Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość OlgierdaMama

Częstochowa : wymiana doświadczeń Mam przyszłych i obecnych

Polecane posty

Gość husky00
Dziewczyny macie jakieś opinie o gin Kazimierze Całus-Oleksik? Moja mama myśli aby do niej iść ale ja nie bardzo ją kojarze

No to raczej mogę już zapomnieć o poszukiwaniach pracy bo okazało się że Majka będzie miała rodzeństwo.. na razie złe samopoczucie i dodatni test ciążowy, w ptk muszę się wybrać do lekarza. Już pod uwagę jako porodowke biorę blachownie więc muszę poczytać posty wstecz a i nowych informacji jak przybędą chętnie się dowiem☺

Gość OFMama
Husky - gratuluję:) dbaj o siebie!

Gość husky00
OFMama->dzieki:) ale jestesmy mega zaskoczeni. Nie planowalismy..

Gość kajka030
Husky - gratulacje. Dziewczyny na allegro znalazłam mleko nan 800 za 39 ale drugie gratis Z tym że gratisów ma krótszy termin. Nas tle sprzedaje to jak coś to mogę później link wam wkleić.

Gość OFMama
Promocja fajna, ale u nas 800gram to za duze opakowanie bo nie zejdzie w 3 tyg od otwarcia. Ale dzięki za cynk ;) Jak w ogole Twoje Kajka? Dajesz rade?

Gość gość
husky00 -->> Gratulacje Wielkie !! Chyba już tylko jak tu zostałam z jednym bobasem... Daje to do myślenia :D

Gość 28marzec
husky00 gratulacje :) zamierzasz drugą ciąże prowadzić u dr B czy będziesz zmieniać? Szkoda, że nie pracujesz bo Cię wszystkie świadczenia ominą. Może spróbuj się załapać choćby w galerii, miesiąc popracujesz, a później możesz iść na chorobowe i macierzyńskie. Może to nie ładne zachowanie w stosunku do pracodawcy, ale w takiej sytuacji trzeba myśleć o swojej rodzinie. U nas mamy przełom w zasypianiu. Wcześniej kładłam się z małą na nasze łóżko i jak usnęła przenosiłam ją do łóżeczka. Dwa miesiące temu zaczęła zasypiać w łóżeczku, ale musiałam leżeć na naszym łóżku aż nie zasnęła. Od pięciu dni kładę ją do łóżeczka mówię, że idę do drugiego pokoju i zasypia sama. Jak na razie mała musi do pewnych zmian dorosnąć i sama je akceptuje. Na szczęście nie musiałam jej w sposób drastyczny uczyć samodzielnego zasypiania. Teraz zostało nam jeszcze do pozbycia się picie mleczka w nocy.

Gość myszka1125
a to wyżej to oczywiście ja :)

Gość 28marzec
myszka1125 ja tez na razie z jednym bobasem i póki co to się nie zmieni :)

28marzec -->> o widzisz o Tobie zapomniałam :P Gratuluję zasypiania samodzielnego, chociaż tak Ci powiem że u nas młody potrafi tydzień ładnie zasypiać, a potem nagle zwrot akcji i trzeba z nim w pokoju posiedzieć aż zaśnie, bo wstaje wychodzi, kwęka, ale to tak do 10 minut i śpi. A co do mleczka to my też nadal cycusia w nocy męczymy :(

Dzięki dziewczyny:) 28marzec-> na poczatku chyba tak a potem zobaczymy. Na razie muszę do niego iść aby potwierdzić. A jeśli chodzi o świadczenia to na pewno będziemy kombinować bo na razie na jakąkolwiek pracę to nie mam siły :(

A czy slyszalyscie coś takiego że podobno od stycznia każda matka która urodzi ma dostać po 1000zl miesięcznie i to podobno jest przegłosowane? Moja mama gdzieś to słyszała ale musimy sie dokladnie jeszcze dowiedzieć

Gość patusiaxxx
Husky gratulacje: ))Myszka ja też tylko narazie z jednym bonusem i narazie rodzeństwa dla Matiego nie planujemy

Gość 28marzec
husky00 ja tylko słyszałam o 500zł na każde dziecko, ale to tylko gadanie przed wyborami. Chyba PiS takie obiecanka cacanki głosi

OF Mama - 800g tak długo masz pozazdrościć . Synowie to na te 2-3tyg. starcza jakoś ale córka to ma na tydzień. Niestety u nas mnóstwo tego idzie. A ja daję radę , zbliża się też czas że będzie trzeba pomyśleć o powrocie do pracy a jakoś mi się nie chce . Może jakoś się wymigam :). Teraz synuś jeszcze jakis katar zlapal ale co dr nie idziemy póki co.

Gość małaRybkA
husky00 - gratuluję, od 2016 m.n.bezrobotne mam ostają przez rok zasiłek macierzyński od najniższego wynagrodzenia czyli 1000 mies. OFMama - mleko nan pro 800 g ( to zwykłe w kartonie) jest w dwóch oddzielnych woreczkach po 400 g, nam średnio na tydzień starcza, zwykle jest butle rano i wieczorem choć od tych wieczornych widzę że powoli odchodzimy. W Rossmanie jest teraz po 34 zł.

Gość nadkah
Husky00 gratulacje dzidziusia:) Tez bym teraz rozważała blachownię jako miejsce porodu, a gdzie rodziłaś pierwsze dziecko? A mnie tak ostatnio wzięło i baaardzo bym chciała już rodzeństwo dla córci... choć ona ma dopiero 5 mieś. A ja niestety ponad 30lat:( i trzeba by się śpieszyć...:(

Gość gg1986
Husky gratulacje coraz wiecej was jest ja tez narazie o jednym chociaz bardzo chcemy drugie od lipca sie staramy ale chyba bedzie powtórka i znowu problemy z zajsciem.Tez słyszałam o 1000 zł dla kazdej matki po nowym roku nawet tych bedacych na krusie ja akurat pracowałam i teraz jestem na wychowawczym ale pracuje takze cos kasy mam Bardzo rzadko pisze ale zawsze was podczytuje pozdrawiam was

Gość OFMama
MalaRybka - wiem, ale to z Allegro jest w puszce, czyli bez podziału 2x400g. Kajka - Olo je tylko wieczorem i zeszlismy do 150. A Franek jest na piersi i dostaje tylko raz w nocy butle i też max 150 zje. Nadkah - u nas jest 13 miesięcy różnicy, więc kto wie ile bedzie u Was ;) jak chcecie to sie ie ma nad czym zastanawiac.

nadkah-> na Parkiecie ale ja miałam problemy z karmieniem a tam jest do bani opieka po:( dlatego cora jest na modyfikowany od narodzin a ja miesiąc ją swoim dokarmianie. Ja w PTK skończyłam 30;)

Na urodziny dostałam od męża tel i na razie jak widać mam problemy z nim, miało być Parkitce; )

OF Mama - to wszystko wyjaśnia. U mnie to Filip 2 razy S Nina już na mm jest. W polomarket te dzielone były po 30zl ale nie wiem czy jeszcze ta promocja jest czy się skończyła tylko że 2opakowania trzeba było kupic

Gość nadkah
a w rossmanie po 33,99zł 800gr pakowane po 2 szt czyli po 400:) a tu jest taka fajna str co, gdzie jaka promocja, ale nie wiem czy to od Was mam ten link:) http://www.promobaby.pl/promocja-21919.html Piszę z Domi na kolanach dlatego tak Husky ja rodziłam na mickiewicza, (niestety, pierwszy i ostatni raz) i tam tez masakryczna opieka poporodowa, też mi małej cisły butlę, zamiast pokazać jak przystawiać. Tylko 2 sarsze babki mi ją przystawiały, jedna była zarąbista a te młode to same fr.... Dopiero sama w domu walczyłam, żeby mała nauczyła się ssać. a ja skończyłam 35:(:(:( i na dodatek dowiedziałam się że w mojej wsi w tym roku same chłopy sie porodziły i Domi sama by była w klasie, wiec tym bardziej bym chciała dla niej rodzeństwo OF mama byliśmy u rezy, ale skierował na s do bytomia, jutro 2 wizyta po zakrapainiu 3 dni atropiną:( ale chcyba bez okularów sie nie obejdzie:(

Gość husky00
Jutro idę do lekarza żeby się utwierdzic w 100 %.. trzymam kciuki oby tylko nie bliźniaki bo to by była kompletna zalamka:/

Gość OFMama
Znowu 2 na promocji tylko. Uparli się ;) Nadkah - a co stwierdził Reza? U nas Olo ma astygmatyzm, ale do 2 roku życia ponoć się nic z tym nie robi i mamy dopiero w maju się zgłosić na kolejną kontrolę na Sobieskiego. Wtedy dopiero okulary. A dzisiaj z Frankiem zaliczylismy neurologa i na szczęście wszystko ok :)

Gość OFMama
Husky - teraz dopiero zauważyłam, że pisałaś, że nie planowaliscie. Głowa do góry. Ja twierdzę, że nie ma odpowiedniego momentu na drugie, w ogóle na dziecko. Zawsze jest jakies ale... A jednak potem dajemy radę i patrzymy jak rosną te nasze pociechy. Także nie martw się na zapas. Dbaj o siebie i moja rada nr 1: śpij i leń się ile się da!!!!:)

Gość kasiakasia kasia28
Hej mogę do was dołączyć? ;) jesterm mama dwóch chłopców, 4- letniego Dominika i dwumiesięcznej Filipa. Rodzilam na parkitce CC, opieke po oceniam bardzo dobrze, bo pierwszego synka urodziłam na PCK w wtedy położne mówiły że jak mam za malo pokarmu to żeby dawać butle, a teraz zaraz po cięciu dostawiły małego do cyca i przez cały czas jak nie mglam wstać polozna cały czas pilnowała żeby często godostawiac, dziecko od samego poczatku po operacji bylo caly czas ze mna i tak mi sie rozkrecila laktacja ze moglabym wykarmic jeszcze inne dziecko. A na pck po pierwszej cc synka w pierwszej dobie widziałam dwa razy, nie wiem czynw ogóle mi go wtedy przystąpiły do piersi, jak wstalam kazały chodzić po butlem i przez to w oghole pokarmu nie miałam.