość gość
to kazda z was ma wielkie zarobki stara ruro a kto tutaj mowil o wielkich zarobkach , idz sie lecz na glowe buahahahaha

Gość gość
Przeciez napisalam, ze w pl sie wychowalam i mialam 400zl ze stazu!!! Nigdzie nie napisalam, ze jestem wielka Pani z de!!! Napisalam tez, ze moj maz tez pracowal za najnizsza krajowa w de, stracil prace, znalazl lepsza, wybil sie i teraz zarabia dobrze, ale rypie po 12h dziennie, czasem jak ma wiecej pracy to robi przez 10 dni bez przerwy. Jesli ktos pracuje przez 5 dni po 8h to moze i ma najnizsza, a napisalam ile mamy bo atakowalyscie mnie, ze sama nie mam na chleb z piekarni. A teraz, ze niby sie chwale. x juz teraz sie nie tlumacz !

Gość gość
No już 25 lat tam siedzi ta wariatka o .0Nie tylko na facebooku, ona angażuje też media we własne życie, szuka rozgłosu wszędzie, gdzie się da, a potem marudzi, że ludzie o niej piszą i rozmawiają! Ale jak tu nie pisać, czy nie rozmawiać, skoro ona sama robi wszystko, by medialnie zaistnieć, by być znaną osobą. A bycie znaną osobą niesie ze sobą zarówno pozytywną opinię, jak i negatywną. Gdyby wszyscy ja publicznie wychwalali to byłaby szczęsliwa, ale gdy ktoś nie zgodzi się z jej opiniami lub ją skrytykuje to natychmiast albo go blokuje na fb i komentarz usuwa lub robi wszystko, by nikt nigdzie nie ocenił jej źle- w tym na forach internetowych. A tak się przecież nie da! W życiu jest tak, że nie wszyscy muszą nas kochać i wychwalać pod niebiosa. No, chyba, ze ktoś ma narcystyczne skłonności to wtedy nieustannie domaga się poklasku

Gość gość
Aha i pisalam, ze maz wychowal sie w de, napisalyscie, ze to "niemiec" a teraz piszecie, ze nikt nie da tyle zarobic polakowi bez jezyka .. Same nie wiecie co bredzicie. A dlaczego daja zarobic tyle? Bo zaden niemiec nie bedzie tak rypal, tyle godzin. Przed moim mezem w ostatnich 4 latach bylo 20 osob, kazdy rezygnowal. Ja tez ciezko pracuje, nikomu d**y nie podcieram!!! Mieszkamy w duzym miescie, zarobki mamy dobre, ale tez duzo placimy za mieszkanie, zreszta nie bede sie tlumaczyc bo wiecie lepiej

Gość gość
faktycznie jakas schizolka tylko jej prawda jest najprawdziwsza ktos lub cos jej w tych Niemczech psyche zjechal

Gość gość
idz juz spac kobieto chora

Gość gość
Zaczelo sie jak fajny normalny temat i dyskusja na poziomie, a skonczylo jak zawsze - wysypem kafeterianskich mend-maniakow :)

Gość gość
21:15 to nie było do ciebie tylko do tej wariatki co w De 25 lat mieszka :)

Gość gość
Jak zawsze, plucie jadem i obluda. Masz lepiej- zle, masz za malo - zle. Nie dogodzisz. Zreszta nie o tym byl temat.

Gość gość
Mieszkam w Polsce, zarabiam 7tys netto i tez mysle o wyjezdzie. A czemu? A dlatego ze na zachodzie jak mi sie noga powinie nie wyladuje na ulicy bez jedzenia. I wszystko w temacie wspanialej Polski

Gość gość
ale ciekawe :D ty mnie z mediow i z facebooka znasz :D ??? kto tu jest schizolka ??? :D :D :D normalnie jaja tu odchodza :D

Gość gość
Widac cenisz sie nizej od hitlerowca :D

Gość gość
Bo na kafe to tylko polski Abschaum spoleczny siedzi :D

Gość gość
Mieszkam w De drugi rok Ja maz przyjechal to dostal 1500€ na reke, po prawie dwoch latach dostal 1000€ podwyzki ( za dobra prace) ja jestem na minijob ( zarabiam roznie, ile godzin przerobie)czasami 400€ Albo 700€ .... Do tego Kindergeld na dwoje dzieci i Mamy 3500€ na reke Na dzien dzisiejszy zyje nam sie dobrze, bez stresu.. Wiekszosc jest w szoku ze maz pracuje tu w Biurze, wiekszosc Polakow niestety fizycznie.. Znam Pare osob na Socialu( ruscy, Polacy jak i Niemcy ) Fakt jest faktem Ciezko im ze Ausländer zarabia wiecej niz rodowoty Niemiec .Panstwo zapewnia dobry Social i dzieki temu ludzie tu przyjedzdzaja i zyja bezstresowo... Zeby nie bylo dzieki znajomoscia moj maz ma taka prace( na poczatku wogole nie znal jezyka) tu cenia poprostu specjalistow Co do cen tu kg cukru kosztuje 0,65 centow - czyli cena praktycznie jak w Polsce!

Gość gość
Zaraz się ta wariatka pojawi i będzie ci wmawiać,ze tyle napewno niezarabiacie bo ona od 25lat siedzi w De i zarabia minimum,nawet po studiach.

Gość gość
naucz sie czytac WARIATKO z koziej doopy. Nikt tu nie pisal, ze ktos po studiach zarabia minimalna. Wez nieuku naucz sie czytac. Jak ktos jest 25 lat w Niemczech to sie juz dorobil swojego i ma zarobki o ktorych ty tylko pomarzyc mozesz. A jak najbardziej po studiach. Won podlogi szorowac Niemcom i obiad gotowac bo jak mezus z budowy wroci to bedzie chcial zrec. Wsiury glupie. Niemcy sie tylko z was smieja jakie bajki tu opisujecie.

Gość gość
gość wczoraj pokarz mi Niemca ktory ci da 40 euro za sprzatanie smiech.gif normalnie szopka tu jest-- pokaz sie pisze tak Einkommensteuer wynosil 300€ na kwartal , znajoma pracowala tam przez 4 lata, praca u Niemca sprzatanie biur w trzech budynkach, tygodniowo wychodzilo jej cos ok 8-9 h, praca zostala sprzedana za 1200€ , tyle bylo miesiecznej pensji za max. 9 h tyg

Gość gość
hahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa leze i kwicze

Gość gość
Normalne jaja w tym temacie :) dodaje do ulubionych

Gość gość
Sprzatanie jest bardzo drogie, tylko glupek tego nie wie albo nie chce wiedziecze on taki wystudiowany, inteligentny , lepszy zarabia mniej niz glupek ,parobek , debil z odkurzaczem. Nawet w Polsce kobiety za sprzatanie biora 15-20 zl za godzine , ile bylo tematow ze w Warszawie za sprzatniecie domu 7-8 godzin placi sie okolo 200 zl

Gość gość
U Nas placa 10€ za godzine na sprzataniu( NRW) u siostry 15 €( Bayern) wiec to zalezy od Landu, Ale szczerze nawet za 20€ nie poszlabym.Tu Ruskie nawet tego nie chca robic, tylko Polki... To juz nie te czasy super zarobkow co 5 lat temu, jest tyle cudzoziemcow ze Ciezko o stala prace bez jezyka... Nie wierzcie we wszystko co pisza bo trzeba tu przyjechac i poczuc Ten miod:D

Gość gość
Tu ci przyznam racje , dzisiaj jest ciezko o prace nie tylko w Polsce , wszedzie pelno firm posredniczacych , staly etet to luksus

Gość gość
taaaa...ale one wszystkie tutaj przyjezdzaja do Niemiec i od razu maja stala prace :D zdania po szkopsku nie skleci ale ma stala prace i maz oczywiscie tez i d razu 1500 euro na reke :D dawno sie nie usmialam. :D Rodowici Niemcy dostaja roczne umowy i sie modla, ze by dalej pracowac a one wszystkie stala prace maja :D

Gość gość
ja mieszkam w Niemczech, maz pracuje jako inzynier, zyje nam sie dobrze ale chcialabym sprostowac jedna z pań przede mną, Na mini job nie mozna zarobić wiecej niż 450 euro miesiecznie, wiec skąd 700 euro ??

Gość gość
dokladnie. mini job to tylko 450 euro Ale czekaj ona zaraz cos zmysli. Tak jak i reszta Pan tutaj.Ze maz pracuje jako inzynier to akurat wierze. Bo takich szukaja. Ale do biura itp maja swoich Niemcow. Napewno jie wezma Polaka co ledwo 2 zdania po niemiecku skleci.